reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witam jeszcze wieczorową porą:-)
zajęcia w SR oki, dzisiaj doradczyni laktacyjna-spoko babeczka, taka chichotka, ale jak sprzęty wyciągnęła różniaste, to zrobiłam taką minę, że ona do mnie: proszę się tak nie przerażać:-D niech to moim cycorom powie:-D w zw z tym zadałam na zakupowym pytanko, proszę o odpowiedź:-)
Cynamonka, dzięki za linka, ale ja w gorącej wodzie kąpana, więc już zakupiłam i będę w najbliższych dniach 'tworzyć' :-)
kasik no nie jest ten przepis szałowy, ale wyszła naprawdę pyszna: poszatkowałam kapustę, zalałam wodą, do tego łyżka cukru i pół łyżki soli, pogotowałam ok 15-20 min, aż zmiękła, w połowie gotowania dodałam posiekany pęczek koperku,następnie odłałam nadmiar wody, dodałąm zasmażkę z z margaryny i masła, zamerdałąm pogotowałam jeszcze 10 min i wsio:-)
tiffi to u mnie na SR dla odmiany same dziewuszki, w mojej grupie 1 chłopaczek na 6 par:-) a żeby to moje dziewczę za mąż wydać, to wychodzi z tego, że do Warszawy trzeba będzie jechać swatać:-D

reklama
Witam wszystkie lipcówki, jestem tu nowa
Mam termin na 2 lipca ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Nadiaa88

I jak ten ból ? Cos sie wyjaśniło ? Ja miewam bóle pod lewą piersią od miesięcy ale już sie przyzwyczaiłam, sprawdziłam wszystko, wyniki ok więc to musi byc ucisk dziecka na narządy lub nerwy.

Ostatnia edycja:
jutro sie dowiem czy to napewno przez dzidzie;p ja miewalam czesto bole ale z prawej strony a zlewej i to jeszcze tak silnie mam 1 raz dlatego sie zaczelam zastanawiam ...

dziewczynyja tylko na moment bo jestem juz zmeczona (3,5h w szpitalu)
a wiec tak jak myslalam, po wizycie wiem niewiele wiecej... zrobili ktg, wypelnili tone papierkow, no i przynajmniej ginekologicznie zbadali, usg oczywiscie nie mialam... wg nich wszystko ok, szyjka nie skrocona choc rozchylona i wiotka (ale to dlatego ze rodzilam) i to moze jest przyczyna takich plamien... moze? rece opadaja... dobrze ze bede rodzic w PL...
przepraszam ale nie mam sily Was dzis nadrobic... dobranoc!

tiffi wybacz za określenie, jeżeli Cię to w jakiś sposób uraziło ale naprawdę nie chciałam nikogo urazić i było to w moich ustach wypowiedziane dość pieszczotliwie.. przepraszam, czasami zapominam że moje pieszczotliwe zwroty mogą kogoś zniesmaczyć.. ci co mnie znają, wiedzą że gdy mówię np. 'paskuda' to jak najbardziej bardzo lubię tę duszyczkę ;-) ale ok, postaram się unikać tutaj takich nieporozumień, pozdrawiam

Hip hip hura jutro wymieniają okna i w ciągu tygodnia może się uwiną ze wszystkim:tak: jedynie co to że po 15ej będą przychodzić ale nie ma rady, trudno było kogoś od zaraz znaleźć. Więc meble usunięte i wsio przygotowane w oby pokojach a mnie krzyż pęka :baffled:

magdzia idź do innego, skonsultuj i staraj się nie denerwować bo ja zauważyłam że w nerwach mam częściej skurczybyki :sorry2: a twój w końcu przyznał się że będzie dzieciątko tak? ja myślę że może nic nie powiedzą ale wyliczą wtedy niekorzystnie.

młoda mamuśka
ten pierwszy czas jest ważny dla całej trójki i myślę że lepiej być z tatą i maluszkiem od początku choć może być trudniej bez pomocy:sorry2: a jeśli M da rade na te pierwsze 2 tyg. załatwić urlop to będzie super:tak: ja tak robię z M i z Emi też tak było, mimo że rodzice bliziutko nie korzystałam z pomocy, chciałam poznać małą :tak: nie powiem za to że w późniejszym okresie nie korzystałam z pomocy typu babcia zabierze na spacer , to super sprawa taki czas uszczknięty dla siebie i szkoda jeśli dziadkowie daleko bardzo :-( a z bratem hm jeśli sam nie zaproponuje to nie wiem czy bym sama wyszła z taką propozycją, nie po to kupił mieszkanie pewnie żeby dalej tkwić w wynajmowanym i może jakies ma fajne plany z nim związane typu urządzenie go wedle siebie:sorry2:

miluszka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i byś nie musiała w szpitalu do końca leżeć:sorry2:

ewelad mnie chodziło o męską "maść" która zmiękcza szyjkę :-D w masowanie tez nie wierze ale w tego kegla tak , ćwiczyłam przed ciążą z Emi i od tamtej pory regularnie te ćwiczenia uskuteczniam bo wydaje mi się że efekt jest :-) teraz tylko nie bo jakoś się boję w ciąży że skurcze wywołam albo co:sorry2:

oliwia nie wesoło z tym mieszkaniem:no: a nie możecie jakoś naciskac na własciciela aby się określił?

nadia jedyne dolegliwości jakie miałam w tym miejscu to serducho kłuło, idź więc jutro na ekg choć może do jutra przejdzie czego życzę.

cześc anna73;-)

dziewczynki co myslicie o wózku coneco v4?mam okazje zeby go kupic za 550 zł z fotelikiem i adapterem i jeszcze na gwarancji

dzamena nie kupuj coneco. Też się kiedyś przymierzałam, bo producent koło mnie, tanio, fajnie wyglądały, a na allegro od cholery gratisów dorzucają.
Ale ... poczytałam na necie i jest robiony na chińskich częściach, bardzo często się psuje, pękają rurki, itp, a serwis nie chce tego uznawać, a jak wezmą już wózek, to potem trzeba się prosić, żeby go oddali...

a ja się już żegnam ;-)
Życzę Wam dziewczynki słodkich snów i przespanych nocek.
Ja jeszcze się wypluskam a potem może obejrzę YCD. W tv nie lubię, bo reklamy mnie drażnią :-D
Jedyneczka - dobrze, że temperatury plusowe. U mnie wymieniali w zimę :-D Był odlot niesamowity. Wymienili w niecały jeden dzień, ale było 3 chłopaków i każdy robił swoje.
Anna73 - witamy na forum ;-)

reklama
dzamena nie kupuj coneco. Też się kiedyś przymierzałam, bo producent koło mnie, tanio, fajnie wyglądały, a na allegro od cholery gratisów dorzucają.
Ale ... poczytałam na necie i jest robiony na chińskich częściach, bardzo często się psuje, pękają rurki, itp, a serwis nie chce tego uznawać, a jak wezmą już wózek, to potem trzeba się prosić, żeby go oddali...

no to ja juz zgupiałam bo słyszałam ze sobie chwala i teraz nie wiem bo mam jutro z rana dac odpowiedz
witam nowa lipcóweczke
mysza miłego pluskania i kolorowych snów

Do góry