reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

No właśnie dziewczyny-nie siedziec na forum tylko marsz na porodówkę :)
Arlecia ja na szczescie dowiedzialam się o cesarce dzień wczesniej więc nie mialam duzo czasu do myślenia-dobrze,ze tak się stało.
Dziewczyny mi jest tak lekko bez brzucha-myslalam ze bedzie mnie rana boelc ale jest ok,duzo lepiej sie czuje niz na koncowce ciąży,a tak mnie wszyscy straszyli,ze po cesarce człowiek 3 miesiace dochodzi do siebie .
Kilogramy lecą-mam 4 kg ,wiecej niz przed ciąza,ale co to jest -żyć nie umierac.Mała grzeczna ,M sie spisuje-tylko pogoda do bani i nie ma spacerku ,ale jutro ma byc lepiej

reklama
atabe bo wiesz vanilka tak napisała bo jak nie prośbą to grośbą,a tak na marginesie to własnie gdzie jest KAMA i tetina.
agatha no dokładnie sie tam wszystko szykuje ,ja własnie tak odzczuwam jak wstaje rano to mnie cały brzuch boli albo w nocy na siku,ty uwazaj bo oczekiwanie tez dzis miała isc na ktg a poszła ale na porodówke,chociaz u Ciebie to mogłabys jeszcze z 2 tyg pochodzic

Ostatnia edycja:
a mnie nastraszyla sasiadka zlobkiem i co ?? zadzwonilam i zapytalam :-( nie no to jakas paranoja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: lista dzieci oczekujacych jest taka ze jakbym dzis zapisala (czego nie wolno mi zrobic) to moze za rok bym mogla zaprowadzic MOZE !!!! a zapisac nie moge bo jak to pani powiedziala : "a skad pani wie ze sie urodzi?":no: masakra jakas. Moge sobie spokojnie pozbierac dokumenty i zapisac dopiero w sierpniu, bo w lipcu maja urlop a zeby zapisac musi byc pesel. Ja chce do pracy wrocic a nie gnic ciagle w domu !!
W ogole mam dziwne jazdy ostatnio jesli chodzi o malego i jeszce ten tekst w zlobku :-( ehh

czesc dziewczyny:-)
Wlasnie wcielo mi posta, takie wypociny z samego rana stworzylam a tu ciach!i nie ma:wściekła/y:
Dobra, tylko spokojnie!w skrocie wyglada to tak:
pytalam Was wczoraj o magnez, czy bierzecie, bo moj lekarz ostatnio powiedzial mi, ze magnez wstrzymuje tez w jakims tam stopniu skurcze porodowe i gdzies kolo 38tyg. powinno sie go odstawic. Oczywiscie iwusia-madra glowa:-ppostanowila odstawic ten magnez juz teraz(czyli 36tydz). Cos jednak czuje ze nie dam rady bez magnezu, bo bardzo puchne...tym bardziej teraz gdy u nas znow upaly od samego rana do wieczora:cool2:
madzia, u mnie slonca pod dostatkiem (az zanadto), wiec zapraszam;-)
niby to dobrze, bo w koncu mamy lato, ale ja w tym roku wole ochlodzenia:-ptaka egoistka sie ze mnie zrobila:-D:-D
emih, jak sie czuje Twoja coreczka?wyzdrowiala juz?
louise, ciesze sie, ze u Ciebie taka poprawa, trzymam caly czas kciuki za Ciebie:-)
no i oczywiscie dzisiaj kciuki mocno zacisniete za krope i oczekiwanie, powodzenia dziewczyny!!!

cześć dziewczynki:-)

widzę, że coś rusza w końcu-oczekiwanie, kropa trzymam kciuki:tak:

byłam wczoraj z M na SR na nauce parcia-masakra!:szok: męczące to jak nie wiem, poza tym bardzo trudne, tak na sucho...:no:

miłego dnia :-)

mruczka moj Stasin robi dokladnie to samo co twoja Mała :-) ała moje zebra...

emih mam naadzieje ze czekasz wyrychtowana ;-) :-) fajnie ze Kachna tak ladnie sie odnalazla w nowych warunkach :-) no ja czekam czekam a i Staska napominam. tata mu dzis rano zapowiedzial zeby sie nie wazyl wychodzic przed 11 lipca kiedy to sie mundial konczy :-D alejak odzidziczy po mnie charakterek to na zlosc wyjdzie :-)

jedyneczka no ja tez w kolko o tym ginie mysle. i o tym zeby sie potem jalowcem odbijalo przez 24 godziny :-D:-D:-D M sie zaofiarowal ze moze zejsc i "nam" kupic. powiedzialam ze przeciez on ginu nie lubi na co stwierdzil ze lubi pic :-) ehhhhh. narazie sie musze smakiem obejsc.
to widze ze tez niezlego mixa zapodalas...fasolka czeresnie...hihihi.
a jak ty sie dzis czujesz? rozkrecilo sie cos u ciebie? odezwij sie bo juz 2 lipcowki w stanie gotowosci a u nas to tak zawsze hurtem idzie wiec mysle o tych twoich wczorajszych dolegliwosciach teraz...

