reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

u mnie sloneczko wyszlo :-) jestem w ciezkim szoku. jak to mowia...: " nie widziala dupa slonca" hihihi no to wreszcie widzi a nie tylko na obrazkach i w internecie :-)
moze jutro wyjde nawet na spacer :-)
o jakze mi sie nudzi...mam jakies filmy dziwne i chyba wlacze bo jjuz nie mam co ze soba zrobic. przeczytalam wszystko o laktacji i karmieniu i ani troche nie jestem madrzejsza. duzo roznych dziwnych rzeczy pisza w tej ksiazce: np ze nie wolno klasc kocyka dziecku do lozeczka absolutnie bo sie udusi. i ze dieta przy karmieniu jest o wiele lepsza i latwiejsza i bez tylu ograniczen dla kobiety w porownaniu do diety w ciazy. hmmmmmmm-pozwole sobie sie nie zgodzic. a poza tym dochodze do wniosku ze pani na SR (specjalistka laktacyjna) mowila prawie slowo w slowo to co jest w tej ksiazce. jakbym ja przeczytala przed tymi zajeciami to nawet lepiej bym je poprowadzila hihihi o jezu-z nudow robie sie zmierzla.

reklama
Ale tu pustki!!!
Ja po zakuapch ,mama kupiła małej jedno body i pajacyka,a ja dla siebie nową posciel bo powiem wam że ja od 2 tyg spię na osobnym łóżku bo mi wygodniej i M nie budzę jak spac nie mogę więc jest tego plus.
Tweenie no piękne te terminy u ordynatora,lipiec-no smiechu warte!!!
Louise mi tez slonca brakuje-podobno od jutra ma go troche byc,ale ja chyba tylko jak cos pojde do parku na ławkę bo brzuch mi twardnieje i ledwo chodzę :(((
Vanilka zyjesz po tym prasowaniu???

Tak więc wyklad o znieczuleniu sie nie odbyl, bo pan anestezjolog byl potrzebny gdzie indziej-przywiezli kogos z wypadku. Nastepny wyklad w nastepny czwartek, rano mamy dzwonic czy sie odbedzie. Troszke po sklepach sobie pochodzilam.

tweenie rece poprostu opadaja:wściekła/y:

madzik nie ma to jak wypad na zakupy, i to udany:-)

vanilka zazdroszcze relaksu w wannie, zreszta w pelni zasluzony byl:-)

jedyneczka co za nieslowny babsztyl:wściekła/y: ja tam bym im nie odpuscila

madzik ja wlasnie siedze i sobie marze o plazy u nas nad woda i sloneczku..ahhhhhhhh...no to biedna jestes z tym brzuszkiem...ja na szczescie mam b szerokie lozko bo spimy w 2 strone-takze mamy 2,15 m do dyspozycji i kazdy swoja koldre wiec w nocy jak sie uprzemy to mozemy sie nawet nie spotkac :-)

vanilka
ja juz tez lezalam w lozeczku ale wstalam

cholerka zepsulo mi sie dvd w polowie filmu. chcialam wcisnac pauze bo siku mi sie zachcialo i klops. juz nie dalo sie nic i nie dziala-a plyta zostala w srodku. jeszcze i to!!!:wściekła/y: juz i tak sie nudze to odpadla mi jedna z rozrywak i nic juz nie zostalo. a taki fajny fiolm ogladalam "a mighty heart" z angelina jolie. to juz teraz sobie nic nie obejrze. mam nadzieje ze jeszcze jest na gwarancji-poltora roku ma i nie jakis mega szmelc bo sredniawka-panasonic...wkurzona jestem. i jeszcze ten wulkan i brak lata....ehhhhhhhhhh...:-(

a M sobie bezczelnie spi i nic!!!:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witajcie. Mam dosc juz dzisiejszego dnia i dobrze ze juz jest go koniec. Maz sobie wyjechal a mnie moj maly to dzisiaj mnie wymeczyl nie samowicie a to zabawa a to to i tamto a to na dwor ah zero lezenia a tak mi sie chce. Ale juz spi wiec i ja sobie odpoczywam z lapkiem:).
No ja juz ciuszki mam przygotowane poprasowane i poprane do tego mam jeszcze w reklamowce od mamy i nie mam sil by pochowac do szafki:-D
Kurcze musze zrobic zakupy dla malej znacie moze jakiego dostawce na allegro ktory ma wszytsko i nie drogie???

