reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja po I wizycie dostałąm skierowanie na badania określenia grupy krwi, glukoze i mocz.
Morfologie robiłam miesiąc temu sama bo miałąm problemy z anemia, ale o tym już Wam pisałam.
Na toksoplazmoze nie dostałam skierowania :eek: czy to badanie jest konieczne!!?

reklama
aisim co ja teraz robię? a no siedzę i jednym okiem patrzę na TV a drugim w komputer i piszę z Wami.Ale robi mi się coraz bardziej sennie :-D

Arlecia wieczorek będę miała napewno cudowny - wkońcu będę mogła powiedzieć mojemu Skarbowi o naszej fasolce :-)

Pytałam czym sie w pracy zajmujesz!! że pracujesz w takich dziwnych godinach!! Ciężarnym nuie można pracowac na zmiany i w porze nocnej!! ale to mówią polskie rpzepisy!!

Hej dziewczyny:-)
Nie było mnie troszke, a wy piszecie jak szalone:-D
Mnie wczoraj wieczorem po soku pomarańcczowym dopadły takie mdłości, że szok:szok: poza tym ciągle jestm głodna, odrzuciło mnie od słodyczy-które kochałam !!! ale, za to kocham mięso:zawstydzona/y: dodam, że 5 lat byłam wegetarianką!!! co to ciąża nie robi z człowiekiem:-D

Witam wszystkie nowe mamusie;-)

Ja po I wizycie dostałąm skierowanie na badania określenia grupy krwi, glukoze i mocz.
Morfologie robiłam miesiąc temu sama bo miałąm problemy z anemia, ale o tym już Wam pisałam.
Na toksoplazmoze nie dostałam skierowania :eek: czy to badanie jest konieczne!!?

Jest bardzo konieczne. Toksoplazmoza jest bardzo niebezpieczna, ale wykrytą można leczyć.

Więc zrób to badanie. ;-)

Pytałam czym sie w pracy zajmujesz!! że pracujesz w takich dziwnych godinach!! Ciężarnym nuie można pracowac na zmiany i w porze nocnej!! ale to mówią polskie rpzepisy!!

Aaaaa kurcze ostatnio ciężko mi się skupić i nie załapałam.Przepraszam
No więc pracuje w pizzerii.Jest czynna od 11-tej do 24-tej a ja zawsze miałam popołudniówki bo mój też tak pracuje.Nie wiem co mój szef wymyśli ale narazie czeka na zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży.Mam tylko nadzieje,że mi nie zabierze godzin bo teraz pieniążki potrzebne :no: Niue wiem jak tu jest dokładnie z przepisami ale koleżanka z pracy była w ciąży w zeszłym roku i pracowała najpóźniej do 22-giej ale miała mniej godzin :wściekła/y:

Aaaaa kurcze ostatnio ciężko mi się skupić i nie załapałam.Przepraszam
No więc pracuje w pizzerii.Jest czynna od 11-tej do 24-tej a ja zawsze miałam popołudniówki bo mój też tak pracuje.Nie wiem co mój szef wymyśli ale narazie czeka na zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży.Mam tylko nadzieje,że mi nie zabierze godzin bo teraz pieniążki potrzebne :no: Niue wiem jak tu jest dokładnie z przepisami ale koleżanka z pracy była w ciąży w zeszłym roku i pracowała najpóźniej do 22-giej ale miała mniej godzin :wściekła/y:

Nie martw się u mnie ze skupieniem się też ostatnio kiepsko ;-) chyba taki urok ciąży.
Zapewne przepisy w UK są zupełnie inne, ale zorientuj się w tym temacie!! bo z czasem brzuszek Ci będzie ciążył i może być Ci ciężko!!

Aisim badanie jest konieczne i juz na pierwszej wizycie lekarz powinien dac ci skierowanie, czesto dziewczyny robią sobie same. Ja robilam jej 2 tygodnie temu. HI nie wiedzialam, ze cos sie kręci.
jutro ide z małą na badania wiec przy okazji zrobie sobie swoje.

Aisim badanie jest konieczne i juz na pierwszej wizycie lekarz powinien dac ci skierowanie, czesto dziewczyny robią sobie same. Ja robilam jej 2 tygodnie temu. HI nie wiedzialam, ze cos sie kręci.
jutro ide z małą na badania wiec przy okazji zrobie sobie swoje.

Ja też jutro ide na glukozę i określenie grupy krwi to zrobie dodatkowo i na toksoplazmozę!! Jak mają kłuć to za jednym zamachem! :-):-)

reklama
Do góry