reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

A pamietacie te historie, gdzie w przedszkolu babki dawaly dzieciom srodki nasenne coby drzemka poobiednia sie udala i panie troszke spokoju mialy?

Ja spie w nocnej koszuli bez cycnika. Jak karmie to zadzieram kiece a na drugi cycek za´rzucam tetrowa pieluche, coby sie nie zalac i tyle.

Kurcze pisze tego posta juz 20 minut, bo mala steka i co chwile musze do niej isc i ja prztulic, poglaskac. Beznadziejne to spanie.

reklama
Hello!!
Maruśka u nas też Franio wygina się w odwrócone C i po każdym skorygowaniu położenia wraca na nowo odwrócone C.

Wczoraj zaliczyliśmy wizytę u okulisty - badanie dna oka - nie było takie straszne po zakropleniu 3x oczka baranie, nie wkładali mu nic do oczka założyli tylko klamrę i oglądała przez okular wszystko ok. A na zatkany kanalik łzowy poleciła masaż i powiedziała że do 6 miesięcy zupełnie nic z tym nie robić tylko masować a ropkę zmywać wacikiem z sola fizjologiczną.

Potem byliśmy u pobrania krwi dosłownie ponad 30 minut próbowano mu pobrać :( serce mi pękało od tego płaczu Franusia ma 5 ukłuć na rączkach i siniaki teraz bo każde ukłucie poleciała kropelka i zakrzepnięcie, w końcu się udało. Po tym nieciekawym przeżyciu cały czas był niespokojny wiec cała noc nieprzespana.

Idziemy teraz na spacerek kupić szatkę chrzcielną i swiecę.

mama rozmawiała z pediatrycą moją i mam Małej dawać bebilon pepti 3 razy dziennie i posiew moczu zrobić. I w poniedziałek mamy wizytę u niej, eh...
Poza tym, znowu u mnie mleczarnia strajkuję, widzę, że mniej mleka ściągam, a poza tym, Mała opróżnia oba cyce, a potem jeszcze 70 mleka potrafi sobie chlapnąć.
Od wczoraj jestem na diecie bezmlecznej, więc już w ogóle nie mam co jeść... Chciałam iść do sklepu, ale pogoda nie teges

Mam pytanie odnośnie chust - macie jakieś opinie na temat lnianych, albo len+wiskoza?

My po szczepieniu, ja ją trzymałam ale nie patrzałam jak biła zastrzyki bo nie mogłam:-( Zaraz potem dałam cyca ale bidulka i tak popłakiwała długo a teraz spi umordowana, zaraz do niej idę tylko obiad sobie zrobię. agatha pisała że ma zepsutego lapka wiec chwilowo jej nie będzie, u nich oki tylko Hania ma znów wysypkę. Pozdrawia lipcóweczki;-)

Obudziła się bidulka i na rąsiach jest:blink: Urosła 4cm od urodzenia i ma 60cm a waży 4400 czyli od wyjścia ze szpitala w 6tyg. przybrała 1,4kg. lekarka powiedziała że jak na piersi to świetnie przybiera i jest bardzo silna:tak: Ja ze sobą też dziś idę do ginka ale nie przyznam się że byłam niegrzeczna:-D

ewelad
obyś się myliła, mnie też się wydawało wzmożone momentami przynajmniej ale jest oki więc nie stawiaj jeszcze diagnozy i nie martw się na zapas;-)

jasia biedny M, tyle czasu sam z dziećmi:-p taaaaaaa z maluchem u piersi najlepiej robota idzie:-D Ale zalety M o których piszesz równoważą takie jego marudztwo:tak:z tv popieram;-)

cynamonka ja bym się bała bez czapy w taką pogodę:no:

czytam dziewczynki że j&j też chwalicie, więc chyba tylko te już będę kupować;-)

ewcik i jak szczepienie? a zęba nie w znieczuleniu robiłaś?:baffled: jak tak toś odważna kobita:-p

ashika zdrówka, żeby Cię tam nie zawiało na dokładkę.

