reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
witam wieczorowo
a raczej dobranoc weszlam powiedziec. nie odpisze wam bo musze nadrobic ale to juuuuuuuuuutro (ziew). wyczytalam tylko o mace ziemniaczanej-potwierdzam-to jest jednak najlepszy sposob na unikniecie potowek u dzieciaczkow. a ja sama czasem w mega upaly uzywam zamiast pudru do twarzy-polecam-buzia po calym dniu wyglada milion razy lepiej niz po pudrze ;-)
ewelad
1) jaccuzi w ciazy zabronione wiec tej maty tez bym nie uzywala
2) wiekszosc lekow nie jest testowana na kobietach w ciazy (rzadko ktora by sie na to zgodzila) wiec asekuracyjnie pisza firmy zeby nie uzywac w ciazy. a prawdopodobnie mozna skoro tak pisza na necie. ale dla swietego spokoju-geperty polecala kiedys jakis probiotyk, ktory mozna w ciazy uzywac. nie pamietam nazwy i chyba bys musiala przeszukac watek glowny (powodzenia ;-) :-D). ale to bylo cos na litere "l" z tego co pamietam

mysza tak na zdrowy rozum jak router jest do dzielenia sygnalu to powinnas miec to podlaczone w kolejnosci: kablowka-modem-router. ale ja to tak na chlopski rozum-nie znam sie za bardzo. aaaa...czytam ze nie masz modemu-no to chyba router i kablowka dopiero-o ile macie i kablowke i neta z tego samego zrodla :confused:

jedyneczka no to pysznosci mialas :-) zjadlabym takiej smietany :-) znaczy jak opisujecie te pysznosci to bym je zjadla ale jak sie biore do przygotowania to mnie odchodzi ochota na slodkie. i dzis np znow micha winogron...ale moze to i lepiej-wy chudziny mozecie jesc smietany i drozdzowki i ciacha i wz-tki. a ja gruber to najlepiej tylko winogron :tak:

tiffi nie wiem wlasnie ile Stasinek wazy...ten gin mi tylko raz go "zwazyl" jak juz sie b dopominalam, wrecz agresywnie. to bylo chyba przed polowkowym...pol kilo wtedy wazyl. termin mam na 25 lipca a ty? teraz mam wizyte 28 maja i zamierzam sie juz na 100% dowiedziec o wage juniora i wzrost :-)

perla no kamien z serca ze juz jestes w domu i ze sie to tak skonczylo. ale teraz naprawde b sie pilnuj kochana. nie rob nic kompletnie a taka mini wyprawke sobie na wszelki naszykuj, jak vanilka radzi-znaczy rekami M-ka.

tweenie
bedzie dobrze -glowa do gory-moze ta ginka troche pochopnie dala ci skierowanie do szpitala...ale nie zaszkodzi jak cie zbadaja. a przede wszystkim dzidzie

atabe kochana odezwij sie jak bedziesz mogla. mam nadziej ze ok wszystko juz.

ale spiaca jestem

trilac można stosować w ciąży
Mruczka pani w aptece dawała Ci jakąs płukankę i jak zobaczyła ze jesteś w ciąży to stwierdziła że nie można i dała jakąś inna płukankę z szałwią , dobrze zrozumiałam :)? Płukanki na ogół nie są do spożycia (ale różnie są wykorzystywane :) ) więc dlatego ta informacja. Nie wiem jaką masz tę płukankę ale sprawdź zawartość etanolu ile jest w ml i czy ona jest gotowa do spożycia czy trzeba rozcieńczyć z wodą, jak trzeba rozcieńczyć to tego etanolu wcale nie musi wyjść tak dużo :)
Oh jak mi się marzy jakieś piwko :)

