reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Tweenie ja wczoraj dostalam rachunek za wizyte, gdzie Pan doktor popatrzyl na mala i zrobil usg bioderek. Nic wiecej. 122 euro. Az sie boje kolejnej wizyty, bo wtedy dojda szczepienia. MAm wszystkie platne. Zaplace z 300. Juz sie boje. Oni tu maja nie pokolei w glowie z cennikiem lekarskim.

reklama
Cynamonka my musimy iść do ortopedy prywanie, bo na fundusz koniec października albo i dalej. Sama wizyta 100+usg drugie tyle:crazy:

ale jestem padnięta. Mała nie śpi ostatnio. Teraz udaje, że śpi, ale dopóki ją bujam. W nocy spała 3 godziny. Zaraz na twarz padnę...
Wypadałoby coś zjeść, ale nie mam pojęcia co... Wiem, że to już były - dziewczyny na diecie skazowej - co można jeść? Bo chyba jednak nie wyżyję na samej miłości do Malutkiej

Tweenie ja wczoraj dostalam rachunek za wizyte, gdzie Pan doktor popatrzyl na mala i zrobil usg bioderek. Nic wiecej. 122 euro. Az sie boje kolejnej wizyty, bo wtedy dojda szczepienia. MAm wszystkie platne. Zaplace z 300. Juz sie boje. Oni tu maja nie pokolei w glowie z cennikiem lekarskim.

Cynamonka, a gdzie ty mieszkasz ze musisz za wszystko placic??:szok:

Twennie poczytaj to moze ci pomoze

http://www.erodzina.com/index.php?id=33,1205,0,0,1,0

Ostatnia edycja:
ninia dzięki za linka. Przeczytałam i mam wątpliwości - piszą, że można kalafiora, w przy cycu nie wolno, bo wzdęcia u dziecka. Nie wolno też soi, bo hamuje laktację. A z rzeczy zakazanych - ogórek i pomidor, są dozwolone przecież. Oszaleć można, wszędzie inne dane.

Witam. Ja szybko bo Emi zaraz wraca z rozpoczęcia i mi kompa zabierze:-p

justaa przesadziła pediatra, kto to wysyła po jednokrotnym badaniu do szpitala, tylko stres dla was niepotrzebny:dry: dobrze że bakterii nie ma i oby bilirubina spadła i byście nie musiały po szpitalach krążyć. Cicia biedna, ale czytam że na razie nie jest źle, to dobrze:tak:

nadia moja płaczliwa i śpiąca ale bez gorączki , pediatra powiedziała że gorączka rzadko się pojawia po pierwszej dawce, po kolejnych się pojawia czasem:baffled: no i budziła się w nocy co 2h bidulka. Dziś na razie spokojna i się uśmiecha, apetyt dopisuje więc może już po bólu. A jak u was dziś?

tiffi myślałam że M ją dam ale koniec końców nie mogłam jej opuścić jakoś:sorry2: ja jem te chińskie z kurczaczkiem i ryżem , to warzywka same przecie tylko nie przyprawiam ostro. Są tam niby jakieś grzybki mun czy cuś ale ich jak na lekarstwo;-) Łał 3 pokoje, fajowo:tak:

ewcik
ja mam baby-ono i dałam do reklamacji bo na rtęciowym miałam 38,5 a na tym kolejno 36,8 po kilku minutach 37,2 a za chwilę 36,9:baffled: jednym słowem do bani. Za drugim razem jak miałam gorączke 38 było to samo.

