reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Kurde to dziwne, u mnie nie robią problemu i dopóki nie urodzę będę na l4...:baffled: I jak widzę tylko mój taki pijok pępkowy...Ale w sumie prawie całą ciążę nie imprezował:nerd:

mnie ztym l4 tak poradziła położna i tak mam zamiar zrobić, jeśli do niedzieli nic się nie wydarzy-szkoda mi i tak krótkiego macierzyńskiego wykorzystywać teraz-internista nie odmówi podobno, chyba że jakiś tępawy-jak coś zawsze można do innego iść:-)

ja mam humor nawet w miarę-wyszorowałam kibel i całą łazienkę, ugotowałam zupę, zmieniłam pościel i wysprzątałam ostatnią szufladę, do której się nie mogłam zebrać-nawdychałam się trochę różnych środków, moze stąd ten nastrój:-D
a zaraz spadam do usc załatwić to uznanie-zobaczymy, co wskóramy

ja lezalam w szpitalu od 2 czerwca - 12 czerwca konczylo mi sie l4 , pytalam sie lekarzy o przedluzenie to powiedzieli ze do pracy moge zaswiadczenie dac ze leze w szpitalu zeby wiedzieli, ze zadnego l4 mi nie trzeba... tydzien pozniej urodzilam i mi policzyli macierzynski w pracy od konca l4 :wściekła/y: dobrze ze to tylko tydzien a nie dluzej... gdyby nie to ze lezalam w szpitalu to spokojnie by mi moja ginekolog przedluzyla zwolnienie na dluzej

Cisza przed babyboomową burzą:-)Moja Karolinka się dzisiaj tak wypręża, że nie mogę się schylić nawet...:baffled:Jutro mam KTG, ciekawe co nowego pokaże:-)

reklama
Pojechałam na ryneczek jednak i się obłowiłam w bobry fasole i owoce:-)

ewa81 na L4 sobie siedzę od 5 czy 6go tygodnia:tak: a ginka muszę namówić aby mi wywołał do niedzieli bo muszę w urlopie M się wyrobić:-p

tiffi
to widać Zuzia lubi i bigmilki i malinki:-D a może to w nagrodę za mamusiną dietę w ciąży;-) tak właśnie zrozumiałam z zaczytanych w necie informacji z tym L4. Planuję do niedzieli urodzić więc się sprawa rozwiąże:-D odnośnie diety kiedys czytałam że owoce z naszego klimatu są oki w czasie karmienia natomiast egzotyki mogą alergizować a inne źródła podają że właśnie np. truskawka czy malina jest silnym alergentem i faktycznie bądź tu mądry:-p Swoją drogą narobiłaś mi smaka i ja dzisiaj zakupiłam maliny:-p

tetina
super że z serduchem Tymcia oki i do domku się wybieracie gdzie taka w dodatku córcia stęskniona czeka, ale będzie radość przy powitaniu:-) niezły szpital jak czytam. Ale z majtami to niby co, bez latać:shocked2: znaczy tam gdzie rodziłam i planuję na wizyty tylko pupcia goła a tak się nie czepiają.

mruczka mój by na meczyk przy browarku zaprosić chciał jednego kumpla gdybym urodziła do soboty ale żeby jakoś pilno mu było to nie, wczesniej żartował że zniknie na 3 dni żeby mnie wnerwić ale juz przestał:-p Może dlatego że jak pytają go klienci o plany urlopowe on mówi o porodzie i nasłuchał się ostatnio od gości że ich zony były OKROPNE w ciąży niby i się jakis taki wyrozumiały wobec mnie zrobił:-D

kasik kojec fajna sprawa:tak: miałam z Emi, co kilka dni zmieniałam tylko zabawki i miałam ja z głowy na długo:-p A na wakacjach służył jako łóżeczko:tak: a grillowane można mięsko tylko pewnie nie takie fajnie spieczone tylko z folii delikatne:sorry2:

ewelad he he też muszę mojemu w taki metematyczny sposób to przedstawić coby go nie poniosło, dobre dobre:-D

tweenie
pisze się własnie wniosek o urlop macierzyński , jesli przed narodzinami to że od do w takim i takim wymiarze a jesli po urodzeniu to że od narodzin dnia tego i tego + akt urodzenia ksero i to do pracy - tak skumałam ale może tylko na mnie nie polegaj:-D

niunia
ja zamiast rodzic to czuje się coraz lepiej, wstaje lżej, nic nie ciągnie, nie boli, skurcze zagineły w akcji, M stwierdził że wręcz fruwam :-D :-p no i nie powiem dołuje mnie to bardzo, miałam nerwa ostatnie dni ale jutro do ginka idę więc sie pocieszam że się cos wyklaruje a na pociechę nakupiłam pychot i wpierdzielam:-D

tweenie o widzisz a myslałam że na pobyt w szpitalu będzie l4, z Emi coś mi swita że wypisywali ale to było w innym wieku:-D

ewelad daj znać jak z tym uznaniem własnie. My myslimy w pietek rano iśc bo skoro bedę na wizycie jutro to wezmę zaświadczenie o ciąży.

Do góry