reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

tetina nie wiem nawet czy tutaj maja luteine :dry:
naprawde z nimi cokolwiek to ciezko ...bo tutaj niestety nie widze w niczym problemu ,twierdza ,ze to natura sama wie co robi i wogle ...wiem ,ze ciezko w to uwierzyc ale tutaj tak jest ;/
Wiesz co mysle,ze jak teraz wypuszcza perle i nie dadza lekow to zapewne pojedzie do londynu bo tam ma najblizej do polskiego gina od siebie ..Miala teraz jechac ale wstrzymala sie bo jednak w jej stanie takie podroze nie sa wskazane (bala sie poprostu tyle ruszac jak Ona ciagle lezala w domu) z nadzieja,ze teraz jej pomoga w szpitalu.Ale mysle,ze zdecyduje sie jechac do tego londynu ...

sama juz nie wiem co myslec i tak mi Jej szkoda bo wiem jakie tutaj jest podejscie i jak musi przezywac zeby cokolwiek sie dowiedziec ...:-(

reklama
Witajcie dziewczynki w sloneczny u mnie dzien:). Ah troche sloneczka i czlowiek odrazu inaczej sie czuje.
Mala od rana sie rozpycha i spac nie dala do tego maz ogladal tv i spac nie mozna bylo. A teraz odsypia zamiast mi pomoc ah ci mezczyzni.
Ja mam dzisiaj w planie jechac do jakiegos tesco lub auchanu na male zakupki. dla malej i do domu bo jutro sklepy pozamykane.

Kurcze biedna Perla zeby ustapily i puscili ja do domu i niech jedzie do londynu albo PL. Tutj zapewne lepiej by sie nia zajeli.
Vanilka to na kiedy masz termin cesarki:)??

kacperek i fasolka a czemu w niedziele pozamykane ?
wez kopnij w tylek Twojego M ,bo cos widze ,ze Ty sama wszystko ciagniesz...
termin na 18 czerwca ...ale we wtorek mam spotkanie z ginekolog i juz dokladnie mi zamowi termin wiec i bede wiedziec we wtorek juz dokladna date i godzine .

u mnie tez slonce daje od rana ..tyle ,ze to upal a ja bym wolala takie fajne delikatne sloneczko i wiaterek :happy2:
ide zaraz do wanny ,potem trzeba na jakies zakupy jechac bo lodowka pusta ....

Jutro Zielone Świątki więc sklepy pozamykane, ja właśnie zrobiłam zapasy na dziś i jutro :tak: i idę zjeść śniadanko,
miłego dzionka Kobietki, jak sobie zrobię przerwę w nauce to wpadnę jeszcze dzis na chwilę

Bo jest swieto Zielonych Świątków.
Vanilka gdyby to bylo takie latwe to bym dawno go kopnela i wsumie juz nie raz ale to nic nie dociera. Ciezki charakter moj m ma. :wściekła/y:Zaczynam sie godzic z takim zycie bo i tak nic nie wskuram on pracuje a ja siedze w domu i to sie tutaj liczy. Kiedys mu za to podziekuje ja i Maly ale to on bedzie cierpial nie ja. Chyba ma jeszcze troche pstro w główce.

Vanilka okazuje się ze nie tylko u was tak jest . W Norwegi tak samo. Własnie czytam w angorze repotraz o popycie tam na polskich lekarzy i to fragment wypowiedzi kobitki:

-Mam trójke małych dzieci - mówi Ada z Gdyni- i musze miec kontakt do jakiegoś polskiego lekarza, który w razie czego nie odmówi mi pomocy i przyjedzie w sytuacji kryzysowej. Norweskie legevakt (pogotowie ratunkowe) już przerabiałam i mam dość tego ich wiecznego leczenia wszystkiego paracetamolem. To jakis obłęd jest , zeby na kazda przypadłośc serwować człowiekowi paracetamol. to jest chore!- dodaje podirytowana.
Równie mocnymisłowani reaguje Ania z Kielc, mama Kasi i Mateusza: - A daj ty spokój z tymi norweskimi lekarzami. To chyba jakies konowały? Tylko tran i paracetamol zalecają, a jak to nie pomaga , to w odwrotnej kolejnosci każą przyjmować: paracetamol i tran. Jestem już jakiś czas , wiec poznałam trochę ten ich system. Szkoda gadać! Tylko polski lekarz , mówię ci tylko polski lekarz będzie w stanie zrozumieć , o co nam chodzi , gdy biegniemy do niego z chorym dzieckiem.

Heloł:tak:

Widzę że pela w dwupaku więc to dobra wiadomość ale co dalej z tą opieką medyczną tam, ani jakiegoś leczenia konkretnego ani nic:no: szkoda że bliżej nie ma ginka polskiego .Vanilka daleko do tego Londynu od perli bo nie pamiętam?

perla trzymam kciuki za was bezustannie.

malewa mam nadzieję że to ząbki faktycznie, daj potem znać czy zeszła gorączka.

