reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej dziewczyny, wróciliśmy z M od doradcy, złożyliśmy już wg Notusa wszystkie możliwe oświadczenia, wnioski, załączniki itp, więc mam nadzieję, że decyzja będzie szybko i oby tylko pozytywna.. Papierków i nerwów co nie miara i to przy składaniu wniosków. Nie pozostaje nic innego tylko czekać cierpliwie (nie wiem czy mi się uda - w sumie do obrony mam sobie czym głowę zaprzątać, muszę się uczyć bo jeszcze nic nie umiem ;p).
Trochę Was podczytam i zabiorę się za obiad, pranie i naukę ;]

tweenie ten NFZ to już sobie z nas jaja robi, kobieta w ciąży potrzebuje pomocy a oni takie odległe terminy mają.. pogięło całkiem.. Mam nadzieję, że uda Ci się jednak zahaczyć jaką prywatną wizytę

Ostatnia edycja:
reklama
dzamena ale bym zjadla tych krokietow twoich...:-) wlasnie ostatnio cos za mna chodzi wlasnie jakies jedzenie z grzybami, kapusta kiszona. i 3 rzeczy ktore bym b chetnie pozarla to duszonka, bigos i te krokiety wlasnie. no i jeszcze wczoraj o lazankach myslalam (choc niedawno mialam) :-) to widze juz ustalone jaki mariaz wasze dzieci (twoj synus i corcia jedyneczki) beda mialy :-) hehe-tesciowo :-) ;-) z miluszka nie wiadomo bo nie ma z nia kontaktu w sensie nr tel. a atabe na naszym

ewcik mam jednego linka jakiegos widze w zakladkach i jakis plik pdf na pulpicie-nie wiem czy to te najlepsze-jak M wroci to zapytam i ci wysle na priva :-) o ile to to...poza tym nie mart sie tak bardzo tym praniem i prasowaniem. ja jeszcze odpuszczam. a M stwierdzil ze zakupow jeszcze nie robimy dla mnie i dziecka bo mam urodzic w terminie i jest czas. wiec mu powiedzialam ze nie piore i nie prasuje teraz bo jest czas. a jak urodze wczesniej to proszek wie gdzie stoi i deska do prasowania i powodzenia mu zycze :-) ;-)

jedyneczka
no wiem ze z maluszkiem mi nie bedzie nudno. ale chyba ludzi mi bedzie troche brakowalo. w sensie duzych ludzi i problemow duzych ludzi :-) kurcze ja moge chetnie rodzic w tym cudzie do rodzenia :tak: a na porod w wodzie tez bym sie zdecydowala w takiej fajnej sali :-) łał-jestem pod wrazeniem. u nas w szpitalu raczej syf i sale tez chyba min 4 osobowe i odwiedziny na salach poporodowych-porazka. a ja bede tam z kaska i cycami lezec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

niunia
ale to znaczy te grzyby u was w anglii gdzies zbieralas czy w miejscu rodzinnym? a gdzie mieszkasz? u nas w zeszlym roku naprawde byla posucha grzybowa...suszarka fajna rzecz. ja susze w przeciagu na powietrzu swiezym. a moja kumpela w piekarniku z termoobiegiem (ale mi nie smakuja takie grzyby bo smierdza i sa b patykowate)

mysza na takie samopoczucie to najlepiej sie przespac ;-) :-) ps-tez mi sie nic nie chce...znaczy nic z dostepnych dla mnie rzeczy. nie mowie o wypiciu piwka i szlugasku, badz imprezce do 4 rano, bo na to bym sie chetnie pisala-pod warunkiem ze zostawie gdzies na troche brzuch do popilnowania :-)

tiffi mi tez wczoraj posta szlag trafil. za dluzo czasu minelo od zalogowania do wyslania posta i zazadalo mi ponownego zalogowania przy wysylaniu. a potem nie chcialo wrocic tylko byl komunikat zeby od nowa. a w miedzyczasie wysylalam kumpeli linka na gg bo takto zawsze zapisuje przed wyslaniem posta. ja bym prala w 60 stopniach ale widze ze dziewczyny piora w 40. wiec nie wiem-nie mam pojecia szczerze mowiac.

