reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Vanilka lepiej z tą kolka-mała ma tez zatwarzdenie lekkie i w sumei to niewiadomo co jej bardziej dokucza.Ale dostaje herbatkę z kopru i te kropelki na kolką i jeszcze bakterie priobiotyczne i jest jakby lepiej.
Apetyt ma, nocy nawet pospała i ja na szczęscie tez.Zaraz zmykamy na spacerek bo M ma wczesniej z biura przyjsc.A Ty kiedy do POlski się wybierasz?Mam nadzieję,że szybko ten paszport zalatwisz.Hihi ja wczoraj tez sobie zapalilam fajeczkę:)

Mysza juz teraz rzeczywiscie nie pośpi hehehe-a taka była pewna ,że ma jeszcze sporo czasu:)Czekamy na fotkę Ninki :)
Geperty jak miło ,że jesteś :)
Ashika ja sie tez tak nakręcałam na końcwce,ale ja to nerwicowiec jestem i to tez potęgowało strach i lęk co do zdrowia dziecka i porodu-ale trzeba wyluzowac, bo wszystko będzie dobrze kochana!!
Trzymam kciuki za Elenkę i Stasia-nabierajcie sił!!

reklama
madzik vanilka niemozliwe jestescie z tymi fajeczkami :wściekła/y: dzamena chyab trzeba je troche brzucholami poszturchac bo jak nic zaczynaja sie nad nami znecac :-D:-D:-D

madzik dobrze ze z Julcia lepiej z kolkami :tak:

aneta my tez tęskniłyśmy:tak: to grzeczny Michaś, pozazdrościć:tak: A ty jak się czujesz?

malewa
mówisz że masz ambitne plany na dzisiaj:-D

ashika obyś miała rację z tym tygodniem :-p

mruczka
wczoraj się naczytałam że jak termin to powinno się już brać macierzyński jako że można go nawet 2 tyg, wcześniej brać i po to ten urlop jest, bo niby ciąża w terminie porodu to przecież nie choroba:baffled: I że po terminie internista może dać dalsze L4 ale nie ze względu na ciąże:baffled:Termin mam na 11.07 a L4 do jutra .Ale jeśli do szpitala pójdę (a planuję w ten piątek się wkręcić:-D )to szpital mi zwolnienie wystawi prawda? tak tak, trzymamy kciuki za dziewczynki !!!

ewelad mój z tych co uważają że należy się mamom jak najdłużej z dzidziolem w domu siedzieć i na maxa L4 wykorzystać bo wg. niego macierzyński jest za krótki więc fajny chłop;-)ale mam termin na niedzielę 11.07 a wizyte jutro i nie wiem co dalej ale chcę się wkręcić jak pisałam na piątek do niego do szpitala i w sobote ewentualnie w niedzielę rodzić, ciekawe co on na to powie :-p:-D

dzamena nie wiem czy dla M taka kara twoją poopę oglądać:-D

agatha no cos tam zakumałam:-D dobrze by było jak tak, bo każdego dnia szkoda:sorry2: ale piszą i gin mi mówił że jest przepis że można 2 tyg. przed porodem już brać a od terminu to się wręcz powinno:baffled: ja z księgową u mnie nie pogadam bo to wredna baba i sama nie wie jak się ma:dry: ginka jutro zapytam jeszcze i zobaczymy czy się zgodzi mnie do szpitala wysłać i wywoływać. Ciekawe co Ci powie dzisiaj.

geperty to kciuki za Nikodemka aby nie postępowało dalej i wyniki was mile zaskoczyły;-)

ashika
no ja Cię obiję za te mysli, paragony cholera, kopa chcesz?:wściekła/y:bedziesz miała burze jak tralala jak do Ciebie dojadę:-D:-p

Vanilka no pospała fest:-D ale zgadła że długo nie zabawiła:-D

madzik to dobrze że Julci pomagają te preparaty na kolkę. Fajeczka, mniam:-D

Jadę po fileciszcza z kurczaka na kotlety bo mam cos smaka wyjątkowo na mięso, może na siły do porodu organizm potrzebuje:-pale sobie marzę:-D

