reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Stasiu lepiej to super!! Teraz kciuki za dziewczyny - Elenkę.
jedyneczka - nie L4 bierz ja mam do 12 a od 10 moja gin na urlopie potem nie wiem:nerd:
aneta - witaj z Michasiem, jaki on grzeczniutki!!
malewa - ja mam zamiar ślub był 06.06. to poród może być 07.07
tweenie - powodzenia u dr
Znalazłam jeszcze parę rzeczy do poprania ręczniki małego, 2 pluszaki, ochraniacza na szczebelki chyba nie będę prać, potem tylko torbę przejrzę i będę czekać.....

reklama
witam to znów ja
myszka gratuluje,no niezły numer uno z Ciebie,ty sie lepiej przyznaj ze na jakis meczsie spieszyłas i dlatego tylko 2 godz
emih i louise i tetina trzymam kciuki za dzieciaczki,bedzie dobrze
ashika ale sen miałas daj spokuj,masakra,z mojego planu skoku na M tez nic wyszło bo sie z nim pogryzłam,wiec niech sie wali ,dzis tylko jak wychodził do pracy to mi szeptał do ucha czy mu wybacze ,bez słowa odwróciłam sie dupa a co niech ma nauczke
jedyneczka mnie tez sie dzis konczy zwolnienie i jutro musze leciec do ginki ,no ale przeciez ona była madrzejsza ze wczesniej urodze i co?
ewelad,tweenie,ewcik to która sie teraz wpisuje na liste?

hej z rana, u mnie nadal nic. Dzisiaj mam wizytę u gina, zobaczymy co powie.

Ewelad, ja też właśnie wolałabym uniknąć wywoływania, oksy itd itp, bo często przy tym są niezłe jazdy.

Asihka, dzięki za linka, a kupowałaś tam, nie było problemów?

Dzamena
, u mnie to samo, jak przyjdzie co do czego i pewnie będę chciała się wykąpać, wyszykować to M mi nawrzuca, że musimy jechać i że przejmuję się pozorami.

Tiffi, to że niektórym dzieciaczkom może nie smakować malinowe mleko, to nie znaczy, że twojej też:-) Metodami prób i błędów dojdziesz do tego co możesz a co nie, nie stresuj się niepotrzebnie.

Mysza, gratulacje:-)
jedyneczka
, jeśli nie urodziłaś to nie możesz pisać o macierzyński. Mi księgowa tłumaczyła coś, że normalnie dalej zwolnienie, a jak urodzisz to anulują od tego dnia zwolnienie i zamiast tego wchodzi w te dni macierzyński, troche zawile, ale zorientujesz się o co mi chodzi:-)

agatha można wziąć macierzyński przed porodem ale wtedy krócej z dzieckiem w domku będziesz więc dlatego lepiej z L4 skorzystać.

Mysza wielkie gratulacje, tak szybkiego porodu to tylko pozazdrościć :tak:.

Dzięki dziewczyny, że choć niektóre ze "starych" lipcówek mnie pamiętają :tak::-), witam oczywiście również wszystkie "nowe" (jak dla mnie) mamusie :tak:.

Ashika mi by pasowało urodzić wcześniej, dokładnie 19 lipca, bo do 17-go jestem na wychowawczym, 18-sty to niedziela, a od poniedziałku macierzyński bym rozpoczęła ;-), to taki mój plan :-D.

Jedyneczka z Nikusiem teraz okres oczekiwania, bo wizyta w listopadzie, ale bez zakrapiania, a taka z wynikami do porównania to dopiero w maju przyszłego roku, więc pozostaje tylko czekać, dostaje tabletki z borówką czernicą i dodatkowo DHA, zobaczymy jak to będzie :sorry2:.

Dżamena ty to jesteś dla mnie niezłym zaskoczeniem :szok:, myślałam, że urodzisz jako jedna z pierwszych, a tu proszę już po terminie :tak:, dzidziusiowi widać podoba się obecne mieszkanko ;-).

dziewczyny z tym maciezynskim jest tak ze w zasadzie to zalezy od ciebie bo ja np 4 temu jak rodziłam to było inne prawo i w ciazy mozna było byc na zwolnieniu iles tam tyg ja jako ze w sumie od 4 tyg byłam na podtrzymaniu to pod koniec ciazy dostałam pismo z zusu i musiałam doniesc zaswiadczenie z opisem ciazy ,ze miałak krwiaka ze od tego i tego na zwolnieniu i ze po maciezynskim moge pracowac,i chyba tydz przed porodem byłam juz na maciezynskim a od stycznia tego roku mozesz byc na zwolnieniu tyle tyg czyli 40 ile trwa ciaza wiec teraz liczy sie maciezynski od dnia porodu ,teraz jest chyba 20 tyg maciezynskiego plus 2 tyg na zyczenie wiec lepiej byc na zwolnieniu do porodu bo kazdy dzien sie liczy na maciezynskim
o czesc geperty.no powiem ci ze wszyscy tak mysleli ze bede pierwsza z pierwszych a wychodzi na to ze ostatnia
nawet ostatnio myslałam o Tobie ale myslałam ze teraz masz co innego na głowie ,dobrze ze Nikuś ma leki ,zawsze nadzieja ze choróbsko nie idzie dalej ,szkoda ze nie ma leków dla Filipka ,a tak na marginesie to miło cie znów wirtualnie czytac

Ostatnia edycja:
dzamena zz moim m tez nie najlepsze stosunki przez ich brak :-D bo obiecal i nic a dni mijaja ehh wiec rano ogladalam tv a on sie wiercil bo mu tv przeszkadza jak spi ale bylam przygotowana ze jak cos burknie to mu powiem ze nie musi ze mna spac i ze jego chrapanie jest gorsze od tv :wściekła/y:

agatha nie kupowalam jeszcze bo troszke za wczesnie mi sie wydaje, ale jesli juz pekne w koncu bo tak to sie chyba skonczy :zawstydzona/y: wtedy kupie :tak:

geperty ja 18 zdecydowanie nie bo to rocznica i jakos mi nie pasi 2w1

strasznie zabobonna sie zrobilam co prawda lozeczko mam i wozek ale wszystko poskladane i w foliach i nie mam zamiaru przygotowywac bo mi to jakos nie pasuje i troche sie boje ze niepotrzebnie to wszystko i zamiast zastanawiac sie co mam spakowane do torby to ja mysle gdzie sa paragony zeby to pooddawac wszystko z powrotem do sklepu :zawstydzona/y:

Oglądam z eMkiem mecza. Jak dobrze, że się rozpadało i ochłodziło. Od razu lepiej się myśli ;-) Ale coś czuję, że nie za długo tu zabawię, bo mi się oczy kleją... A po takim deszczu suuuuuuuuper będzie się spało :-D

odstani wczorajszy post myszy:-D:-D
teraz juz dlugo sobie nie pospi :-D

Witam ........co to byla za noc ..........:baffled:
perla no nie pierd...ze taka tam masakra :baffled::baffled:
anetka Witamy:-)
madzik jak nocka?kolka byla?
atabe zyjesz :confused:
ashika nie nakrecaj sie plisss

reklama
geperty ,ashika dla mnie mozecie rodzic i 18,i19 bo to urodziny moich dzieci:-)albo ewentualnie w moje 13 ,bedziemy oblewac:-)
hej vanilio

Do góry