reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

my bylismy na speceku,ale zimno,nos mi zmarzł,ale mały sie przynajmniej troche przewietrzył

mruczka ja pierwsze pieniądze za macieżyńskie dostałam 8 sierpnia a drugie 21 sierpnia, raz spóźnione,raz za wcześnie

reklama
Dzięki Dziewczyny:-D
Dzisiaj byliśmy w Aparcie i M kupił mi piękną biżuterię za urodzenie Karolci. Mała przespała w chuście- nauczyłam się nosić w kólkowej Vombati. Niestety w domu ryk i pryki:-(

Ashika ależ właśnie dokłądnie tak myślę-słuchasz moich myśli i ściągnęłam Cię telepatycznie:-D może to jakiś pomysł na mój dalszy rozwój zawodowy hmmm, ja się nie znam, ale moze to już częsciowo strawione mleczko po prostu? mnie dzisiaj Liliputa też obrzygała troszkę z jednej strony, a z drugiej, zeby było symetrycznie- obśliniła masakrycznie
Ewcik no to dopieszcaj M, żeby się nie czuł zaniedbany:-)
Mruczka fajnie ze strony M, że tak pomyślał i sprezentował błyskotki-bardzo miło:-)

Witajcie zguby!:-D

Moja Lila wlasnie skonczyla maraton, ciekawe ile pospi. Obudzila sie dzis z drzemki o 12.30 i padla dopiero teraz. Ja tez padam.

Tiffi skąd ja znam takie zachowanie M- ale mój akurat się dzisiaj spisał, nie poszedł do garażu-chociaż widziałam, że bardzo chciał-został z nami w domu i zajmował się dziewczynkami- no i dobrze bo dziś rano wstałam wcześnie i tez mi się oczy zamykały popołudniu

Perla
to śliczne oczka ma Laura, sama jestem ciekawa jakie będzie miała Marta- ja mam niebieskie, M brązowe a starsza córcia zielone

Rusia
moja starsza też do przedszkola idzie od 6-tak jak Twoja córcia

Tweenie
co do cen badania moczu- to ogólne coś koło 5 zł,a posiew około 20-50 zł ale z tego co wiem to więcej płaci się dopiero wtedy jak wyjdą jakieś bakteriei to w zależności od ilości wyhodowanych

Jedyneczka
to faktycznie godziny pomyliłaś, ale cóż zdarza się

Ashika
co do kar i nagród to ja właśnie wczoraj wprowadziłam mojej starszej córci-bo już zaczynałam nad nią nie panować-teraz dostaje uśmiechnięte zielone buzie, albo smutne czerwone i dopiero jak ma więcej zielonych to nagrodą jest bajka na dobranoc.

Ashika toś mnie zmartwiła co do odstawienia mleka i nabiału-ja nie piję mleka ze 2 dni i już się martwiłam, że nic nie schodzi Marcie

A tak dopytam się bo wiele z was pisało o skazie i innych alergiach-moja Marta ma bardzo szorstką buzię i trochę kropek na szyi i na klatce piersiowej-co to może być ???

Ewcik a nie pieluchowałaś szeroko ??-u nas karzą od razu szeroko pieluchować-i to cały dzień-tak zapobiegawczo-ja byłam na bioderkach w połowie sierpnia i niby wyszło, że jedno bioderko trochę gorsze i mam nadal dawać pieluchę i niby będzie Ok- w październiku idziemy znowu na kontrolę

Aneta-H też dzisiaj byłyśmy na spacerku-ręce mi zmarzły, że szok-muszę poszukać rękawiczek

Cynamonka to faktycznie Lilcia dała popalić- moja też coraz więcej nie śpi, a tak się przyzwyczaiłam do luzu i spania małej

Dzisiaj dzionek minął tak sobie-spacerek zaliczony chociaż zimno i deszczowo u nas, w mieszkaniu zimno też mamy-jeszcze nie grzeją, a tak tęsknię za ciepłem. Kupiłam już Marcie na allegro kombinezon na zimę z Wójcika rozm. 62-mam nadzieję, że nie będzie za mały. Musze też trochę jesienno-zimowych rzeczy dla dzieci kupić.

Ostatnia edycja:
witajcie kochane:-)

u nas nocka ok, Mały zasnął po 20, obudził się o 1:10, potem o 5:40, no i dopiero przed chwilą znowu zasnął..na szczęście M był dla mnie wyrozumiały, bo wziął go przed 7 do jego pokoiku i bawili się, więc ja mogłam jeszcze troszkę wygrzać się w łóżku;-)

kurna, ale mnie nosi-m ma teraz 4 dni wolnego, więc ciągnie mnie, żeby gdzieś pojechać-ale nie mamy pomysłu, gdzie.. myślę, czy nie jechać do teściów-nie, żebym się stęskniła, ale u nich są super lumpexy, obkupiłabym Małego na jesień.. no i nie wiadomo kiedy znowu się z nimi zobaczymy, pewnie gdzieś w okolicy świąt.. tyle, że to 400km drogi, nie wiem, czy Marcepan nie jest za mały na taką podróż..

witam się po ciężkim wieczorze i nocy... Mała dostała wczoraj po raz pierwszy bebilon pepti i w 1-1.5 godz po zjedzeniu zaczęła wyć, jak jeszcze nigdy do tej pory. Zrobiła się bordowa i oddech zgubiła, ciągle na wdechu była. Nie uspokajały ją rzeczy, które przeważnie na nią działają. W nocy dostała jeszcze jedną porcję małą i zaczęła się rewolucja w brzuchu, burczenie, jakby dziecko przez miesiąc nie jadło, przelewanie i cała seria innych odgłosów natury. Generalnie budziła się z wrzaskiem co jakieś 5 min albo i częściej i potem długo nie mogłam jej uspokoić.
Możliwe żeby to mleko tak na nią działało?

reklama
tweenie kochana, współczuję :-( biedna ta Twoja Oleńka.. jeśli mówisz, że taka reakcja wystąpiła po raz pierwszy, no to raczej po tym mleku chyba...

Do góry