reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam wieczorowo- myślałam, że dzisiaj nie uda mi się wejść na bb. Moja mała od kilku dni jakoś nie umie się najeść wieczorem- strasznie długo trwa karmienie i piersi mam puste,a ona dalej głodna-daję jej to co odciągnę rano- napiszcie mi jak długo wasze dzieciaczki jedzą wieczorami, czy przed kąpaniem, czy po? Moja dzisiaj czasami jadła bardzo krótko-np, w nocy 10 min, potem o 9.00 30 min, o 12.00- 5 min, o 15.30- 7 min- czy u was też czasem tak krótko jedzą i czy się najadają?

Ja byłam dzisiaj u kosmetyczki-paznokcie i henna- od razu mi się humor poprawił- muszę się też umówić na mikrodermabrazję- trzeba się za siebie wziąć.

Dzionek jakoś minął-rano u nas padało, ale po południu super słoneczko-byliśmy z dziećmi na spacerze-trzeba się dotleniać...

reklama
założyłam nowy temat na naszym forum - mam do oddania Bebilon Pepti, ale pomyślałam, że może inne mamy będą chciały coś oddać, wymienić na coś innego itp?

madzik toc Ty chudzinka ,nie doluj sie bo swietnie wygladasz!!
uwierz,ze ciezko przy dwojce znalezc czas na kompa :baffled:
ale bede sie starac :tak:
atabe czasem mysle ,ze nerwice bede miec na starosc ...bo czasem tak mam dosc ,ze najchetniej wyszla bym w cholere gdzies daleko i wrocila za kilka dni :-)
nie jestes sama :tak:
anetka tak ,szczesliwa :tak:
malewa hehe jak bys pisala o mnie :-D
tweenie tak jak pisza dziewczyny mieszac i stopniowo zwiekszac :tak:
bebiko ponoc ciezkostrawne jest ,tluste ..moj Gabi mial po nim mega kolki:baffled:
no ale kazde dziecko inne ,moze Oli podpasuje.
mysza ooo tez mamcia Was odwiedza :-)
oliwia gratki:tak:

spadam pod prysznic
spokojnych nocek

Jasia u nas tez wieczorami mala pije co 20minut po 5 minut. Mnie sie tez wydaje, ze mam flaczki ale ona w koncu sie najada. Raz ze rosnie a dwa ze czasem jej sie az wylewa

cze laseczki!!!
Vanilka, Malewa lacze sie z Wami w bolu... majac 1 dziecko myslalam ze jest duzo roboty, ale to nic przy tym jak ma sie 2!
Jasia Laura wieczorem tez dluzej wisi na cycu, nawet godzine... :errr:
Tweenie ale Ci ta Olcia daje popalic... ze sztucznym nie podpowiem niestety :sorry2:
Vanilka ale fajnie ze juz w sobote ta przeprowadzka :happy:
do nas dzis przychodzi polozna... niewiem po co bo nic nowego sie nie dowiem :sorry2:
milego dzionka :-)

Witam dziewczynki !!!
Napisałam posta, w którym żaliłam się na M i mi się skasował. Odczytuję to jako znak, że tym razem mu się upiekło i nie obsmaruję go na forum. Ale ciśnienie mi wczoraj podniósł nieziemsko.
Mała ładnie spała w nocy, zasnęła o 21 wstawała o 1 i o 5. Kupska w nocy nie zrobiła, dlatego będziemy się w dzień męczyć i wywoływać.
M w pracy, więc będziemy się nudzić. Słońce świeci mocno, ale na dworze wieje zimny wiatr. Szkoda, że mi w domu nie wieje.
M nalegał jak chłolera, codziennie wypytywał, więc zapisałam się do ginekologa na piątek. Zobaczymy co tam z moim podwoziem.
Idę się ogarnąć póki mała śpi ;-)

hej mamuśki, witam! moje dziecko kolejny dzień/noc niespodzianek - spał od 20.30 do 6.30! zamienia sie w małego śpiocha, jak rodzice... cuuuudnie! ja juz po śniadanku, małym sprzątaniu. kurcze, pomarańczowa bluzka zafarbowała mi cała pralkę rzeczy młodego...jasne były, białe pieluchy, niebieskie śpiochy, co mnie podkusiło, żeby te bluzke tam wrzucić...? teraz wszystko pomarańczowe. prałam już 2 razy z odplamiaczem vanisha, ale nic nie dało. da się jeszcze coś z tym zrobić? wybielacz? pomózcie.....

a do poczytania w nielicznych wolnych chwilach polecam - http://niegrzecznemamuski.pl/ , opowieści z naszego życia wzięte... :-)

Ello

oliwia witaj i gratuluje :-)

mruczka a o jakim wiaderku mowisz??? Ja nie budze na karmienie, czasami to bym chciala uspic ;-) na spacer tez nie budze, na kapiel natomiast raczej tak, bo jakos moj kawaler usypia zazwyczaj niedlugo przed i ma gleboko gdzies ze mama chce kapac
A wieprzowiny zabronili poki ma kolki bo za tlusta.

