reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

No i nie da mi pospac ta moja. Co zamkne oko to zamialczy i lece na dwor patrzec co jej tam. Jesli chodzi o laktator to ja chyba w ogole nie umiem nim sciagac. Dzis doslownie nic nie uciagnelam, a recznie jakos leci. Zastanawiam sie nad laktatorem elektrycznym, zeby jakos podtrzymac te laktacje, bo slabo to widze. Zabawne. Poprzednio karmilam prawie trzy lata bez klopotow, ale maly ssal dlugo ( cycoholik ) a Lila 5 minut i najedzona, nie scioaga mleka do konca to i produkcja niewielka. Naprawde skuteczne sa te elektryczne laktatory?

reklama
Witam dziewczynki:-)kurcze od dwoch dni probuje usiasc na bb i nie mam kiedy a wieczorem padam doslownie kurcze jak nigdy chodze 22 spac no masakra jakas.
Witaj perla w domu mam nadzieje ze odpoczelas!!!:-)
Ashika a ja nawet nie mam czasu na depilacje a o paznokciach nie wspomne jedynie na szybkiego to obcinam jak juz urosna by malej nie podrapac za mocno:-)
Atobe jak masz okazje i jestes odwarzna to idz jak najbardziej do gazety niech ma albo poczekaj co kierownik zrobic i zareaguje a potem gazeta jak to oleje.
Tez mialam Vakum w pierwszej ciazy i na dodatek zle mnie szyli i tak cholernie szczypako ze szok!!wiec wiem co czujesz!!
tez mam ochote wyjsc i nie wrocic zwlaszcza teraz.
Ashika nie ciekawie z ta skaza ale poki co mozesz karmic piersia??
Oliwia gratuluje!!!to rzeczywiscie malej sie nie spieszylo:-)
Mruczka ja tez nie budze czekam az sama wstanie.
Tweenie a moze bebiko??

Moja mala tez od wczoraj kupki nie robila tzn w nocy wczorajszej a tak przez caly dzien i noc nic nie zrobila i sie meczy chyba bede musiala jej dac herbatke co by ruszylo.
Wogole mam dola i zaczynam tracic wiare. A chodzi o to ze mala pogryzla mi strasznie sutki jeden mi pekl a drugi zrobil sie az rozowy i szczypie jak ciagnie na poczatku znosilam to bralam bluzke w zeby i jakos bylo ok ale niestety sie na sililo i w nocy wczoraj i w dzien beczala z bolu bo nie dawalam rady nie moglam jej karmic i kupilam te nakladki silikonowe i mam problem mala nie moze zassac napije sie tyle co jak pobudzi mi kupki mlekowe (zwal jak zwal) i to tyle pozniej sie meczy i ja sie mecze bylam juz w stanie odpuscic sobie i dac jej mleko bebiko ale M mnie do pionu postawil ale mala sie nie najada a moje cycki sa ciezkie i twarde i boje sie czy przez to nie strace pokarmu i co zrobic by udalo sie zassac bo mam rozmiar S ale sutek caly nie wchodzi. Czy ktoras z was uzywala tych nakladek??chcialabym aby mi sie to tylko zagoilo i znowu ja bede karmic cycem ale teraz jest juz za duzy bol a ona sie przez to teraz nie najada i wisi na cycu godzine. Podlamalam sie i nei wiem co robic. a reznie sciagac nie dm rady:wściekła/y:Ale dobrze ze M dzielnie mi pomaga. Tak mala ladnie spala zasypiala miedzy 21-22 i spala do 4 a potem do 6-7 a teraz budzi sie o 1,4,6.

Ale namarudzilam.
Nic trzeba posprzatac bo dzisiaj goscie przychodza bo moja krolewna konczy miesiac dzisiaj ale ten czas leci. I wiecie co moze to dziwne ale ona juz widzi bo jak bym nie stanela i sie odezwe to sie patrzy jak za nia to oczy do tylko jak z boku to w bok i tak wkolko i sie smieje jak do niej gadam. nawet smoka sobie sama wyciagnie i trzyma go w raczce i tak mozne ze ostatnio nie moglam jej zabrac zeby wsadzic spowrotem bo zaczela pakac. dziwne to moje dzieciatko ale kochane tylko mama ma dolka i dzieci cierpia jedne i drugie!!

