reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hej dziewczęta

Louise bardzo się cieszę, że ze Stasiem ok, Vanilka ma rację parę tygodni to nie tak dużo w porównaniu do dziewczyn co leżą 9 miesięcy. Zobaczysz będzie dobrze, jesteś pod okiem specjalistów, nawet jak urodzisz to wiesz, że lekarze dopilnują wszystkiego.

Maruśka wiem co przeżywasz z tym chrapaniem. Mój M tak co noc od 1,5 roku. A oprócz tego wzdycha, prycha i głośno oddycha.

Maruska Ewcik
u mnie też susza laktacyjna. Boję się, że nie będę miała pokarmu jak moja mama. Zresztą jakieś małe piersi mam, chodzę jeszcze w swoich biustonoszach przed ciąży.

Perła dołączam się do dziewczyn, też Ci zazdroszczę, że poród masz już za sobą, zaczynam powoli męczyć się. Bardzo się cieszę, że Laura jest cała i zdrowa (mam kuzynkę Laurę, to bardzo mądra i rozsądna dziewczyna). A przylatujesz z Laurą do Polski jak wyjdzie ze szpitala?

madzik u mnie jak się Andrzej nie przekręci to też czeka mnie cesarka. 16 czerwca wszystko się rozstrzygnie.

Vanilka tata na pewno nie powie, że jesteś syfiara, a jak jesteś ukochana córeczką tatusia to jeszcze za Ciebie posprząta :-)

dzamena będzie wszystko w porządku, a M to powinien kopa dostać za takie gadanie.

kama mniam mniam obiad. Uwielbiam gołąbki, ale nie chcą mi robić, bo ja zjadam środek a kapustę wyrzucam :-) Wyślij mi kurierem kilka :-D

tiffi dobrze, że moimi sąsiadami są mało hałaśliwe zwierzątka. Co prawda sąsiadów dzików strasznie się boję, bo mogą pogonić.

madzik kochany Twój M, myje okna.

Zwierciadełko witamy.

Vanilka też mi się chce piwa z sokiem malinowym i papierosa mentolowego bym zapaliła. Aż mnie skręca.

M od paru dni doprowadza mnie do szału. Przez to będę miała nerwowe dziecko. Cały czas się czepia i czepia i zwala, że to ja się czepiam. Wczoraj doprowadził mnie do białej gorączki oznajmiając, że pokój który remontował dla Andrzeja, będzie pokojem gościnnym, a Andrzej będzie spał z nami w sypialni. Nie zgodziłam się na ten wariant, bo chciałam, żeby dziecko miało od początku swój pokój, gdzie będzie tam wszystko pod ręką, a nie że ja będę latała do pokoju gościnnego po ubranka i inne rzeczy, bo w naszym nie ma już miejsca. Niestety wszyscy poparli mojego M, aż się popłakałam. Finał jest taki, że z M nie odzywamy się. Teraz czeka nas drugi remont naszego pokoju.

reklama
Hej Dziewczynki!!:-)
Ja mam dzisiaj gości. Przyjechał kuzyn M z Kielc z nażeczoną z zaproszeniami na ślub. I tak nie pojedziemy, bo akurat wypada w mój termin. Teraz pojechali do Ikei. Już nie mam siły na takich gości, a jeszcze kolacja i śpią u nas...:zawstydzona/y: Muszę chwilkę odpocząć.

Luise bardzo się cieszę, że trzymacie się w dwupaczku:-)
Maruśka może zatyczki do uszu?

witajcie:-)
wczoraj już nie wpadłam wieczorkiem, bo poszliśmy do kuzynki z jej rodzicami i siostrą graliśmy w karty do 11 i piliśmy-ja soczek, reszta drinki:-) nasłuchałam się komplementó, że łądnie wyglądam-szczupło i tylko brzuszek- nawet jeśłi to nie do końca prawda, mam to w nosie-polepszyło to moje samopoczucie:-D dzisiaj więc odsypialiśmy do 12- ja soczek, a D sporą ilość drinków:-D po śniadanku wybraliśmy się do IKEA, ale szafka którą chciałam zakupić okazała się za mała- trzeba będzie na zamówienie, wróciłam więc z kwiatkiem na otarcie łez:-)

fajnie, że u louise i Stasinka lepiej- oby tak pozostało!!! odezwałaś się kochana-świetnie!!! brak tu Ciebie na bb bardzo,więc oddzywaj się, jak tylko będziesz mogła- zdrówka, spokoju i wszystkiego, co najlepsze dla Waszej Dwójeczki!!!
Maruśka trzymam kciuki, żeby Twoja szpitalna niewola jak najszybciej się skończyła;-) i tak podziwiam, ze zachowujesz pogodę ducha:tak:
perla fajnie Cię poczytać:-) dzielnie się trzymacie- super że mała je i rośnie- to najwazniejsze teraz, im szybciej zabierzecie córcię do domku, tym szybciej sobie może trochę dychniesz-tego życzę!!!
madzik na pocieszenie powiem, że moja wyobraźnia też pracuje pełną parą- odnośnie porodu, dziecka, zdrowia maleństwa- tysiące scenariuszy, ale cóż, trzeba przetrwać:tak:
jedyneczka widzę, że my ikea nawiedzamy symultanicznie:-)
Vanilka fajnie że tatko przyjeżdża-będzie Ci lżej i raźniej:-)
dzamena dużo spokoju, choć wiem, ze to towar deficytowy:tak:
Cynamonka ale fajnie z tym wypadem nad morze-bardzo dawno nie byłam i chętnie bym się wybrała, ale to już nie czas na takie eskapady:dry:

idę na spacerek z D i piesiem-muszę rozchodzić obfity obiadek, bo są chęci na deserek, ale miejsca brak:-D

dziekuje za przyjecie;)

jagoda 23 lata z Krakowa;) mam meza....jestem szczesliwa ostanio nam sie nie wiedzie 13.05 umarla mam Meza...i maz mam depresje...i ciezko jest:(:(:-:)-(

a z dobry rzeczy to 10 lipca 2010 roku bede mama synka Witolda Jana...:):-D:tak::tak:

cześć mamuśki
my dopiero co wróciliśmy -jeszcze torby nie rozpakowałam.
pogoda piękna-wczoraj na procesji nie mogłam wytrzymać taka duchota była.
zaraz wskocze poczytać co u Was.
ja nie miałam czasu na kompa...w tych gościach.
Zwierciadełko-WITAJ :tak:
Louise-ciesze sie że jest lepiej-tak trzymać.

dla reszty buziole.

reklama
Witaj
zwierciadelko
to faktycznie trudna sytuacja dla M i Ciebie też ale teraz musicie myśleć o Witku który pojawi się niedługo na świecie :)
Ale tu dzisiaj pustki zajrzałam by nadrobć kilkugodzinne zaległości a tu tylko jedna strona..
Zła jestem bo już miałam plana na wiecornr piątkowe wyjście do knajpy lub na grilla do znajomych a tu mój M oświadczył, że on nigdzie nie idzie go mu sie nie chce i ogłada jakiś durny film z arnoldem masakra! egoista pieprzony!

P.S.Listą się nie przejmuj bo ja też prosiłam o wpisanie kilka razy i mnie tam nie ma :)

Do góry