reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ashika ja kupiłam dwa biustonosze do karmienia, jeden jest naprawdę sensowny a drugi to jakaś tragedia, ja wiem, że płaciłam grosze (to miał być taki po domu), ale jego nawet po domu nie da się założyć: nie dość że nie trzyma rozmiarówki, to jest jak worek, odstaje po bokach, rzuciłam go w kąt.
Ja już załatwiłam becikowe, ale to chyba zależy dużo od urzędu.
zdrówka życzę
jedyneczka fakt moje dziecię lubi pieluchę najlepiej przy swojej twarzy, czasem to aż się boję. Codo gnochi (czy jak to się pisze), jakoś nigdy nie jadłam, ale jak lubisz kopytka to chyba ten klimat, ja za kopytkami nie przepadam, no chyba że za takimi kopytkami leniwymi. A co do wkręcania M to dobrze powiedziałaś, że dziecię śpi 1h czasem tak lepiej bo jak powiedziałabyś 3h to od razu im wyobraźnia działa co ty byś mogła zrobić przez tyle czasu
kacperek moja tak miała w te upały, że spała po parę minut i się budziła
gregorka to Ola ma niezły sen jak ją przebierasz a ona śpi. Mojej też trochę pomagał ten bobotic, choć przerzuciliśmy się na sab. ja mam tak samo z wakacjami, nawet mogłabym pojechać do brata i bratowej lub do cioci nad morze, ale jak mała będzie kolkować to nici, nie chcę zapeszać, ale jest lepiej
tweenie a jaką pozytywkę zakupiłaś?? a swoją drogą brakuje mi tych naszych pogaduch. Ja wiem, że to może nie brzmi jakoś optymistycznie, ale moim zdaniem nie tracisz pokarmu, ja ściągnęłam z obu piersi 50 i stwierdziłam, że to jakaś lipa, a mimo to mała się najada, a mleko płynie i ktoś napisał, że to ile ściągniesz, nie oznacza wcale że tyle masz pokarmu i rzeczywiście po paru chwilach jak nacisnęłam to pokazywały się kropelki mleka. Jak często przystawiasz małą?? A to tego TT nie używasz, a ten co kupiłaś używany czy nowy??
mysza widzę, że humorek dopisuje, fajnie, że miło spędziliście dzień
ewcik wiem, że to żadne pocieszenie, ale każda z nas miewa takie dni, moja w zeszłym tygodniu miała jakiś kryzys ze spaniem a ja wysiadałam
jasia a tą przepuklinę jakoś widać??
mammi oj przepraszam widocznie przegapiłam info o herbatce, rozumiem, że ona nie jest jakaś specjalna dla dzieci, a jesli nie to czy nie a mocna?
Co do tężni takie są też w Ciechocinku (jak byłam dzieciakiem) jeździliśmy tam do rodziny i kazali mi wdychać bo to dobrze robi, niezła inhalacja. Wiem że dzieciaczkom służy myślę, że małej nie powinno zaszkodzić

U mnie dzisiaj całkiem fajny dzień, nie musiałam gotować obiadu, zjadłam gotowe leniwe które uwielbiam. Potem pojechaliśmy z M do domu, on gruntował podłogę a ja z małą spacerowałam (spacer, cyc, drzemka, kupa, druga kupa, siku, cyc, spacer, płacz, głośny płacz, ryk, na ręce, bieg z wózkiem do samochodu) - tak to mniej więcej wyglądało. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie jeden minus KOMARY MUTANTY - jak ja nie lubię tego badziewia. Może któraś z was słyszała coś o takich naklejkach na wózek (lub na ubranie dziecka) antykomarowe??? Poza tym weszłam do domu i rzuciłam średnio miły tekst moim fachmanom, bo nie mogą zrobić łazienki. Po powrocie do domu mała trochę marudziła (M stwierdził, że ona tak ma jak gdzieś w pobliżu jest burza) - myślicie że to możliwe???
Potem mnie M wkurzył, jak mówię mu idź się myj, albo rób coś gadaj ze mną (by ustalić różne rzeczy), to on drzemkę łapie na sofie w dużym pokoju. Mówię mu żeby kład się spać, ale on zmęczony i odpoczywa na kanapie. Cholercia a ja to na wiecznym urlopie jestem??? Musiałam jeszcze dla małej przeprasować parę rzeczy.
Jutro M ma urlop jeszcze ale cały dzień ma układać parkiet w domu więc ja znów sama w domu znaczy z małą.
O jak późno chyba trzeba kłaść się spać, choć mała pewnie zaraz się obudzi

Jeśli któraś z was ma ten "Język niemowląt" w wersji elektronicznej to czy mogłabym prosić o przeslanie???

Ostatnia edycja:
reklama
kupiłam dziś laktator elektryczny - medelę, po 30 minutach tylko 30 ml białej wody:-( Boję się, że tracę mleko. Jest jeszcze nadzieja dla mnie?:-:)-:)-:)-(

tweenie - sciagaj czesto i przystawiaj mala im czesciej bedzie mleko sciagane to organizm bedzie produkowal nowe

mi w szpitalu oklady kazali robic cieple na laktacje -pic sok jablkowy - wode - jesc regularne posilki

ja wyrobilam sobie laktacje wlasnie laktatorem sciagalam malo ale czesto

dasz rade :) powodzenia

czasami jak zle pompke naloze na piers to mi wogle nie sciaga albo malo

tiffi wysłałam Ci książkę na adres jaki podawałaś, ale ją odrzuciło - nie ma takiego konta:
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 5.1.1 Account not found / Nie ma takiego konta (state 14).

ja od 5 na nogach, ale pospałam od 22 :-) kocham moje dziecko, jest dla mnie dosyć łaskawe!
własnie poszedł w kimę ponownie, a ja mam czas na skonsumowanie śniadanka. miłego dnia dziewczyny!

Ello

tweenie scaigaj przystawiaj mala i nie mysl nawet ze tracisz pokarm grunt to optymizm w tym wypadku, chociaz wiem ze moze byc ciezkawo z nim
Co do masowania to pod ciepla wode, jedna dlon kladziesz na piersi od spodu druga od dolu i ruszasz nimi w przeciwnych kierunkach i bynajmniej nie robi sie tego delikatnie :-(

tiffi ja mam podesle za chwile jezyk niemowlat i gratisa do poczytania ;-)
a tak ku przestrodze jak mala robi rzadkie kupki ni epodawaj do picia rumianku (rozwalnia)

Moje dziecie w miare grzeczne moje gardlo brak slow :-( w nocy m mnie szturchal noga zebym wstala a ja spalam chyba jak zabita, wydawalo mi sie ze dopiero go polozylam do lozeczka i cos tam jeszcze postekuje i zaraz usnie a tu sie kolejne karmienie zrobilo i pewnie gdyby nie szturchaniec od m to bym nie wstala :zawstydzona/y: przynajmniej nie tak szybko o ile to mozna nazwac szybko skoro m zdazyl sie obudzic a normalnie to on nic nie slyszy w nocy :zawstydzona/y:

Milego dnia bo glodomor sie dopomina ;-)

Hej.
Matko,co to byla za noc ...
Maly praktycznie cala noc wiercil sie ,stekal ..usnol sobie dopiero tak dobrze ok 4 :baffled:
A ja juz spac nie moglam i teraz ledwo zyje ...
Ale za to jak wstal o 8 to taki zadowolony :-)fikal sobie nozkami i walil piekne usmiechy :-Duwielbiam Go takiego wyspanego ,zadowolonego z ranca :tak:On wyspany ale ja jak zombie ...

tweenie to dopiero sie rozkreca ,przystawiaj jak pisza dziewczyny .
Ashika moze wez jakies tabsy ??chyba cos mozna przy karmieniu?
mammi Moj tez ma plesniawki od smoka .Gabi czesto wlasnie laduje smoczka malego do buzi i mu podaje ..staram sie pilnowac tego ale czasem wlasnie cichaczem to robi podobnie jak Twoj Szymek .
No i pochwale sie ,ze po 4 dniach plesniawki zniknely:):)dzisiaj rano zagladam do buzki i nie ma :)

ide jesc sniadanie
zostalo juz tylko 2 tyg.wakacji wow kiedy to lato zlecialo ??

Ostatnia edycja:
hello:-)

ja dzis w lepszym nieco humorze,niz wczoraj wieczorem, jakos te ciezkie wieczory nostalgicznie nastrajaja:sorry:

zaraz ide z malym na spacer, poki co na cycu wisi;-)
jasia ile twoja córcia wazyla przy porodzie?
mammi a z jaka czestotliwoscia podajesz ta herbatke-codziennie profilaktycznie?
tiffi M wczoraj kupil te plastry na komary, nazywaja sie Mosbito,12 szt kosztuje 15zł

tweenie pij dużo wody 3-4 l. często przystawiaj Olę do piersi i tego co nie zje to ściągnij i podaj jej z butelki. Sprawdzaj czy prawidłowo na wadze Ola przybiera. Ważne, żeby się nie odwodniła.
Powiem Ci, że na początku też miałam mało pokarmu, a teraz ściągam 80-100 z obu cyców, wiem, że to nie rewelacja ale zawsze coś, a pomogło to co Ci wyżej napisałam.

