reklama
Gregorka
Fanka BB :)
Ashika - dla mnie to też strasznie trudny temat. Znajoma podsunęła mi dużo linków, może masz ochotę poczytać - ale uprzedzam może się zrobić mętlik w głowie - dziewczyny jeśli nie chcecie mieć wątpliwości, to lepiej tego nie czytajcie:przeczytalam ten artykul od poczatku do konca dwa razy i zlapalam niezlego nerwa, bo w sumie to dlaczego mi szczepia dziecko ??? biora sobie i szczepia w szpitalu a ja co? nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie???? Nikt sie nawet nie zapyta.
Oj chyba bedzie ciezko z nami, ale co tam moge sobie powalczyc. A potem mi beda kity w ciskac ze pewnie jak w ciazy bylam to sie za duzo denerwowalam a ze mi dziecko nafaszerowali rtecia jak termometr stary to nic nie zrobilo w sumie nie od parady sie wzielo powiedzenie "co za duzo to i swinia nie chce"
Cos mi sie wydaje ze szykuje mi sie niezla praca zanim zaszczepie Maksia, bo musze odrobic niezly kawal literatury i pewnie nie tylko fachowej z medycyny :-( szkoda ze czasu wolnego mam teraz tak malo albo w ogole jakbym wiedziala przed porodem to bym juz miala odrobiona prace domowa ze szczepionek
Szczepienia i powiklania poszczepienne - u niemowlat i malych dzieci >
Rodzaje szczepionek dla dzieci < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
negatywne skutki szczepienia niemowląt < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
[FONT="]http://www.pomagamyzosi.pl/?p=2654[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1248 (odłożenie szczepienia w czasie)[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://waldek1984.wordpress.com/2009/07/12/toksyczne-szczepionki/ [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://znakiczasu.pl/wywiad/157-szczepionki-ukrywane-fakty[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Jest jeszcze forum http://szczepienia.org.pl/ - tam też jest dużo porad. Ja cały czas nie wiem co robić...[/FONT]
Ostatnia edycja:
Właśnie spojrzałam w książeczkę i Frania zaszczepili euvaxB w dniu porodu czyli rtęciową szczepionką i zakładając że teraz zakupię 6 w 1 to franio dostanie o 2 dawki za dużo na żółtaczkę Szczepienia na zdrowie | Pozytywy
M
madzik1980
Gość
U nas na nic czasu nie ma-zakupy,sprzątanie ,a wieczorem znajomi wpadają-kolezanka jest w 9 miesiącu i za 2 tyg ma termin-popatrzy na Julkę to jej się dzieci odechce hehehe.Mała coś dzisiaj marudna,zresztą ja tez.Pogoda do niczego-tylko spac się chce,a tu syf i brud w mieszakniu i trzeba się za to zabrać.
Vanilka moja je 750-800 ml na dobę-tak po 100-120 w 7 porcjach-to jest chyba mało?co dziewczyny?Na opakowaniu pisze ,że powinna jesc 900 ml.Ale przybiera dobrze.....
Tez bujam małą nogą teraz na lezaczku hihi
Anetka milej imprezki!!
Vanilka moja je 750-800 ml na dobę-tak po 100-120 w 7 porcjach-to jest chyba mało?co dziewczyny?Na opakowaniu pisze ,że powinna jesc 900 ml.Ale przybiera dobrze.....
Tez bujam małą nogą teraz na lezaczku hihi
Anetka milej imprezki!!