Witamy i my:tak: Coś się Nadikowi pokręciło i nie dość że poszła spać o 23.30 to pobudka znów co 3h:-p Ale za to odkładam do łóżeczka i śpi:tak:

ewcik he he faktycznie pidy:-D A my mamy tylko zdrowia dziecka, nic nie wiem o rumowskiej:baffled:

mruczka że może akurat ulać i główkę z boku na prosto położyć jakoś tak że sobie zatka i buzię i nosek:sorry2:

O mała mi na kolanach ciśnie kupkę, oby z powodzeniem:tak:

tiffi cholerka nie dobrze, faktycznie samo żelazo zostaw na razie. Żal malutkiej:-(

ewelad no właśnie, ja staram się na zasadzie zaufania ją wychować wpajając zasady itd. a tu natknie się na takie osoby i jak przekonać że to nie jest atrakcyjne?Bo kara zadziała teraz, póki mała i na chwile a co potem? Odpowiedziała mi w ogóle że wszyscy klną:baffled: na szczęście miałam odpowiedź że my nie i trochę ją zbiłam z pantałyku:-p ale czy przykład z domu wystarczy jak M np. słyszał jak gimnazjaliści w busie szkolnym sypią łaciną:dry: Małe dzieci mały problem.......:-p

agatka aaa to miałam 2 razy i malutka mi pomogła raz dwa:tak: tylko ja to traktuję jako zapalenie piersi, myślałam że jak sutka to coś się z nim dzieje:tak: Może pełnia tak na nie działa bo moja też nie chciała zasnąć wczoraj długo.

tiffi ta chusta może dobry pomysł u was bo się męczycie obie a nie wiadomo jak długo to potrwa - oczywiście oby jak najkrócej! Niestety nie znam sie na chustach.może perli zapytaj ,ona uzywa i się zna.

Kupa była po pachy i cały strój do wymiany:-p Ale przysneła teraz więc jem i zapijam kawką:tak: Potem się wypacykuje i idziemy z dziewczynami na lody. Jula mała zachwycona, wycałowała ją, ciągle ogląda chce tulic i mówi jaka sliczna i słodka, ma podejście:tak: Może dlatego że z charakteru jest takim pieszczochem w przeciwieństwie do Emi i okazuje emocje a Emi taka skryta. W każdym razie Emi się nie rozczula na widok Nadii:-p I Julka po pobycie u kuzynowstwa sama zasypia tzn. z Emi w łóżku ale nie musi M siedzieć i czekac aż zasnie więc postęp ogromny:-) może to też dlatego że sie poczuła starsza faktycznie przy tak maleńkim rodzeństwie.

ashika
ja też z perspektywy czasu stwierdzam że moje dzieciństwo było bogatsze, te wszystkie wymyslane zabawy, nawet w "niewolnice Isaure " się bawiłyśmy:-D Jest co wspominać a one? Komputer i komputer. W bloku byłoby pewnie lepiej a tu nie ma blisko nawet koleżanek a nawet jak proponuje że ja zawiozę to ona ich nie lubi twierdzi i woli w domu - na kompie. Oczywiście jej ograniczam, bardzo dużo też czyta no ale kontakty z rówieśnikami żadne. Dobrze że ta Jula jest. Nie mogły się siebie doczekać, uwielbiaja się:tak: Właśnie poszły na dwór bo kompki mają obiecane dopiero wieczorem i jak są zmuszone to sobie wymyślaja tam fajne zabawy;-) Mnie brzoskwiniowy juz zbrzydł dokumentnie , jem truskawkowy:-D O tak, jak M zmusić to potrafią;-)

