reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

emih współczuję Ci bardzo...kurcze a to naprawdę takie groźne? :eek: niby co na s nie zabije to wiesz, no ale ty to już raczej jesteś wzmocniona na maxa.........

louisie a tak się własnie zastanawiałam jak będzie wyglądał Twój post po powrocie:-D jesteś niesamowita! kurcze mówisz, że ja po Vanilce mam się szykować, no nie wiem;-) muszę pogodę oblukać i pomyślę:-D:-p

a co do wanienki- to ja mam zwykłą, ale kupiliśmy stojak do niej i powiem wam, ze naprawdę fajna sprawa- stabilnie, nie trzeba się schylać, a po kąpieli stojak się składa i za pralkę z nim:-p na ławie bym nie dała rady kąpać, bo moja ma jakieś 40 cm wysokości:-p:-D

madzik idę też po miskę........ale chyba z lodem:-D

reklama
Hej laseczki!
Wstałam o 9-ej, zjadłam zimne Monte i na dwie godziny wlazłam do wanny z chłodną wodą. Nawet opuchlizna z kostek mi zeszła :) Teraz siedzę pod wiatraczkiem i Was podczytuję :)
Czy któraś z Was też tak ma, że w taki upał nie może patrzeć na jedzenie? A jeszcze do tego zgagę mam PO WSZYSTKIM, nawet po wodzie :( Jeszcze tydzień do donoszonej ciąży i potem się wszystkich sposobów chwycę, coby urodzić. Chyba se jakiś elektryczny masażer w biustonosz wsadzę, coby sutki masować i pobudzić wydzielanie oksytocyny :D

emih no ty z kolei masz nieziemskiego pecha-latwiej by bylo wymienic te choroby i przykrosci ktorych nie mialas niz mialas. trzymaj sie kochana i nie wiem co mam ci powiedziec...staraj sie nie zarazic...

mysza nie marudz tylko do roboty i czytaj :-)

madzik no koszmar powrocil :-) czyli ja :-)no ale jak mowie jak wam sie nie chce czytac to luzik. ps-robie wlasnie toco ty-mocze nogi w misce i pisze do was. wczesniej sie spsikalam woda w spreju i ustawilam wiatrak w odleglosci pol metra na buzie na full :-)

tweenie no wlasnie to jak one sie zachowuja to jest lekka przesada-nikomu pindy laski nie robia bo to ich praca.to tak jakby w sklepie ci sprzedawca nie chcial sprzedac czegos albo kierowca w autobusie nie chcial jechac. przegiecie. a ze skisnieciem to jest niby cos takiego ze stres i nerwy to powoduja-a ile w tym prawdy, nie wiem...

ewelad ciesz sie ze to tylko ostatnie dni-bo jakbym na calosc chciala odpisac to nie czytalybyscie tego na bank :-) ja wczoraj wlasnie jadlam kalafiora z parowara-M zrobil. doskonaly-o wiele lepszy niz z gara :-)

mruczka no staralam sie kazdemu i mam nadzieje ze nie zapomnialam o zadnej z nas-wszystkie trzymalyscie za mnie i za Stasia kciuki i b wam za to dziekuje :-) jak o ktorejs zapomnialam to przepraszam-staralam sie kazdej cos napisac

atabe
tez chcialam ten stojak :tak: u nas na szczescie lawa jest podkrecana na wysokosc ale dobija mnie wizja noszenia tego wszystkiego z woda do pokoju i bycia zalezna od M-bo ja sama to chyba tego nie przeniose

nie mam dzis weny na zakupy na allegro. tyle czasu nic nie kupowalam to 1 dzien mnie nie zbawi.zaraz jakis film chyba wlacze

kropa ja tez nie bardzo mam apetyt. naprawde teraz mam ochote tylko na jedno-ten moj chlodnik wymarzony. albo szejka z ogorkiem zielonym kefirem i koperkiem z lodem.ewentualnie chyba zaraz sobie przygotuje sam kefir z lodem bo nie moge lazic a zanim M przyjdzie to minie jeszcze troche czasu. na bank nie mam ochoty na te flaczki, ktore stoja w lodwce. a co do zgagi to w szpitalu sie budzilam juz ze zgaga-nawet nic nie zdazylam zjesc i na dziendobry byla.
za tydz bedziesz miec 36 tydz skonczony-ciaza donoszona jest od 37 skonczonego

Jestem i już nigdzie nie idę, masakra:no: Zaliczyłam praktiker, brw i castorame i zasłon niet ale dywaniki owszem, zakupiłam, musiałam się czymś pocieszyć :-D M się nie pochwale bo on nie zrozumie:-p

tetina
właśnie stwierdziłam że juz nie mam siły i od jutra daję na luz:-p lakieru sie nie boję bo już nie sa takie toksyczne jak kiedyś, nawet zapachu nie maj ą no i zajęło mi to 15 minut:tak: stojaka na buty nie pomalowałam bo mi gdzieś jedna noga zaginęła:dry: pewnie gdzieś w aucie ale ja tam mam meble i inne cuda i nie ma siły żebym teraz znalazła:dry:

atabe he he mówisz że ja jakaś wampirka ciążowa:-D

misslena ja mam też brzuch niżej czuję ,po oddychaniu, tak od 2 tyg. właśnie ale się trzymam więc i tobie chyba nic nie grozi jeszcze;-)

aisim o to kochany Mek z tym autem, ja się dziś gotowałam w mojej staruszce:-p Mój by mi dał służbowy gdyby nie gps:dry: ale przynajmniej może troche celulitisu wypocę:-D