niunia mój brzuch jakoś często twardnieje a dzisiaj miałam takie jakby ścigania brzucha
jedyneczka z fortuny też są w kartonach bez cukru, ale ja akurat poszłam do sklepu i chciałam kupic coś małgo tak do napicia się i szukałam w tych bobofrutach, bobovitach czy jakoś tak, bo stwierdziłam, że co jak co, ale w takich soczkach dla małych dzieci cukru nie ujrzę a tu normalnie
vanilka u mnie macica stawia się od dłuższego czasu, czasem czuję taki jakby skurcz, ale nie sa one ani regularne, ani jakoś mega silne więc nie panikuję, nospa forte mam brać 2 razy dziennie
malewa i ty Brutusie przeciwko mnie - no dobij mnie tą bitą śmietaną jagodami i truskawkami
perla wiem, ze to żadne pocieszenie, ale ja jestem też w ciemnej dupie, bo nie mam 90% rzeczy, też jakoś się nie spieszyłam a tu jednak trzeba być przygotowaną.
A jak ty się w ogóle masz??
ewelad nie wiem co to za mata, ale jesli powoduje jakieś drgania na brzuch to raczej nie, ja kiedyś pytałam o masażer taki delikatny ginka powiedziała, ze nie nawet ręką nie wolno masować po brzuchu, pytałam też o krzyż powiedziała,że bez urządzeń typu masażer, ale ręcznie można - tyle tylko wiem
louise ja miałam wstępny termin na 27.07, potem na 22.07, mnie się wydawało, że to może być nawet 30.07 (długie mam cykle), a moja gin, mówi, że to może być znacznie wcześniej bo cukrzyca. Mała w 30tyg ważyła 1300 więc raczej mała. Za tydzień mam USG to sprawdzę czy wszystko jest ok, czy przybiera na wadze.

Dziewczyny padam na twarz. Byłam na SR, najpierw jakaś babka gadała o prawnych aspektach (to znaczy poczytała slajdy) - nudy, ale potem przyła taka jajcarska położna. Pokazała nam kilka filmików jak kobiety rodziły (no tak dokładnie z główką wychodzącą) - porody te były z partnerami i tu mieliśmy ubaw. Mój M dzielnie oglądał. Położna fajnie powiedziała, że jak zaczną się te skurcze to żeby nie mówić partnerom bo oni zaczynają robić swoje notatki is tresują ciężarną, potem przyjeżdżają i odczytują te wszystkie zapiski, a w rezultacie już nie męczą swojej kobiety i jej przechodzą te skurcze już. generalnie trochę przedłużyła wykład, a ja jakoś kiepsko się czułam. W ogóle to macica mi się mocno stawia (biorę nospę, magnez luteinę), mała jakoś uciska pęcherz, jakoś kiepsko się czułam, do tego późno zjadłam kolację i miałam bardzo wysoki cukier.
Jutro jadę do diabetologa, z M mamy trochę do załatwiania a wieczorem na ćwiczenia do SR.
Dobra zmykam spać. paa

hehe wszystkie poszły spać :-D

chciałam się pochwalić, że jakimś cudem podłączyłam. Musiałam wejść i skonfigurować router poprzez ip na stronie internetowej... Więcej szczęścia jak rozumu... Ogólnie chciałam powiedzieć, że modem nie był wymagany ;-)

Ciągle bym jadła... chyba wsunę serek homogenizowany, bo jak się nażrę to będzie mnie męczyła zgaga...

Tiffi - nam też położna polecała filmy o porodzie, ale z cyklu "pierwszy krzyk" - ponoć są na necie... Ja to lubię jak jest trochę krwi... słabe filmy mnie nie kręcą, ale mam nadzieję, że mój poród będzie ekspresowy i rodem z filmów z USA :-D

Witam laseczki

Oj jaki ze mnie dzisiaj ranny ptaszek :-)

Co do kompieli to dziewczyny uważajcie na mocno ciepłą wode. W poprzedniej ciąży jak byłam w szpitalu to była tez laska co sobie gorący prysznic sprawiła i momentalnie krwotoku dostała. Więc kompiele tylko w ciepłaj !!

Wiecie ja sobie wczoraj poczytalam tak na wszelki wypadek jak sie poród w domu albo w samochodzie przyjmuje i mężowi dalam instrukcje. Czasem mam obawy że nie zdąże do szpitala, niby to 50 km ale godz się jedzie, a mój gin ostatnio mi powiedział że ten może być jeszcze szybszy niz ostatni:blink:

no nic zmykam narazie bo me dziecie się obudziło

A jeszcze coś.. Czy wasze maluch też chcą wam cc od środka zrobić ??? U mnie jest masakra, mój brzuch to sie normalnie niedługo podrze.

