reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Co do ubrania to dzis patrze na termometr 9 stopni. Mysle sobie czas na czapeczke, ale moje dziecko dostalo szalu po nalozeniu czapki. Wrzucilam ja do wozka bez i panie w przedszkolu patrzyly na mnie jak na wyrodna matke. W koncu mala ma wlosy i widac nie zimno jej.
Teraz sie hibernuje przed domem bo zasnela w powrotnej drosze i tak ja zostawilam w wozku.

Witam

i ja tez mam w swojej garderobie letnie ciuszki i naprawde kilka cieplejszych a tak to nic nie mam i tez uwazam ze czas najwyzszy zaopatrzyc sie w nowa jesienna garderobe mojego dziecka.
Ja swoja na noc ubieram w body i pajace i przykrywam kolderka ale ze narazie spi ze mna a maz z synkiem to jej cieplo jest.
na dzien tez w tym smiga a na wychodne to body bluzeczka dlugi rekaw rajtuzki pod spodenki i bluza przykrywam kocem i spi sobie malutka no i czapeczka.
A ja korzystam z ostatniego dnia laby od jutra przedszkole i wielkie wyrzeczenie dla naszej trojcy ale sa tezplusy poranny spacerek no i nozki codziennie pokonywac bede 5km wiec mam nadzieje ze co nie co zrzuce haha:-)
Cynamonka tylko zeby jej tam nie wialo do tego wozka. Bo tutaj u mnie na osiedlu mieszka pewna dziewczyna ktora wlasnie w jesien chodzila z nia w chuscie albo nosidelku i wlasnie bez czapki i tez kobitki sie dziwnie na nia patrzyly i mowily zeby zakladalaczpke naco ona niech sie chartuje aleefekt jej wyczynow byl taki ze wyladowala z mala w szpitalu na zapaleni oskrzeli wiec niech poplacze ale bedzie jej cipelko.:-)
Jedyneczka ja tez uzywam wkladej j@j sa fajne
Tweenie kurcze a moze ta ksazka jezyk nemowlat ci pomoze?? chociaz moja tez placze i majac smoka robi elelel cos takiego i mam wrazenie ze glodna nadal jest mimo iz siedziala godzine na cycu. Przez ten zastoj nie mam czasu na nic nawet poprasowac nie mam kiedy :-(ale tak jak inne poszukaj innego nawet moze prywatnie sie umow na wizyte chociaz jedna.
No maly glodomorek wstal trzeba ruszyc tylek i do tego kupala walne wiec i przebrac trzeba.
Za oknem brr zimno i brzydko ale trzeba sie do miasta wybrac oddac kase zlodzieja(rata za mieszaknie do banku)i moze tez wybiore sie do poradni laktacyjnej a przy okazji ksiazeczke rumowaska malej wyrobie
milego dnia:-)

witam dziewczynki:-)

jedyneczka ja używałam bellę, ale przepuszczały w nocy, teraz mam j&j i jestem mega zadowolona:tak:

anetka mi nic nie zostało kg z ciąży, nawet mam jeden kg mniej, niż przed ciążą:-Dale co z tego, skoro i tak w biodrach w spodnie się nie dopinają:baffled:

mruczka Marcepan pokasłuje, ale to chyba normalne..tak mówiła pediatra

tiffi ja przyznam, że pizzę lub zapiekanki jadam często ostatnio i nie zauważyłam różnicy u Małego. Co do ubranek-ja też chyba kupię rajtuzki, bo coraz zimniej jest, a niejednokrotnie Marcelkowi podwiną się nogawki i świeci gołymi nóżkami. Kurteczek jesiennych nie mam, chyba trzeba będzie coś kupić..

perla fajne te chusty, aż dziwne, że tak tanio-ciekawe, czy bezpieczne..

dziewczynki raz jeszcze dziękuję za życzenia;-)

co do wczorajszej rocznicy-na pewno będzie niezapomniana.. bo bolał mnie ząb, poszłam do dentysty i okazało się, że czeka mnie leczenie kanałowe-załamka.. doktor zatruł mi zęba-myślałam, że ocipieję z bólu, całą resztę dnia chodziłam po ścianach dosłownie i wyłam, w końcu z ciężkim sercem wzięłam Ketonal i odstawiłam Marcelka od piersi:-( dziś mamy szczepienie, więc zapytam lekarki, kiedy znowu mogę mu podać pierś..

a jutro bioderka..

Ello

przepraszam, ale nie mam czasu poodpisywac dzisiaj :zawstydzona/y: W starszego syna cos wstapilo i nie da sie opanowac kompletnie :-( mysle ze to zazdrosc wpolaczeniu z ze zloscia na mnie ze nie mam czasu i oby tak bylo. Pogoda fatalna a ja musze do UM jechac dodatkowo w nocy zmarzlam i boli mnie gardlo :-( jak tak dalej pojdzie to ja wyzdrowieje dopiero na wiosne pewnie :baffled: Odstawilam malemu infacol i nawet bylo znosnie ale wczoraj sie skusilam na lososia i juz steka od nocy :zawstydzona/y::-(