aneta ja musze właśnie Juli kanape wyprać i już mnie telepie:baffled: karpik mniam:tak:

atabe a ty wiesz że ja mam to samo:shocked2: normalnie zaćmienie jakieś i od wczoraj czytam zakupowy, wyprawkowy i co zbędne a co nie:-D u nas w szpitalu na sr mówiły pielegniarki że medela czy ręczne czy elektryczne sa super choć wiadomo że elektrycznym łatwiej tylko czy będzie często lub czy wogóle używany i skórka warta wyprawki? ja miałam z Emi avent ręczny, oki, niebolesny ale lepiej mi się ręką ściągało z tym że ja takie ilości niewielkie sciągałam, np. do kaszki na początek bo miała skaze i to też chwile więc teraz nie kupuję wcale. O i jak pisze słusznie mysza jeszcze jest M:-D

tweenie dobra myśl, takie przewiązane na czubku głowy:-D

agatka ja nie spakowana:-p nie mam czasu:-D

tiffi jak lepiej to dobrze;-) mój też od przedwczoraj narzeka na gardło a wczoraj wieczorem ja patrze a on wyciaga wszystkie syropy, także dla dzieci, i zaczyna wszystko popijać i dobrze że mnie zapytał bo chciał po stodalu na kaszel na noc flegamine wypić głupek:-D ja się samoopalaczem maziam z dax w piance, super jest bo delikatny i nie zostawia smug czy plam a ja nie mam doświadczenia w smarowaniu samoopalaczem bo nigdy nie lubiłam ale teraz raz że wyboru nie ma a dwa jest dobry także dla niedoświadczonych właśnie;-)

kacperek
ja w pierwszej też nic nie puchłam, wogóle nie miałam żadnych dolegliwości, nic a teraz wszystko:-p no bez autka bym była uziemiona. Ja prawko zdawałam jak byłam z Emi w 5 miesiącu :tak:

madzik paranoja jednym słowem z tym sanepidem:dry:

cynamonka no baran jakiś:shocked2: ale te ludziska samolubne normalnie:no:

ewelad
własnie M ostatnio mędził że Jula nie pojedzie nigdzie bo ani jeść ani spać a on he he pojechał raz jedyny i ryczał na drugi dzień żeby go rodzice zabrali:-D a teraz się mądrzy:-p z jedzeniem też kicha bo raz coś zje a na drugi raz nie bo już nie lubi:baffled: ale ja jestem konsekwentna, na mnie słodkie oczy nie działają:-D umowa jest taka że w jeden dzień oki, robie to co lubi a w drugi je to co wszyscy, oczywiście z rzeczy które jada generalnie, nie wmuszam jakiejś np. szczawiowej:-p tylko ona czasem niby coś chce a potem stwierdza że jednak nie:dry: eh te dzieci:-paha i mam zawsze jakąś słodycz na nagrodę bo to taki łasuch na słodycze:-) I chyba mimo wszystko mnie lubi bo się tuli i mówi czasem że mnie kocha:-) cudnie jest jak zostajemy czasem sami ale nie za długo bo nam się tęskni za nimi i tym całym gwarem no ale niedługo będzie go pod dostatkiem i to 24h na dobe:-D

dzamena to fajne masz nogi:-D

Vanilka to super że wszystko dobrze na wizycie;-)

Muszę kończyć chwilowo i za Emi pokój się brać:baffled:

ja to sobie kupię taki wielki basen, reklamują teraz po mieście za 98 zł. Rozbiję obóz w zbiorczym garażu pod blokiem i niech się dzieje co chce, ja wysiadam :/

wrocilam od mamy,zrobiłam sobie legowisko na ziemi-kocyk,poduchy i leże jak foka bo rogówka jeszcze trochę mokra
wieczorem jak bedzie chłodniej to skoczymy z M do sklepu,musze jakieś wody i soczki w mniejszych butelkach do torby poszykować i jakieś biszkopciki

louise szacun z elaboraciki,ale co tam bedziesz robiła innego:-D

ewelad ooooo takich jeszcze nie jadłam lodzików

emih współczuje, co to za pieprz... fatum wisi, obyś się nie zaraziła:no:

atabe ja też chce zakupić taką wanienke na stojaku, kurde trzeba by było w koncu po nią jechać kiedyś

M mi własnie pisze że w leroy merlin są ponoć klimy do mieszkania za 600zł, nie będę chyba brała zzo to na klimę moze będzie:-D

reklama
kropa ja tez nie bardzo mam apetyt. naprawde teraz mam ochote tylko na jedno-ten moj chlodnik wymarzony. albo szejka z ogorkiem zielonym kefirem i koperkiem z lodem.ewentualnie chyba zaraz sobie przygotuje sam kefir z lodem bo nie moge lazic a zanim M przyjdzie to minie jeszcze troche czasu. na bank nie mam ochoty na te flaczki, ktore stoja w lodwce. a co do zgagi to w szpitalu sie budzilam juz ze zgaga-nawet nic nie zdazylam zjesc i na dziendobry byla.
za tydz bedziesz miec 36 tydz skonczony-ciaza donoszona jest od 37 skonczonego

louise, ze zgagą mam to samo, odkryłam ostatnio że słonecznik pomaga, więc łuskam co chwila :) A co do tc, to ja np. wiem, że owu miałam tydzień wcześniej niż powinnam i mały jest tydzień starszy, a z USG to nawet wychodzi, że 2 tygodnie, więc gin mówił, że spokojnie po skończonym 36 można się rozpakowywać :) Niska masa urodzeniowa nam nie grozi, bo w 30 tc synek ważył 2100 :D

Do góry