kama ty pracusiu-zawstydzasz mnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja zjadlam i sie lenie

koncze bo M wrocil z pracy juz. jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!1:-):-):-)

perla z tym octaniseptyem to swieta prawda ,u mnie cała butla stoi i tego mozna uzywac na wszelkie rany ,pieknie sie goi,a ja mam do Ciebie pytanie-z tego co pamietam to ty masz hasimoto?prawda-mam przyjaciółke która jest chora na kuschinga i nastepstwem tego jest hasimoto ,miała teraz robioną biopsie i ma miec operacje,czy znasz jakiegos dobrego lekarza -chirurga? bo własnie ona poszukuje.jakby co to pdaj namiar jesli mozesz

Rozumiem, że to do mnie było :) Tak, to ja mam Hashimoto i usuniętą połowę tarczycy. Ja usuwałam w Szpitalu Bielańskim, blizny praktycznie nie widać, ale miałam porażoną strunę głosową i przez dwa miesiące mówiłam szeptem (ale ja miałam dużego guza i ostrzegali, ze tak może być). Za tydzień w piątek mój tata też będzie miał usuwaną tarczycą, całą, też na Bielanach. Na miejscu Twojej przyjaciółki decyzję o operacji skonsultowałabym jeszcze z dobrym endo, mogę polecić moją Małgorzata Gietka - Czernel, Bardzo Dobry endokrynolog, internista, Warszawa - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl Tam masz wszystkie namiary, ona pracuje w Bielańskim. I ja, i ojciec na chirurgię trafiliśmy prosto z oddziału endo przez poradnię chirurgiczną, więc nawet nie wiem, kto mnie ciął :)

ja sobie zaraz w łeb palnę, bo inaczej się nie da... Pojechałam na Karową, odestałam w mega kolejce do okienka, a pani - po pół godzinie myślenia, co ja mam za patologię, powiedziała, że na 9 czerwca pierwszy wolny termin... Kur... co to za patologia??
Chyba sobie sama zrobię to usg latarką, bo nie da się inaczej. Dzwoniłam do kilku prywatnych gabinetów, po kolei jak leciało z neta, to też na połowę czerwca najwczesniej i to jeszcze z wielką łaską...

Tweenie, spróbuj tu:
Poradnia USG Agatowa :: Home
albo tu:
Centrum Medyczne Damiana

W Damianie mają kilka placówek w Warszawie, umawiają praktycznie od ręki.

dzięki kropa ale chciałabym już lekarza z karowej albo kasprzaka, bo jakby co, łatwiej będzie mi się tam dostać na oddział. Bo sama widzisz, jakie jaja

Czesc dziewczyny ale ta pogoda i koncowka ciazy mnie dobija:( nogi to mnie tak bola ze szok. A moj synek co rusz chce ode mnie cos i tak latam a nie mam sil nawet na zabawe a on tak chce a mnie az serce boli ale kurcze potrzebuje troche odpoczac. A moj maz ma w nosie wszystko a moj synek zamiast go wymeczac jak wroci z pracy to mnie meczy ah. Jak ja bym chciala miec juz po wszystkim.
No nic ide jakis obiad ugotowac.

dzięki kropa ale chciałabym już lekarza z karowej albo kasprzaka, bo jakby co, łatwiej będzie mi się tam dostać na oddział. Bo sama widzisz, jakie jaja
A sprawdzałaś tu?
'ginekolog karowa' o specjalizacji: ginekolog w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl
lub tu:
'ginekolog kasprzaka' z woj. mazowieckiego o specjalizacji: ginekolog w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

Raczyński np. przyjmuje i na Kasprzaka, i w Damianie. Zresztą większość z nich przyjmuje w prywatnych gabinetach. Próbuj...

Czesc dziewczyny ale ta pogoda i koncowka ciazy mnie dobija:( nogi to mnie tak bola ze szok. A moj synek co rusz chce ode mnie cos i tak latam a nie mam sil nawet na zabawe a on tak chce a mnie az serce boli ale kurcze potrzebuje troche odpoczac. A moj maz ma w nosie wszystko a moj synek zamiast go wymeczac jak wroci z pracy to mnie meczy ah. Jak ja bym chciala miec juz po wszystkim.
No nic ide jakis obiad ugotowac.

pociesze Cie,ze u mnie jest to samo .M wraca z pracy a moje dziecko dalej ciagle mowi mama to mama tamto !!
Wiesz,ze mi ten bol nog ustapil conajmniej o polowe...jak juz odpuscilam sobie te dlugi dystanse odrazu ulga ...
moze za duzo chodzisz ??

tweenie normalnie jaja sobie robia !!!