ewcik okropienstwo, ale dzielna mama z ciebie ja nie mam pojecia bo mam arachnofobie :zawstydzona/y: a w tym roku ponoc strasznei duzo tego swinstwa :-(

tiffi ale takie wielkie komary to podobno samce i one nie gryza przynajmniej zawsze mi tak tlumaczono, ale w dzisiejszych czasach to wszystko mozliwe .
Sklep internetowy, ale ja z innego miasta :-( nie pomoge niestety Alma jest ale droga raczej. Trzymam kciuki za brzuszek po witaminkach :tak::tak::tak:

aneta zazdroszcze zabawy, tez chetnie bym sie gdzies rozerwala

tweenie trzymam kciuki za was

kropa ale "cuda" piszesz oczywiscie ze dzieci odczuwaja smak !!!!! to tak samo jak te sformuowania starszych babc ze male dzieci nic nie widza

malewa a ty zapracowana jak zawsze, obys w koncu miala chwile czasu dla siebie :tak::tak::tak:

jasia b czytajac twoje posty popadam w depresje ;-) paznokcie za chwile kosmetyczka ach inny swiat, mnie sie wczoraj udalo obciac i przypilowac paznokcie :zawstydzona/y:
Moj szkrab je srednio ok 5 min i sie najada przynajmniej tak wyglada bo w 4 tyg przybral od urodzeniowej 1470 smok a ulewac tez nie zapomina

vanilka to jak juz pojdziesz gdzies daj znac bo tez mam ochote coraz czesciej

maruska na plamy ponoc dobre jest mydelko dr beckman, a na zafarbowane cos takiego znalazlam emarket: Odbarwiacz Dr. Beckmana moja babcia uzywa maki ziemniaczanej
Ostatnio zafarbowalam sobie pieluchy tetrowe i maja taki lekko rozowy odcien, ale nie bede cudowac z tetra bo moze sie spierze ta farba z czasem, tak bardzo rozowe nie sa a ja leniwa bardzo ;-)
Niegrzeczne mamuski widzialam kiedys w DD TVN dla mnie one sa normalne :-)
Watek fajny pomysl z tym zamienie oddam :tak::tak:

Jakos zmeczona jestem i nie chce mi sie pisac o nas :zawstydzona/y: spalam krotko 6 godz niecale z pobudka na karmienie w miedzyczasie tzw, teraz bym pospala, ale juz sie nie da. Maksiowi chyba lepiej po tym infacolu inna sprawa ze juz nie dostaje tego mojego antybiotyku, ale sadzi baki rowno od rana, zaraz bedzie wstwal pewnie z drzemki bo coraz czesciej sie kreci. Wczoraj polozylam go spac na brzuchu oj nie byl zachwycony, ale w koncu spal. Poszlam ogarniac pokoj starszego wyprowadzac rzeczy przed malowaniem i w pewnym momencie mysle sobie "chol.ra na brzuchu spi" i z sercem w gardle do pokoju bo duzo czasu minelo, ale na szczescie wszystko w porzadku bylo, tylko ja sie strachu najadlam i wizje siebie w kajdankach zdzarzylam zobaczyc.
Wczoraj doszlam do wniosku ze oprocz zrytej poopy masz tez zryta glowe przez porod :baffled: i to drugie zdecydowanie gorsze :zawstydzona/y::-(

Milego dzionka

reklama
Witam

Nareszcie mogę usiąść do komputera i coś napisac.
Dziewczyny ktore miały cc powiedzcie mi ile krwawilyscie po porodzie, bo ja nadal plamie. Ilu godzinna przerwe moze sobie zrobic dziecko w nocy, takie jak moja. Bo cos druga noc z rzedu robi sobie przeszlo 4 godzinna przerwe ok 5.

Ashika dobrze ze antybiotyk pomoga. Jaki dzem jesz. Ja wczorak chcialam sobie kupic, ale nie wiedzialam jaki moge. Czyli mamy nastepne dziecie ze skaza bialkowa:-( Mi pani doktor zabronila ryby, nabialu. Tylkos ie cieszyc ze u M taka zmiana:-)

tweenie ja tez nadal czuje czasami zdretwienie na lini ciecia. U mnie jedank musiala byc druga cesarka, a tez bardzo nie chcialam. Tez chcialam urodzic naturalnie. Kazdy sie dziwil ze nie chce drugiej cesarki. Okazalo sie ze jestem za waska i mala tracila tetno(zagrozenie zamartwica płodu było). Nie dawala rady nizej schodzic. A po cc dowiedzialam sie ze mala jeszcze pepowina byla owinieta.Mi moja pani doktor na obchodzie powiedziala ze u mnie trzecia to napewno by juz byla cesarka. Nie ma szans u mnie na porod naturalny.Nie mysl teraz o tym. I tak jak dziewczyny pisza wcale nie musi sie skonczyc druga cesarka.

tiffi dobrze ze prace remontowe posuwaja sie do przodu. Tak dzieci doskonale wyczuwaja nasze nastroje. Moze jednak teraz niunie brzuszek nie bedzie bolal.

tetina ja to musze w piatek z moimi wybrac sie do hipermarketu po wyprawke szkolna. Najwyzsza pora.

Jedyneczka. Powiedz mi czy ty jadlas biale pieczywo? Bo wszedzie czytam ze moge tylko chleb razowy jesc i chrupkie pieczywko kukurydziane lub zytnie. A najlepiej chleb pelnoziarnisty. Mi tez moj pomaga w opiece nad mala i w porzadkach domowych.:-) Widze ze twoja tez robi sobie dluzsze przerwy nocne. A ja sie zastanawialam czy moja budzic na karmienie. Czyli wypad do fryzjera sie udal:-)

aneta-h super ze sie wybawilas

atabe co za zakrecona pilegniarka:wściekła/y: Kochana ty bidulo nasza-

Mruczka wspolczuje kolek. Niech jak najszybciej odejda. A przy zskazie mozna jesc pieczywo chrupkie zytnie?

Vanilka Super ze mama przylatuje. Duzy chlopczyk juz z Twojego synka.

perla witajcie:-)Dobrze ze wyjazd sie udal. Laura slicznie przybrala na wadze i urosla.

ewelad ja karmie ale apetyt mam straszny.:szok: Najchetniej z lodowki bym nie wychodzila.

Olivia Gratuluję:-)

Ewcik az mi ciarki przeszly:szok:

Lece sie ogarnac i mieszkanko bo zaraz polzna bedzie

Do góry