kasik juz niedlugo i podwozie wroci do formy a wraz z nim szalone noce...albo chwile powinnam chyba powiedziec...;-)

kasiamaj no faktycznie ten serek brzmi przeapetycznie :-) co do chusteczek dada tez sie nad nimi zastanawialam-jak piszesz ze dobre to moze kupie zamiast pampersow jakby ich nei bylo. ja slyszalam ze pieluszki tez maja super i teraz nawet znajomi dla noworodka kupili i jest ok wszystko a cenowo nie ma porownania...

anetka nie doluj mnie-tez mialam te chusteczki kupowac...a tu widze ze tylko polki obejrze :-(

tiffi to powodzenia na wizytach. i u diabetologa i u ginki-daj znac co i jak po owrocie. no i udannych zakupow. co do twojego podsumowania -to stwierdzam ze b profesjonalne :-) :tak:
ja juz sie zdecydowalam na kosmetyki nivea. jakby ich nie bylo to wezme chyba johnsona a jak bedzie uczulal to sama zuzyje. w kazdym razie nie kupuje zadnych z tymi emolientami. jesli o nivea chodzi to sie tylko zastanawiam jezcze czy nie wziac tej serii soft dla wrazliwcow. tyle ze nie maja w niej plynu do kapieli 2 w 1 z szamponem a w wersji zwyklej jest i chyba sie na zwykla zdecyduje jednak.

dzamena ja
tez zamierzam linomag stosowac a sudocrek kupie ale na odparzenia wlasnie jakby sie mialy pojawic :-) o widzisz ty tez o nivea piszesz-i widze ze ta wersja dla wrazliwej skory...

tetina
mozesz wziac nospe jak najbardziej na te skurcze. to jest lek ktory dziala doraznie i w zadnym razie ci nie zaszkodzi na zadnym etapie ciazy

malewa to udanego wypoczynku zycze :tak: i owocnego przdewszystkim-lez i wypoczywaj i niech skurcze sie wycisza

ewelad
ty juz widze na finiszu :-) brawo i teraz nic tylko czekac. tylko ja w lesie z pakowaniem praniem i prasowaniem. ale od poniedzialku mama ma juz wolne od siory bo sie rok szkolny skonczyl i sis ma wakacje wiec moze sobie z malym sama siedziec. wiec mysle ze mazer cos pomoze starszej coreczce ;-)

madzik widze ze swietnie sobie radzicie w trojke :-) gratulacje :-)

ashika moj maly tez sie bawi w wiertarke ;-) o tormentiolu zanotuje sobie na "twardym dysku" ;-) i jakby co to kupie. i musze wlasnie obczaic ten johnson o ktorym piszesz jako alternatywe dla nivejki

vanilka podzielilabys sie tym upalem :-) a mowi sie ze w anglii ciagle pada....:dry: ehhhh te stereotypy...u nas bardziej gb niz u was :-)

oczekiwanie trzymamy kciuki :tak:

sasanka a skad wiadomo ze 3 godziny? to ma miec cesarke robiona????

atabe ja wyczytalam ze masaz brzuszka jest b skuteczny i powoduje skurcze macicy. i ten masaz sutkow tez podobno dziala :-)

ashika
nie panikuj-bedzie dobrze wszystko

agatha no moze to byc szyjka...na ktg sie powinno wyjasnic czy masz skurcze choc ja nie do konca wierze w ten sprzet bo laska w szpitalu miala skurcze porodowe na maxa juz a ktg nic nie wykazywalo nawet jak ja wiezli na porodowke z mega bolami...

iwusia
no to ostroznie z tym magnezem-jak gin kazal po 38 to sie sluchaj :-)

kama
gdziezes ty jest? na porodowce????

vanilka a jak starszy syn reaguje na dzidzie w domu??pytam bo u mnie tez bedzie roznica 5 lat i choc na dzien dzisiejszy corka sie cieszy, to nie wiem jak to bedzie pozniej:-)

reklama
hej hej:)

nie rodze a szkoda...:zawstydzona/y::-D,rano bylam u diabetyka i teraz opycham sie jajaecznica i swiezym chlebem ze szczypiorkiem-pyychhaaa!!!
u nas znowu upal sie zapowiada.

atabe nie dzialaj tyle bo i tak nam to nic nie pomoże,moze jak olejemy sprawe to male sie zdecyduja.

oczekiwanie,kropa trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci!!!

Do góry