reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
no teraz jak wyrzuciłam egoistycznie z siebie żółć poczytam co się działo u was :zawstydzona/y:

tweenie wiesz co a może jedź tam gdzie miałaś iść do szpitala i powiedz że masz skurcze często i ból w dole brzucha, nie udowodnią Ci że nie i będą musieli znaleźć miejsce, nie mogą Cię odesłać a przy okazji dasz skierowanie i powiedz że oni Cię doprowadzili do takiego stanu z nerwów :-p No bo to jaja jakieś, każdy dzień jest ważny dla malutkiej, to kolejne gramy które może przybrać, tym bardziej że do porodu juz niedaleko!!!!! no gdzie masz czekać w tej sytuacji tyle czasu:wściekła/y:no już nie wiem co Ci doradzić żeby się zaintresowali:no:

louise powiem Ci że kiedys byłam na nie z wanną bo to trzeba wstać, wytrzeć się, odziać i i tak na fotel iść czy wyszło wszystko ewentualnie do szycia a M będzie patrzył na tą wodę mętną :sorry2: no i cała goła jak pan Bóg stworzył siedzisz:-pz drugiej strony tak sobie myslę że może pipcie łatwiej ochronić przed cięciem :-) i fajnie taki golasek na cycuchach połozony ciałko do ciałka:-) ale na to koło nie wleze:-D to jakas fantastyka dla mnie :-D w Tychach odwiedziny ponoć na korytarzu ale czasem wózeczków brak, jakas laska tak napisała ale jak tak to w czym te dzieci śpią, w takich nie na kółkach? :eek: a w Sosnowcu są odwiedziny na sali ale sale 2 osobowe i powiem Ci że ja wolę na sali bo intymniej, ale jeśli ktoś przestrzegałby takich zasad jak ja czyli: odwiedza 1 osoba na raz!!!M czy ktoś inny wchodząc puka i nie siedzi za długo:-p jak w Bytomiu miejsca było brak w korytarzu do odwiedzin to stałam a d....a rwała, nie za fajnie :no: no i duzo ludzi naraz a tak jednak przez salke mniej się przewinie więc chyba bezpieczniej:sorry2: ale mówiła połozna że czasem cała zgraja przychodzą tyle że mamy prawo wygonić taka czerade:-p gorzej na takich salach 4-6 osób, wtedy nie wyobrażam sobie odwiedzin na salach, wystarczy że na te kilka osób które leżą tlenu brak :-p no i dzieci sie drą jedno od drugiego a tu by mi miał jeszcze ktoś gadać nad uchem o nie nie:no: a ja grzybki na klapie od pieca zawsze suszyłam:tak:

Mek przybył, idę:-)

tweenie to dobra wiadomość po tych całych poszukiwaniach choć chciałoby się już wiedzieć przecież i działać :sorry: podjadaj solidnie w ty czasie, może malutka zrobi Ci niespodziankę za tydzień swoją wagą, trzymam kciuki;-)

Vanilka to częste bardzo:eek: cholerka czekam na dobre wieści mimo wszystko.

i za maruśke kciuki, cholerka się dzieje ostatnio:no:

kurde a ja po 4 dawkach dopegytu wogole nie dozycia, spalabym i spala normalnie szok ;/ jeszcze gorszy borsuk niz wczesniej:wściekła/y:

perla zostaje na patologi ...skurcze dalej ma ,plamienia ,rozwarcia nie ma .dostala leki ,jak do rana nie przejdzie beda cos dalej dzialac .
czyli to samo co ostatnio ;/;/;/..

tweenie czyli na karowej 9 czerwca na kasprzaka 9 czerwca a w innych miejscach gdzieś tam w czerwcu, normalnie patologia szpitali. Tweenie ja mam abonament w Medicoverze, tam przyjmują lekarze i z Kasprzaka i Karowej, może tam można zrobić. Robią specjalistyczne USG w szpitalu Medicover. Wiesz co a może spróbuj umówić się na wizytę do lekarza z któregoś z tych szpitali. A może do tej babeczki co prowadziła zajęcia w SR, bardzo sensowna była, moją lekarkę też polecam, ale nie wiem czy przyjmuje gdzieś prywatnie (tak to w Medicover i na Kasprzaka), ale ja ją bardzo chwalę, pomimo trudności by się umówić na wizytę. A może jedź na IP.
O widzę, że się umówiłaś
louise dzisiaj to akurat wina moje koma a jak czasem mam tak jak ty piszesz to wtedy klikam "przejdź do poprzedniej strony" czasem kilka razy a jak wrócę to kopiuję co napisałam i wtedy wklejam. No ja też myślałam, by prać w 60, ale sama nie wiem
ewelad mówisz że w 40stopniach, achaa, ale miałaś wieczór hi hi hi
gregorka miłego weekendu
jedyneczka no to widzę że masz nerwów, wszystko ci się zwala, no i rzeczywiście jak się wali to wszystko naraz. Mam nadzieję, że uda ci się wszystko załatwić
vanilka o kurde perla znowu w szpitalu
perla trzymaj się kochana

