reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
vanilka a od czego zależy to że lek szybciej się wchłania. Jak dla mnie to też kwestia dawkowania - prosta matematyka.
Sab dawkujesz 15 kropel co każde karmienie lub co 2 h, czyli to jest ponad 150 kropli na dobę:szok: a bobotic 8 kropli 4 razy dziennie, czyli 32 - może to o to chodzi
louise kochana u każdej z nas sa trudniejsze chwile, najgorsze że masz w głowie ciagle myśli czy wszystko ok. co do napięcia mięśni to spokojnie, moja koleżanka 3 m-ce temu tak miała, że powiedzieli ze z małą jest coś nie tak była na USG i okazało się że jest dobrze, tylko trzeba czasem ją kłaść na jednej stronie a czasem na drugą, podchodzić do niej z tej strony na którą rzadziej przekręca główkę itp Co do pokarmu niestety dużo dzieje się w naszej głowie, jak jesteś zestresowana i ciągle myślisz o tym czy masz pokarm to wpływa na jego jakoś, wiem że trudno się zrelaksować jak ma się płaczące dziecko ( moja tak ma od paru dni), spróbuj może herbatki na laktację hipp. A mały może ma bóle brzuszka. Ja od wczoraj stosuję kropelki, bo też mała dała mi w kość. trzymam kciuki by wszystko było dobrze
perla fajnie ze Laurka nie ma kolek, dzięki za podpowiadanie tych sposobów, kurcze tak się zastanawiam nad ta chustą, ale jakoś mała wydaje mi się za mała. Powodzenia na szczepianiach
ashika ciężko powiedzieć czy ja daję sobie radę, staram się szukać informacji u rożnych źródeł bo jak patrzę jak mała płakała echh serce się kraje. Na razie kropelki daję chyba jest jakiś skutek może nie jakiś super ale jestem dobrej myśli.
No to może jednak wody ci się sączą
kama a to znaczy że zastosowałaś sab i nie działał i lefax jest lepszy dla twojej małej??? mam nadzieję, że z brzuszkami poradzimy sobie
supcio a może to nie katar tylko sapka, małe dzieci tak mają, moja tak ma
madzik trzymaj się dzielnie, nie jesteś sama
olyv może trzeba będzie wypróbowac fotelik samochodowy
jedyneczka witaj

U nas w nocy lepiej to znaczy mała nie spała tylko przez 1h więc nawet dała nam pospać. Dzisiaj w dzień miała trudniejszy moment, ale póki co śpi, oby kropelki podziałały. Dzisiaj przyjechała do mnie ciocia na 2 dni więc będzie pomoc szczególnie w kuchni. Pozdrawiam

Jestem na moment pewnie i nadrabiam dziewczynki:tak: he he skończyła się laba:-)

magdzia to oby wszystko się udało kredytem, trzymam kciuki;-)

ewcik wielkie grattki!!!!!!!!!!!!!!!!!

emih mam nadzieję że przezyłaś ten weekend z piątką:-)

perla dobrze że napisałaś o tym zginaniu nóżek, dawno gdzieś o tym słyszałam ale zupełnie wyleciało mi ze łba:-p

aniapsetka to dobrze że już w domku;-)

perla pieknie Laurka waży, cieszyć się z wami:-)

Mała wstała, to na razie:tak:
A i bardzo wam kochane dziękuję za kciukasy, przydały się bo poszło ekspresowo ale już nigdy przenigdy nie zgodzę się rodzić bez zo:-p

tiffi tak u nas sab simplex sie nie sprawdzil,lefax jak narazie pomaga choc oba specyfiki maja prawie ze identyczne skladniki.tak musimy dac rade,nie mamy innego wyjscia.

ashika prosze zachowac spokój!!!