ewelad
ja jak kocham moje autko tak mało go ostatnio nie skopałam tylko byłam w klapkach:-D przegrzewa się zołza i muszę do warsztatu z nią a chciałam vichy pod gały sobie kupić:crazy: wiem jak z tymi objawami i netem, moja szła wczoraj z grzybicą poopy, pleśniawkami (jak pisałam na pilęgnacyjnym) i wygięciem w c a wyszła zdrowa jak rydz:-D Macie akwarium? super, zawsze prawie miałam, dopiera zlikwidowałam z 5 lat temu jak przejęłam kwiaciarnie od byłej teściowej bo czasa mi brakowało i eksowi też. Ale marzy mi się jak będę miała kiedyś miejsce:blink:

justaa no patrz a mnie wpisali że Nadia miała a nie miała:no: pewnie po wyglądzie nam jakaś wpisała a po badaniu nie skorygowały a badanie było i to przy mnie, co za jełopy w tej służbie zdrowia:crazy:

jasia super że z malutkiej główką oki:-)

tiffi a Nadii lekarka powiedziała że do 3 miesięcy nie zbija się samemu gorączki lekami tylko jak się pojawi to do lekarza:baffled: taaaa im się jakoś dziwnie ta moc szybko kończy wieczorami:-p mój wczoraj się pomylił w zamówieniu i dawaj jechać na siebie i że on rezygnuje z firmy, on nie darady itd., taka gałązka z niego krucha a ja nie mogłam mieć i nie mogę takich chwil słabości, ja zawsze "przesadzam" i "wymyślam sobie":dry: tylko że ja zawsze ale to zawsze go wspieram i pocieszam a on ignoruje moje słabości. Wypomne mu wczorajsze zachowanie następnym razem jak się mnie doczepi:-p

perla to będzie piwnooka widać, moja też takie ma:tak:

ewcik Emi miała takie i ma teraz piękne niebieskie:tak:

rusia moja lubi mielone ale bez czosnku:-D

tweenie mogłaś jej powiedzieć że może kocykiem a może na solarim za długo z nią byłaś, bo na taki kretynizm tylko chyba tak można odpowiedzieć:crazy: masakra ta lekarka:baffled:
zrób małej odpłatnie może ieg takie ogólne jak będziesz robiła badania krwi. Każdy pisze co innego. Ja nie jem cebuli surowej i czosnku oraz "mocnego" nabiału na razie czyli mleka (ciutke do kawy czy naleśników tylko) i serów topionych oraz żółtych. A pomidorka surowego co jakiś czas jadam. Zupy za to warzywne, także z kalafiorem czy brukselką jadam od początku i jest oki. Bigosu bym jeszcze nie zjadła. Spróbuj kefir albo actimel jak malutkiej przejdzie trochę. I mleko bym dała dla alergików, nie zaszkodzi a może pomóc myślę, kurcze lekarka powinna Cię poprowadzić a nie żebyś musiała szukać na forum co robić:crazy: Wdodatku sama jej podsuwasz co może zrobić/zmienić a ta jak wół z tą kawą i czekoladą:baffled:

A mój eks zabrał o 9ej Emi do szkoły a tu się okazało że na 11tą:-D nie wiem co mi się tak uroiło, zawsze na 9tą było, Emi też nie wiedziała i na nią zgoniłam że 4ta klasa a nie wie:-D

jedyneczka mamy akwarium i też zawsze mieliśmy, bo D kocha rybki, tylko przed remontem było małe-60l, a teraz po remoncie spełniłam jego marzenie i zrobiliśmy 250l-nawet drzwi przesuwaliśmy w zw z tym, ale warto, bo fanie wygląda i uspakaja bardzo:-) co do wspierania i 'twardości' M-ów, a raczej jej braku-mój ma podobnie, ja wg niego panikuje np w kwestii Lilki-jako mamuśka tak już mam po prostu, ale jak jest jakiś inny problem, to ja musze jego uspakajać-wczoraj z samochodem panikuje, a ja mówię-to tylko rzecz, nie ma co przezywać-takie te chłopy czasami, z gidziną rozpoczęcia wietrzę podstęp- w końcu to zaskutkowało dłuższym dostępem mamusi do lapka:-D

a gdzie się towarzystwo podziewa-Mysza, Ashika, Ewcik, madzik, anetka, louise? bo się martwić zaczynam

