reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

hello!
witam ponownie,teraz nie znikne juz na dluzszy czas chyba ze znowu jakas awaria bedzie,jak Perla przekazala spalil sie mi laptop,tzn.zgasl i zasmierdzialo a naprawa tego przezytku przekroczyla jego wartosc wiec kupilismy nowy i jestem!!!teraz tylko udobruchac Maje zeby grzeczna byla bo nadrobic te kilkaset stron to nie lada wyzwanie.
W moje dzicko od kilku dni diabel wlazl,placze,nie je,wszystko pcha do buzi,podnosi glowe i chce siadac!!!i za nic w swiecie nie zajmnie sie soba chociaz na chwilke,tylko by na rekach byla i sie panca nosila.
lece was poczytac.

reklama
Wrrrr dwa razy mi skasowalo posta. Pisze wiec bez polskich znakow.
Ewelad- moja robi kupy codziennie, czasem zaszaleje i ze 3 walnie. Wszystko dzieki boboticowi.
Tweenie- Nina wczoraj po kapieli dostala butle. Cieszylam sie bo udalo mi sie sciagnac 120 ml mojego mleka, a ona wypila zaledwie 60 reszta poszla do zlewu... Pozniej chciala na cyca zeby sie ululac do spania... Achhh czasem jej nie rozumiem...
kasiamaj- moja tez nie przepada za wozkiem. Chyba ze tak jak Twoja spi. Balam sie co bedzie tu u brata, bo nie chcialam mu zagracac mieszkania lozeczkiem turystycznym i w nocy mala spi w gondoli. Ale nie robi jej to roznicy, moglaby rownie dobrze spac na srodku pokoju na podlodze ;-)
agatka_natalia- czytalam gdzies, zeby uwazac na cebule, ale czosnek moze tylko brzydko im pachnac. Raczej nie powinno sie nic dziac z brzuszkiem. Nina tez odstawia cyrki, bo potrzebuje uwagi. Trzeba wziac na rece, albo zarzucic na cyca i już po krzyku. Tylko czasem juz mam dosc...
madzik- fajnie, ze imprezka sie udala. :-)
Jedyneczka- kichanie u nas to norma. Dziennie musi byc. Czasem 2 razy pod rzad, czasem w porywach do trzech i pozniej takie wspaniale westchniecie :-D
tiffi- tak to juz jest z ekipami remontowymi. Mam nadzieje, ze jak juz pozbieraja swoje zabawki, bedziesz miala swiety spokoj i bedziecie sobie sami spokojnie remontowac. Najwazniejsze juz masz - kuchnię i lodówkę :-)
Ashika - ja tez jestem ciekawa jak sie skonczyla historia z klockiem? :-D

Ja wrocilam z mala ze spaceru. Zaraz bede miala gosci. Przyjezdza kuzyn, ale na krotko. Pozniej kapanie malej i spanie. Mam nadzieje ze szybko zasnie, a ja bede miala spokojny wieczor :-D Spadam bo wc mnie wzywa ;-)
A Kama - moja tez cisnie lapy do buzi. Musze czyscic bo wiecznie ma w nich jakies wlosy i cicki z ubran. :-D

no i jestem ;-)
młodzież posnęła,to mam wolne.
robiłam dziś soki z moim J-bo nasz synek to pochłania litrami...więc albo szabrujemy babciom piwnicę albo postanowiliśmy sami zrobić.:tak::-) żeby już nie gadały :szok::-p:-D
już zapasteryzowane stygną :happy2:

kurcze musze sobie sprawić jakiś dobry krem do rąk...bo takie mam suche że szok.

na razie odpukac młoda śpi jak aniołek-więc chyba maslaczki na obiad jej nie zaszkodziły....:sorry2:

musze jeszcze młodemu przygotować ubrania na jutro do przedszkola,żeby rano nie szukać i sienie denerwować.