Wstała i już cyc, ali mi drzemka, 15 min:dry: Ale zaśpiewałam jej pszczółkę Maja i się chichrała, muszę fatalnie śpiewać:-D

ewcik to ciężka nocka:baffled: aha, to u nas nie ma takich książeczek , chyba:-D

mysza ja się tak myję że ona w foteliku przy mnie i buczy a ja się chlapię śpiewając co oczywiście nic nie daja:-D M właśnie dzwonił i mówi już cię odciąże za 2 dni a ja czekam jak na zbawienie, więc się tobie nie dziwię:no:

tweenie jednym słowem warto było pójść widać;-) He he zgłodniała bestyja pewnie i odrzuciła focha:-D Będzie dobrze;-)

cynamonka cycoholik dobre he he:-D ja też nie umiałam ręcznym a elektrycznego nie znam ale dziewczyny bardzo chwalą. A Lila ma 2 miesiące widzę:-)

hej
ale mi smaka narobiłyście na dżem, lece zrobić sobie kanapki! mniam!

myślę ciągle co by tu ze sobą zrobić, żeby schudnąć i zapisałam się na aerobik. raz w tygodniu, zawsze coś. któraś z Was chodziła na elektrostymulacje, daj znaka jaki efekt? zastanawiałam się nad tym, bardzo polecane, ciekawa jestem jak w Twoim przypadku podziałało?

kacperek, cynamonka moja Mała też pociągnie z 5 min i koniec. W dodatku karmię przez nakładki, też mam rozmiar S i nie wypełniam całej tej nakładki. Dlatego mleka było coraz mniej. Próbowałam odciągać laktatorem ręcznym, ale ściągałam tylko z jednego cyca max 30, z drugiego nawet kropli nie mogłam ściągnąć. Kupiłam elektryczny i jest duża zmiana. Początkowo też ściągałam ok. 40 ml, a dziś poszło 160!!
W poradni zalecili karmić Małą przy każdym karmieniu z obu cyków, a potem laktatorem ściągać systemem 7-5-3, czyli najpierw 7 min z jednej, potem z drugiej, i kolejno 5 z każdej, itp

hej...
Francesco dzisiaj przespał pięknie tylko 1 pobudka na karmienie teraz też zasnął i to na brzuszku - 1 raz bo nie lubi na brzuszku może go tak ćwiczeniami wymęczyłam że mu było wszystko jedno bo mamy za sobą godzinkę ćwiczeń. Franuś musi ćwiczyć przez to wzmożone napięcie mięśniowe.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u gina wszystko dobrze powiedziała ze mogę już starać się o kolejna dzidzie :) ale że chcemy z M w przyszłym roku pojechać na konkretne wakacje to przez rok będę brała tabletki zapisała mi cerazette. Bierze któraś te tabsy?

witamy:-)

pospałyśmy do 9 znowu:-) zupa ogórowa ugotowana, Liliputa po kwękaniu w wyrku usnęła w huśtawce-rewelacja!!! teraz tradycyjnie czekam, aż wstanie i uderzamy na spacer

Ewcik dzięki za wyjaśnienia, mam nadzieję ze Marcepankowi dobrze wyjdą badania!!!
jedyneczka fajnie, ze się dziwczynki tak dogadują, a i Emi chyba dobrze zrobi towarzystwo rówieśniczki teraz w tej nowej jeszcze sytuacji z nową małą lokatorką:-) co do rozrywek dziecinnych, to szalało się oj szalało i niewiele do szczęścia człowiek potrzebował, teraz komp rządzi niestety-widzę po dzieciach kuzynki, że siędzą jak krety przed kompem, a zabawy na świeżym powietrzu raczej okazjonalnie, albo jak kara i komp zarekwirowany:-D ja sobie marzę, że dla mojego dziecka komp będzie najmniej atrakcyjną z rozrywek, ale wiadomo-plany swoje, a życie swoje, mam nadzieję, że uda nam sie zarazić małą naszym aktywnym stylem życia i też zostanie małym wędrowniczkiem, poza tym niech po tatusiu odziedziczy 1/10 jego pasji i talentó, a będzie git:-)
kacperek współczuję tego zapalenia, moze swoim pokarmem smaruj, jak tu kiedyś dziewczyny radziły?
tweenie cieszę się, ze doradca laktacyjny się spisał i optymizm w Ciebie wstąpił!!!
Cynamonka widzę kolejna mamusia której przydałby się urlop-haltuj tego swojego M do domu, a sama wybywaj gdzieś do spa-choćby do swojej łazienki:-)

i stwierdziła, że dziwny pediatra - mnie każe odstawić nabiał, a dziecku nie zmienił sztucznego na takie dla alergików. Mam zostać przy nabiale ;)