tweenie jakos sie da na tej bezmlecznej tylko ostrzegam uwazaj bo mleko jest nieomal wszedzie zapomnij o ciastkach i ciasteczkach i na chleb tez czasami trzeba uwazac o czym sie przekonalam na "wlasnej" skorze :-(
ZMIEN PEDIATRE ta baba jakas niepowazna, oczywiscie ze jak odstawiasz nabial to mala powinna mleko bez bialka krowiego dostawac i ona powinna ci bez szemrania recepte wypisac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo jak dokarmiasz to twoja zmiana diety niewiele zmieni

ewcik mnie tez po porodzie dawali ketonal i karmilam przy tym, a co do termometru to on strasznie czuly jest i jak sprawdzisz od strony co maly byl przytulony do ciebie pokaze wyzsza zaklamana wartosc

justaa wspolczuje zycze szybkiego konca nerow i problemow

tiffi to praca wre w domku fajnie pewnei juz niewiele wam zostalo. Z tymi facetami ehh szkoda slow, chociaz moj m po ostatniej awanturze troszke zmienil podejscie dzis nawet sam wstal ok 6 do malego, ale tego sposobu nie polecam bo do dzis mam kaca po tym :-(

ewelad nie robilam, ale juz zapisani jestesmy na barska :tak::tak: i tylko czekamy az dzien nadejdzie.
Akwarium boska sprawa a mnie jak sie przeprowadzalismy kazali oddac a ja sie glupia zgodzilam :-( coz zrobie sobie kiedys w salonie takie doopne ze im galy na wierzch wyjda i najlepiej slonowodne, ale to jak z jakims armatorem romans strzele chyba :-D. Pisalas chyba gdzies ze pasja twojego d to fotografia, moj dziadek mial kiedys ciemnie tzn jet nadal ale przerobiona na graciarnie ;-) i mam jeszcze troche sprzetu tylko to stare jest ze 30 lat ma jak nic, jakis powiekszalnik jakby byl zainteresowany to kukne co to dokladnie jest i bym ci dala znac bo u mnei sie po strychu wala a on moze by mial pozytek tylko wiesz nie chce wyjsc na glupa wiem ze wiek cyfrowek mamy :-)

jasia b z tym biustonoszem to jakies nieporozumienie kompletne

perla to dawaj znac jakie oczeta bedzie miala ta nasza forumowa pierwsza corcia :-)

Wczoraj byl ciezki dzien, ale glownie dla synka starszego bo zero bajek i grania na komputerze, ale jaki pomocny byl za to pranie ze mna wieszal o co poprosilam wszystko robil. Dzisiaj rano pozwolilam ogladac bajke bo dziecko czekajace na szkole wstalo mi o 6:10 a mlodszy brat kimal. Niestety przed wyjsciem na rozpoczecie roku zaczal dawac czadu wiec zagrozilam zakazem bajkowym bo po nich robi sie niegrzeczny. Na rozpoczeciu nawet jakos prababcia z Maksiem dali sobie rady, ale mlody blysnal. Pani na koniec tych cudow pyta dzieci czy jeszce cos by chcialy wiedziec o cos zapytac i zglasza sie Mati "chcialbym wiedziec skad sie biora elektrony?" :-D no konkretny facet poszedl w koncu do szkoly to nie bedzie marnowal czasu na kolory blokow :-D Tyle u nas w sumiie w ekstra skrocie leje potwornie a musimy do sklepu szurnac sie dokupic jakies duperele do szkoly do teczki z przyborami :-( Na innych frontach kiepskawo i zimno :-(

Milego dzionka

ewelad mowisz i masz czyli od razu sie pojawilam ;-)

Ostatnia edycja:
Hejka mamuśki :happy:

Ala wczoraj cały dzień jakaś niespokojna była od 5 rano ciągle się wierciła nie mogła zasnąć troszke stękała i marudziła, czasem jej się udało przysnąć na 15 min i znow sie budziła. Dopiero po 22 usnęła. Dziś już spokojna jest, śpi sobie, w lodówce pustka, wiec nie mam z czego zrobic obiadu, dopiero po poludniu na zakupy idziemy, no i w końcu mam troszkę wolnego :happy:.