Mysza-u nas ze spaniem podobnie...nie ważne gdzie ważne żeby cycek był :-):tak:
a już na bank musi być smoczek..bo jak się oderwie od cyca to zastępuje go smokiem.:-)
Kama-hej.;-)-u nas też młoda ciekawa świata
Ewelad-zazdroszczę Ci tej cukrowej waty.:tak::-p

tweenie trzymam kciuki żeby jak najszybciej się skończyły te problemy z brzuszkiem, z każdym dniem będzie na pewno coraz lepiej i choć nie brzmi to bardzo optymistycznie to z końcem 3 go miesiąca powinno się skończyć :sorry2:

agatka ostatnio była u Emi koleżanka ze szkoły . Emi poznała ją z Julką i opowiadała jej o kuzynce Julki a ta koleżanka na to że nie rozumie a Emi do niej - bo my jesteśmy taką skomplikowaną rodziną:-D Moja jest Emi , Jula M a Nadia to nasze wspólne dzieło:-D To Cię dziecię pilnuje:-p

madzik cisza ze strony emih przynajmniej ja nic nie wiem:no: To mówisz odpoczywasz po imprezce;-)

agatka no rychło wczas Ci powiedziała o mięsie dla Ciebie i czosnku:dry:

Mialam nadrobic i co dooopa blada,przyplatal sie brat,pozniej kapiel malej i teraz najwyzszy czas pakowac sie w strone lazienki a pozniej sypialni.

do jutra laseczki!

Witam serdecznie.
My sie wakacjujemy nad morzem wlasnie deszczyk popadal i mam chwilke czasu ale powoli przechodzi wiec zaraz na kolejny spacer wybywamy. Mala cudna grzeczniutka caly czas spi. A dzsiejszej nocy to mnie zszokowala zasnela o 20,30 a obudzila sie o 4,30 na cyca a gdyby nie syn to i moze jeszcze spala.Masakra bylam w totalnym szoku.
Atobe wiem co przeszlas bo tez mialam z pierwszym vacum ale nie takie mocne jak ty. Zobaczysz mala podrosie a bole i mysli na temat porodu mina w zapomnienie. Z czasem a noz widelec zechcesz ten bol i te wspomnienia kiedys mina zobaczysz. Na ta rane moja polozna kazala mi robic oklady tylko kurcze nie pamietam jak ten lek sie nazywa jest bez recepty i kosztuje 3zl jak wroce z mad morza i bedziesz chciala znac to ci napisze.
Jesli chodzi o drugie to nie koniecznie musi byc takie same jak ci juz wczesniej pisalam i nie nastawiaj sie bo powiem ci ze ja sie nastawialam ze mala bedzie taka jak Kacper a okazalo sie ze to przeciwienstwo choc grzeczna jest nie powiem ale wiele ich rozni.jesli porownywac mam pierwsze a drugie.
Jesli chodzi o M to my staramy sie nie klocic a podrugie nie ma kiedy bo M w pracy do 18 wiec potem kompiel malej karmienie kolacja i ja mykam spac bo nie wyrabiam
Glowa do gory choc wiem jak ci ciezko ale musisz ty go zrozumiec a on ciebie.

Ashika to szkoda ze nie kupilas ale mam nadzieje ze dzisiaj juz ja dostalas. i zycze milej imprezki i kupe kasiorki co by maly dlugo nie musial zbierac na ten komputer

jestem z powrotem bylismy na spacerze bo sloneczko wyszlo

Ashika moja mala robi zolte z grudkami kupki poki co.
Agatka moj tez ze mna juz dawno dopiero po tygodniu od wizyty u lekarza kazal kupic tabletki.
poprostu Andrzejek nie chcial bys szla:-D
Jedyneczka Mysza moja tez codziennie kicha i to nawet sporo gdzies wyczytalam ze w ten sposob dzieciaczki czyszcza nosa od kurzu czy glutkow.:-)
Kasiamaj ja tez robila w tym roku soki z porzeczek bo moj mlody uwielbia pic wode z sokiem:-)
Kama witaj spowrotem

Mala spi mlody zaraz idzie M gra na psp . moja cora caly czas na spacerkach sie dziewczyna nawdycha tego jodu!!!!:-)
jutro kolejne spacerki plaza :-)

dobranoc mamuski

Kacperek-fasolka-no to nieźle młoda pospała sobie :tak:może klimat jej służy???-ja teraz robiłam z aronii z liśćmi wiśni.z porzeczek to właśnie babciom pozabieraliśmy.mój też pije wodę z sokiem -bo samej nie lubi chodzi i woła "ja nie jubie jody"

hej dziewczynki:-)

U nas weekend spokojnie bardzo, Hanka już raczej nie ma kataru i była bardzo grzeczna weekendowo:-)
Zauważyłam, że jak bardzo trzymałam dietę to była wysypana i marudna, teraz powiedziałam sobie, że olewam i jem dosłownie wszystko (łącznie z czekoladą z orzechami, pomidorami itp) i jakoś skóra u niej gładziutka i żadnych bóli brzucha nie zauważamy....