:szok: malo powiedziane dziwny, na prawde zaczynam dochodzic do wniosku ze powoli jak chcesz miec dziecko najpierw zrob dyplom z pediatrii i poloznictwa, jeszcze ginekologia by sie przydala i psychologia wieku dzieciecego i heja mozna spokojnie rodzic i wychowywac

cynamonka mam podobna sytuacje, z tego co pamietam to przy pierwszym mleko mnie zalewalo cyce pekaly a teraz luzik a mlody tez tak 5 min possie i koniec, ale ja laktatora nie mam, jakos obylo sie bez poprzednim razem ale moze przemysle, bo szkoda by bylo "wyschnac"

jedyneczka tez sie bawilismy w "niewolnice isaure" :-):-):-) przywiazalysmy kawalek sznura do hustawki i to byl taki pregiesz ale do hustania a moja siostra nie dosiegala bo mlodsza i zebami sie zlapala efekt: jedynki wypadly obie i do tej pory jest ze jej zeby wyrwalam :-D
Spiewac chwilowo nie probuje nawet ale Mati spiewal bratu to sluchal go w skupieniu pelnym

Dzis wieczorem spotkanie u adwokata i juz chyba nerwa lapie :zawstydzona/y: nie wiem jak to bedzie a m nie da rady ze mna jechac :-( wiec bede kompletnie sama wkrocze do jaskini lwa i co dalej??? :baffled: musze po drodze gdzies przywolac stara dobra Ashike a nie ta obrastajaca tluszczem kure domowa co nie ma na nic czasu i checi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Musze wkroczyc na nowa droge i zaczne jutro od kupna wagi :-) a potem cwiczenia

Noż szlag mnie trafi pisałam post chyba od 3h i go coś trafiło.
No nic nie będę odpisywać po kolei. U mnie nie najlepiej bo mała źle znosi to żelazo a ja z nią razem, nie wiem czy się nie wykończę
agatka u mnie takie same dawki oprócz żelaza 2x 1 ml, do tego witamina C. Napisz mi tylko jak dawkujesz sab czy przed czy po żelazie, ile kropel ile razy dziennie. Moja źle znosi też ten kwas foliowy i po tym miała te kolki. Dziś daliśmy tylko żelazo, ale niestety brzuszek bolał. Ja mam wrażenie że ty jakoś dajesz radę, a ja nie
kacperek nie zrażaj się tymi osłonkami, ja tak karmiłam miesiąc, brodkawka nie sięga całej osłonce, ja miałąm wklęsłe i mała ciągnęła. dasz radę
ashika powodzenia w paszczy lwa
tweenie 160ml ojej ojej niezły wynik chyba rekord

reklama
Witam Laseczki!!!
Ja cala nocke nie przespalam..Sara sobie urzadzila dzien grymasow..Albo cyca chciala,albo zrobila kupke i zmiana pieluchy,to znowu cyc..tylko ochoty na sen nie miala..zasnela dopiero po 6,jak M z pracy wrocil:(:(...Mielismy dzisiaj z Sarunia isc na kontrole do pediatry,ale ja bylam taka zmeczona,ze przytulilam sie do poduszki i zasnelam..Pojdziemy jutro:)....
Musze wybrac sie na badanie krwi..Chyba Wam nie pisalam...Po porodzie jak mnie zszyli,to caly czas mocno krwawilam i musieli mnie zszyc na nowo:(..no i podczas tego zszywania duzo krwi stracilam i mialam transfuzje...No i tak borykam sie z anemia...
Ohhh ile bym dala zeby zmiescic sie w spodnie sprzed ciazy..ostratnio jak mierzylam to na pupe jeansy sie zmiescily ale dopiac guzika nie moglam:(:(...
Ashika masz racje...najlepiejto byc matka,pediatra,ginekologiem,psychologiem w jednej osobie....jak ja nie lubie jak lekarz robi oczy jak 5 zl jak sie o cos zapytam...

Moja Malutka jutro bedzie miala 3 tygodnie...tak mysle kiedy ja moge wlozy do lezaczka-bujaczka...
Mala wstaje wiec uciekam..
Papatki:*:*

Do góry