Hej Kochane!!!!
Postaram się was nadrobić, a póki co witam się serdecznie:-)Mimo ciężkiego porodu jestem najszczęśliwszą mamą Karolinki na świecie:-DNasz typowy kotek śpi w dzień a w nocy nie, więc tatuś skonany śpi :tak: Napiszę więcej i dodam zdjęcia, jak tylko zdążę:-)
Pozdrawiamy i gratulujemy i dziękujemy!!!!!!!!!

vanilka a od czego zależy to że lek szybciej się wchłania. Jak dla mnie to też kwestia dawkowania - prosta matematyka.
Sab dawkujesz 15 kropel co każde karmienie lub co 2 h, czyli to jest ponad 150 kropli na dobę:szok: a bobotic 8 kropli 4 razy dziennie, czyli 32 - może to o to chodzi
louise kochana u każdej z nas sa trudniejsze chwile, najgorsze że masz w głowie ciagle myśli czy wszystko ok. co do napięcia mięśni to spokojnie, moja koleżanka 3 m-ce temu tak miała, że powiedzieli ze z małą jest coś nie tak była na USG i okazało się że jest dobrze, tylko trzeba czasem ją kłaść na jednej stronie a czasem na drugą, podchodzić do niej z tej strony na którą rzadziej przekręca główkę itp Co do pokarmu niestety dużo dzieje się w naszej głowie, jak jesteś zestresowana i ciągle myślisz o tym czy masz pokarm to wpływa na jego jakoś, wiem że trudno się zrelaksować jak ma się płaczące dziecko ( moja tak ma od paru dni), spróbuj może herbatki na laktację hipp. A mały może ma bóle brzuszka. Ja od wczoraj stosuję kropelki, bo też mała dała mi w kość. trzymam kciuki by wszystko było dobrze
perla fajnie ze Laurka nie ma kolek, dzięki za podpowiadanie tych sposobów, kurcze tak się zastanawiam nad ta chustą, ale jakoś mała wydaje mi się za mała. Powodzenia na szczepianiach
ashika ciężko powiedzieć czy ja daję sobie radę, staram się szukać informacji u rożnych źródeł bo jak patrzę jak mała płakała echh serce się kraje. Na razie kropelki daję chyba jest jakiś skutek może nie jakiś super ale jestem dobrej myśli.
No to może jednak wody ci się sączą
kama a to znaczy że zastosowałaś sab i nie działał i lefax jest lepszy dla twojej małej??? mam nadzieję, że z brzuszkami poradzimy sobie
supcio a może to nie katar tylko sapka, małe dzieci tak mają, moja tak ma
madzik trzymaj się dzielnie, nie jesteś sama
olyv może trzeba będzie wypróbowac fotelik samochodowy
jedyneczka witaj

U nas w nocy lepiej to znaczy mała nie spała tylko przez 1h więc nawet dała nam pospać. Dzisiaj w dzień miała trudniejszy moment, ale póki co śpi, oby kropelki podziałały. Dzisiaj przyjechała do mnie ciocia na 2 dni więc będzie pomoc szczególnie w kuchni. Pozdrawiam
Lekarzem nie jestem ....

Dzisiaj o 13.50 przeszła na drugą stronę brzuszka Liliana, córeczka Ewelad- waży 3900 i mierzy 58 cm:-):-):-) Gratulacje dla szczęśliwej Mamusi :-)

Ewelad - gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nareszcie się doczekałaś :-)

Ja wywaliłam małą na balkon. Niech pośpi trochę. W sumie w dzień nie było źle. Większość przespała. Ale...
Z kąpielą poczekam, aż wstanie... Czekam z utęsknieniem na małża... Pewno będzie siedział w nocy na kompie, więc ja będę miała twardy sen, a nie czuwanie. Wykorzystam go, a co ;-)
Mruczka - witamy i ucałuj od nas Karolinkę ( ahhh jakie piękne imię wybrałaś dla córci :-))

reklama
ewelad gratuluje!!w koncu sie kochana doczekalas!!
mruczka witamy i buziaki dla karolinki(podejrzewam ze mysza ma tak na imie:-D)przesylamy.
mysza oddalabym wszystko za cala przespana noc!!!moze podrzuce i Maje do was:sorry2:

mala spi od 17,zawsze o 20 ja kapiemy ale budzic jej nie bede,niech odespi przeplakane dwa dni,oby tylko w nocy nie dokazywala.

czy ma ktos jakies wiadomosci od atabe?

Do góry