tiffi ale mnie ubawiła ta niespodzianka :-D:-D:-D :-p

kacperek te kosmetyki to ciężki temat:-) w sumie to zależy jak pasują dzieciaczkowi a tego z góry nie wyczujemy :sorry: ja dziś obcykam w sklepie bo nie wiem co jest obecnie na rynku poza reklamowanym j&j hipp czy nivea, na pewno nie chcę j&j bo Emi uczulały te kosmetyki.Myślałam o oilatum ,Emi miała skaze i skórke w związku z tym szorstką na którą oilatum b. dobrze działał ale zobacze bo może inne kosmetyki się sprawdzą a jak nie to dopiero wtedy oilatum. Wogóle nam mówiła położna że już się odchodzi np. od smarowania dzieci i nadmiaru kosmetyków a zwłaszcza mocnych jeśli skóra jest oki aby nie zaburzać jej naturalnej bariery ochronnej i nie przyzwyczajać bo potem jakby coś (np. skaza)to może nie reagować jak powinna .
Nie wiem czy to racja czy nie. Mój M twierdzi że na kij mi te wszystkie balsamy i kremy skoro on używa tylko mydła i ma super skóre:-p I nabija się ze mnie że tu pod oczy, tu do twarzy, do szyji, do cycków, do pośladków, do ud, do stóp i do reszty ciała a wszystko osobno :-D ale co tam chłop może wiedzieć:-p a czemu sklepy pozamykane jutro ?:eek:

oliwia to gratki dobrych wieści na wizycie:tak:

kasiamaj ale masz werwe od rana, mnie mojej starczyło do zrobienia sobie śniadania :-D

tetina też uwielbiam te samochodowe niespodzianki:dry: a z tym zarysowaniem to niezłe chamstwo, uważam że nie powinno być tzw. czynów o niskiej szkodliwości społecznej tylko od razu kara bo to tylko utwierdza w przekonaniu takich gnojków że są bezkarni i co się dziwić że posuwają się do coraz gorszych rzeczy a od takich niby pierdół się zaczyna:wściekła/y:

Mój M pojechał do Wrocławia na jakis festyn rocznicowy klienta :cool: moglismy jechać co prawda wszyscy bo to taka rodzinna impreza ale ja się boję takich tras dłuższych:no: więc wypije kawke i jedziemy z dziewczynami na zakupy ubraniowe dla Emi. M powiedział że cudownie było mu ten tydzień w takim oderwaniu od codzienności i kłopotów i powiedział że jak urodzę i odkarmie to wysyła mnie samą na tydzień do SPA:-p teraz powiedział żebym jechała i odpoczęła ale co za frajda jak tyle do zrobienia jeszcze , tylko bym się jeszcze gorzej denerwowała że nie zdąrze:-D ale przyznam że mnie zaskoczył miło, hm może wiedział z góry że nie skorzystam:-D
A u nas słońce, normalnie szok, jakiś cud przyrody się zdarzył:-p

cześć dziewczyny

Wstałam, zrobiłam sobie na śniadanie sałatkę z tuńczyka, ogórka cebuli i majonezu i całą zjadłam, M dostał tylko na jedną kromkę :-D
Od wczorajszego wieczoru na dole brzucha puka mnie, nie wiem czy o są skurcze niebolesne czy mały uderza nogą lub rączką. W każdym razie zaczyna to być powoli denerwujące. Wzięłam no-spe ale pomogło na godzinę i znów się zaczęło.

tweenie ja mam tak na co dzień, bo mieszkam w lesie :-) Moimi sąsiadami są: ptaki, sarny, zające, jeże i dziki :-) a ostatnio nawet widziałam kuropatwę i myszołowa.

tetina ja tez tak mam, wstaję co 30 min-1 godz.

Miłego dnia, idę na ogródek wypić herbatę.

Heloł:tak:

Mój M pojechał do Wrocławia na jakis festyn rocznicowy klienta :cool: moglismy jechać co prawda wszyscy bo to taka rodzinna impreza ale ja się boję takich tras dłuższych:no: więc wypije kawke i jedziemy z dziewczynami na zakupy ubraniowe dla Emi. M powiedział że cudownie było mu ten tydzień w takim oderwaniu od codzienności i kłopotów i powiedział że jak urodzę i odkarmie to wysyła mnie samą na tydzień do SPA:-p teraz powiedział żebym jechała i odpoczęła ale co za frajda jak tyle do zrobienia jeszcze , tylko bym się jeszcze gorzej denerwowała że nie zdąrze:-D ale przyznam że mnie zaskoczył miło, hm może wiedział z góry że nie skorzystam:-D
A u nas słońce, normalnie szok, jakiś cud przyrody się zdarzył:-p

a nagrałaś tą wypowiedź, że jedziesz sama na tydzień do SPA :-D wiesz bo potem to się może tego wypierać,
W razie czego ja skopiuję ten Twój post i będę świadkiem :-D

reklama
cześć dziewczynki

wczoraj pospałam do 11 to wieczorem nie umiałam zasnąc,ale poszłam sobie do kuchni,poczytałam gazetki "twój maluszek" zjadłam lody,nawet fajnie było :-) no i potem jak o 1.30 poszłam spać to od razu zasnęłam

od razu lepszy humor jak słoneczko świeci i ptaszki śpiewają

oby u Perli było wszystko oki:tak: to już drugi raz to samo,biedna

aaaaaaaaaaa i zapomniałam napisać że miałam dziś zajebisty sen, śniło mi się całą noc że rodze,byłam na porodówce i było tam 5 łóżek do rodzenia i wszystkie zajęte, a mnie cały czas odsyłali,więc tylko stałam przy tej porodówce i czekałam aż któraś urodzi a mnie wszystko bolało,krew mi leciała,a najlepsze jest to że mi się louise śniła,nie pamiętam szczegółów,tylko tyle że przyszła za mną i szybciej urodziła niż ja i byłam na nią zła, a fajnie wygladałaś louise :) taka mała blondyneczka z mega duzym brzuchem :)

Ostatnia edycja:
Do góry