reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie dziewczynki!
Hurra Laurze zaczynaja sie zmieniac oczka! :rolleyes: wokol zrenic robi sie taki zielono-piwny kolorek.... :happy2:
Tiffi my wszystkie badania mielismy robione w szpitalu (krew, oczka, sluch itd.) i po wyjsciu 2 razy polozna przychodzila i pobierala krew, ale wszystkie wyniki zawsze byly w normie takze narazie nie ma potrzeby... :tak:
milego dzionka laseczki :-)

reklama
hello:-)

ale wczoraj te szczepienia dały Marcepanowi w kość.. jak zasnął o 17, to obudził się o 22, potem zjadł i spał do 3, potem od 4 do 6.50.. biedactwo moje.. teraz znowu usnął.. dziś idziemy na bioderka, mam nadzieję, że pójdzie szybko, sprawnie i bezboleśnie;-)

perla superowo, Laurka będzie miała cudne oczęta:tak: Marcysiowi też się już chyba zmieniają, wokól źrenicy zrobiły mu się takie jasno-niebieskie, a reszta taka ciemno-niebieska, granatowa:-)

hej
ewelad, moje dziecko coś się dziś zepsuło i obudziło o 2 - przypuszczam, że znów zmarzło. będziemy testować dziś w nocy śpiworek :-) a później pogadam z nim, żeby pogadał z Twoją córcią ;-)
perła, ale fajnie! będzie miała śliczne oczka!
miłego dnia!!!

hej dziewczynki:) ..ja nie wiem jak Wy to robicie, ze na biezaco tu jestescie...;)..
Laura - super kolorek - taki moj:D...moje dzieci chyba beda po mezu mialy niebieski...Klaudia ma razacoa blekitna;)...no, a Gracjan..poki coniebiesko granatowe;)
Vanilko - widze po przeprowadzce- :) super..teraz juz z gorki..uwielbiam nowe miejsca...urzadzanie..ale samo przenoszenie wszystkiego - ustawianie..itd...w marcu wymeczylo mnie na maxa..i teraz cos tam patrzymy za domkiem..ale bez cisnienia, bo przeraza mnie ta przeprowadzka ...
lece czytac daleej..:D

wiecej czasu bede miala jak Klaudia od 6 wrzesnia pojdzie do przedszkola;P
mamy slonce w UK i gl. czas spedzamy na ogrodzie...a wczoraj nawet fryzjera zaliczylam:D..ciecie ok...kolor nie do konca..sa czekoladowo brazowe..a lepiej vzuje sie w cielnym brazie..mniej cieplym..:)

Maruśka nie do wiary-telepatia, czy cosik-Liliputa dzisiaj o 2 jedzenie i o 6:-) zaczynam podejrzewać, że sobie smsy wysyłają w spr snu-idę przeszukać kołyskę, czy jakiegoś tel nie znajdę:-D

acha i witam wszystkich:-)

Ostatnia edycja:
Mruczka moja nie kaszle, ale czasami tak dziwnie harczy, jakby katar miała, chociaz nosek odgilowany
u nas podobnie...

jeszcze wracajac do tematu jedzenia...2 raz zjadlam kotlety mielone..z cebulka i czosnkiem..i dwa razy maly podziekowal mi - placzem..buczeniem od 18-22;/..a w nocy budzil sie co chwilke ..bo baczka, pierdka puscic nie mogl:O..zla matka...zakaz mielonych!

reklama
tiffi skąd ja to znam... U mnie to samo. ja rozumiem, że M pracuje, więc może być zmęczony, ale ja też nie siedzę cały dzień przed telewizorem. Nie mam kiedy zębów umyć, nie mówiąc już o tym, żeby do lodówki zajrzeć... On przynajmniej w nocy w miarę śpi, bo śpi osobno. Ja nie mogę nie słyszeć, że dziecko płaczę, zawsze muszę mieć siłę, żeby wstać, ponosić, przewinąć, przebrać...

Ewcik pozazdrościć:tak: Ja o każdą kroplę mleka walczę:-(

byłam dziś u pediatry. Znowu ze mnie idiotę robią. ważyłam ją w poniedziałek i wyszło 3,26. Sprawdzałam 2 razy, bo wychodziło na to, że w ciągu 6 dni spadła o 210. Dziś miała 3,74 i lekarka mówi mi, że źle ważyłam. No żesz... co za filozofia. Położyć golasa na wadze, jak są same 0...Wrrr... Mówię jej, że dziecko wyje, boli je brzuszek, a ona znowu, że mam odstawić kawę, czekoladę, smażone.:angry: I jak takiej nie walnąć... Pokazuję, że twarz i główka całe wysypane,a do tego dziś buźka czerwona, jak poparzona, a ona, że nie wie,czy to uczulenie. Ja mam wiedzieć? Stwierdziła, że pewnie kocykiem sobie przetarła...:wściekła/y:
Pytam się jej, czy skoro jak ja jestem na dieci bez mlecznej, czy Mała nie powinna dostawać mleka dla alergików. Się mnie pyta "ale po co?":no::angry:
I skierowania na badanie moczu nie dostałam, bo nie ma takiej potrzeby. Tak więc muszę sama robić, ciekawe ile posiew kosztuje...
Dowiedziałam się tylko, że ma śluz w koopie, bo akurat strzeliła.

I rotawirus 360, pneumokoki 300 aaaaaaaaaaa

Do góry