reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

my z M byliśmy w realu po pare rzeczy i m.in te chusteczki nawilżajace,ale patrze-pusta półka,tylko cena została, obracam się a tam jedno jedyne opakowanie sobie leży w innym miejscu więc się udało na ostatanie załapać
kupiłam sobie też farbe do włosów,tzn szampon, jutro pofarbuje sobie to moze humor będzie lepszy bo dziś jakiś do bani

kasiamaj pytasz o ten octenisept? ja kupiłam dzisiaj,ale do szpitala nie biore,bo tam go właśnie używają,to będę miała po szpitalu

chyba idę się już kąpać i do łóżka
dobranoc dziewczynki,do jutra

reklama
ja tez mam termin na 22go:-), ale czekam na konsultacje w sprawie ulozenia Malego i jesli bede musiala miec cesarke, to tez nie wiem czy nie bedzie szybciej, chociaz za bardzo w to nie wierze...

to ja się melduje wieczorkiem.
Dzisiaj sie już troche lepiej czuje. Już leże wykompana w łóżeczku :-) a że M dzisiaj na nocce to ja Was troche ponadrabiam.

Aneta-h-dzięki za odp.w sprawie tego specyfiku pępkowego ;-)a na jaki kolor się malujesz???

ja kupiłam chusteczki nawilżane z biedronki DADA-są super i jak pachną-używałam ich przy synku i teraz też mam zamiar.i cena bardzo przystępna.
jeszcze mieliśmy też bambino te niebieskie
i takie z Kauflanda-WICKIES można je dostać w takim plastikowym pudełku jak np.NIVEA i potem z tym plastikowym zamknięciem.cena naprawdę super.

Iwusia-nie zanieczyszczasz :-D
Malewa-odpoczywać miałaś i się nie przemęczać

zobaczcie jaka fajna pościel i cena też super.
http://www.jysk.pl/4/58/80/83/1525970/a/catalog

Ostatnia edycja:
kasik u mnie tak samo z seksem, choć ja jeszcze przed porodem, ale domyślam się jak może być po
jedyneczka z tymi ambitnymi planami to wiesz jak jest dużo załatwiania, 8.20 mam wizytę u diabetologa, potem mamy w planach zakupy spożywcze z M, musze kupić też blender bo stary mi się rozleciał (a chcę zrobić dżemy), chcę kupić ten śpiworek w 5-10-15, poza tym dokończyć trzeba sprzątanie w domu, chyba z dżemami się nie wyrobię, jutro mam wizytę u gin i chcę upiec muffiny (które uwielbiam, a jeść ich nie moge z powodu cukrzycy, ale rodzinka przyjeżdża w sobotę rano to się przydałoby by mieć jakiś zapychacz do kawy)
kasiamaj nie znam takiego sera, ciekawie brzmi. Ja na kolację jadłam kanapki z serkami topionymi ale takimi kupnymi co pewnie do twojego się nie umywają. Co do oktaniseptu to będzie ci on potrzebny w domu
iwusia ja magnez biorę dwa razy dziennie magnezium 500 i nic mi nie puchnie

Ja zrobiłam kolację, M jeszcze nie wrócił z budowy, czytam trochę wieści w necie, bo nadal nie wiem jakiej firmy kosmetyki małej kupić. Przeczytałam już miliony opinii i takie wnioski z nich płyną, może komuś się przyda:
# emolienty typu Oilan, oilatym, emolium są fajne, ale generalnie nie warto używać je jak dziecko nie ma problemów skórnych
# J&J uczulają wiele dzieciaczków
# Nivea podobno najbardziej popularne w Polsce (niektórzy pisali że oliwka niezbyt fajna)
# Hipp raczej pozytywne opinie
# Ziajka chwalona - szczególnie oliwka i płyn do kąpieli
#Bambino chwalone
# do pupy prym wiódł linomag, także bepanthen, ziajka i sudokrem tylko w sytuacjach "trudnych"
# oliwka polecana tylko do smarowania główki na ciemieniuchę, nie wskazana do smarowania całego ciała
# oczywiście pojawiały się też inne kosmetyki i pozytywne komentarze tylko niestety w mniejszości bo niedostępne sa w PL (np. penaten)
# pieluszki pampers i happy (hugisy raczej niepolecane), bardzo zachwalano jakieś rossmanowe fioletowe i lidlowe

Może komuś się przydadzą te informacje, ja właśnie się zastanawiam nad tymi kosmetykami

iwusia ja biorę magne b6 jeszcze 2 lub 3 tablety dziennie, jak sobie przypomnę oczywiście:-p Bo właśnie kiedy przestałam brać zaczęłam puchnąc strasznie i gin powiedział żebym dalej brała bo przeciwdziała puchnięciom i już jest u mnie prawie oki.

Dobranc laseczki bo senna coś jestem a rano na zakończenie z Emi idę, miałam nie iść ale dzwoniłam do dziewczyn i wiem że będzie ciasto na poczęstunek:-D

Tiffi-ser bardzo prosty w wykonaniu :tak: jak chcesz to Ci podam przepis to sobie zrobisz.
dzieki za wieści kosmetykowe

co do magnezu -to ja biorę ASMAG FORTE po 1 tabl.rano i wieczorem.

zmykam laseczki
do jutra.

spokojnej nocy.

Ostatnia edycja:
tiffi z pieluszkami lidl mozna smiało powiedziec ze to prawda ,sa naprawde super chłonne i kosztuja niewiele bo 7zł paczka w paczce chyba 24 o ile dobrze pamietam
sudokrem sie sprawdza ale w sytuacjach awaryjnych bo bardzo wysusza ,z reszta smaruja go starszym ludziom na odlezyny ,my powinnysmy stosowac cos lekko natłuszczajacego i tu linomag sie sprawdzi,oliwki nie polecam bo latem wrecz moze zaparzyc skóre maluszka wiec duzo sie zgadza tyle ze u mnie sie seria nivea hipoalergiczna sprawdziła u małego a naprawde mnóstwo kosmetyków go uczulało,
fajnie ze masz gosci w sobote rozerwiesz sie troche ,tym bardziej ze to brat przyjedzie

reklama
Do góry