dzindybry :-)
ja juz na nogach. a raczej na zadzie. pije kawke i chcialam was poczytac ale sie opitalacie i nie mam co. ale lepiej nie miec co czytac na bb niz czytac zle wiesci jak wczoraj. wiec ciesze sie ze najwyrazniej wszystko ok u was. u mnie tez w miare nie liczac tego ze sie nudze jak zwykle. M zostawil kase wiec zejde niedlugo na dol po jakies zakupy sniadaniowe. mam ochote na jajecznice na masle ze szczypiorkiem. i chyba w ta strone pojde.
nie wiem czy pamietacie jak wam mowilam o moich przygodach remontowych z "super" ekipa wstawiajaca okna (nasz kolega i spolka:jego kolega i tatus kolegi). wtedy jedyne zgrzyty jakie byly i nerwy to przez nich. no i wczoraj byl pan kominiarz (nie miaalam guzika w dresiku :-() i powiedzial ze te nawietrzniki ktore mamy zamontowane w oknach (wyciete uszczelki tam zamontowany nawietrznik) nie kwalifikuja sie do zwrotu kasy za okna ze spoldzielni. a kołki wiedzialy ze bedziemy chcieli zwrot za okna. to 3000 i piechota nie chodzi. mowili ze dobre i ze zwroci spoldzielnia. no zeby ich....!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to juz 2 osoba ktora nam to mowi wiec raczej tak jest. ale wczoraj stwierdzilismy ze nie chcemy juz miec z tymi partaczami nic do czynienia i chyba zalozymy te okienne nawiewniki na wlasny koszt-okolo 240 zl. no co za buraki!!!!

nasza dzielna wojownicza mysza :-) co prawda to jak walka wiatrakami taka walka z routerem ale sie udalo :-)

malewa kurcze ja zawsze uzywam dosc cieplego prysznica. nie umiem sie myc w chlodnej wodzie. i tak juz poszlam na ustepstwo i nie kapie sie we wrzatku parujacym...i w ogole ciezko mi powiedziec czy to jest zaledwie ciepla woda czy juz goraca bo mam troche spaczone pojecie cieplej wody :-( ale staram sie nie lac po brzuszku tylko jakby po rece najpierw. no nieeeee-lepiej zebys urodzila w szpitalu jednak. ale ty jestes expresowa dziewczyna :-)

tiffi u mnie tez sie czesto twardnienia brzuszka prfzytrafiaja. ale wyczailam ze o dziwo jak jednego dnia zjem no-spe to nastepnego brzuszek luzniutki-nawet tych 5-6 czasem nie ma. nie wiem o co chodzi. ogolnie to u mnie jest duzo lepiej po cordafenie i lezeniu. ale jak za dlugo leze to tez twardnieje wiec lipa. najgorzej przy siedzeniu-to juz non stop brzuch twardy. usg tez mam w przyszlym tygodniu to porownamy wagi naszych dzieciatek :-) o ile moj gin mi raczy powiedziec...

Ostatnia edycja:
dzień dobry ;-)
dziś już mi lepiej -przynajmniej noc przespałam.
muszę skoczyć na małe zakupki -bo nawet chleb mi wyszedł z domu.:-)
u nas dziś nie pada...tylko straszna duchota,o...i słonko się przedziera przez chmurki.
może nadchodzi piękniejsza pogoda????:-)

dzięki dziewczyny-w sprawie płukankowej.
i sam już nie wiem czy tą szałwię stosowac?????
może kupię dziś rumianek???

miłego dnia mamuśki.

reklama
witajcie Dziewczynki:-)

a ja dzisiaj wstałam o 6, tzn. piesio mnie obudził, siedząc jak psychol nad moją głową i prychając, dopóki się nie obudziłam i nie zaczęłam miziania spełniającego oczekiwania mojej włochatej królewny:-D wyczesałam piesia o 6.30, a o 7 już byłam na spacerze-dzisiaj taka ze mnie robotna dziołcha:-D
teraz mam w planach gotowanie zupy koperkowej-debiut, więc na dwoje babka wróżyła co do efektu:-D a później pranie ciuszków cd, uzupełniłam też listę rzeczy do kupienia- same pierdołki za marne 400 zł:-D
louise nie wiedziałam, że można jakiś zwrot za okna dostać, ale to przy własnościowym mieszkaniu, czy jakim?

dziękuję za odpowiedzi w spr maty i trilacu, maty użyłam już wczoraj, bo mnie tak nap.... ta rwa, że po prostu szok! jestem przerażona perspektywą takiego poruszania się przez kolejne 1,5 msca:-( ale w takim razie odpuszczę sobie:-(
Mruczka a ja wyczytałam , że Ty farmaceutka, więc może wypowiesz się fachowo odnosnie trilacu- czy można w ciąży?
Mysza no też mam takie przeczucie, że mój poród będzie wyglądał niczym z filmu usa, ale będzie to raczej dramat/horror niż komedia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry