reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

w końcu udało mi się dziś poród opisać... Jakby mi się teraz pomoc tej mojej położnej przydała, bo ręce (i cycyki też) już mi odpadają od tego płaczu...
Udało nam się w końcu zebrać na spacer, spotkałam koleżankę - miło było w końcu z kimś pogadać, a Mała 2,5 godz się wietrzyła.
Chciałam kupić baterie do pozytywki, bo w końcu przyszła, ale jak na złość nie mieli takich. A chciałam już na wieczorne koncerty wypróbować

reklama
Ashika ja już nawet dostałam to becikowe-w szoku jestem!!! tutaj daję linka, gdzie masz obydwa wnioski:

Gdzie można pobrać wnioski? - Biuletyn Informacji Publicznej Miasta Krakowa - BIP MK

wypełnij sobie, do tego zaświadczenie o conajmniej jednej wizycie u gina w ciąży (ja miałąm po prostu napisane: ciaża 1-wsza, data wizyty, już nie musi być przed 10-tym tyg ciąży, ale jak skłądałam to pan niesmiało pytał: 'czy to czasowo tak mniej więcej', wiec odparłąm, że owszem i tyle:-)) i ksero dowodu (ja sobie skserowałam wcześniej, bo na miejscu nie ma możliwości i musiałabym latać i szukać ksera) oraz ksero aktu urodzenia plus do wglądu dow osobisty i oryginał aktu urodzenia i z tym chyba na Stachowicza-jest opisane wszystko dokła w tym linku 'pierwsze dokumenty twojego dziecka' -u mnie nie było żadnej kolejki i kaska szybko,powodzenia:-)

vanilka eh zmeczenie daje w kosc a jeszce mnei tknelo i zmierzylam temp 37,8 nic dziwnego ze padam i doly lapie :baffled:

tweenie sprobuj moze z herbatka ja mojemu podalam i w koncu sie wtedy uspokoil bo chyba jednak pic mu sie chcialo bardzo

ewelad dzieki wielkie

spokojnych nocek

ja padam od kilku godzin mlody po poludniu nie chcial spac m wrocil zjadl przygotowal kapiel i dzwonila ochrona musial pojechac z powrotem :-( a ja mam temp i kaszle jakbym pluca wypluc miala, slaba jestem i zaczynam sie tak niezdrowo pocic wiec ciekawe jak dlugo pociagne :baffled: a to gardlo to wlasnie mnie zaczelo puszczac ehhh normalnie porazka

jasia b co do towojej ryby to nie musial byc losos, bo jest nowa odmiana pstraga - pstrag lososiowy i on wyglada prawie identycznie jak losos ale w smaku sie minimalnie rozni jesli chodzi o takiego smazonego czy duszonego, zdecydowanie wole bialego pstraga a nie jakies krzyzowkowe wynalazki

Ashika zastrzeliłaś mnie-pierwszy raz słyszę o jakiejś nowej odmianie pstrąga- dobrze, że nie zwróciłam uwagi kelnerce, bo bym z siebie głupa zrobiła. Najlepsze jest to, że ta ryba smakowała jak łosoś,a nie pstrąg.

Dobry wieczór!!!
Już z małą jesteśmy wykąpane. Ona już kima, a ja się głęboko nad tym zastanawiam.
M dziś zrobił pyszny obiad - ziemniaczki, polędwicę w sosie śmietanowo-pietruszkowym i buraczki.
Teraz biedak zmywa. Ale dlatemu, że ja wykąpałam małą a to jego działka. Ale byliśmy w parku na piwku i wodzie mineralnej :-D i M oglądał mecz. Mała pospała 3 godzinki i się przebudziła, więc ja ją zabrałam do domu, a eMkowi pozwoliłam dopić piwko i obejrzeć do końca mecz. Mogłyśmy poczekać z kąpaniem, ale nie chciałam, żeby do tego czasu mi cyce wydoiła.
Życzę Wam miłego wieczoru i spokojnych, przespanych nocek. Sobie zresztą też :-)
Ciao!!!

wpadłam tylko na chwilę.. jestem wykończona psychicznie i fizycznie.. Mały dziś miał tragiczny dzień, nawet mówić mi się nie chce.. spał może w przeciągu dnia z 1,5godziny, teraz wył od 18, co go położyłam do łóżeczka, to krzyk, uspokoiłam go w końcu herbatką koperkową-niestety.. M w pracy, więc sama walczę... wysiadam już, normalnie wyć mi się chce..

My dzisiaj prawie cały dzień w podróży-jechaliśmy do Bielska na badanie słuchu Marty- w szpitalu po urodzeniu jej badali i wyszło dobrze,ale ja miałam grypę w 6 tyg. ciąży i dlatego musimy ten słuch kontrolować.
Dzisiaj też wyszło wszystko dobrze-mamy znowu przyjechać na kontrolę w marcu.

Po drodze wstąpiliśmy do chrzestnej mojego M, która jest pediatrą, żeby zbadała małą i dobrze, że zbadała, bo okazało się, że ma przepuklinę pępkową (nasza pediatra jakoś tego nie zauważyła)-musimy jej nakleić specjalny plasterek i to ma pomóc. Poza tym wszystko OK- waży już 5330 g-znowu przybrała 800 g w 2 tygodnie-pulpecik mały.

Dzisiaj Marta ma równy miesiąc-jak ten czas leci.

Marta była bardzo grzeczna-prawie cały czas spała, tylko jak wracaliśmy to pewnie była zmęczona bo trochę popłakiwała-karmiłam ją po 13.00, a potem wytrzymała do 17.00- super.

Zahaczyliśmy też o Sferę-mój M bardzo wyrozumiały był-sam mnie zadziwił- ja latałam po sklepach, a on spacerował z mała na świeżym powietrzu- i jeszcze mi mówił spokojnie, pochodź sobie po sklepach- a ja dosłownie latałam-szybko, trochę tu trochę tam, kupiłam rzeczy tylko dla dziewczynek, jakoś na oglądanie ciuchów dla siebie zawsze brakuje mi czasu.

Padam już ze zmęczenia- dawno nie chodziłam tyle po sklepach, przez to leżenie w ciąży mogłam zapomnieć o dalekich wyprawach do centrów handlowych-a tak to lubie...

Witam:-)
Dzięki dziewczyny za życzenia miłego wypoczynku:happy:Wypocząć to pewnie przy trójce będzie ciężko,ale to wiedziałam od początku,najważniejsze żeby dzieciaczki były szczęśliwe, ja poodpoczywam jak trochę podrosną;-)A wtedy to mam nadzieję już nie w Rabce z emkiem będziemy się urlopować,ale tylko we dwójkę na jakiejś
super plaży z drinkiem w dłoni.:rolleyes:
tiffi Kochana- o herbatce odpisałam Tobie i Myszy na stronie 2877.;-)Podaję Emilce herbatkę rumiankowo-koperkową z Herbapolu.To herbatka w szaszetkach-ekspresowa, zakupiona w zielarskiem,dodatkowo podaję trochę koperkowej z Hippa.

ewa81 Rabka jest blisko od Krakowa.Jakaś godzinka samochodem.Mieszkamy w pensjonacie,który nazywa się Willa Zofia.W samym centrum Rabki.

Vanilka My też walczyłyśmy z pleśniawkami, bo Szymon jak tylko zobaczy smoka małej z sobie tylko znanych powodów ładuje go do buzi i mazia po nim rękami ,a potem cichaczem go odkłada jak gdyby nigdy nic.Pewnie parę razy tego nie zauważyłam i stąd pleśniawy.Teraz kładę poza zasięgiem jego dłoni;-)Lekarka przepisała mi płyn do pędzlowania- specjalnie robiony na Nystatynie,ale nie pomagał, ostatecznie Aphtin rozwiązał problem:tak:

Mała spała dziś pięknie cały dzień- służy jej rabczański klimat.Z kwatery jesteśmy bardzo zadowoleni, warunki super, oby tylko pogoda dopisała.Jutro wybieramy się do Rabkolandu- wesołego miasteczka- niech małe demony się wyszaleją;-)
Mam takie dziwaczne pytanie- jest tutaj tężnia to takie miejsce gdzie po ścianach spływa solanka, spaceruje się wokół tego miejsca i wdycha jod.(zawile to wyjaśniłam-wiem:sorry:) i teraz zastanawiam się,czy z takim małym dzieckiem jak Emisia mogę tam pójść?Szymon miał prawie rok jak byliśmy tam pierwszy raz.To podobno dobrze robi na drogi oddechowe i wogóle ma dobroczynne działanie na organizm,ale czy nie zaszkodzi u malutkiego niemowlęcia?Mi ta teżnia super zadziała na organizm.Byliśmy tam rok temu w pażdzierniku i w niecałe 2 tyg.pózniej zafasolkowałam:-D
Dobrej nocki lipcóweczki

kupiłam dziś laktator elektryczny - medelę, po 30 minutach tylko 30 ml białej wody:-( Boję się, że tracę mleko. Jest jeszcze nadzieja dla mnie?:-:)-:)-:)-(

reklama
moze masz pozatykane kanaliki i ci wszystko nie leci?sproboj piersi wziasc pod goraca wode, i wyciskaj reka we wszystkich mozliwych kierunkach , niewiem czy to szczerze cos daje ale mi pomoglo - chociaz jedynie w ich oproznieniu ;/ gdybym wiedziala ze to w tym rzecz nadal bym karmila :(

Do góry