witam z rana:-)

dzisiaj nocka oki, ale to u nas raczej norma, tylko godziny karmienia niezgodne z moim grafikiem-chyba się ta moja Liliputa nie zna na zegarku jeszcze hmmm:-) chociaż wg mojej położnej i pediatry mleko, którym karmię jest takie wypasione i tak niesamowicie stymuluje rozwój intelektualny, że jestem rozczarowana, bo myślałam, że w wieku 3 lat Lilka już na studia pójdzie, a tu nawet zegarka jeszcze nie kuma:-D

robię pranie i czekam ąz królewna wstanie, pójdziemy na spacerek i do pediatry dzisiaj, bo ona idzie na urlop od przyszłeho tyg, a chciałam jej pokazać to łuszczenie między brwiami i zadać kilka pytań, m.in o brzuszek- moja Lilka ma taki krzywy jakby, tzn on się porusza i widzę jak coś tam się przesuwa i raz jest wybulony z jednej, raz z drugiej strony, za chwilę znowu symetryczny-wiem, ze to pewnie głupie, ale czy wasze dzieci też tak mają? jeszcze krostkę na głowce chcę pokazać, także same palące tematy medyczne:-D pewnie wkrótce pediatra będzie drżeć przed naszymi wuzytami, jak to było w przypadku mojego gina i moich list z pytaniami:-D
po długim i wnikliwym namyśle podjęłam decyzję, że dziś na obiad będzie mc donald-hańba:-D
tiffi ja mam taki plasterek na komary, ale jeszcze nie używałam, ale przestrzegę tylko, żebyś nie kupowała sprayu żadnego-są takie od 1-wszego dnia życia, ja kupiłam w ciązy 3 różne i żaden nie działał!
Ewcik fajnie, zę lepszy humor macie z Marcelkiem:-) mnie noce-zwłaszcza na początku, nastrajały melancholijnie-wręcz się ich bałam, bo mała kwiczała troszkę i o ile w dzień jakoś to ogarniałam, o tyle w nocy same czarne myśli-moze coś ją boli itp, no i do tego niewyspanie, więc ciężko, mam nadzieję, ze u Was to był 'wypadek przy pracy' wczoraj i już będzie oki
Vanilka widzę też nocka nieciekawa, to zapewne jakieś bioproądy, które działają tylko na lipcowo-forumowe dzieciaczki były, ja też jak wstaję na karmienie ok 5-6, to już spać mi się nie chce, ale już o 8-9 owszem-łeb mi leci, dlatego dzisiaj, jak Lilka walnęła w kimono, to poszłam w jej ślady i do 9 spałyśmy

maruśka przesłałam ci jeszcze raz mój adres mailowy, z góry dzięki
ashika przesłałam ci mój adres mailowy, może tobie się uda. ja disiaj tez tak miałam w nocy, że wydawało mi się że mała przed chwilą jadła a tu patrzę na zegarek i 3h minęły
ewcik a to w aptece się kupuje czy w jakiejś drogerii??
ewelad rozbawiałaś mnie tym wypasionym mlekiem i jego skutkach. A jak wygląda to łuszczenie między brwiami?? Bo moja ostatnio ma właśnie takie bardziej żółte brwi, jakby się skóra łuszczyła. Moja ma dziwny brzuch absolutnie niesymetryczny i tak jak piszesz wybula ją różnie, ale wielokrotnie widziała ją pediatra, sprawdzała brzuch i nic nie mówiła. Co do komarów to nawet nie widziałam takiego sprayu od 1 dnia życia, a wczoraj jak byłyśmy na spacerze to odganiałam komary ale jak odbijałam małą na ramieniu to usiadł jej na czole, ale chyba nie zdążył nic jej zrobić bo ja jak matka waleczna trzepnęłam komara w głowę, dlatego muszę kupić jakieś takie specyfiki

U nas noc ok, choć mała dzisiaj dość często jadła, ale potem ładnie zasypiała, poza faktem, że rozbudziła się między 4 a 6 bo zrobiła takie kupsko że wypłynęło no i była akcja przebieranie, mała zadowolona, oczy jak 5zł, a mama i tata jak zoombie. Teraz usnęła po godzinie leżenia w łóżku i stękania. Moja lubi bardzo przytulać buzię do pieluszki, czasem to się martwię, żeby sobie krzywdy nie zrobiła. Dzisiaj M ma ostatni dzień urlopu i od razu śmignął układać pokój małej, z jednej strony cieszę się że prace postępują z drugiej sama w domu. Mam dzisiaj w planach 2 prania i spacer i chcę pogrzebać w necie

reklama
Maruśka - możesz mi wysłać tą ksiązkę w wersji elektro.

My 2 noc TRAGEDIA ja nie wiem co mu jest. Herbatkę na trawienie dostaje, sab simpex no i nie śpi marudzi pręży się...
Po wczorajszej nieprzespanej nocy M nie poszedł do pracy a że w dzień Franio był bardzo grzeczny to pojechaliśmy nad jeziorko, dzisiejsza noc powtórka cała noc nieprzespana ale dzisiaj już starałam się by M się nie obudził bo ktoś musi na rodzinę zarobić.

Mam pytanie jak często mogę mu podawać tą herbatkę i jaką ilość mam ułatwiającą trawienie z hipa wczoraj wypił 50ml

Do góry