ewelad ale pospała no no pozazdrościć:tak: asymetrią się nie martw też, najczęściej nawet gdyby była to dodatkowo tetrę dajesz i się normuje ale oczywiście życzę aby było oki;-) ja w ciąży znieczulenie miałam takie co można i było git, lekarz mój wręcz zalecał żeby się nie stresować. Myślę o tym śpiworku ostatnio, muszę z M przemyśleć ale najpierw zobaczymy jak będzie ciepło w domu grzejąc w piecu tzn. jak jej będzie nocą, czy nie będzie się odkrywała i marzła.

maruśka właśnie się zastanawiam bo taka ta kołdra coś mi wielka mimo że to ta mniejsza pościel do 120x60:baffled: czytałam żeby maluszka jak najniżej końca łóżka układać od strony stópek a kołdrę pod materac podwijać ale ona taka gruba:baffled:

Vanilka a dają jakiś persen albo co:-D fajnie że już na nowym;-) To pajęczarka z ciebie:-D

cześć czołem

pogoda pod psem,juz chyba jesień idzie:-(
brakuje mi spacerków z synkiem,nudno tak siedzieć w domu

pare z Was pisze ze było u okulisty z dzieciaczkami? trzeba iść na jakąś kontrole? nic nie wiem na ten temat,że szczepionki i bioderka to wiem,ale czy okulista też? czy Wy macie jakieś wskazania do tej wizyty? moze nie czytam na bieżąco,jak coś ominęłam to sorki

gregorka fajny imprezowy weekend, no ja właśnie nie mam diety i jem prawie wszystko i lubię też słodkie

mruczka mój tak z raz dziennie pokasłuje

tiffi ja jadłam pizze juz pare razy z serem szynką i pieczarkami i odrobiną sosu czosnkowego i małemu nic nie było, ale sosów takich jeszcze nie próbowałam, co do ubierania to Michaś śpi w pajacyku i rozku,a w dzien też przeważnie ubieram go w pajacyj,jak się rusza i nie śpi to nie przykrywam,a jak zaśnie to przykryje kocykiem,czy pieluszką flanelową, no a na dwór to wiadomo ze dwie warstwy ubieram i kocyk

ewelad jak usg bioderek?

ashika mam nadzieje że starszy syn grzeczniejszy?

jedyneczka ja też nie umiałąm patrzeć jak małego kłują,ale na szczęście szybko przestał płakać i zasnął

ewcik bidulko,to się namęczyłaś woczoraj, mnie też zębo osttanio bolą na zimne,słodkie, chyba trzeba się wybrac do dentysty bo pewnie po ciąży się osłabiły

mały się huśta na huśtawce,patrzy w zabawki,gaworzy i robi kuuuuuupe,po odgłosach słychać że ogromna!!! :-Didziemy się przebrać bo zaraz będzie wszystko brudne

my już po szczepieniu.. wzięliśmy rotawirsa plus te podstawowe, co nfz daje.. pneumokoki damy następnym razem.. musiałm wyjść z zabiegowego, jak szczepili Marcelka-m go trzymał.. takiego pisku połączonego z płaczemy nie słyszałam jeszcze, chodziłam po tym korytarzu i z trudem powstrzymywałam łzy:-(

jedyneczka a Ty jakie szczepionki brałaś??
co do zęba mojego, to przy kanałowym znieczulenie jest bezwzględne, bo dentysta grzebie Ci w nerwie, i tak prawie wszystko czułam, jak mi robił, powiedział, że gdyby nie dał znieczulenia, to bym się tarzała z ból po podłodze:szok: no i w tego nerwa włożył mi fleczer z trtką, żeby zatruć tego nerwa a potem go usunąć przy kolejnej wizycie.. ból po tym nieziemski, bolała mnie szyja, ucho i nawet ręka po stronie zęba cały dzień, stąd ten ketonal..

nasz synuś waży 5700, przybrał 1,7kg od wagi urodzeniowej, ale pediatra mówi, że jest ok, bo urósł przy tym 5 cm, więc długi chłopak;-)

anetka jaką masz huśtawkę?? chcę jakąś kupić Marcelkowi i nie wiem, jaką..

lecę robić zapiekankę z tortellini, m bawi się z Marcepanem - muszę napisac, że robi to rewelacyjnie, Marcyś wpatrzony w niego jak w obraz:tak:

ewa81 wzw,5 w 1 (infanrix IPV +hib) i na pneumokoki Prevenar 13. Nie wiem czemu tak układać, nie pisali:baffled:

ewcik no chłopak na schwał:tak: szczepionki daliśmy j/w. To masz jazde faktycznie z zębem, współczucie. Ja miałam raz kanałówke w znieczuleniu, usuwany miałam nerw i nic kompletnie nie czułam , może zależy który ząb.