Ashika - dla mnie to też strasznie trudny temat. Znajoma podsunęła mi dużo linków, może masz ochotę poczytać - ale uprzedzam może się zrobić mętlik w głowie - dziewczyny jeśli nie chcecie mieć wątpliwości, to lepiej tego nie czytajcie:
Szczepienia i powiklania poszczepienne - u niemowlat i malych dzieci >
Rodzaje szczepionek dla dzieci < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
negatywne skutki szczepienia niemowląt < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
[FONT="]http://www.pomagamyzosi.pl/?p=2654[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1248 (odłożenie szczepienia w czasie)[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://waldek1984.wordpress.com/2009/07/12/toksyczne-szczepionki/ [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]http://znakiczasu.pl/wywiad/157-szczepionki-ukrywane-fakty[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Jest jeszcze forum nie szczepimy :: - tam też jest dużo porad. Ja cały czas nie wiem co robić...[/FONT]
Na chwile obecna zdecydowalam NIE SZCZEPIE doksztalce sie poczytam moze porozmawiam z jakimis lekarzami jeszcze, w chwili obecnej boje sie potwornie tych szczepien :-(
dzieki za linki czesc z nich juz przeczytalam i nawet zadzwonilam do m mu powiedziec a on na to ze i ja i on i Mati szczepieni i nic sie nie dzieje, no nic tylko Mati nadpobudliwy a jak wpadnie w szal to ciezko bardzo uspokoic i kto mi da gwarancje ze to nie rtec wlasnie????? mowia ze niespokojna ciaza byla, jak porownam z ta to byla zdecydowanie spokojniejsza.
Bardzo mnie wkurza fakt ze nic o tym nie mowia a przeciez skoro ja jestem odpowiedzialna za dziecko to powinni mnie poinformowac co mu podaja
tiffi1
ewelad daliśmy fachmanom wcześniej turystyczną, a tu powiedzieliśmy że kuchni nie chcemy uruchamiać teraz (bo za moment się zacznie płyta, piekarnik itp), tym bardziej, że kupiliśmy nowego grilla z którego korzystali i dla mnie nie poszanowali go tzn. jak byl deszcz nawet go nie schowali ani nie posprzątali, a co do łazienki no chyba nie moge im powiedzieć - nie korzystajcie. Jedynie na czym mi zależy to nie używanie deski sedesowej.
agatka co do buraków to wiem, że ten sok działa cuda moja mama jak zachorowała i warunkiem zaaplikowania chemii była właśnie dobra morfologia i piła sok z buraków i miała świetne wyniki. Póki co daję to żelazo a daję jej do popicia herbatkę ułatwiającą trawienie i ten sab zobaczymy jak będzie. A jak twój znosił ten kwas???
mruczka ja się obczytałam i jak bym miała kupować to zdecydowanie hoppendiza
tweenie no to ogromne gratki
cynamonka teraz nie podam ci nazwy ale chyba coś na 'l' często się je podaje. 5 dni i podziałało. robiliśmy badanie jakoś jak mała skończyła miesiąc i było 9 a po czopkach 4 i już dalej nie robiliśmy
gregorka ja zaczęłam czytać dopiero, więc póki co niewiele mogę powiedzieć
ashika no z tymi szczepieniami to można dostać bóli głowy
ewa to naturalne ż zmienia się ilość kup. U nas było 10, potem 6 a teraz 1
Mała cyca, więc klikam jednym palcem. Pogoda trochę lepsza, ale ni zdążę na spacer, bo akcja fryzjer mnie czeka.
agatka co do buraków to wiem, że ten sok działa cuda moja mama jak zachorowała i warunkiem zaaplikowania chemii była właśnie dobra morfologia i piła sok z buraków i miała świetne wyniki. Póki co daję to żelazo a daję jej do popicia herbatkę ułatwiającą trawienie i ten sab zobaczymy jak będzie. A jak twój znosił ten kwas???
mruczka ja się obczytałam i jak bym miała kupować to zdecydowanie hoppendiza
tweenie no to ogromne gratki
cynamonka teraz nie podam ci nazwy ale chyba coś na 'l' często się je podaje. 5 dni i podziałało. robiliśmy badanie jakoś jak mała skończyła miesiąc i było 9 a po czopkach 4 i już dalej nie robiliśmy
gregorka ja zaczęłam czytać dopiero, więc póki co niewiele mogę powiedzieć
ashika no z tymi szczepieniami to można dostać bóli głowy
ewa to naturalne ż zmienia się ilość kup. U nas było 10, potem 6 a teraz 1
Mała cyca, więc klikam jednym palcem. Pogoda trochę lepsza, ale ni zdążę na spacer, bo akcja fryzjer mnie czeka.
jedyneczka
Fan(ka)
Hejka. Mała wstała o 8ej, pospała przed chwilą 10 min i już gumiaka drze Wczoraj M miał mnóstwo pracy wieczorem więc ja z nią non stop, choć się starał robić z małą na kolanach ale nie szło. Więc padłam na pyska, jak wstała na jedzenie o 5ej ja myślałam że to jeszcze 2ga a ona zasnąć nie może A potem wstała nadprogramowo na cycanie o 6ej ale powitała mnie takim usmiechem że jej wybaczyłam:-)
14ta, może teraz poczytam bo sie laski drą jak pomylone i budzą małą Śpi od 12ej z przerwami a najdłużej na mojej klacie spała. Za te wszystkie trudy M mi ma kupić bigmaca
I chyba moja ma takie mini kolki od 17-20ej bo po 20ej jak ręką odjął przestaje się prężyć, myślałam że to dlatego że się wykrzyczy w kąpieli i wymęczy a wczoraj był poślizg z kąpielą do 21ej a ona po 20ej zero kopania nóżkami i nastrój rewelka Ale jak to kolki to delikatne bo w sumie noszenie w pionie na płacz pomaga więc nie jest źle no i się nie "zanosi". A w łazience włączyliśmy farelke przed i po kąpieli i nie krzyczała, nawet ją całą balsamem dałam radę wysmarować ja się topiłam co prawda w bieliźnie ale jej widać było dobrze choć wcześniej u nas też było ciepło 25-27 stopni ale też chyba szum farelki tak działał bo jak się wyłączyła to płacz a jak włączyła znów luzik a wy grzejecie pomieszczenia do kąpieli?
louise no witaj biedulko umęczona, rzeczywiście wymagające to twoje małe chłopię;-) Kochana trzymam więc kciuki żeby przegroda w serduszku Stasia sama się domknie a ćwiczenia na nózki pomogły! Brakuje tu Ciebie:-(
mammi tablety tak czasem działają i co z tego że mozna jak się nie chce No malutka niexle przybrała, może masz mleko "wypasione 3%"
dzamena no jawa że tęskniłyśmy, co za głupie pytanie 7kg, no ładnie
justaa to żeby wyniki malutkiej były juz dobre a kici sie poprawiło. O czytam że masz wyniki, nie wiem niestety czy to dużo bo Nadia nie miała wcale tzn. jak badała lekarka przy mnie tym aparacikiem przez skórę to było 1 własnie i powiedziała że nie ma żółtaczki choć w książeczce ma wpisane że miała ale ja miałam tez wpisane nie wadomo skąd w karcie że mi pierwsze dziecko zmarło Musiałam prostować sprawę ale sama ta myśl mnie strasznie poraziła jak zapytali dlaczego
Vanilka gratki za męstwo dla Gabrysia;-) To zbieraj siły na sobotę;-) Kochany dla Ciebie ten Dawidek, rozpieszcza Cię
ashika aaa juz kumam, ale ona odda dobrowolnie w końcu? Mnie powiedziała pediatra że tą 6w1 dzieci źle znoszą, jest bolesna przez wzw no i trzeba juz potem nia do końca szczepić więc płacimy i podajemy dziecku jakoś 2 dawki wzw dodatkowo niepotrzebnie. Dlatego my 5w1 zdecydowaliśmy. Jeszcze może coś lecieć myslę w tym czasie, ja nie plamię już tak wcale wcale od tygodnia gdzieś dopiero.
emih współczuję, ja ma dwie duże dziewczyny a harmider robia jak całe przedszkole
jasia a bepanthenem maścią smarowałaś? super z przedszkolem;-)
tiffi nie są te wyniki chyba bardzo złe jak na moje laickie oko i hemoglobina oki Emi brała żelazo ale nie pamiętam wyników niestety
ashika moja też lubi na klacie, myślę że bicie serducha i ciepło je tak nyna
ewcik to dobrze że sobie Marcello ulżył:-)
tiffi myślę że spoko można zamrozić, czytałam że po tym czasie kiedy można trzymać w lodówce właśnie albo zużyż albo wylać albo zamrozic . Ajak się myli fachowcy dotychczas? napisz jak fryz:-)
mruczka a może kozie? Ja też leki na łyżeczce daję.
tweenie to super że się zaprzyjaźniła z cycusiem:-) Jeszcze zdąrzymy je przyzwyczaić do łóżeczka, spoko, co z tego że zaparcie będziemy latać i odkładać jak człowiek będzie zombi w ciągu dnia
Vanilka my własnie chcemy hustawkę z leżaczkiem a ciagle nam sie nie udaje wylicytować a końcu się wpienie i kupie nową bo wymiękam to wy sobie cycacie jeszcze, fajnie to pogodziłaś bo dziecię zadowolone a to najważniejsze;-) w czasie jedzenia chyba może pulsować tak mi się zdaje a daleko do szkoły będziecie mieli?
gregorka moja zasypia prawie od razu ale ciut też popłakuje za to budzi sie w drodze i ryczy czasem mi mo że sucha i nakarmiona ale na spacerach przyjmuje smoczek więc ciumka, zasypia i jeżdzimy dalej;-)
Dobra, puszczam bo mi się skasuje i zemdleje chyba
14ta, może teraz poczytam bo sie laski drą jak pomylone i budzą małą Śpi od 12ej z przerwami a najdłużej na mojej klacie spała. Za te wszystkie trudy M mi ma kupić bigmaca
I chyba moja ma takie mini kolki od 17-20ej bo po 20ej jak ręką odjął przestaje się prężyć, myślałam że to dlatego że się wykrzyczy w kąpieli i wymęczy a wczoraj był poślizg z kąpielą do 21ej a ona po 20ej zero kopania nóżkami i nastrój rewelka Ale jak to kolki to delikatne bo w sumie noszenie w pionie na płacz pomaga więc nie jest źle no i się nie "zanosi". A w łazience włączyliśmy farelke przed i po kąpieli i nie krzyczała, nawet ją całą balsamem dałam radę wysmarować ja się topiłam co prawda w bieliźnie ale jej widać było dobrze choć wcześniej u nas też było ciepło 25-27 stopni ale też chyba szum farelki tak działał bo jak się wyłączyła to płacz a jak włączyła znów luzik a wy grzejecie pomieszczenia do kąpieli?
louise no witaj biedulko umęczona, rzeczywiście wymagające to twoje małe chłopię;-) Kochana trzymam więc kciuki żeby przegroda w serduszku Stasia sama się domknie a ćwiczenia na nózki pomogły! Brakuje tu Ciebie:-(
mammi tablety tak czasem działają i co z tego że mozna jak się nie chce No malutka niexle przybrała, może masz mleko "wypasione 3%"
dzamena no jawa że tęskniłyśmy, co za głupie pytanie 7kg, no ładnie
justaa to żeby wyniki malutkiej były juz dobre a kici sie poprawiło. O czytam że masz wyniki, nie wiem niestety czy to dużo bo Nadia nie miała wcale tzn. jak badała lekarka przy mnie tym aparacikiem przez skórę to było 1 własnie i powiedziała że nie ma żółtaczki choć w książeczce ma wpisane że miała ale ja miałam tez wpisane nie wadomo skąd w karcie że mi pierwsze dziecko zmarło Musiałam prostować sprawę ale sama ta myśl mnie strasznie poraziła jak zapytali dlaczego
Vanilka gratki za męstwo dla Gabrysia;-) To zbieraj siły na sobotę;-) Kochany dla Ciebie ten Dawidek, rozpieszcza Cię
ashika aaa juz kumam, ale ona odda dobrowolnie w końcu? Mnie powiedziała pediatra że tą 6w1 dzieci źle znoszą, jest bolesna przez wzw no i trzeba juz potem nia do końca szczepić więc płacimy i podajemy dziecku jakoś 2 dawki wzw dodatkowo niepotrzebnie. Dlatego my 5w1 zdecydowaliśmy. Jeszcze może coś lecieć myslę w tym czasie, ja nie plamię już tak wcale wcale od tygodnia gdzieś dopiero.
emih współczuję, ja ma dwie duże dziewczyny a harmider robia jak całe przedszkole
jasia a bepanthenem maścią smarowałaś? super z przedszkolem;-)
tiffi nie są te wyniki chyba bardzo złe jak na moje laickie oko i hemoglobina oki Emi brała żelazo ale nie pamiętam wyników niestety
ashika moja też lubi na klacie, myślę że bicie serducha i ciepło je tak nyna
ewcik to dobrze że sobie Marcello ulżył:-)
tiffi myślę że spoko można zamrozić, czytałam że po tym czasie kiedy można trzymać w lodówce właśnie albo zużyż albo wylać albo zamrozic . Ajak się myli fachowcy dotychczas? napisz jak fryz:-)
mruczka a może kozie? Ja też leki na łyżeczce daję.
tweenie to super że się zaprzyjaźniła z cycusiem:-) Jeszcze zdąrzymy je przyzwyczaić do łóżeczka, spoko, co z tego że zaparcie będziemy latać i odkładać jak człowiek będzie zombi w ciągu dnia
Vanilka my własnie chcemy hustawkę z leżaczkiem a ciagle nam sie nie udaje wylicytować a końcu się wpienie i kupie nową bo wymiękam to wy sobie cycacie jeszcze, fajnie to pogodziłaś bo dziecię zadowolone a to najważniejsze;-) w czasie jedzenia chyba może pulsować tak mi się zdaje a daleko do szkoły będziecie mieli?
gregorka moja zasypia prawie od razu ale ciut też popłakuje za to budzi sie w drodze i ryczy czasem mi mo że sucha i nakarmiona ale na spacerach przyjmuje smoczek więc ciumka, zasypia i jeżdzimy dalej;-)
Dobra, puszczam bo mi się skasuje i zemdleje chyba
Ewa81 moja też dostala Euvax.
Ashika ja szczepię, bo do żłobka muszę oddać, ale też mam stresa wielkiego...
Kurcze przyszła moja śliczna chusta kółkowa, obejrzałam film instruktażowy wiele razy, wlożyłam, a Mała w ryk:-( Ona chyba nie lubi mieć skrępowanych nożek..
Wypiorę jeszcze ze dwa razy, może miękką polubi.
Ashika ja szczepię, bo do żłobka muszę oddać, ale też mam stresa wielkiego...
Kurcze przyszła moja śliczna chusta kółkowa, obejrzałam film instruktażowy wiele razy, wlożyłam, a Mała w ryk:-( Ona chyba nie lubi mieć skrępowanych nożek..
Wypiorę jeszcze ze dwa razy, może miękką polubi.
ewelad
witamy po spacerku:-)
w czasie spacerku poczyniłyśmy takie zakupy, że ledwo wózek pchałam pod górkę
Maruśka już spieszę z odpowiedzią, oto dane z dzienniczka posiłkowo-stolcowego Lilki od zeszłego piątku: 660, 670,590, 670, 570, 680, 650
Anetka imprezowiczko szalona, co będziesz na kompie siedzieć, jak Ty taka zabawowa
jedyneczka ja na początku też się tak zawiesiłam w nocy, ze nie wiedziałam co mam z małą robić-kupa, siki, czy karmić, a jak tak to ileja nie grzeję, niech się hartuje mała, poza tym chłód przedłuza młodość błąd w książeczce-makabryczny i niedopuszczalny
w czasie spacerku poczyniłyśmy takie zakupy, że ledwo wózek pchałam pod górkę
Maruśka już spieszę z odpowiedzią, oto dane z dzienniczka posiłkowo-stolcowego Lilki od zeszłego piątku: 660, 670,590, 670, 570, 680, 650
Anetka imprezowiczko szalona, co będziesz na kompie siedzieć, jak Ty taka zabawowa
jedyneczka ja na początku też się tak zawiesiłam w nocy, ze nie wiedziałam co mam z małą robić-kupa, siki, czy karmić, a jak tak to ileja nie grzeję, niech się hartuje mała, poza tym chłód przedłuza młodość błąd w książeczce-makabryczny i niedopuszczalny
reklama