reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ashika ocet to prawda, u mnie na wsi myli mydłem i płukali deszczówką z octem, włosy mocne gęste i piękne mieli a nie takie mysie wypierdki jak ja np:-p To Ci się książe trafił, delikatesik:-D też się waham między odciąganiem na takie wypadki, sztucznym albo herbatką:baffled:

dzamena
chyba w październiku ale zobaczymy bo my takie sójki:-D

reklama
ale dzisiaj forum aktywne ,fajnie jak za dawnych czasow :-D
My dzisiaj 4 godzinny spacerek zaliczylismy ,D sobie slodko spal dopiero jak weszlam do domu odrazu oczy jak 5 zl i krzyk bo glodny :-D
poszlam na rynek bo babka jedna we wtorki i czwartki rozstawia sie z zabawkami same z FP .Normalnie taka taniocha super zabawki po funt ,dwa max 4 :happy:oczywiscie obkupilam Davida i Gabi sobie wybral lornetke :-DPrzetestowalam grzechotki i jak sie do nich smial slodko :-)

ewa81 ja wlasnie mojemu daje ta herbatke ulatwiajaca trawienie ,kolek nie ma wiec moze i pomaga mu cos .na poczatku plul nia a teraz i 40 ml potrafi wytrabic :tak:
ashika ja nienawidze tych stanikow dla karmiacych !!dlatego buntowalam sie i zakladalam swoje i co ...co kilka dni goraczka mnie lapala bo chyba jednak za ciasno im bylo swobodnie musza miec .Teraz juz spoko,smigam w swoich :tak:
jedyneczka ja jak zapale to potem myje zeby jak debil i wogle szoruje rece bo wlasnie nie chce smierdziec petami przy malusim dziecku .Na szczescie nie pale duzo czasem w dzien wogle a czasem jednego max dwa .No chyba ,ze do browarka :-D
Ale Ci M subtelnie napomknol o powrocie :happy:
Jak siostry sie dogaduja ??Starsza opiekuje sie mloda ?
dzamena Witaj :happy:Jak maly ?dawaj jakies foteczki :tak:
anetka u mnie pranie do prasowania tez lezy juz z tydzien :baffled:normalnie tak mi sie nie chce zabrac za to ....

Cześć Dziewczynki!!:-)
Przepraszam,że nie odpisuję, ale moja Księżniczka tak mało sypia w dzień, że wolne chwile spędzam na gotowaniu/prasowaniu/sprzątaniu.:baffled:
Niestety po wieczornych kąpielach dzień w dzień mamy ból brzuszka lub kolkę...:-( Sab simplex pomaga, ale dopiero po pół godzinie i Mała strasznie krzyczy, a nam się serce kroi. :no: W nocy muszę ją budzić na jedzenie, bo chyba po tych kolkach jest tak zmęczona,że się nie budzi...Laktację mam taką,że moglabym blok wykarmić. Niestety waga mi stoi w miejscu-chyba przez wielki apetyt:zawstydzona/y:Laktator mam TT i jestem bardzo zadowolona. Mrożę pokarm w plastikowych pojemniczkach.

ashika ,ostatnio wyskoczyłam na moment do sklepu a mały z M w samochodzie ,ja stoje w kolejce i patrze tak sobie na nasze auto a m w przod i w tył jak chustawka

co do plamienia to mnie dziewczyny troche uspokoiłyscie bo juz sie bałam ze za długo i cos sie dzieje a wy jak bedziecie sie zabezpieczac bo ja za bardzo obcych ciał nie lubie (gumek)a tak na ostatnia chwile to mam z lekka obawy ,chyba jednak poprosze o tabletki ,połozna mi mówiła ze sa ponoc pLASTRY DLA karmiacych ,wiecie cos ?

:-D:-D:-D a ty przypadkiem nie o moim m piszesz??? bo taka sama sytuacja miala miejsce w sobote pod entliczkiem poszlam po czesc do wozka slysze placz jak stoje przy kasie patrze przez drzwi a tu cale auto sie buja :tak::tak::tak: a wystarczylo wlaczyc silnik juz nie musi jechac byle silnik chodzil a bujanie nic nie da i to na pewno ma po mamusi bo ja do tej pory jak mnie ktos z tylu posadzi w aucie to za chwile mi glowa leci ;-)

co do zabezpieczen tez mam myslenice, mialam wczesniej spirale, moglabym zalozyc z powrotem ale mozna na pierwszej wizycie od razu??? bo wszystkich tych gumek nie zniose a uwazanie to tylko nerwicy sie mozna nabawic a jakby mi sie nieopatrznei cos trafilo to co ja zrobie??? chybas e w leb palne albo m mnie jak sobie przypomni co w ciazy wyprawialam :zawstydzona/y:

A moj M mi zakazal spirali czy tabsow osiol...powiedzial ,ze tyle lat nam sie udawalo wiec on wie co robi i mam sie nie truc hehe po cichaczu przed nim pojde do lekarza po tabsy !!bo narwicy to ja nie chce miec wyczekujac co miesiac @

ewa a może to coś powoduje ten płacz, u mnie tak było że mała płakała jak dostawała tą witaminę B6 i kwas foliowy
cynamonka smarujesz brwi mlekiem ooo to nowość, może i ja spróbuję. A na dworze też tak słabo śpi?? Moja ma różne dni, czasem śpi czasem tylko po parę minut
agatha oby z tą nogą się polepszyło
louise fajnie, że jesteś, oby częściej
jedyneczka czasem takie wyjazdy się przydają bo można potęsknić, oby nie za często no i fajnie, że mama przyjechała. Sensowny kupiony na allegro, ale wiesz naprawdę nie jakiś wór - któraś z dziewczyn polecała (nie pamiętam która) i kupiłam. O taki kupiłam tylko rozmiar inny
BIUSTONOSZ DO KARMIENIA NATURIS ROZ. 70A (1188471548) - Aukcje internetowe Allegro
tylko nie wiem jakie dekolty nosisz ;-)W domu mam też taki na komary do kontaktu, ale chciałabym na spacer takie coś przyklajane do wózka, taka naklejka.
Cóż ciężko powiedzieć jaki mają problem z łazienką, nie mogą jej skończyć, no może do prostych nie należy, ale generalnie ten fachman to lubi piwko wypić a na robotę czasu ma mało.
Ja też planuję chrzciny w domu i już się boje, bo trochę osób będzie. Co do powrotu do pracy ja zamierzam, ale sama nie wiem na jakich zasadach, zobaczymy jak będzie
dzamena ja "oczyszczałam" się do jakiegoś 5 tygodnia prawie 6 tyg. więc jest ok u Ciebie. Ja pytałam o te plastry na komary bo właśnie mi na takich zależy chciałabym takie na spacer z małą wieczorami, jak spaceruję w Wawie to nie ma komarów (nawet komary nie są w tanie przetrwać w mieście), ale jak jedziemy do domu to atakują, więc właśnie dla mnie to byłoby idealne rozwiązanie. ja też mam czasem takie chwile, że wyszłabym i nie wracała - mam nadzieję, że to normalne.
Jak widać dobry sposób na usypianie, ważne że skuteczny. Co do anty to ja piguł nie chce moja gin mówi że sa niby dla karmiących ale jednak to hormony a jak się karmi piersią to ona nie chce przepisywać, więc zostają gumki recepturki
aneta no chyba przez to mała płacze, ale teraz jestem pełna obaw jak wyjdzie morfologia - w piątek znów kłucie. ja też chciałam brać 5w1 ale akurat nie było i musiałam wziąć 6w1
ashika no i kolejna ważna rada na ciemieniuchę najlepsze masło :-) Dzięki doszło.
No to masz małego hrabiego hi hi hi. Co do mrożenia ja dopiero jedną porcję zamroziłam w takim malutkim pojemniku 50ml, ja sie wybieram do fryzjera i też zastanawiam się czy jakiegoś sztucznego nie kupić tak na wypadek, tylko chyba nie ma takich jednorazowych a szkoda
maruśka dzięki doszło
vanilka niezła okazja te zabawki - już cię chciałam pytać a gdzie to a przypomniałam sobie że ty w Uk mieszkasz, a swoją droga mogłabyś zarobić na allegro
mruczka a ty dopiero dajesz ten sab jak małą łapie kolka??

Byłyśmy na spacerze i szybko w rossmanie (dzięki myszy, która pilnowała małej), potem spacerek, ale moja ciągle podglądała co się na świecie dzieje. Po powrocie do domu spojrzała i dalej śpi w gondoli na łóżku. M dzwonił, że położył parkiet u małej w pokoju. O mała się budzi zmykam

witajcie:-)

spacer zaliczony, pediatra też, poza tym obiad w mcdonaldzie na wypasie-jak rasowa gospodyni domowa:-D byliśmy też na peryferiach miasta odebrać karuzelkę-tak nas mapka poprowadziła, że dojechaliśmy na zaorane pole:-D

