reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hejka
Ala śpi mnie się nie chce sprzątać, obiad mam z wczoraj więc mam na razie wolne ale i tak sprzatanie łaźni mnie nie ominie.
U nas ogólnie wszystko w porządku, choć martwie się kupalami Ali bo takie strasznie śluzowate są, rzadkie i dość często a na buźce ma taką kaszke i boję się czy to nie ta głupia skaza. Do lekarza dopiero we wtorek na szczepienie i wtedy zapytam, mam nadzieje że do tego czasu nic sie nie będzie działo wiecej.

cześć dziewczynki!!:-)
nie odzywałam się parę dni, ale wiecznie coś, a to odwiedzinki znajomych albo kogoś z rodziny,albo to my jedizemy do rodziców, teściów,a to spacerki z małym, cycanie itp itd
podziwiam Was dziewczyny, szczególnie jedyneczke, tiffi, ashike, ewcik, i inne że jesteście tu codziennie, wszystkim odpisujecie
ja tez czytałam bb ale co chce odpisac to albo mały zaczyna płakac albo obiad trzeba zrobic, albo coś tam, no chwili dla siebie czasem nie ma
mam tak samo i u mnie jeszcze na dodatek moj M maniak komputerowy jak wroci z pracy ok 15 to juz koniec z kompem, nie dopcham się i koniec:-(

ewa81
ja też niestety okres dostałam po 5 tygodniach, karmię piersią, rodziłam SN no i miałam nadzieję na dłuższą przerwę a tu dupa w szafie :baffled:.

ewelad z tym mcdonaldem to normalnie mi smaka narobiłaś teraz to z 3 dni nic smakowało mi nie będzie bo w głowie mcdonald :happy:
Ashika M przesadził z tornistrem ale to w sumie tak pozytywnie, fajny tatuś i dba o synusia ;-)
tweenie no to życzę żeby tak już zostało, odetchniesz troszkę, a jak widać troszkę spokoju i mleczko leci :happy:

reklama
Witam., właśnie jem z małą na kolanach:-p

Vanilka
Emi jak dam wybór czy zabawi małą czy pranie rozwiesi to woli pranie wieszać:-D jak już musi to ładnie ją zabawia ale sama się o to nie prosi:-D zobaczymy jak będzie Nadia starsza bo Emi o dziwo super się zajmuje córą 2letnią od siostry Marcina wręcz cieszy jak ma przyjechać. No i Jula jeszcze jej nie widziała bo na wsi jest z mamą a ona taka bardziej do dzieci małych, choć na brata narzeka że się ciągle tylko drze i dzień i noc:-D Prasowanie nie zając ;-)

mruczka współczuje kolek, tak żal maluszków jak się męczą:-( Moja waga też stanęła w miejscu choć nie podjadam ale za to np. na śniadanie czy kolacje zjadam po 5-6 kromek:-D

ashika no właśnie dziwię się że mój M taki anty tabletom i spirali , jakby nie pamiętał jaka to ja byłam w ciąży "niesympatyczna":-D może tak mu sprawę naświetle:-p spirale chyba można na pierwszej wizycie, tak bym myslała przynajmniej. Dobrze ją znosiłaś? A założenie boli?

Vanilka o widzę że twój dokładnie jak mój:-p Nie wiem czy oni sobie zdaja sprawę co mówią:baffled: My byśmy już mieli łącznie czwórkę:-D No nie mówię nie (jeśli będzie nadal taki fajny jak jest:-D) ale nie teraz, najwcześniej w czterdzieste urodziny:-D

tiffi dzięki, może zakupię bo widzę że on bez tych takich "szelek" na cycka po odpięciu miseczki:-D Dekolty niby normalne noszę ale piersi mi same wyłażą:-D Może twardo fachmanowi powiedzieć że zakaz browarowania bo się rozstaniecie? Tylko w sumie średnio chyba mozna im grozić bo przecież zaliczek nabrali:baffled:

ewelad nas też kiedyś nawigacja tak wywlokła w dodatku po zmroku aż zaczęłam się zastanawiać czy M tego specjalnie nie zrobił żeby np. się poseksić albo mnie zakopać:-D

kacperek wysprzątałam i aż mi lepiej:-D to duży postęp jak może wózek stać:-)

ashika ja już wyszukałam na allegro podręczniki ale M musi podjechać więc pewnie na ostatnią chwilę będą. To bardzo ładnie się M zachowuje wobec Matiego, porządny chłop;-) ooo widzę promocja z gratisem:-D

tweenie to może moja spała u Ciebie a twoja u mnie bo ja średnio spałam tej nocy:-D no widzisz rzeka mleka popłynęła:tak:

A my miałysmy przechlapana nockę. Nie wiem czy mała wyczuła że taty nie ma czy co i dawaj czadu:-D Ale tak poważnie to po pierwsze nie wypiłam koperku bo M ostatnio powiedział że może za dużo piję tej herbaty koperkowej i ją męczą wręcz te bąki :baffled:Stwierdzilismy że spróbujemy kiedyś bez no i wczoraj nie wypiłam. Do tego zjadłam w południe rogala z trójkacikiem serka topionego no i po południu prężenie i marudzenie a czasem przy prężeniu aż płacz:eek: I teraz na dwoje babka wróżyła czy to brak koperku i bączków czy ta odrobina serka:baffled: Wypiłam koperek pod wieczór dopiero. Kąpiel i po kapieli masakra, zasnąć biedna nie mogła i całą noc co godzine się budziła bo prężyła i pojękiwała puszczajac bączki, potem na uspokojenie cyc, nie wiem czemu ale nie odbijała tej nocy:baffled: Przebrałam jej pieluchę a rano jak kimnełysmy aż ze 2 h nowa była cała pełna. Nic w sumie dziwnego jak piła cała noc. I na psiupsiaji znów większe to odparzenie czy co to tam jest i znów nie wiem czy to od samego moczu w dużej ilości, czy od moczu po tym serku czy dlatego że wczoraj posmarowałam znów sudocremem zamiast bepanthenu bo było juz takie ładnie zagojone i pomyślałam że podsusze:baffled: Oczywiście się to dzieje jak nie ma M:dry: Z mamą nie bardzo zaś mała chce siedzieć, chwilę wytrzymała i tylko kręci łepetyną za moim głosem z wyrzutem na buźce:-p Mama pojechała i znów na wieczór przyjedzie. Na spacer nie idę bo się mocno na deszcz zanosi i wieje jak skurczybyk, może później. Aha, po tym jedzeniu ciągłym oczywiście ciągle się ulewa no bo ile zmieści taki brzuszek i już 3 bluzki jej przebierałam co ją oczywiście bardzo poirytowało:-D Wreszcie zsnęła ale tak na pół gwizdka:-p Dziś od rana jadę więc na koprze:-D Nie dałam rady wyciągnąć wczorajszego prania i dziś już zaśmierdło :baffled: więc drugi raz piorę:dry: I przegapilismy aukce hustawek, wczoraj sie pokończyły i dupa:wściekła/y: M mi obiecał że kupi no i on codziennie siedzi na allegro bo my też wystawiamy więc myslałam że upilnuje, a ja sprawdzałam w poniedziałek a wczoraj z tego wszystkiego tez zapomniałam a już by się jutro mała bujała:-( No nic, idę coś porobić np. porządki w szufladzie Emi z bielizną bo tam ma mydło i powidło:-D Odnosnie Emi jeszcze wam powiem że przyjechała ostatnio od taty wcześniej jeden dzień bo mu powiedziała że chce a u mnie była nie w sosie że się nudzi bo Julki nie ma itd. To mówię po co przyjechałaś, mogłaś jeszcze u taty zostać a ona na to że chciała ale myslała że mi będzie przykro bo mówię ciągle że za nią tęsknie:baffled: Kochana moja córcia, niby taka oschła na pozór a serducho ma wielkie:sorry: Wytłumaczyłam jej że ma wakacje, że niech sie nie oglada na mnie tylko spędza u taty ile chce czasu (tata jej zapewnia duzo atrakcji no i ma tak kumpele fajną), że ja zawsze tęsknie bo ją bardzo kocham , nawet jak idzie do szkoły tęsknię ale tak juz jest i nie mogę jej z tego powodu zamknac w domu;-) Widać zrozumiała bo miała do domu dzis wracać a jedzie do babci do niedzieli jeszcze, ale to dobrze. Zacznie się zaraz rok szkolny więc niech się dziewczyna wybawi:tak:

