reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Wlasnie wykompalam sie -matko ,niedlugo to ja z wanny juz o wlasnych silach nie wyjde przez ten brzuch :-Dtez Wam tak ciezko ,czy tylko ze mnie taka orka ???:happy2:

mysza co za pytanie hehehe nie moja dziedzina :happy2:ale dobrze,ze uzyskalas juz pomoc :)

dzamena eee to Ty nie jestes uzalezniona od BB ,jak dwa dni Nas tu nie odwiedzialas :happy2:

perla moze wrazie W wez sobie zrob taka wyprawke do szpitala ,popierz ,poprasuj ..

dzis chyba w tv YCD ..jak co srode hehe ..rozrywka ;-);-)

reklama
Różnych sposobów na dziecięca skórę juz próbowałam i powiem szczerze-tormentiol 5zl w aptece i jest najlepszy tyle ze jest brązowy,trudny do sprania i brudzi... Krochmale i inne cuda tez próbowałam. Nawet trzymałam mala w tetrze-byly chcial prac wiec pral, Ale wygotowana wata...? Hahaha dobre:) przynajmniej działa na poprawienie humoru bo mi teraz pomogło:):):) mają ludzie pomysly...
A moze to taka polozna z jajem i chciala was rozweselic w ta pogodę:)

Dziewczyny dzięki za namiary -zaczęłam robić tą listę nową, ale proszę dajcie mi parę dni bo coś dzisiaj kiepsko się czuję.Mała mi ciśnie na wsyztsko i na dodatek mam atak rwy kulszowej i bardzo boli.Mam nadzieję,że po weekndzie się z tą listą wyrobię-nie bądzcie złe ,ze tak dlugo........
Robilismy ten wzór na ścianie i tak srednio wyszedł-z daleka to ok wygląda,ale z bliska jakies wybrzuszenia widać.Jutro M będzie to małym pędzelkiem poprawiał :)
Vanilka ja juz też z wanny ledwo wychodzę-chyba przerzucę się na prysznic chociaż nie lubię za bardzo............

vanilka zle napisałam ze az dwa dni bo wczoraj byłam rano ale tylko czytałam przez moment ,
jedyneczka ach brak słów normalnie i sił tez ,ale co tam jak znajde chwile to opisze u nas
ale strasznie mnie zaniepokoiło to co sie dzieje na bb tzn chodzi mi o dziewczyny perla,atabe,tweenie ja tez czuje ze nie donosze do terminu ,co za jakis okres posrany

Dziewczęta mam dwa pytania z serii 'rozterki ciążowe':
1. czy można używać maty do masażu (takiej do wanny)? efekt coś jak jacuzzi, bo mi tak ta rwa daje po poopie, że ledwie łażę
2.czy można stosować osłonowo do antybiotyku trilac? na ulotce jest, że nie spr u ciężarnych, na necie, że oki, może któraś zażywała? bo jak coś to jutro dopiero w aptece zapytam?

madzik wiem, co czujesz, ja i moja rwa łączymy się z Tobą w bólu:-) jak to ma jeszcze 1,5 msca potrwać, to chyba hulajnogę zapodam, bo w przeciwnym razie mogę mieć problemy komunikacyjne:-)

dobry wieczór :tak:

ja tylko na chwilkę...i zaraz uciekam do łóżka
przepraszam że nie odpisze Wam
ale nie mam siły
tylko PERLA-dobrze ze jesteś w domu...oszczędzaj sie ile możesz!!! trzymam kciuki!!!!
ja to dziś miałam dzień...myślałam że ze świata zejdę....:-(
niby wszystkie zęby mam wyleczone-a tu kurka na wacie...po 4-ej w nocy ból jakich mało...
i co tu robić????
latałam po domu żeby tabletkę znaleść -bo miałam jeszcze apap ale gdzieś mi wybył...:wściekła/y:
męczyłam sie jak ...............
potem musiałam jechać do moich rodziców bo tam miałam umówioną wizytę u endokrynologa....
w trakcie jazdy tak mi sie słabo zrobiło że musiałam się zatrzymać -bo myslałam że zemdleję....
poszłam do tego endo....
od niej od razu do mamy do ośrodka...żeby mi ciśnienie zmierzyła....
i tętno u położnej
ciśnienie 150/80 -wysokie bo zawsze mam 120 najwięcej.....
tętno okazało się dzięki Bogu że dzidzia ma dobre-uffff
potem jeszcze musieął szybko wracać bo udało mi się wkręcić do dentystki
zęba rozwierciła i zobaczymy...
przy okazji zdjeła mi też kamień....jakie dziwne uczucie...teraz mnie dziąsła swędzą
kazała płukać szławią albo rumiankiem
poszłam do apteki..pytam o szałwię albo rumianek-babka poleca mi coś gotowego z ziół i mówi a...to nie będzie dla pani dobre bo pani w ciąży a tu jest alkohol ....mówiła że szałwia będzie ok!!!!
no to zakupiłam....przyjechałam do domu zaparzać sobie chcę-i co...???
czytam
CIĄŻA i KARMIENIE PIERSIĄ -spożycie zabronione!!!!- h......nie farmaceutka z tej baby....
lepiej jakbym sobie małego walnęła z tych ziółek ...a ta mi tu płukankę poleciła...:zawstydzona/y::wściekła/y:

dobry wieczór :tak:

ja tylko na chwilkę...i zaraz uciekam do łóżka
przepraszam że nie odpisze Wam
ale nie mam siły
tylko PERLA-dobrze ze jesteś w domu...oszczędzaj sie ile możesz!!! trzymam kciuki!!!!
ja to dziś miałam dzień...myślałam że ze świata zejdę....:-(
niby wszystkie zęby mam wyleczone-a tu kurka na wacie...po 4-ej w nocy ból jakich mało...
i co tu robić????
latałam po domu żeby tabletkę znaleść -bo miałam jeszcze apap ale gdzieś mi wybył...:wściekła/y:
męczyłam sie jak ...............
potem musiałam jechać do moich rodziców bo tam miałam umówioną wizytę u endokrynologa....
w trakcie jazdy tak mi sie słabo zrobiło że musiałam się zatrzymać -bo myslałam że zemdleję....
poszłam do tego endo....
od niej od razu do mamy do ośrodka...żeby mi ciśnienie zmierzyła....
i tętno u położnej
ciśnienie 150/80 -wysokie bo zawsze mam 120 najwięcej.....
tętno okazało się dzięki Bogu że dzidzia ma dobre-uffff
potem jeszcze musieął szybko wracać bo udało mi się wkręcić do dentystki
zęba rozwierciła i zobaczymy...
przy okazji zdjeła mi też kamień....jakie dziwne uczucie...teraz mnie dziąsła swędzą
kazała płukać szławią albo rumiankiem
poszłam do apteki..pytam o szałwię albo rumianek-babka poleca mi coś gotowego z ziół i mówi a...to nie będzie dla pani dobre bo pani w ciąży a tu jest alkohol ....mówiła że szałwia będzie ok!!!!
no to zakupiłam....przyjechałam do domu zaparzać sobie chcę-i co...???
czytam
CIĄŻA i KARMIENIE PIERSIĄ -spożycie zabronione!!!!- h......nie farmaceutka z tej baby....
lepiej jakbym sobie małego walnęła z tych ziółek ...a ta mi tu płukankę poleciła...:zawstydzona/y::wściekła/y:

też jestem farmaceutką i myślę, że ta pani zakładala, że nie będziesz tego pić...

reklama
kasiamaj pić może nie ale płukać pewnie można ;-)

tetina tormentiol rewelka, na pryszcz, skaleczenie czy wręcz otwartą ranę ale u maluszków z tego co wiem się nie zaleca a wręcz przeciwnie, ponoć dozwolony od 3go roku życia.

padam laseczki, spokojnej nocy:tak:

Do góry