tiffi jeszcze mi się przypomniało, że z chicco jest takie przenośne urządzenie na ultradźwięki, ja mam to do kontaktu, komary są, ale żaden jeszcze małej nie ugryzł, więc przyjmuję, ze działa
ewa mnie pediatra dziś powiedziała, że herbatka 30 ml na każdy kg dziecka raz dziennie zamiast jednego posiłku, pod warunkiem, że dziecko dobrze przybiera na wadze i zechce wypić:-D jeśli nie, to pomiędzy posiłkami ok 30 ml
agatha niedobrze z tą nogą, mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle:-(
louise kochana wracasz do formy sądząc po długości posta, juuuuhhhhuuu:-)
jedyneczka ja dzis falstart zrobiłam gófnowy, bo wzięłam Lilkę do przebrania, a tu dalej leci-zafajdała sobie syrki, podkład na przewijaku i mamie świeży manicure:-D
anetka gratki rocznicy:-)
dzamena u mnie jak u jedyneczki, 4 tyg i póki co śladowe ilosci, ale M przywalil z tym usypianiem:-D:-D:-D a strażaki miejskie niekumate, że takich sposobów nie znają:-D
Ashika u nas odwrotnie-mój mały harpagan uwielbia wertepy, płaskie jest ok, ale wertep porządny to jest to:-)

dzięki za odp w sprawie krzywego brzuszka:-) pediatra powiedziała, ze to normalne-skutek niewykształconych mięśni i stąd widoczne ruchy bebeszków:tak:

Witam sie i ja z rana i widze ze pierwsza jestem chociaz raz
mala wlasnie spi mi na brzuszku zaraz ja do lozeczka przeniose ale korzystajac z okazji napisze bo steksnilam sie chociaz czytac czytam regularnie ale nie mam mozliwosci odpisania.
Pogoda do kitu ale chyba juz nie pada wiec ok jakis spacerek bedze trzeba zaliczyc.
Dzisiaj przjezdza moja kuzynka a przyszla chrzestna malej ale fajnie troche mi pomoze.
Ashika a mi mogla bys tez wyslac ta ksiazke jezyk niemowlaka??byla bym ci wdzieczna!! ale twoj maly delikatnis moja na wertepach to glowka lata na prawo i lewo wiec staram sie omijac:-)
Jedyneczka i jak posprzatalas??ale twoj m mily jak delikatnie podszedl do tematu z powrotem do pracy haha.
Moja mala tez dala mi dzisiaj pospac ale to dlatego ze malo w dzien spala cos jej nie sluzy spanie w domu za to na dworze juz coraz lepiej moge nawet stac nie musi wozek byc w ciaglym ruchu!!
Anetka gratki rocznicy i milego odpoczynku no i "randki":-)
Vanilka oj popieram cie tez bym tak zrobila ale ja naszczescie nie mam takiego problemu za to moj M gumkom mowi kategorycznie nie wiec zostaja tabletki zadnych spirali bo sie boje!!!
Luise post z dawnych lat. bedzie dobrze jeszcze troche i Stas juz bedzie bardziej dawal mamusi odpoczac w ciagu dnia.
Tweenie i ja ci powiem jak najwiecj przystawiaj mala do piersi!!!
A jesli chodzi o ieluszke to moja mala tez bardzo lubi po czym tez sie boje zeby cos sobie nie zrbila ale noca wiec jak zasnie to jej zabieram a w dzien funkcjonuje wiec pilnujemy z mlodym zeby sobie krzywdy nie zrobila.

No nic ide mala do lozeczka wsadzic i ubrac sie. Milego dnia zycze!!!

Mala spi dalej wiec chyba trzeba sie wziasc za prasowanie moze jest jakas chetna ktora przejmie moje tygodniowe pranie??haha

Ostatnia edycja:
ello

myslalam ze bede miala co poczytac a tu pustki nieomal czyzyby wczoraj wszystkie popadaly jak muchy ;-)

tiffi nie powiem sensownie wyglada ten stanik, ale przez allegro nie bede kupowac bielizny

vanilka dobry ten twoj m jakby mi moj z takim tekstem wyskoczyl to bym miotla pogonila jakem czarownica :-);-)

u nas bez zmian jedynie m wczoraj troszke przesadzil, ale jakos przezyje. Kupil Matiemu tornister, ale jak uslyszalam ile kosztowal to usiadlam, a argument tatusia "niech tez cos ma". Jakos to przetrawilam i doszlam do wniosku ze w sumie dobrze ze nie patrzy tylko na Maksia a Matiemu poswieca wiecej czasu i sniadanie mu robi itd. w sumie to dobrze bo to tego sie balam najbardziej, ze Mati bedzie calkiem odsuniety. Kurcze za niecale 2 tygodnie rok szkolny musze ruszyc tylek do szkoly i zobaczyc co tam slychac podreczniki itp itd.

Milego dzionka

reklama
jesli ktos jeszcze chce jezyk niemowlat w wersji pdf prosze o mail na priv z informacja

jest to ksiazka ktora rozsylala kiedys emih

w gratisie dorzucam "kazde dziecko moze nauczyc sie spac" tez w pdf i tez od emih

Do góry