chyba mnie zaraz cos trafi ,napisałam posta do prawie kazdej z osobna i mi go wcieło no i jak tu sie nie wku...c
pisałam ze tweenie jest dzielna w cycaniu,do ashiki o matim i emie ize to super ze tak do niego podchodzi bo same wiemy jak to bywa i ach btra mi znów czasu zeby napisac ,no nic moze wyjdzie w praniu
jedyneczka to bardzo ładnie ze strony Emi ze sie martwi o twoje uczucia ,no bardzo ładnie jej to przetłumaczyłas zuch dziewczyna
tiffi my te plasterki kupilismy przy okazji wyjazdu na działke i to plus moskitiera dały efekt ,ja bałam sie zeby go osy nie pogryzły a wiadomo tam prawie cały dzien na dworzu wiec kupuj smiało bo na bank ci sie przydadza
co do fachmanów ,dobrze ze to na mojego nie trafiło bo on tez sie tym zajmuje ale pijaków nie lubi jak jest praca to nie ma picia i koniec
ewelad wiesz zawsze morzesz kupke potraktowac jako utardzacz do paznokci ,a co do strazy to naprawde jacys nie kumaci ze nie wiedza o co kaman jakl autem buja
vanilka masz słuszne podejscie do tabsów ja tez chyba zaczne brac bo znów bede modły do trójcy na kiblu odprawiac co by okres dostac a wtedy to nawet sobie obiecuje ze bede do koscioła chodzic byleby okres miec ,zdjecia wstawie jak znajde w burdlu mego pierworodnego kawałek kabla usb bo znów mi go wyniósł
ja tez mam plana zeby kupic chustawke wiec szukam na alegro intensywnie
jedyneczka a mnie sie wydaje ze za duzo tego kopru piłas i mała miała jelita przyzwyczajone juz dlatego jak zabrakło jej ego to brzuszek bolał ,njlepiej by było ograniczyc te hrbatki tylko ze to sie wiaze z paroma dniami bolesci brzuszka a kupki jakie ci robizółte czy zielonkawe? i z trudnoscia czy nie ?ja jak narazie nie pije zadnych bo odpukac nie ma zadnych kolek i problemów a ty pijesz bo mała sie nie mogła skupic czy tak profilaktycznie?

Ostatnia edycja:
justaa to daj znaka po lekarzu co stwierdził na tą kupkę i krostki ale mama nadzieję że to nie skaza;-)

dzamena no faktycznie nie da się nie w........ć :-D

Robię sobie obiad, pomna co było z małą wczoraj dziś jem ryż brązowy z margaryną:-D

czesc dziewczyny.
Nie moge sie ogarnać... A przede wszystkim wyspac. Dni mi mijają cały czas takie same a pogoda jeszcze to dobija. Mały złapał adhd i walcze z nim . Ma alergie na łózeczko albo wogóle na leżenie na czym kolwiek z wyjątkiem noszenia i wózka. Idzie się zastrzelic !

Miałam ta sprawe o alimenty Na Oliwke z byłym tydzień temu i nawet nie miałam wam kiedy napisać:
sąd padniósł mi alimenty z 350 na 600 + wyrównanie różnicy od maja co 150 zł mies przez 5 mies aby juz mu było łatwiej. Gdybyscie widziały jego minę. W pełni wynagrodziła mi jego skąpstwa , egoizm i hamstwo. Jak wychodził z sądu to juz nie miał swojego szyderczego usmieszku tylko wywalił jak poparzony. Darek sie śmiał ze napewno po to aby od razu zrobić przelew. Tak czy siak te 600zł zaproponowała sedzina wiec sie zgodziliśmy. Ja bo dla mnie jest to kwota ok a Adam bo chyba bał sie zer zasądzi jeszcze wiecej( w maju sedzina proponowała 500zł i wtedy sie nie zgodził to ma teraz 600)
Wiem nareszcie co dokładnie było z tymka serduszkiem . mówiąc fachowo- przeszedł zapalenie miesnia sercowego z tąd tez mu te rytmy wypadały. A teraz lezy i steka- co za dzieciak!!! a pozniej wymiatuje, bo tak sie nastęka po jedzeniu ze zamiast dołem wychodzi mu mleko górą.