tiffi na ostatnim badaniu w szpitalu bilirubina wyszła 5,92. Karty wypisowej ze szpitala nie mam, tylko mój wypis dostałam a Ali nie. Co do morfologii to dziwne to wszystko, bo widze że u Was całkiem inne normy niż u mnie
Wyniki Zuzi
Krwinki białe (WBC) 8,24 G/l 5,00 - 19,50 Krwinki czerwone (RBC) 3,33 T/l 3,80 - 5,50 Hemoglobina 10,5 g/dl 10,5 - 14,0 Hematokryt 28,3 % 32,0 - 42,0 MCV 85,0 fl 72,0 - 88,0 MCH 31,5 pg 24,0 - 30,0 MCHC 37,1 g/dl 31,0 - 35,0 Płytki krwi 407 G/l 150 - 450 RDW-CV 14,9 % 11,5 - 14,5 MPV 9,8 fl 9,0 - 12,6 % neutrocytów 16,4 % 30,0 - 50,0 % limfocytów 71,6 % 35,0 - 90,0 % monocytów 7,6 % 2,0 - 7,0 % eozynocytów 4,2 % < 5,0 % bazocytów 0,2 % < 1,0 Liczba neutrocytów 1,34 G/l 1,50 - 8,50 Liczba limfocytów 5,90 G/l 4,00 - 10,50 Liczba monocytów 0,63 G/l 0,05 - 1,10 Liczba eozynocytów 0,35 G/l 0,05 - 0,70 Liczba bazocytów 0,02 G/l <0,2 Rozmaz mikroskopowy Granulocyty segmentowane: 19 % Granulocyty kwasochłonne: 5 % Granulocyty zasadochłonne: 1 % Limfocyty: 70 % Monocyty: 5 %

U Alicji jest tak Krwinki czerwone 3,32 norma 3,9-5,30; Hemoglobina 10 norma 13,5-16,5; Hematokryt 30,6 norma 41-48.
Napisałam tylko te najważniejsze. W sumie nie wiem jak to z ta morfologia nie kazali nam brać żadnych leków mimo że jeden lekarz stwierdził że kiepskie wyniki a drugi że według niego sa dobre, obaj siedzieli w jednym pokoju i rozmawiali miedzy sobą. Nie weim co myśleć. :baffled:

tweenie ci lekarze to wszyscy sa do kitu:angry:, trafić na dobreog lekarza to jakiś cud.Bidulka z tej Twojej Oleńki. Moja Alicja też ma śluz w kupie nie powiedziała ci przypadkiem od czego to może być ? Bo moja jak do niej o tym mówiłam w ogóle nie dotarło do niej nie odpowiedziała mi.

ewelad marzy mi sie własnie takie wielkie akwarium już parę lat ale na razie się nie zapowiada bo wynajmuję mieszkanie malutkie bardzo, a najbardziej to mi się marzy morskie akwarium ale to kuuuuupę kasy kosztuje moze kiedyś :happy2:

Ashika mały naukowiec ci rośnie, pytanie rewelacja, w sam raz na rozpoczęcie roku hehe:-D

reklama
justaa to mi powiedziała - jakaś alergia :/ Teraz trzeba eliminować na co...

jakas alergia z tego co piszesz najprawdopodobniej skaza bialkowa, niestety jak odstaiwsz mleko to efekty widoczne sa po kilku - kilkunastu dniach ja u swojego teraz widze poprawe a minely prawie 2 tyg odkad odstawilam nabial. Nie masz jakiejsc zaufanej apteki zeby ci to mleko sprzedaly na skaze a recepte doniesiesz???

a takie eliminacje wg tej pani tzn co??? na samej wodzie jechac ze 2 tyg zeby ocjawy ustapily????? a potem to po jednej rzeczy na tydzien wprowadzac????? co za babsko durne kompletnie

Do góry