Nie idę dziś do ginka bo późno jest wole ok. 21ej więc na czwartek się umówiłam na 20tą, też późno ale wcześniej M nie da rady w czwartek przyjechać więc kicha. A wczoraj obkupiłam się w ikea trochę, wychodzę po 1,5h a tu 20ta i ciemno:szok: gdzie się lato podziało?:baffled:ale jestem oderwana od rzeczywistości:-p M też mówi że dziwnie zaniepokojony był bo ciemno a ja poza domem:-D
Jutro Emi ma rozpoczęcie, eks z nią pojedzie bo ja się boję małej po szczepieniu w taką wichurę targać:sorry2:

reklama
Witam

Niestety nie opuszczają mnie zalatane i pokręcone dni. Aluni przez tą żółtaczkę i mocz nie zaszczepili w końcu. Alicja ma nie za dobre wyniki krwi słaba morfologia, i wyszły bakterie w moczu, ale to pewnie dlatego że zrobiła kupsztala w czasie kiedy miala założony woreczek do pobierania moczu, mówiłam lekarzowi że pewnie się zabrudziło a nawiedzona pediatra wypisała skierowanie do szpitala. Zamiast zlecic powt badanie moczu to ja się włocze po szpitalach na dodatkowe badania. W szpitalu się wkurzyli że oni nie labolatorium i żeby zrobić badania to musza przyjąć na oddział, ale trafił się fajny lekarz i jakoś go uprosiłam i zrobili badania na miejscu, ale ma zadzwonic do tej mojej pediatry i ja ochrzanić że wysyła ludzi niepotrzebnie. Powtórzyli badania w szpitalu i w moczu wszsytko w porządku jest nie ma bakterii. Natomiast w krwi bilirubina wyszła większa. Ala jest pod kontrolą lekarza ze szpitala teraz i za tydzień musimy znów do szpitala i jeszcze raz zrobia ta bilirubine jak bedzie niższy wynik to dobrze, a jak sie utrzyma taki sam lub wzrosnie to jakieś próby wątrobowe bedą robić i prawdopodobie zostawią na oddziale. Normalnie osiwieje a w miedzy czasie jezdze jeszcze z kotem na takie kroplowki podskorne bo zaczyna jej się niewydolność nerek.

Mruczka
no to dobrze że wiadomo co kici jest i można leczyć, oby jak najszybciej wyzdrowiała. :tak: Moja kotka ma 16 lat i okazalo się że ma zwyrodnienia na kregosłupie dlatego kuleje, dostała zastrzyk sterydowy i na razie troszkę jej sie polepszyło. Niewydolność nerek to takie początki więc dostała kilka wlewów podskórnych żeby ją wypłukać trochę, no i dieta dla nerkowców, miała też Usg nerek ale wszytko jest w porządku nie ma torbieli, nie sa powiększone więc na razie jakos to będzie.

Ewcik wszytkiego najnaj z okazji rocznicy, nam 12 września mija rok po ślubie a już dzidzia sie dorobiliśmy ale to leci szybko :-)
jedyneczka jeśli chodzi o uśmieszki i gulganie malutkiej to z twoja głową wszystko w porządku :-) ja mam to samo Ala, od razu mi łzy lecą same

Tiffi ja pizze jadlam juz i nic małej nie bylo, a sosy to takie z torebki do robienia tzn dodaję tylko wodę i trzeba zagotować :happy2:i tez nie zauważyłam żeby coś się działo. Co do ubierania nie napiszę bo sama mam z tym ogromny problem zanim na coś się zdecyduje to sterczę przy szafce z ubrankami z pol godziny :tak:

Do góry