reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie Kochane:-)

pogoda dupiata- znowu nici z naszej wycieczki:wściekła/y: jakiś plan trzeba obmyślić, bo mam potrzebę ruszenia poopy po wczorajszym leniwym dniu:tak:

Madzik trzymam kciuki za powrót do formy i pomyślną akcję karmienia cycem:-)
Maruśka super, ze tatuś tak poważnie podszedł do roli-miło czytać:-)
Magdzia witaj-martwiłyśmy się tu o Ciebie:tak:
atabe rozumiem Cię kochana- ja na punkcie zwierząt i ich krzywdy jestem przewrażliwiona- wszytkie bym te zwierzaczki do domu zabrała i nie mogę na takie zabiedzone i opuszczone patrzyć:-(
Vanilka widzę, że się dogrywacie z Dawidkiem, a to chyba najważniejsze, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej z karmieniem:tak:

kurcze od wczoraj tak mi się dzidzia wypina i napina, że cały brzuch mi chodzi i boli to dosyć mocno- nie wiem, czy tak ma być, czy jechać na ip? do tego skurcze chyba mam dalej te przepowiadajace czy cosik hmmm ależ ciemny człowiek

reklama
Wpadłam na chwilę, M się kąpie, u mnie pogoda całkiem całkiem, słoneczko świeci jednak wiaterek jest chłodny.
Mama mnie obudziła o 9 bo ktoś do niej dzwonił i czy to przypadkiem nie ja, przy okazji zaprosiła nas na truskawki bo są wielkie i czerwone u nich na ogródku, więc jak uda mi się namówić M to pojedziemy.
W nocy miałam koszmar z pająkami:szok: Wyskoczyłam z łóżka jak oparzona i M nie wiedział co się dzieje, biedny tak się przestraszył że chciał na pogotowie dzwonić a ja go jeszcze opierniczyłam że mnie wkurza:-D Boże jak mi czasem odbija w nocy:-D
Zjadłam sobie na śniadanie 3 kromeczki z dżemikiem, do tego ciepłe kakałko i tak mi jakoś błogo;-) Na obiad zrobię normalne kotlety, do tego ziemniaki, jutro wraca mama do domu więc coś ugotuje, będę mogła spokojnie szykować się do lekarza:tak:

Miłego dnia:)

Cześć kochane :-)

Jak fajnie mają już mamuśki które maja już maleństwa w ramionach...
Ja dzisiaj mam w planach spakować torbę do szpitala ale nie wiem co z tego wyjdzie.

hej

my pospaliśmy z M do prawie 11,ale wczoraj wieczorem do późna patzrelismy na filmy,m.in na Ciacho, dziwna komedia ale się pośmiałam nawet

zbieramy się i jedziemy do teściów na obiad,jakoś nie mma ochoty

tiffi laktatora nie kupiłam,ale jakby był potrzebny to mam obcykane gdzie kupic,a że ten sklep jest kolo mojego szpitala(mają też wystawione na allegro i ceny w miare) to M skoczy jakby był potrzebny już w szpitalu, a co do sterylizatora to też na razie nie kupuje, ale jak mnie będie wkurzał osad na butelkach i smokach to kupię, próbowałam gotować butelkę i nakładki to się zrobił osad,więc wygotowałam w wodzie źródlanej takiej w 5l butlach i nie było osadu, więc na raize nie kupuje sterylizatora,ale tak jak laktator jest w tym sklepie u mnie więc zawsze można skoczyć

kasiamaj dobre rady zawsze w cenie:tak:

oliwia zdrówka życzę

vanilka no to pierwsza noc za wami, fajnie:-)

madzik trzymie kciuki za Twój pokarm:-)

atabe biedne kotki:-(

miłej niedzieli

atabe biedne kotki. ja też bym nie potrafiła obojętnie patrzeć na to, ale znieczulica u niektórych...
anetha miłego dnia u teściów

Ja właśnie wstawiłam ziemniaczki (młode, malutkie i okrąglutkie) - będą z koperkiem, a wcześniej robiłam gołabki bez zawijania z przepisu knorr, zobaczymy jak to wyjdzie :tak:

Po wczorajszym "szarżowaniu" z M tak mnie podwozie boli, że jak w najbliższym czasie nie urodzę to nie wiem ;p

Pogoda za oknem taka nawet więc może po obiadku wybiorę się na spacer, miałam odpoczywać ale żal w domu samej siedzieć.