hejka:-)

dziś pewnie wszystkie Was pobiłam,obudziłam się dopiero o 11 hihi, fajnie się spało,więc korzystam ile moge ąz do lipca :))
przed chwilą ładnie nawet słońce świeciło no to teraz leje bo jakby mogło być inaczej,nie mam humoru przez tą pogode,przez nude, jade po południu do mamy bo jej dawno nie widziałam to pewnie mi się poprawi humor

jedyneczka u mnie to samo,wylewka pod panele nie chce schnąć,więc zaś się opóźni o jeden-dwa dni
tweenie nosz kuźde normalnie szok, patologiczny kraj.....

reklama
witajcie:-)

wczoraj koleżanka przyjechała z UK i się witałyśmy:-D a D się tak z nią witał, że na wyścigi sobie drinki robił- takie to nienażarte czasami, aż mnie wkurzył, a potem jeszcze łażąc za mną i próbując mnie przeprosić jeszcze bardziej mnie wkurzył:wściekła/y: niby nic, bo ja zawsze byłam imprezowa dziewczyna, ale teraz to mnie wkurza! i już, i może mnie wkurzać, bo w ciąży jestem, a co! wie, że ma przerypane, więc dziś sama słodycz:-D sprzedałam wyrko na allegro, więc się cieszę, bo mogę w końcu kupować duże gabaryty dla dzidzi-wózek, wyrko, komodę:-)
a ja się wczoraj ululałam piwkiem karmi:-D popiłam pespi i mlekiem, także super fantazyjnie, a najlepsze że nie wstałam dziś na siku w nocy:szok:

tiffi no jak widać pan fachman potrzebował bodźca moralnego, żeby zebrać poope w troki:-) dzidziuś jest do koloru i do białego- ja piorę wszystko w tym do koloru-biały to też kolor:-D ja piorę w 40 st
nadiaa to niedobrze z tym ciśnieniem, Ty się stresujesz, ciśnienie jeszcze bardziej rośnie i takie koło:-(
madzik a jakiego masz piesia? moja też się boi burzy-siedzi wtedy jak trusia, a nawet wyczuwa ją , zanim nadejdzie-meteopatka:-D
niunia moja też tak walczyła w brzuszku poprzecznie-chyba się wtedy obracała do pozycji startowej:-)
Ewcik wyluzuj trochę-kobieta-tajfun:-) a co do usteczek, to może wykorzystasz i udostępnisz do zdjęć do jakiegoś pisemka dla dużych chłopców- za odpowiednią opłatą oczywiście:-D niech coś będzie z tej ciąży, a nie tylko wydatki, a co do bólów starczych , to ja też mam- mnie rwa ciśnie, że hej, łażę jak pokraka:zawstydzona/y: my też dostaliśmy zwrot vatu po remoncie, to się robi w formie rozliczenia na specjalnym formularzu i składa w US, a fv trzeba 5 lat trzymać, jakby chcieli sprawdzić
kropa u nas też pokazywała taki sprzęt na brodawki, podobno po 2 dniach noszenia już nie czujesz , że masz je w staniku- no nie sądzę:-D a poza tym , gdzie ja bym taki wielki stanik kupiła, żeby je tam jeszcze wepchnąć? u nas doradca latacyjny mówiła, że w ost miesiącu nie powinno się nosić staników z fiszbinami, bo blokują kanaliki
aisim powodzonka
jedyneczka masz rację, mój pracodawca jest wspaniały- korporacja-rzygokracja:-) u mnie też po oddechowych ćwiczeniach bejbi szaleje:-) u mnie jest podobne ustrojstwo, w każdej sali i nawet rysunki, jakie pozy można przyjmować: pogranicze cyrku i gimnatyski artystycznej:-D ale co to dla mnie, jak ja taka gibka i zwinna jak gazela:-D
dzamena ja na grzybkach byłam dwa razy w życiu- raz nie znalazłam nic, a drugi raz z miną zwycięzcy powróciłam z pełną siatą- oczywiscie wszystkie trujace jak się okazało- no nie wpadłam, że one takie wielkie i piękne, a nikt ich nie zebrał:-D
agatka_natalia no jak tak M grzecznie prosi, to się wstrzymaj-wykaż się dobrą wolą:-D
a że ja widzę słońce, pierwszy raz od 2 tyg:-) to jadę na działkę:-) była u mnie połozna srodowiskowa-przesuper babeczka, tryskająca optymizmem, po prostu jestem zachwycona, dała siatkę próbek, butelkę aventu, pocieszyła, doradziła-jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:-)

Do góry