reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej...mam pytanie- jak wasze malenstwa reaguja po szczepieniach?bo moja dzis miala 5w 1 i strasznie placzliwa po 4 godzinach zaczela sie pocic, goraczki narazie niema ale sie boje ze bedzie :(

reklama
cynamonka moja jakoś dzierży czapki, ale przyzwyczaiła się że ma tylko bodziaka na sobie
kacperek no właśnie muszę się zaopatrzyć w jakieś rajtki dla małej. A po co książeczka dla małej??
ewcik kurcze no właśnie ja małą chciałam ubierać w spodenki, ale generalnie wszystko mam duże i zakupiłam jeansy a rajtki muszę dokupić. Moja bratowa da mi taki kombinezonik na zimę, ale kurteczkę muszę zakupić. ooo to miałaś kiepski dzień, a właśnie z ciekawości jak się bierze jakąś pigułe, albo się coś zje to ile trzeba odczekac by dać cyca??
ashika może to takie przejściowe z twoim starszym, bo jednak widzi, że mama zajęta i w ogóle więc pewnie tak
jedyneczka leczo konkretne. Śpię bez stanika w koszuli i do niej przyklejam wkładki, ale jak mnie zaleje to i tak cala jestem, ale wolę tak niż w tym łańcuchu. A mogę zjeść takie chińskie mrożone?? A z tym niepatrzeniem jak dziecko kłują to cie rozumiem
ewelad nie ma co się nakręcać zobaczysz co lekarz powie
maruśka śpiworek jest dobry nie ma szans się w nim zapleść bo to tak działa jak śpiochy
ewa jak dobrze że to badanie było ok.Moja miała bardzo pozdzieraną skórkę na powiekach. A co do pobierania krwi moja raz miała pobieraną 2h i krew się skrzepła a na próbkę było za mało i tego samego dnia powtórka. Wtedy dowiedziałam się, że najlepiej igłą dziewiątką bo w cieńszych krew krzepnie. Moja miała pobieraną krew już kilka razy i teraz pilnuję by robili 9 i jest ok
tweenie może ten pediatra coś podpowie
aneta okulista jest dla wcześniaków i z zaleceniami, także nie musisz iść. A co do pogody szkoda gadać

Ale pogoda do bani. Miałam z małą iść na spacer a tu leje cały dzień: zimno, ciemno z jednej strony to aż człowiek chętnie by się zaszył pod kołderką, tylko gdyby dzieciaczki pozwoliły. Mała ładnie spała przed południem a od 12 do teraz nie bardzo, i obudziła się spała 5 min.:-( Lulam ją na kolanach w rożku i jednym palcem piszę.
Z rzeczy innych praca wre, mamy pomalowane już 3 pokoje.

tiffi mi pediatra powiedziała, że leki utrzymują się do 12 godzin w organiźmie

póki co z Marcepanem ok po szczepieniu, tylko chyba zimno mu jest, choć ubrany w body z dł rękawem i welurowe śpioszki.. jakiś ten termometr na podczerwień dziwny, co chwilę inną temp pokazuje, 15 min temu mały miał 37,5 przed chwilą36,9/37,2..

witamy w to pogodne inaczej popołudnie:-)

usg już zaliczone-z przygodą,bo coś się nam znowu auto chrzani-mało jeździmy nim, a ciagle coś się rypie-moze od tego bezruchu, w każdym razie dzisiaj mój plan jest taki-pociąć złomexa i podpalić, ewentualnie wepchnąć do Wisły:-D

Ashika nie wiem, czy już robiłaś Maksiowi usg bioderek, jeśli nie, to na Barskiej robią za free i nawet terminy krótkie
Maruśka już na temat śpiworka na zakupowym odpisałam, a zmowę naszych dzieci w takiej postaci błogosławię-oby częściej, chociaż Twój ostatnio spał do samego rana chyba o ile dobrze pamiętam-szepnij Miłoszkowi, żeby Lilkę na to też namówił, nakupi mu ciocia forumowa za to co tam sobie zażyczy-wagon nutramigenu np:-D a zabawy masz przednie-ta w dentystkę świadczy o skłonności do perwersyjnego i wyrafinowanego zadawania bólu-to pisałam ja-dentofob:-D
Vanilka ja nad gazem trzymam:-D:-D:-D jak ta babka ze starej polskiej komedii:-D:-D:-D gratki przeprowadzki, a pochodzenie neta nieistotne-ważne że jest:-)
jedyneczka ale Ci rośnie Nadinka-jak na drożdżowych cycach:-D dzięki za pociechę, ale jak zwykle wyczytane w necie objawy chorobowe pasują-to mnie martwi, ale zobaczymy
anetka bioderka git:-) a ze spacerkami mam to samo-bo ja łazik jestem i latałam z wózkiem jak z piórem, a teraz lipa przez pogodę:-(
Ewcik dobry tatko z M-ka-chwali się:tak: mój też zabawowy tatuś, a mama będzie ta nudziara niedobra:-) D odkrył dla Lilki nową zabawę statyczną, że tak powiem-parkuje kołyskę przy akwarium i dziecię patrzy za rybkami jak zaczarowane-to po tatusiu, grunt, że działa
tiffi 3 pokoje gotowe-rewelka, w końcu odpowiednie tempo;-)