Cześć. Ja biegusiem bo idziemy na szczepienie na 11tą. Niunia miała jeszcze podrzemać żeby mamusia kawkę wypiła spokojnie ale słyszę że się wierci:-p

tiffi w leczo była cebulka, papryka pomarańczowa, kiełbaska , duuużo kabaczka i pomidorki :tak:Wczoraj jadłam znów i nic się nie działo. Dziś mam też zgryz jak ja ubrać i stwierdziłam wogóle że muszę na zakupy jechać dla niej:-p Jak ty śpisz bez stanika? w obcisłej koszulce jakiejś? i się trzymają wkładki? mnie by sięy chyba nie trzymały , bo i w staniku mi lecą cycki na boki, bo ja taka maciora teraz:dry: ja bym gotowca ze słoika czasem wcięła ale preferuję mrożonki różniste , właśnie chcę się wybrać w jakiś dzień i zakupić zapasik. Lubimy np. chińskie z biedrony i zawsze mamy w zamrażalniku. Ja dziś rajstopki planuję pod spodnie i mam bluzę taką z podwójnej warstwy materiału ale chcę jakiś polarowy komplecik kupić i spodnie, bluzy osobno. A do spania ubieram śpiochy i kaftanik z długim tylko że wczoraj przykryłam 2ma kocykami bo M w piecu napalił z deka i nie było tak strasznie ale nad ranem sie wychładza więc dziś dam kołderkę. Choć nie wiem po co jak rano to ona zostaje w naszym łózku:-D

Idę się szykować.

witam z rana:-)

mała dzisiaj pobiła swój rekord, tzn 8 godzin snu, od 20 do 4, później pobudka o 8 i teraz kima dalej:-) a luzik podwójny, bo tatuś ma urlop i dzielnie asystował w nocy, na 13 usg bioderek mamy, denerwuję się, bo mamy tydzień lekarzy, a naczytałam się wczoraj o asymetri i wzmożonym napięciu i z moich obserwacji wynika, że Lila ma jedno i drugie:-(

Cynamonka my do tej pory też bez czapy, wczoraj założyłam cieniutką z włóczki, bo wieje jak cholerka, wiązana, średnio mi się podoba i droga, ale jedyna, która jej nie spada, w całej reszcie uszy na wierzchu
Ewcik oj biedactwo, jak po ketonal sięgnęłaś, to musiało być niedobrze:-( ból zęba to masakra, dentysta jeszcze gorszy-myślałam, że jak poró przeżyję, to w końcu będę mogłą dumnie rzez: dentysta?-lajcik:-) ale nic z tego, ostatnio z D byłam i już mnie od samego czekania słabość ogarnęła:-) a mam załozóne lekarstwo jeszcze w ciąży i po ciąży miałam pójść, bo to leczenie ze znieczuleniem i coś dojść nie mogę-fobia pozostała:-( mam w planach zmianę dentki na tę, do której D śmiga-twierdzi że nic nie boli i sprzęty ma kosmiczne-zobaczymy
Ashika no to powodzenia w ujarzmianiu Matiego!!! i majtki ciepłe na noc zakładaj, bo wilka dostaniesz!!!
jedyneczka moja dzisiaj pierwszy raz w śpiworku spała i super-przynajmniej się nie rozkopała:-) tylko łąpki zimne, więc w nocy zarzuciłam jej niedrapki

Ostatnia edycja:
elo elo
ewelad, nasze dzieciaki się zmówiły, u mnie pobudki były o tych samych porach - od 20 spanie, pierwsza pobudka o 4 - rączki zimne, chyba zmarzł młody, a tata zapomniał wieczorem założyć mu body pod pajaca, bo ciągle zapomina te dziecięcą ubraniową nomenklaturę...druga pobudka o 8, teraz kimanko od godziny.
zastanawiam się nad śpiworkiem na noc, sprawdza się to to? mój młody strasznie się wierci i wędruje po łóżku w nocy, boję się, żeby się w tym nie zaplątał, nie wcisnął jakoś do środka, czy cóś... no i nie wiem, śpiworek, czy kołdra? mamuśki, co lepsze?

u nas też początki asymetrii, leżąc wygina się na jeden boczek, ponoć wiele dzieci to ma. na razie mamy tylko pilnować osi główka kręgosłup i zmieniać pozycje, żeby dobrze leżał.

ewcik, współczuję tego "niezapomnianego" wieczoru... oby się szybko wygoiło! ja strasznie lubię chodzić do dentysty, kiedyś miałam kolegę dentystę i mały epizod w życiu zawodowym - asystowałam mu przy zabiegach.... zupełny laik ze mnie, ale wszystkiego mnie nauczył, kiedyś dostałam wyrwanego ząbka i mogłam sobie w nim powiercić... po jakimś czasie siostra się moja odważyła i pozwoliła mi sobie zaplombować ząbka! fajna zabawa!

Witam sie i ja :happy2:
Juz po przeprowadzce,graty poustawiane :tak:ale roboty bylo!!
Neta narazie ciagne na lewo :-Dpodlaczylam sie po kogos hihih
zglosilismy przeniesienie naszego i potrwa to 2-3 tyg !!dobrze,ze choc mozna bylo pod tego kogos sie podlaczyc ;-)

Nie jestem na biezaco same wiecie.....
widze tylko ze maruska i ewelad ladnie sobie spicie :happy2:co Wy dajecie dzieciom na noc kasze manna ze tak spia ?:-D;-)

reklama
Do góry