reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

My po spacerku w czwóreczke:tak: Pokazałam mojemu dziecku język kilka razy a ona w śmiech:-D I powiedziała "gu", chyba nie miała na myśli głupia matka:-D:-p Teraz obiados muszę zrobić, laski gotowe pierogi a dla nas sos z szyneczki planuję z kaszą. A wczoraj wcięłam hamburgera z biedrony w końcu i odpukać na razie spoko.

maruśka ja bym chętnie na siłownie poszła ale kiepsko mi sie wyrwać od września jak znów M angielski , wyjazdy a Emi szkoła i też trzeba przypilnować, sprawdzić lekcje, poprasować. A może szukam sobie wymówki bo jestem leń:baffled::-p:-D Podziwiam Cię;-)

ewelad to fajnie jak taki tatuś aktywny;-)jak moja odziedziczy pasje po tatusiu to właśnie przed kompem będzie siedziała:-D

ashika to załatwiłaś siore:-D a co u adwokata załatwiasz?coś niedoczytałam?:baffled:
Tak czy siak powodzenie i hardości życzę;-)

reklama
ehhh..zmęczona jestem.. Marcepan daje dzisiaj popalić, to samo, co w nocy-zaśnie na ręce, ledwo go odłożę, 5 minut niby śpi i płacz-tragedyja:dry: nawet obiadu nie dokończyłam robić, a w sumie to nawet dobrze nie zaczęłam-na szczęście dziś M jest, to dokończył.. robimy tortellini, strasznie dawno nie jadłam.. tylko oczywiście na raty będziemy jeść, bo Marcello absolutnie chyba o spaniu nie myśli, oczy jak 5 zł i zwiedza mieszkanie na ramieniu taty, niezwykle zainteresowany..

Wróciliśmy ze spaceru i trochę zmokliśmy..
Byliśmy ustalić menu w restauracji bo chrzciny 5 sierpnia musiałam 1 raz nakarmić w miejscu publicznym na szczęście w knajpce nie było dużo ludzi, okryłam się kocykiem i jadł. Stwierdzam że jednak nie mam oporów by nakarmić Frania w miejscu publicznym jednak to zupełnie naturalne jest a wcześniej myślałam że to nie bardzo wypada.
Ewcik to ty pisałaś że siusiaka oktaniseptem traktujesz?? Bo mały ma jakis stan zapalny i mam korą dębu przemywać ale nie pomaga wiec chciałam się upewnić... i czy to nie szczypie hmmm

Tweenie a jaki kupilas ten laktator??moglabys mi jakiegos linka przeslac albo cus?? kurcze tak malo je ze boje sie ze przez te pare dnia jak mi sie sutki nie zagoja to bede miec malo mleka czy to mozliwe???a co zrobic zeby sie najadala???:-)
Ewcik to gdzie ty mieszkasz ze tez macie ksiazeczki rumowskie??bo to nie wszwedzie jest akceptowane:-D
Jedyneczka to fajnie ze Julka zaakceptowala Nadie:-)a Emi tez ja kocha:-)
Ashika powodzenia i niedenerwuj sie choc wiem ze latwo jest mowic!!

mielismy isc na spacer i co padac zaczelo!!!!

kacperek mam medelę. dokładnie taką Medela Mini Electric laktator elektryczny ____!!! (1187237087) - Aukcje internetowe Allegro Udało mi się kupić nowy w Wawie i trochę taniej :)
Co zrobić, żeby się najadała to nie do mnie pytanie... Ja z moją walczę, bo w ogóle nie chce cycka ssać. Muszę jej najpierw dać 30 w butelce, a jak zaspokoi pierwszy głód, to dopiero na cyca. Nie zawsze się udaje, ale inaczej nie da rady :/
A co do laktatora, zdecydowanie polecam. Ja po paru dniach widzę różnicę, dziś 160 ściągnęłam za jednym zamachem, w zasadzie - pociągnięciem :)

Noż szlag mnie trafi pisałam post chyba od 3h i go coś trafiło.
No nic nie będę odpisywać po kolei. U mnie nie najlepiej bo mała źle znosi to żelazo a ja z nią razem, nie wiem czy się nie wykończę
agatka u mnie takie same dawki oprócz żelaza 2x 1 ml, do tego witamina C. Napisz mi tylko jak dawkujesz sab czy przed czy po żelazie, ile kropel ile razy dziennie.

Tiffi sab simplex dawkuje bezpośrednio przed jedzeniem. Jak karmię piersią to 15 kropel do buzi i podaje cyca jak butelka to 15 kropel do butelki. Nie wiem jak podajesz żelazo bo ja podaje żelazo godzinę po jedzeniu, tak, żeby przed kolejnym jedzeniem zdążyło się wchłonąć.
Dziś podałam krople buraka zobaczymy jak zareaguje.

czesc dziewczyny :-)
ja tak niesmialo bo od dlugiego czasu sie nie odzywam...:-( ale niestety moje dziecko w dzien PRAWIE W OGOLE NIE SPI (!!!!). nie wiem jak jest u was ale u nas tragedia. nie mam czasu na nic. z trudem udaje mi sie wyjsc na spacer np o 16 a o obiedzie obcieciu paznokci czy sprzataniu moge zapomniec...czy u was jest tak samo??? fakt w nocy spi pieknie-budzi sie 2-3 razy na 10-15 minet i idzie spac dalej. do 5-6 a potem juz nie sypia albo b rzadko tak jak dzis...jestem wykonczona i czuje sie jak w filmie i nie wiem co sie dzieje z tym czasem. jakos przez palce mi przecieka.
z innych spraw to bylismy u kardiologa na kontroli i jednak ma problemy z sercem ten moj Teufelek. ma niedomknieta przegrode w serduszku. moze mu sie domknie z zcasem ale narazie mamy skierowanie na usg serca i wtedy zobaczymy co dalej. u naurologa w miare luz. juz nie ma slabego napiecia miesni-za to w nozkach ma wzmozone i mamy 2 razy dziennie robic cwiczenia rehabilitacyjne.dobija mnie o wszystko bo ciagle i dalej pod gorke. jestem zmeczona psychicznie tym wszystkim.i nie mam sily na nic i ochoty.
i wlasnie koncze bo juz sie skonczyl free time-Pirania wstala. pozdrawiam was wszystkie-moze jak zasnie za jakis czas to uda mi sie jeszcze wejsc ale to chyba nierealne

Witam:happy:
My od przedwczoraj w domku:tak: Home sweet home...:happy2:Stęskniłam się już za tymi "czterema kątami".
Wczoraj cały dzień na praniu, prasowaniu,sprzątaniu i oczywiście zabawianiu dzieciaków zszedł.
Zaliczyłyśmy dziś szczepienie, tak pózno bo najpierw lekarka była na urlopie, a pozniej nas nie było.Zaszczepiliśmy tą skojarzoną za 120zł + wzw.Na pneumokoki szczepimy przy następnym.Z rota zregnywaliśmy.Emisia strasznie płakała przy szczepieniu,aż się bidulka zaniosła, drugie ukłucie już przy cycusiu było.
Smok jeden waży już 5.400, czyli przybrała ponad 2.300 od urodzenia:szok: A na samym cycu jedziemy i o dziwo wcale nie je bardzo często.Chyba jakieś tłuste mleko mam:-DTak coś czułam,że dużo przytyła bo W ciuszki tylko 62 wchodzi,a pampków 3 już używamy.
A tak z nowinek to mi jakaś paskudna wysypka wyszła- przypuszczam,że od tabsów.A libido przez te pigułki bliskie zeru- emek biedny zrozpaczony już nie wie co ma ze sobą zrobić;-)
Zmykam poczytać co u Was

reklama
Tiffi sab simplex dawkuje bezpośrednio przed jedzeniem. Jak karmię piersią to 15 kropel do buzi i podaje cyca jak butelka to 15 kropel do butelki. Nie wiem jak podajesz żelazo bo ja podaje żelazo godzinę po jedzeniu, tak, żeby przed kolejnym jedzeniem zdążyło się wchłonąć.
Dziś podałam krople buraka zobaczymy jak zareaguje.
piszę jednym palcem bo mała cyca. to ile razy dziennie dajesz ten sab???? Ja karmię tylko piersią, też daje te krople ale wcześniej dawałam 8 kropel rano, 8 po południu pod wieczór i raz w nocy 15, chyba teraz trzeba zmienić dawkowanie. Jak długo dajesz te leki?? Ja nie daję rady
louise hej, moja mała miała całkiem ładne dnie i noce do momentu kiedy musi brac żelazo, vit C, vit B6, kwas foliowy, vit K+D i do tego sab simplex. Brzuszek jej dokucza więc prawie w dzień nie śpi a ja wysiadam

Dzisiaj dzień kiepski żelazo małej dokucza, brzuch boli. M po pracy pojechał po kolejną butelkę sab simplexu, boli mnie kręgosłup i łokieć.

Do góry