Pinowate, ja też tylko na brzuszek kładę...

Louise
to nic ci nie pozostaje jak uzbroić się w cierpliwość do Stasina - masz rację, już teraz dzieciaczki nie chcą tak spać ciągle w dzień.
Ja z moją dzisiaj tańczyłam do Lady Gagi - Alejandro:-) podobało jej się chyba.

Jedyneczka
, też tak sobie tłumaczę moje obżarstwo - karmimy w końcu, co nie???
Ja poszłam do lekarza na rejon, żeby osłuchał mi Hanię, ale osłuchowo ok, a katarem mam się nie stresować - atecortin, frida, sól fizj i na spacery chodzić.

Atabe i kasiamaj, jak moja Maja się urodziła to z M mieliśmy niezłe jazdy, generalnie wyżywałam się na nim o wszystko: o to że on do pracy ja w domu, Majka płacze, Maja chora, Maja nie śpi, ma jakąś imprezę w robocie, szkolenie itd itp. Na szczęście ten okres trwał ok 3-4 miesięcy, potem sytuacja się unormowała. Teraz przy Hani do wszystkiego podchodzę spokojniej, wiem, że ten okres niemowlęcy mija szybciutko i staram się zwyczajnie nacieszyć niemowlęctwem hani - pierwsze uśmiechy, przewroty, potem siadanie itd

Ewelad
, ja też galaretki drobiowe produkowałam dzisiaj:-)

Tiffi, to twój M taki sam jak ja. Nie lubię tej cechy w sobie, ale też często macham ręką i nie umiem sie kłócić o swoje:-( Mój M wręcz przeciwnie, nie da sie wyrolować więc wszystkie rzeczy tego typu ona załatwia.

Agatka, no to się wybawiłaś na imprezie.....
My za tydzień planujemy wyjście do kina, ok 19 wykąpię Hankę i położę spać, i zostawiamy laski z moimi rodzicami... mam nadzieję, że to wypali, bo JA JUŻ MUSZĘ WYJŚĆ Z DOMU, DO LUDZI!!!!!!!!!!!!!!!

Ashika, lampkę wina lub pół piwka wypij i też Maksio będzie spał;-)

kasiamaj moja też tak średnio w wózku lubi dziwoląg jeden i to samo z kąpielą:-p Ja przy Emi miałam drakońską dietę przez skazę a teraz większy luz ale własnie z umiarem. Grzybowym sosem sobie raz kaszę omaściłam lekko i było oki, tyle że z knorra więc nie wiem ile tam było grzyba w grzybie:-D

kama nas uratowała huśtawka:tak:

mysza moja też cycka łapki i po szyje uśliniona, chyba zacznę śliniak jej zakładać:-p a wkłada tak głęboko że aż kaszle potem ale zaraz znów pcha:confused:

Dziś było u nas bardzo ładnie więc poszłyśmy na spacer w czwórkę czyli ja Nadia Emi i Jula. Potem pojechałam po kurteczkę do M1 i w sumie upatrzyłam jedną zieloną w 5-10-15 ale jeszcze chce zobaczyć w sklepie gdzie wózek kupiłam. Ale ceny masakryczne:baffled: A wy kupujecie jaki rozmiar albo o ile rozmiarów większe kurteczki? Bo chciałabym żeby na wiosnę jeszcze była. 2 tyg. temu Nadia miała 60cm i zastanawiam się czy 68 będzie oki do wiosny.

Papatki do jutra;-)

reklama
kacperek ale Ci super z tym urlopikiem morskim hmmmm, korzystaj!!!:-)
agatha no i super z tym jedzeniem i ze Hani nic nie jest! my też tańczymy często w rytmach 4funtv:-D wogóle wiele żenujących rzeczy robimy-śpiewamy, gadamy dziwnymi głosami, tzn ja gadam-D mnie straszy, ze to nagra-to by było kompromitujące:-D
jedyneczka no to rozumna ta Twoja Emi-po prostu skomplikowana rodzina:-D:-D:-D ja nie wiem z tymi rozmiarami, moja teraz 62 albo takie na 3 mce nosi i też nie wiem jaki kombinezon kupić-chyba 68?
kamcia a to goście, ze też nie wiedzą, ze Ty zaległości na bb masz:-D

spadam do wyrka-dobranocka

Do góry