Dziewczyny pytanie bo ja nie wiem jak doradzidzić mojej przyjaciółce- ma termin na 30 października. Zastanawia się ona nad krwią peponinową. Tak naprawde pierwsza opłata jest dośc wysoka a póżnej jak by ro rozliczyć na miesiace to nie jest duzy koszt. Nawet myslała zeby kupic tańszy wózek a kase przeznać na to ale faktycznie warto pobierac ta krew i trzymac ja tyle lat?
Czy któraś z was o tym myslaa elewntualnie sie zdecydowała?
Co na ten temat sądzicie?

dzamena ja juz modły robie bo w równe 6 tyg- czyli w poniedz kochalismy sie po raz pierwszy od porodu i jak głupi nastolatkowie tak -na całego -wiec jezeli okaze sie ze za 9 mies znowu wyląduje na porodówce to sie zastrzele póki co koniec z seksem az do gina. A jezeli chodzi o zabespieczenie to chciałabym wkładke tak na trzy lata ale najpierw musze wyleczyć nadrzerke wiec póki co tabletki. Połozna proponowała nam gumke + jakies środki plemnikobójcze ale ja nie widze jakoś tych środków a M gumki wiec na razie tydzień bez seksu.

Mój mały księciunio coś przestał stękać- chyba śpi... A właśnie znalazłam dla niego to od razu wam pokaze
http://www.bodziakowo.pl/index.php?pid=365
http://www.bodziakowo.pl/index.php?pid=384
http://www.bodziakowo.pl/index.php?pid=408
Mam nadzieje ze jak kiedys Tymuś urośnie to bedzie powany i grzeczny bo na razie te bodziaki w 100% oddają jego styl zwłaszcza 100% księciunia.

Ostatnia edycja:
tetina one wszystkie maja chyba uczulenie na łózeczko ale to tak jest jak sie rozpusci i dużda ,wiem bo sama jestem z tych głupich matek co by tylko miziały a potem nazekam,dobrze ze u Tymusia to zapalenie przeszło ez wiekszych komplikacji a co do sprawy to dobrze mu ,niech nie mysla ze zrobia a pózniej ty sie martw ,mnie tez niedługo czeka to samo i mam nadzieje ze tez u mnie tak dobrze bedzie
ale kobieto co do seksu to ty wariatka jestes no
ze tez sie nie bałas no ale w sumie to sie nie dziwie ,po takiej przerwie,nie martw sie na zapas ponoc jak sie karmi to małe prawdopodobienstwo ale ty miałas przerwe w karmieniu ,napewno nie bedzie tak zle
wiesz co do krwi to sa rózne opinie ,sprawdza sie w rodzinach gdzie jest prawdopodobienstwo zachorowania na raka ,trudno mi cos doradzic

tetina gratki udanej rozprawy, faktycznie, nie chciał 500 dać to ma teraz, sprawiedliwie:-) Nie myślałabym że infekcja u matki do zapalenia mięśnia sercowego może doprowadzić u bobasa w brzuchu:baffled: ja myślałam o tej krwi ale i tak jest to wydatek kilkuset złotych rocznie a nie mam takiego zaplecza finansowego żeby miec pewnośc czy za kilka lat bedzie mnie na to nadal stać i co wtedy? Więc nie skorzystałam.
No to was faktycznie poniosło:-D ale całkowicie rozumiem :-D My póki co będziemy uważać ewentualnie gumka jak zdążymy po nią sięgnąć:-D jak się wogóle okaże że ja po tym zszyciu zdatna do amorów:baffled: Fajne bodziaki:tak:

dziewczyny! muszę się Wam pochwalić. Wlazłam w jeansy sprzed ciąży. Co prawda, na wdechu a i tak boczki i fałdy skóry wylewają mi się w koło, ale udało mi się guzik zapiąć. W końcu mogę wrzucić spodnie ciążowe na dno szafy:-D:-D:-D

reklama
tweenie gratki:-) ja w moich też śmigam tylko zamiast mi ponętnie wisieć na biodrach opinają mnie jak folia parówkę:laugh2: I chodzę na wdechu:-D Ale to ponoć ćwiczy mięśnie brzucha, jak dla mnie do zniesienia taka gimnastyka:-D

Do góry