reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ello

tiffi posciel piekna co do kosmetykow to w sytuacji bardzo awaryjnej niezastapiona staje sie masc o nazwie "tormentiol" przetestowalam na swoim maluchu kiedy biegunka mu nieomal zdarla skore z pupci :-( polozna mu wtedy uratowala tylek wlasnie tormentiolem. Tylko trzeba pamietac ze to nie jak skora jest czerwona tylko jak sie nieomal krew z pupci leje przepraszam za takie straszenia, ale synek skonczyl z ta biegunka w szpitalu :-(

iwusia ja lykam aspargin czyli magnez + potas ale pod warunkiem ze nie zapomne, wszystko przez skaczace cisnienie

emih o sianokosach nie wspominaj nawet :-( przed ostatnia wizyta wrocilam z placzem z lazienki bo na prawde latwiej mi nogi powylamywac do pedicure niz fryzurke poprawic :-:)-:)-(

kropa trzymam kciukasy za was:tak::tak:

tetina mnie gin zabronil no-spa ze szyjke rozmiekcza i moge nie wytrzymac do terminu i tak sie teraz zastanawiam ze moze zaczac lykac ? :-) dlugo juz nie zostalo poczekam lepiej zamiast chemie lykac

malewa litosci u mnei dalej leje a tu czytam o takich cudach :-(

kacperek i fasolka zapraszam rzucaj tym praniem :tak: bede miala co robic :-)
Bol glowy wczoraj byl nieznosny mnie tez meczyl okrutnie

oczekiwanie tez czekam trzymam kciuki i powodzenia ty juz pewnie po mam nadzieje :tak:

madzik pogratulowac tygodnia i oczywiscie cudnej spokojnej coruchny :tak::tak::tak: i meza ze taki odwazny i chetny :-)

Mnie wczoraj wykonczyl bol glowy i ze tak powiem wkrety malego miedzy nogi, moze dlatego stala sie rzecz niesamowita - nie wstawalam w nocy ani razu :szok: raz sie przebudzilam tylko :szok: nie pamietam takeij nocy odkad w ciazy jestem. Az sie przestraszylam takiego luksusu :-D. Mlody sie rusza wiec ok moze tez sie tym wkrecaniem zmeczyl i jakos odnosze wrazenie ze moj brzuchol jest mniejszy niz byl :eek:
Co do kosmetykow zakupilam J&J akurat serie bedtime, bo bardzo ja lubie i uzywam wlasciwie na co dzien, wiec jakby wyszlo uczulenie coz mamusia bedzie szczesliwa :-) bedzie miala duzo do zuzycia.
Dzisiaj nudow ciag dalszy chyba ze rzeczywiscie ktoras z was mi podrzuci prasowanie ;-)

reklama
Vanilka mała jest grzeczna--w nicy się budzi 2-3 razy a w dzien jeśli jest najedzona to ładnie śpi sobie :)Więc pewnei dlatego nie mam jakiś problemów, bo jakbym cały dzien płakała to nie miałabym na nic czasu ..... A mój M wszystko robi przy małej-kąpie,przewija ,nakarmi z butli z odciągnietym mlekiem,więc ja mogę na chwilę zawsze gdzieś skoczyc,nawet dzisija w nocy do niej wstał i pzrewinął :)))A niech też się zajmuje hihi
Ale nie powiem dzisiaj sie nie wyspałam, więc napewno pośpię w dzień
A dzisiaj Julka ma tydzień :))

no to super,ze tak fajnie Wam idzie !!
gratki z okazji tygodnia :):)
a pamietam jak mi pisalas ze ja ide na cc a ty jeszcze musisz czekac ..widzisz jak krotko czekalas:):)

u nas upal od samego rana !!

Okazuje sie ze jak jest napisane 100% bawelna to nie zawsze jest prawda, czesto potem jest napisane "trzymac z daleka od ognia" co wskazuje ze nie jest to czysta bawelna :-(
Podobno na niektorych ubrankach sa dwie metki zewnetrzna i wewnetrzna i sie roznia opisami i trzeba bardzo uwazac na dzinsy bo czesto sa barwione kadmem albo niklem i mocno jaskrawe kolory to bardzo czesto sa barwione niebezpiecznymi chemicznymi bardzo substancjami

sorki za chaos ale sluchalam i pisalam jednoczesnie
ciezarna sekretarka ze mnie zadna :-D

czesc dziewczynki
ja mialam spokojna noc-skurczy brak i wczoraj juz tez-pierwszy raz tak zupelnie od szpitala. teraz????????? na koniec???????????? ehhhhhczyli pewnie przenosze ciaze...ale trudno-narazie musze brac bo to jeszcze za wczesnie. w przyszla niedziele, za tydzien konczy mi sie 37 tydzien i koncza sie tez leki. i nie biore juz z nowej paki mimo ze mam wykupione a wizyta dopiero we wtorek. no nic-zobaczymy co sie stanie.ide was nadrobic ale narazie napisze tylko:

oczekiwanie-dawaj dawaj babo!!!!! oby synus cie za bardzo nie wymeczyl :-) czekamy na nowego lipcowego maluszka :-)

kropa powodzenia. oby zbili ci to cisnienie do bezpiecznego progu bo wiem jak to ciezko przy porodzie z czyms takim-trzymaj sie dzielnie-trzymamy kciuki :tak:

czesc dziewczynki
ashika mały ci sie obnizył a juz wtedy nie ma takiego parcia na pechez ,oddycha sie lepiej i u mnie to samo jak zszedł nizej to brzuch w obwodzie stracił 3 cm,z tymi ubrankami to prawda ale sprawdzaj teraz kazda metke tak jak u mnie przy trójce dzieci ,wymiekam
oczekiwanie no to zes w koncu sie doczekała i to dokładnie wcelowałas z terminem om,powodzonka kochana
kropa trzymaj sie dzielnie
madzia super ze tak sie fajnie dogadujecie z M odnosnie opieki i naprawde zaskoczyłas mnie bo myslałam ze bedzie u Ciebie gorzej a ty jakbys była stworzona do maciezynstwa:tak:

dzamena ja napisalam ku przestrodze sama jak kupuje to sprawdzam bo kiedys synkowi taka 100% bawelne kupilam i sie nadtopila pod zelazkiem :-( ale bylam wsciekla :wściekła/y: Sprawdzam nie tylko na metce ale tez "na macanego":-)
ale fakt wyobrazam sobie jak teraz wszystkie siadamy przed wypchanymi szafami i wertujemy wszystkie metki :happy2: o boshe katastrofa :-D

reklama
Do góry