A ja dzisiaj jestem trochę w szoku uśmiałam się jaką niespodziankę zrobił mi M. Od jakiegoś czasu bardzo podobają mi się te kosze wiklinowe na bujaczkach, no i coś tam próbowałam licytować na allegro, trochę rozglądam się. No i dziś M dzwoni, że miał mi nic nie mówić, bo ma dla mnie niespodziankę bo był w mothercare....
No i tu uruchomiła mi się wyobraźnia myślę sobie jejku kupił, a mój M na to byłem i są i wziąłem ci katalog :-) Miałam niespodziankę
Ja poszłam dziś na spacer a potem na zakupy do auchan. Dziewczyny nie wiem czy to w każdym, ale w Wola Park otworzyli endo piękne rzeczy w bardzo dobrych cenach dla maluszków. Kupiłam bodziaka i fajny komplecik kaftanik i takie spodenki (14.90), kupiłam jeszcze takie jakby spodenki na szelkach. Generalnie piękne rzeczy w bardzo dobrych cenach bo jakieś bodziaki, kaftaniki, kompleciki, bluzy itp nie przekraczały 20zł. Co do środków piorących kupiłam płyn do prania lovella do białego i do kolorowego. Wiem, że w Biedronie ma być promocja, ale stwierdziłam, że nie wiem jak to będzie tym bardziej że w Biedrze ma być płyn do płukania lub proszek, a ja chciałam płyn do prania. Co do proszku to się opłaca, pewnie płyn też. Powiedzcie jaka jest dobra cena za pieluchy pampers new born bo w auchanie były po 48zł.

Ja wpadam na chwile powiedziec dobranoc
troche jestem niespokojna bo moja Nadinka dzisiaj po powrocie ze spaceru nagle dostała 39 gorączki:-( Nie wiem co to mam nadzieje że albo jakaś trzydniówka albo ząbki.
Cos mi tylko przemknelo że perla znów w szpitalu :-( Dziewczyny trzymajcie się ! Perla nie daj małej wyjść! Jeszcze niech siedzi w tym przytulnym gniazdku!
Ja uciekam do mojej maleńkiej

Perla - trzymaj się kochana.

Dziewczyny z Wawy 27-29 maja o godz. 10 są targi "Świat dziecka" na Prądzyńskiego 12/14.
Nie wiem ile kosztuje wjazd, ale może akurat kogoś to zainteresuje.
O targach - Targi Świat Dziecka

Ja już po zajęciach w SR. Fajnie było uczyliśmy się oddychać, i ogólnie o fazach porodu.
Teraz soczek, krakersy i pełen relaks...

reklama
pociesze Cie,ze u mnie jest to samo .M wraca z pracy a moje dziecko dalej ciagle mowi mama to mama tamto !!
Wiesz,ze mi ten bol nog ustapil conajmniej o polowe...jak juz odpuscilam sobie te dlugi dystanse odrazu ulga ...
moze za duzo chodzisz ??

tweenie normalnie jaja sobie robia !!!

No to mamy tak samo przechlapane. A twoj synek ile ma lat??bo widze 5 ale nie wiem czy to lata czy co??
Wiesz duzo chodze bo musze maly nie da mi polozyc a jak juz usiade to za chwile mnie wola i tak w kolko. A moj M ma to w nosie bo on z pracy wraca i jest zmeczony:wściekła/y:Najgorzej to jest w nocy jak sie przekrece to czuje bol dzisiaj juz od 7 sie meczylam bo bolaly co zasnelam to 20 minut i pobutka. Musze tez zbastowac ale ciezko mi to wychodzi.

Kurcze biedula ta Perla oby jeszcze mala posiedziala najgorzej ze nie jest w PL tu by sie nia zajeli a tam zostawiaja prawie wszytsko losowi. Ale mam nadzieje ze wiedza co robic.
Vanilka a ty gdzie rodzisz??

U mnie dzisiaj sloneczko swiecilo fajnie miala byc burza ale nie bylo i dobrze tylko pranie nie chce schnac.

Dziewczyny mam pytanko powiedzcie mi jakiej firmy sa najlesze kosmetyki dla dziecka?? I buteleczki Aventa czy lepsze timmi jakos tam.??bo chce poszukac na allegro jakiegos dostawcy albo popatrzec ceny i porownac gdzie sie bardziej oplaca czy allegro czy markety??a wy moze sie orietowalyscie.

Tweenie jedz do szpitala i im troche nasciemniaj moze wtedy znajdzie sie dla ciebie miejsce.
Jedyneczka kurcze ale ci nasi lekarze sa masakryczni. Mam nadzieje ze ci sie uda Emi zaszczepic i pojedzie na ta zielona szkole. A M-kowie juz tacy sa. Ich trzeba pocieszyc ale nas to im to ciezko wychodzi. Moj dzis wrocil choc go nie bylo wczoraj caly dzien i dzis polowy to nawet sie nie zainteresowal jak tam ze mna i on po podruzy moglbyc zmeczony a ja ska ze znowu I synek dla niego musial byc wyrozumialy dla mamusi nie musi. Ah

Do góry