reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

ojjjj zapowiada się dzisiaj ciężki i gorący dzień.... wstałam oczywiście opuchnięta, zjadłam śniadanko i jadę na ktg. Jak wrócę to zakuwanko bo jutro obrona a o 16 jadę na działkę na basen, żeby młody się popluskał (ja też pewnie wejdę bo nie dam rady :p)
ugotowałam kompot z wiśni i wstawiłam do lodówki - oj kwaśny aż miło :D

a w związku z zazdrością starczego rodzeństwa to powiem wam, że się boję ale jestem dobrej myśli bo kacper to mądry chłopak więc chyba uda mu się wszystko wytłumaczyć... I hope so... no i ma 4,5 roku więc powinien zrozumieć, zresztą już mu tłumaczę powoli co by nie był w szoku, że nagle mama tylko małą się zajmuje.... pożyjemy zobaczymy...

życzę wszystkim lodu w kostkach z nieba :-D

reklama
hej dziewczynki:-)

wpadłam się tylko przywitać, M uspokaja Marcelka.. zapowiada się dzień jak codzień-płacz, karmienie, płacz, karmienie, chwila snu i od nowa.. a w nocy Mały jest taki grzeczny, ja nie wiem, czemu w dzień taki niespokojny..

po jakim czasie wyszłyście z dzieciaczkami na dwór??

byla u nas wczoraj położna, trochę konserwatywna i mówi, żeby po 2 tyg dopiero:confused:

w akcie desperacji zastanaiam sie czy dać Małemu smoczka-co o tym myślicie? czy to nie za wcześnie? czy to nie zaburzy jego odruchu ssania piersi?

Ewcik mysmy po tygodniu na sapcerek poszli a smoka mala ssie praktycznie od samego poczatku i bardzo ja to uspokaja.spruboj moze akurat to Marcelka uspokoi.

u nas jakby troche lepiej chociaz nie chce chwalic zeby nie zapeszac,ale nie ma juz takiego krzyku,Maja wiecej spi i ogolnie jest jakby spokojniejsza.

zaraz wybywamy na spacerek,bo chlodniej troche poki co lece karmic glodomora bo sie dopomina.

Witam :happy:

dzien jak codzien :-D
karmienie,przewijanie itd :happy2:

tetina o rety ,az taki kolki ma ??wspolczuje i zycze poprawy !!!
mysza prawde ,ze ladne imie ma mruczki corcia :-D
nasze dzieci to chyba sie jakos z tymi kupami zgrywaja -moj tez znowu steka :baffled:
perla idz,idz pogadaj o czyms innym a nie tylko o dzieciach :tak:
ewcik ja dalam smoka jak mial kilka dni .Plakal smok poszedl w ruch ,zassal i bylo ok .
teraz jak placze tez smok nas ratuje .z tego co pamietam to wiekszosc dzieci na forum smoczkowa .

hej

u mnie też dzien jak co dzień,cyc,kupki,trochę spanka,cyc.....

wczoraj mieliśmy zabiegany dzień,trochę spraw do pozałatwianaia,mały jeździł z nami ale spał grzecznie w foteliku
dzies w nocy praktycznie co 2 godziny się budził na papu,teraz tez,próbuje go troche przytrzymywac smoczkiem

powoli sie bedziemy szykowac i jedziemy do teściow,teściowa sobie wziela wolne i jedizemy na obiad i posiedziec na ogrodzie,w niedziele tez na obiad do niej,troche za często jak dla mnie,tesciowa w sumie spoko ale za bardzo wszyskim przewrazliwiona,wczoraj np.dzwoni a za sobie drzemke uciełam bo M zabawiał małego i się pyta czy mi coś jest ze śpę,czy się źle czuje?nosz kurde,to trzeba być chorym żeby sobie troche pospać?głupie pytania:crazy:

ewlad gratulacje!!!

kama mojemu Michasiowi się tez robi trądzik,mówiła mi też lekarka ze nic tym nie robić,zejdzie samo po miesiacu-półtora i dziecku to nie przeszkadza, tylko rodzicom

ewcik ja tez daje smoczka małemu, a na spacerek to też po tygodniu poszliśmy

tetina oby szybko przeszło,trzymajcie się

o teściowa dzowniła że jedank mamy jutro przyjechać

Ostatnia edycja:
i ja się witam
Mała spi w wózku-moze ten wozek pomoze-juz wolę bujacv oby tylko spała.
My dzisiaj jedziemy do znajomych na trochę na ogrodek posiedziec ,ja już się nie moge doczekac soboty i tego wesela-odetchnę i odpocznę trochę od tych kupek,kolek itp,itd .....
Ewcik my wyszlismy po 7 dniach :)tak nam polozna doradzała!
Tetina oj Wy to macie przeboje-wracajcie szybko do domu.
Perla to napewno fajne takie spotkania mam z dziecmi-szkoda ,że u nas tego nie ma
Kama oby te kolki przeszły-czego Tobie i sobie życze :D
Vanilka jaka u was pogoda???Ile Davidek juz wazy?nasza 4 kg ale ona mała się urodziła............
Czy ktos ma wiesci od Atabe????

dzień dobry
uffff...co za duchota i jak gorąco....
nie ma się gdzie schować
u nas na górze 30stopni.
młoda śpi w samej koszulce i pampku a synuś biega w galotkach tylko.

ja z chęcią wpadłabym do jeziora...ale nei mogę!!!!!

dziś odpadł mojej pyzie pępuszek.

dziewczyny -używała któraś z Was SAMOOPALACZA-(jakiej firmy) teraz jak karmi???? bo nie wiem czy można????
a ja taka bladzizna jestem. a na słońce nie wyjdę teraz bo padnę.

idę Was poczytać.

uff... Marcyś zasnął jakieś 20 minut temu, pierwszy raz od rana:-( płakał okrutnie, żadne dokarmianie, które doradzała połóżna, nic nie daje:no:masakra..

zasnął przy cycu..

co do spacerków, to widzę, że każda z Was po tygodniu wychodziła-myślę, że wyjdziemy dziś po południu, jak się może odrobinę chłodniej zrobi.. same body +skarpetki wystarczą?

co do smoków, to mówicie, że nie zaburza to ssania piersi?chciałam mu dać, ale nie umiał chwycić, mimo, że jak dałam mu butlę, to zassał, a smoka nie

reklama
my po spacerku!Maja slodko spi,oby jak najdluzej!!!

aneta-tesciowa,temat rzeka,moja jak podczas ciazy interesowala sie nami az zabardzo,tak teraz nawet nie zadzwonila zeby mi pogratulowac.Michalek tez ma takie czerwone kropki na twarzy zakonczone kuleczka ropy?
madzik tak tak kolkom mowimy precz!!!pochwal sie kreacja weselna.
vanilka,mysza karolina to rzeczywiscie bardzo ladne imie:-D
tetina oby malutkiemy jak najszybciej przeszlo,trzymam za was kciuki
ewcik ja Maje w takie upaly tylko w same body ubieralam bez skarpetek,tyle ze ubieralam jej jeszcze cieniutka czapeczke albo opaske na uszka zeby czasem nie przewialo.wydaje mi sie ze smok nie zaburzy ssania piersi.oby i u was z kazdym dniem lepiej bylo.
ashika a ty gdzie sie podziewasz?czyzby juz na porodowce?

a mnie znowu okropnie glowa boli i tak praktycznie dzien w dzien od porodu.

Do góry