Kurcze mój M to ma do mnie cierpliwość, a mnie się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie. Chciałam, żeby mi tylko przestawił komodę z sypialni i zrobił tam kącik dla dziecka. Komodę miał wstawić do przedpokoju. No i wynieśliśmy wszystko z przedpokoju i mi się tak żal zrobiło, że te ściany takie niewykończone :-D Mieliśmy już sobie odpuścić, ale M poleciał do piwnicy zobaczyć czy ma unigrunt, i chyba jednak na szybko zrobimy. Kasy praktycznie brak, ale my to zawsze się w coś wkopiemy.
Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)
Tiffi- ja mam laktator, ale tylko dlatego, że rodzice mi kupili. Tak szkoda by mi było kasy. U mnie w szpitalu jest możliwość wypożyczenia. A co do sterylizacji - mam parowar z zelmera i on ma taką funkcję, więc może skorzystam i powyparzam smoczki i butelki. Jak będę umiała :-D
Anetko - ja to bym na gotowy obiadek z chęcią pojechała. Dzisiaj niedziela, więc pewno będziesz miała rosołek i drugie danie. Pełen wypas. U mnie nie wiem, czy coś będzie :-D
Magdzia - daj znać jak te gołąbki, bo też mnie kuszą ;-)

Mysza jeszcze z 15, 20 min i będę wcinać to dam znać :tak:

Nic w tej zasranej telewizji nawet nie ma żeby oglądać, jak ja nie lubię siedzieć sama w domu... Alicja wychodź ;p

Mysza pychotka!!! Warto było zainwestować w te gołąbki :tak:

Ostatnia edycja:
A ja pospalam godzinkę teraz-mała prawie cały czas śpi-taka grzeczna jest.
Ale obiad szpitalny był niedobry dzisiaj bleeee-a wy tu o pysznych obiadach piszecie.
Wogole jestem w szoku ,ze nadal mam taki brzuch wielki i wogole tylko niecale 5 kg mi zeszło-ale opuchlam po tej cesarce-podobno to tak jest.No ale to najmniejszy problem-w sumie juz 59 kg waze wiec nie ma tragedii.
Dziewczyny ciśnienie mam teraz 130 na 90 wiec sie prawie unormowało-pobiore tę dopegyt i bedzie dobrze-muszę tak myślec.
Chciałabym żeby mnie jutro do domu puścili,-bo normlanie tak wypuszczają, no ale przez to ciśnienie to nie wiem.
Dostalismy piękną kołyske od znajomych Kolyska Łózeczko FISHER PRICE ZEN lozko GLS -20% (1080803932) - Aukcje internetowe Allegro i się nie mogę doczekać powrotu do domku :)))
Dziewczyny w terminach donoszonych -trzymam kciuki żeby coś ruszyło was i żeby dzieciaczki były juz z wami :)))

Polozna byla i wszystko jest jak najbardziej okey ze mna i malym :-)
Jutro znowu przyjdzie .
Powiedziala ,ze tata ma isc z malym na spacerek wozkiem ,a ja sobie odpoczac:-D
pytam czy nie za szybko a ona ,ze :no:smialo moge isc :eek:
no ale ja tam wole nie tak szybko ..jutro na ogrodzie troszke Go wystawie i dopiero w droge :tak:

madzik my wlasnie testujemy bujaweczke :tak:Davidek sobie w niej kima :tak:pewnie Juleczka tez ja polubi :happy::tak:
tez opuchlam po cc!!ale to normalne ..no i brzuc tez mam jeszcze ale widzialam laski w szpitalu po porodach to tez kazda z bambnem jak ciazowym :-D
powoli bedzie macica sie wchlaniac i bedzie mniejszy brzuch a Ty sie wogle nie obawiaj bo ledwo 10 kg przytylas .

wogle wiecie czytam ,ze dzidzie sie Wam wypinaja ,preza ,a ja czasem jeszcze mam taki odruch ze lapie za brzuch i ze sie dzidzia poruszyla hehe:tak:

co do laktatora to ja mam ale wcale go nie urzywam ...jak mi dzisiaj tyle mleka naplynelo to sobie lepiej radze racznie ...ponaciskam i super ladnie leci ..tyle mleka mi napylnelo ,ze az fontanna normalnie byla !!!

czytam co jecie az mi slinka cieknie !!ja od rana kanapki z dzemem i teraz paluszki jem ...a tak bym sie coli opila,truskawek!!!!wszystkiego na raz ;-)

reklama
madzik Vanilka ja tez już tak chce...........chce narzekać że mnie cyce bolą od mleka i ze jeszcze nie schudłam po porodzie i wszystko chcę tylko żeby już mała była z nami...........wczoraj sex zaliczyliśmy, dziś podłogi myłam i cisza :eek:

Do góry