a ja wlasnie w lazience zauwazylam plyn z brodawek i chyba to ta cala siara :confused: no i po co?-powinna poczekac na po porodzie-jeszcze sie nanosze poplamionych ciuchow :-):tak: ide obudzic M, juz pospal, wystarczy mu

reklama
agatka natalia no to mnie rozbawiłaś na maksa z tymi tabletkami :-D
vanilka wszystko zależy od postaci tej cukrzycy, ja nawet nie mam takiej strasznej bo jak trzymam w miarę dietę to wyniki ok. Diabetolog mówił, że normalne, że się chudnie, ale ja nie mam bardzo z czego. Ja wiem, że wiele z Was pisze, że im trudno bo tyją, ale uwierz mi dla mnie to też zmartwienie bo nie wiem czy z dzidzią wszystko ok
niunia wierzę, że się stresujesz. Moja znajoma pierwsze dziecko rodziła w UK a drugie w Polsce i naprawdę mówi, że opieka nie do porównania
kama moja koleżanka, która rodziła też schudła na początku, pytanie jak wygląda twoja dieta jak często i jak dużo możesz jeść.
nadiaa idziesz do szpitala??
jedyneczka no właśnie myślę, że tak jest, ja tego jakoś nie czuję, ale M mówi, że schudłam a i brzucha za dużego nie mam
aneta ja mam te bolero jeszcze jedno opakowanie i czekają, nie wiem kiedy je zjem
ewelad umowa do czasu porodu fiu fiu - Pracodawca Roku!!! Nie stresuj się kochana tak tym co podają w TVN24, jak była powódź we Wrocławiu to mój M tam był, oczywiście sytuacja była trudna, ale mówił, że to co pokazywali w tv to normalnie zgadzało się z prawdą w 1/4
oliwia ale bym zjadła pierogów z mięsem
tweenie jak byłam na Sr to się zastanawiałam co z tobą nic nie pisałaś, a co ja tu widzę, że zostałaś odesłana, tylko zastanawiam się, dlaczego miałaś iść do rejonu, dlaczego zajmowała się tobą położna a nie lekarz?? nic nie rozumiem. Może powinnaś zażądać konsultacji lekarza a nie położnej, albo prywatnie do jakiegoś lekarza z kasprzaka
mystique ja wiem że to żadne pocieszenie, ale u mnie remont stoi w jeszcze większej d... niż u ciebie, dla małej nic nie mam popranego, poprasowanego, nie mam torby do szpitala - znaczy jej zawartości itp. Jestem w lesie

A ja dzisiaj miałam nawet intensywny dzień. Powizycie u dibetologa z M pojechaliśmy odebrać brodzik (wanna i prysznic mają dojechać lada dzień), potem do ikei atam zjadłam super obiad (uwielbiam ikee za to że mogłam zjeść ) kupiłam w ikei fajny śpiworek dla małej to znaczy była jakaś fajna propocja i taki dla większego dzieciaczka (6-12 m-cy kosztował 29.90), zamierzam jeszcze kupić na wcześniejszy czas. Kupiłam takie coś podkładkę do przewijania taką dmuchaną i do tego powłoczki. Potem pojechaliśmy do naszych fachmanów była rozmowa (miałam się nie odzywać, M miał mówić, ale nie wytrzymałam) - pogadaliśmy i chyba nieźle wyszło bo się gość przejął - skutki zobaczymy jutro (ma przygotować rozliczenie) i przez najbliższy tydzień (cytuję " zabieram się do roboty, bo chcę tu trochę porobić" - myślicie że powinnam mu zacząć bić brawa?).
Byliśmy na SR dzisiaj ćwiczenia, było całkiem fajnie bo to z mężami były zajęcia. Przyznam, że jestem trochę zmęczona, ale aktywny dzień. Acha i najważniejsze lubię ikeę bo po ich obiedzie miałam niski cukier więc zjadłam loda - był pyszny!!!!!!
Mam jeszcze szybkie pytanie ciągle zastanawiam się co kupić jelp czy lovellę i napiszcie jak możecie czy te proszki/płyny są uniwersalne, czy do białego i do koloru oddzielnie. Z góry dziękuję

Do góry