Witam was w południe jakas niespokojna chodze i jakas poddenerwowana moze to oznaki przed porodem:-D:-D u mnie tez zbiera sie na deszcz !
Mysza to wyskoczyla jak Filip z konopi dobra jest tez bym chciala sie tak w 2 godzinki uwinac jak ona widze ze dziewczyna nie proznuje a wczoraj tak narzekala chyba tez ponarzekam moze to cos da :D
Vanilka i jak fura sie sprawdzila na spacerze bo jak nie to jeszcze moze ja opchne przed porodem zeby potem nie kurwowac
Anetka witamy z powrotem ale ten czas leci
Przydal by mi sie gwalt moze mnie cos ruszy ale listonosz dzis nie chodzi :(

Ostatnia edycja:
WOW!!!Mysza Ty ta rekordy bijeesz!!Nie dosyc,że po cichaczu rodzisz,to jeszcze w 2 godzinki!!!No ale GRATULACJE!!!!!
Louise dobreze,że ze Stasiem coraz lepiej:tak:!!!Kciukasy dalej mam za Was zaciśnięte!!!
Anetka super,że już w domku jesteście...Michałek to aniołek:)...
Malewa ja miałam zamiar zarezerwować 7 lipca,ale jak narazie nic sie nie dzieje:-(..no wczoraj popakowałam resztę rzeczy do torby...przygotowałam ubranka dla Sary na wyjście,a ona se jaja robi...ohhhh..hihi
Perła super,że Laura przybiera na wadze...
Ja uciekam sie szykować,bo jeszcze w łóżku leże..hihi...
Do spisanka:*:*

Ashika przestań takie czarne myśli tu pisać i się nakręcać rozłóż sobie łóżeczko i wózek - humor Ci sie poprawi i czasu nie będzie by takie głupoty wymyślać!!
dzamena ty tak zaplanowałaś sobie, że wszystkie dzieciaczki w lipcu rodzisz??:-D
jedyneczka powiedz Twojemu gin że Ty od ;początku wiedziałaś że źle Ci termin wyliczył i żądasz L4 no bo skąd Ci w ZUS mają wiedzieć na kiedy masz termin chyba że od 1 dnia ciąży byłaś na L4
Czy tu same palaczki?? Ja też ale się dzielnie powstrzymuje i może już nie zapale (watpię)

ewcik miałaś rację, maliny nie spowodowały u małej jakichś sensacji, przynajmniej nie zauważyliśmy
patipaula dobrze że jesteś w kontakcie z lekarzem, zawsze to jakoś człowiek czuje się bezpieczniej
patipaula, dzamena sab simplex ze słoniem można kupić za 15zł tu co podała pati jest to samo za 35 chyba że chcesz bez słonia (niemiecki) to wtedy kosztuje 45zł
ashika no to umęczyłaś się tym snem. Ja po powrocie ze szpitala zjadłam big milka w czekoladzie, ale było ok
mysza ty to jesteś agentka, nagadała się, ż eona będzie tu tkwić a tu proszę 2h i już. A widzę że mała podobnych gabarytów do mojej. GRATULACJE
tweenie normalnie szok mysza rodziła 2h
mruczka dało rade po malinkch, no nie jest źle, bo chyba małej jakoś specjalnie nie zaszkodziły
jedyneczka wczoraj malinki były pycha i chyba małej też podpasowały a swoją drogą to w jednych źródłach pisza można maliny w innych nie i bądź tu człowieku mądry
Przekaż louise buziaki od ciotki tiffi i Zuzanki
Ja się dowiadywałam co jak się kończy l4, masz dwie opcje możesz pisać o urlop macierzyński, albo iść do zwykłego internisty z prośbą o zwolnienie, wtedy on wypisuje chorobowe 80% płatne, więc to zależy jak wolisz
aneta witaj w domku i witaj u nas
emih trzymaj się kochana i mam nadzieję, ze lada chwila wyjdziecie
ewelad ha ha ha stresujesz ludzi
agatha widocznie mała jednak lubi malinowy smak :-)

U mnie noc ok i malinki nie zaszkodziły a to najważniejsze. Dzisiaj dzień jak co dzień, mała póki co śpi. A ja trochę grzebię w necie, na allegro, dokupuję ostatnie rzeczy. Dziś przyszedł laktator i stanik do karmienia.

