reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ewa oki juz nic na ten temat nie pisze :zawstydzona/y:

tiffi a tak sie balas malinek super ze nic sie nie dzialo :tak:

olyv ja sie rozkrecam od tygodnia ponad i nic z tego :-D

jejciu jak nudno :-( mdli mnie okrutnie do tego :zawstydzona/y:
a babcia dzwoni co chwile i pyta czy juz bo mi na dzis przepowiedziala porod, niech zadzwoni jutro to jej powiem ze NIE

reklama
Tetina zazdroszczę-szkoda, że u nas nie ma takich szpitali...:baffled:
Ja musiałam iść po loda, bo mała się nie chciała ruszać i się wystraszyłam. Ale po lodziku się rozruszała na całego!!:-)
Im dłużej jestem w ciąży tym bardziej mnie wszyscy wk... M dzwoni, że już powoli obdzwania kumpli na pępkowe i jeden na 2 tyg wyjeżdża na wakacje i prosi, żebym się wstrzymała:wściekła/y:Drugi jest sam w biurze, więc tylko weekendowe pępkowe wchodzi w grę:no: Każdy mądry, a ja się oczywiście dostosuję- zrobię grafik specjalny i wstrzelę się tak, żeby kurna wszystkim pasowało:wściekła/y:
Wasi Mkowie też się nie mogą pępkowego doczekać??

Im dłużej jestem w ciąży tym bardziej mnie wszyscy wk... M dzwoni, że już powoli obdzwania kumpli na pępkowe i jeden na 2 tyg wyjeżdża na wakacje i prosi, żebym się wstrzymała:wściekła/y:Drugi jest sam w biurze, więc tylko weekendowe pępkowe wchodzi w grę:no: Każdy mądry, a ja się oczywiście dostosuję- zrobię grafik specjalny i wstrzelę się tak, żeby kurna wszystkim pasowało:wściekła/y:
Wasi Mkowie też się nie mogą pępkowego doczekać??
Mruczka moj ma zakaz pepkowego dopoki nie dojde do siebie on zreszta wodki nie pije a piwo moze napic sie kiedy wrocimy do domu i sie lepiej poczuje zreszta on mi bedzie potrzebny do pomocy a nie zeby mi skacowany spal . Pozatym powiedzialam mu ze jak pojedziemy rodzic i wydarzy sie to wieczorem to jak urodze odesla go do domu w nocy i na drugi dzien przyjedzie po mnie taxowka aa w domu bedzie balagan pakuje sie i wyjezdzam do mamusi aa on dziecko moze ogladac na nk :-D:-D drugi dzien chodze jakas nabuzowana opierd.... wszystkich w kolo wkurzaja mnie matki latajace z dziecmi pod oknami moimi , wkurza mnie moj lepiej niech pracuje 24 h na dobe , wkurzaja mnie wszystkie dzwoniace telefony , nie odbieraam ich bo jak mam sluchac czy juz urodzilam to wole telefon wylaczyc. Do tego zrobilam sie zlosliwa chadra i jakos bym sie wyzyla ale nie wiem jak jak nie urodze na dniach wywioza mnie w kaftanie to pewne jak w banku !

Jestem, goście poszli. Mały dostał fajny kojec, tylo nie umiem go złożyć. Czekam jak Łukasz przyjdzie z pracy.:-) Zaraz przyjedą moje siostry dokończyć to co zostało na stole, bo ja nie mogę. To ztraszne. A do tego dsąsiedzi z dziećmi rozpalili ognisko na ogrodzie i pieką kiełbachy na dzidkach. Takiego mi smaka narobili. I jeszcze chodzi za mną jakiś pyszny drinol... Sraszne jest życie matki karmiącej...:baffled:

mysza - moje wielkie gratki, nasz expresówko!:-)
emih - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.;-)
anetka - fajnie, że juz jesteście w domku.:-)
madzik - cieszę się, że z klkami lepiej. Aby nie powróciły.;-)
ewelad - masz rację z tym namioteem przed szpitalem. Rozkładaj i to szybko, bo możesz nie zdążyć!:-)

pępkowe-pierwsze słyszę, to takie pretensjonalne:-D:-):-D
mój D ma zapowiedziane, że moze się zbabrać, ale jak znajdzie na to czas- to już nie mój kłopot:-) u nas w szpitalu 2 doby, w tzw międzyczasie pewnie jeszce 100 rzeczy trzeba będzie dostarczyć do szpitala, chałupę posprzatać, towarzystwa mi dotrzymac, bo ja żadnych odwiedzin oprócz D nie przyjmuję, także czysta matematyka wskazuje, ze się chłopak nie wyrobi:-D

kasik fajnie że wizyta udana i prezencik fajny:-) a sąsiedzi podli- zadzwoń na straż miejską i powiedz, ża zakłócają spokój:-D nie będziesz musiał patrzeć na te kiełbasiane harce:-)

Ostatnia edycja:
Mam pytanko dziewczynki bo jutro mam ostatni dzień L4 to już chyba od kolejnego dnia muszę pisać o urlop macierzyński tak?

no właśnie u mnie tak samo. Zwolnienie mam do terminu wg OM, czyli do 20.07, a jak się Mała nie urodzi do tego czasu, to mam na macierzyśnki iść. Bez sensu... Jakiś wniosek pisać muszę? Do kogo? Moja szefowa nie wiedziała :dry:

pępkowe-pierwsze słyszę, to takie pretensjonalne:-D:-):-D
mój D ma zapowiedziane, że moze się zbabrać, ale jak znajdzie na to czas- to już nie mój kłopot:-) u nas w szpitalu 2 doby, w tzw międzyczasie pewnie jeszce 100 rzeczy trzeba będzie dostarczyć do szpitala, chałupę posprzatać, towarzystwa mi dotrzymac, bo ja żadnych odwiedzin optócz D nie przyjmuję, także czysta matematyka wskazuje, ze się chłopak nie wyrobi:-D
ewelad
ja mojemu tez wynajde duzo pracy wiec nie zdarzy w koncu jestesmy w ciazy ! :-)
tweenie w tej kwesti nie pomoge w uk inne zasady sa niz w Polsce . Zbiera sie na burze moze to jakis znak :D A jak z waszymi nastrojami pytam dwupaczkow tez macie jakies chwilowe dołki czy tryskacie energia i szczesciem jak tak to prosze o zarazenie mnie

Ostatnia edycja:
reklama
jedyneczka też pytałam dziś ginkę, że jak 20-go pójdę na IP a nic się nie będzie działo, czy dostanę L4. Nie - trzeba iść na macierzyński :/

Do góry