Witam

Niestety nie opuszczają mnie zalatane i pokręcone dni. Aluni przez tą żółtaczkę i mocz nie zaszczepili w końcu. Alicja ma nie za dobre wyniki krwi słaba morfologia, i wyszły bakterie w moczu, ale to pewnie dlatego że zrobiła kupsztala w czasie kiedy miala założony woreczek do pobierania moczu, mówiłam lekarzowi że pewnie się zabrudziło a nawiedzona pediatra wypisała skierowanie do szpitala. Zamiast zlecic powt badanie moczu to ja się włocze po szpitalach na dodatkowe badania. W szpitalu się wkurzyli że oni nie labolatorium i żeby zrobić badania to musza przyjąć na oddział, ale trafił się fajny lekarz i jakoś go uprosiłam i zrobili badania na miejscu, ale ma zadzwonic do tej mojej pediatry i ja ochrzanić że wysyła ludzi niepotrzebnie. Powtórzyli badania w szpitalu i w moczu wszsytko w porządku jest nie ma bakterii. Natomiast w krwi bilirubina wyszła większa. Ala jest pod kontrolą lekarza ze szpitala teraz i za tydzień musimy znów do szpitala i jeszcze raz zrobia ta bilirubine jak bedzie niższy wynik to dobrze, a jak sie utrzyma taki sam lub wzrosnie to jakieś próby wątrobowe bedą robić i prawdopodobie zostawią na oddziale. :

Justa a po Alicji widać tą żółtaczkę? na skórze, dziąsłach, białkach?? przepraszam za pytanie ale jak Frania wypuścili ze szpitala to miał podwyższoną birulbinę a potem już nie miał badanej.

Ewa u Ali żółtaczke widać najbardziej na dziąsłach. Na buzi to wygląda jakby opalona była więc ja bym nie zwrociła uwagi. Ala chyba nawet w szpitalu nie miała badanej tej bilirubiny albo nie wpisali w książeczkę. Nawet nie wiedziałam że miała żółtacze dopiero jak położna przyszła to powiedziała.

Ja tylko na chwilę, bo idę zaraz spać, powieki mi już opadają. Dzisiaj musieliśmy wstać szybciej, bo jechaliśmy z Martą na USG główki-wszystko wyszło super-wylewy się wchłonęły-jest super dobrze.

Byłam też na chwilę w mojej pracy-pochwalić się Martą i poczęstować współpracowników ciastem-piekłam w niedzielę i wczoraj.

Dziewczyny te, które pisały o wkładkach laktacyjnych- ja używam j&j są fajne, ale te z rossmann-babydream też niczego sobie-dużo tańsze niż j&j i kształt mają podobny-tylko dookoła taka falbanka.

Wkurzona jestem, bo od ponad 2 tygodni czekam na biustonosz do karmienia, a ciagle jakieś problemy ze strony sprzedawcy- najpierw twierdził, że list wrócił, bo mój adres był napisany na kopercie niewyraźnie, a teraz doszedł, ale nie ten rozmiar, który kupiłam-po mojej interwencji wysłał już ten właściwy rozmiar, ale jeszcze do mnie nie dotarł.

Sorry, że tylko o sobie-ale więcej nie dam rady już dzisiaj napisać.

MIŁEJ NOCKI OBY DZIECIACZKI WAM SPAŁY...

justaa ja długo bujałam się z podwyższoną bilirubiną - jaki u was jest poziom. I najpierw zanim jakiekolwiek badania, skierowania do szpitala są takie czopki coś na "L" moja brała przez 5 dni i poziom bilirubiny spadł do 4, a był 11, potem 9. Co do morfologii zerknij sobie kilka stron wcześniej pisałam o tym sporo i wklejałam wyniki mojej małej. Dlatego też musimy brać te leki. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz. W szpitalu musiała mieć badaną bilirubinę jest to na karcie wypisowej nie w książeczce
nadiaa moja po szczepionce 6w1 ok, ale pani doktor mówiła żeby mieć w domu czopki przeciw gorączce i przez 5 dni może się utrzymywać i to normalne jest
ewcik tak te termometry to wszystkie są guzik warte, ale jeśli nie pokazują 38 to jest dobrze. A w ogóle to zrobiło się zimno i zaczynam robić jakieś polowanie na allegro.
ewelad no coś ty, złomek w "carsach" był bardzo popularny a ty swojego złomka chcesz się pozbyć?? A tempo naprawdę ok, oby tak dalej

Moje dziecię nie spało jeszcze długo to znaczy do teraz :-( bidulka męczy się a mi wysiada kręgosłup. Do tego M mnie wkurzył, bo z roboty nie wyszedł o 17-ej bo mega korek był pod biurem, więc stwierdził, że odczeka, a o 19-ej nadal był korek i dotarł o 20-ej, noż kurcze mówiłam że potrzebuję pomocy. Potem małą chwilę ponosił i padł twierdząc że nie ma mocy i leży a ja z małą znów na rękach, więc się wkurzyłam i zamierzam mu powiedzieć parę słów jak będzie bardziej przytomny. No bo on może powiedzieć, że nie ma mocy i może spać a ja muszę mieć moc i siły bo chyba dziecku nie powiem "sorry mała płacz dalej bo mama nie ma mocy". Ci faceci....
Chyba przesadziłam z czasem siedzenia kurcze 1 w nocy idę spać

reklama
Do góry