No proszę...co wchodzę to jakaś niespodzianka :D
Mysza gratuluję!!!! no i zazdroszczę szybkości :p Zdradź przepis na 2 godzinny poród, wszystkie pewnie byśmy tak chciały...

A ja dzisiaj jakoś nie mogę się rozkręcić, wstałam.... UWAGA!!!... równiutko o 12:00, zjadłam obiad na śniadanie i teraz poszłabym ponownie spać..... Echhh jakaś bezsilna jestem... Chyba czas na porządną kawę ....

reklama
dzamena- to prawda - nie ma to jak relacja z pierwszej ręki. Odpowiadając na twoje pytania: znieczulenie dają od 4 cm rozwarcia czyli 2 palcy tylko oczywiscie musi byc czynnosc skurczowa bo ja na porodówke pojechałam juz z 4-ma wiec jak tylko zaczeły sie pierwsze skurcze to juz mi lekarze przypominali ze moge skorzystac. Wogóle jak bym miała porownac do szterlinga to tutaj co chwilę ktos był! Jak nie lekarze to połozna wrecz czułam sie jakbym miała tego lekarza opłaconego na wyłącznosc a pomyslec ze 7 lat temu w rydygierze zobaczyłam lekarza dopiero jak przyszedł mnie zszywac.
Faktycznie kładą dzidziusia na piersi - od razu. M przecinał pępowinę tylko połozna uprzedziła go ze ma sie przypomniec jak sie zaczna parte bo musiał jeszcze rekawiczki założyć. Tymek nie lezał długo na piersi bo ze wzg na to serce umówiłam sie z pediatrą ze go wezmą pod obserwacje ale juz nastepnego dnia ok 14 dostałam go do siebie. Dzisiaj mam jeszcze tylko konsultacje kardiologiczną wiec zobaczymy co on powie bo ci na dole mówią ze jest ok. Przez cały poród M był ze mną i powiem Ci ze w życiu bym nie powiedziąła ze mi tak pomoze! ALe to juz opisze jak bede opisywać poród. Jestem teraz na trzecim piętrze i na 90% jutro wychodzimy do domu.
A Oliwka? Jak nigdy dzwoni do mnie co 5 min i mówi mi ze mnie kocha. M juz ją sprzedał ze chyba z 20-stą laurkę dla mnie i dla Tymka robi no i tam jeszcze jakies torebeczki dla braciszka szyje. Podniecona jest dziewczyna jak nie wiem. Pyta sie o wszystko i naprawde to widac ze nie moze sie doczekac az wrócimy do domu. Niestety tutaj jest zakaz odwiedzin dzieci ponizej 14 roku życia a moja 7-latka raczej na 14 nie wygląda.
Dzamena a ty nie powinnas sie zgłosić do szpitala? Bo mi lekarz powiedział ze trzeba sie zgłosić jak juz jest termin i powiem ci ze pełno tu kobiet juz po terminie. Ps- wszystko pieknie tylko żarcie do dupy!!!!! Pamietaj o kubku , sztuccach. Ja Tymka trzymam w szpitalnych ciuszkach chociaz swoje mam w torbie i z tego co widze to tak poł dziewczyn trzyma w swoich a pol w szpitalnych. Nie ma różnicy. Na upartego nic nie potrzebujesz. Wez pampersy i chusteczki. A sudokrem masz w przywitalnej paczce pampersa ba są dwie na kazde łozko- pampersa( niebieskie pudełko) i dzidziusia- krótko mówiąc pełno gratisów czyli takich próbek , ulotek itp... Majtki popoprodowe sobie daruj bo gonią za to i ja mam i leżą w szafce bo dostałam ochrzan od lekarza i podkładów tez nie bierz na łóżko bo dają za kazdym razem jak chcesz. Po porodzie na kazde 12 godz przysługuje ci jeden czopek- diclofenac 100mg wiec powienien ci pomóc bo to jest dość silny lek.

Dobra na razie kończe bo mój syn zrobił sobie z cyca smoczek a prawdziwego smoczka nie chce wogóle.
Ale mi palić chce!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz dwa dni nie paliłam bo z tąd nie mozna wyjsc tak jak z czwartego piętra na dół ....

Do góry