reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczynki :-)
ja jak zwykle kawka i nadrabianko bb z rana. dzis mam dosc pracowity dzien bo przede mna wyzwanie:robie golabki :-) zamierzm ich zrobic duzo bo mam na nie mega smaka. na szczescie M powiedzial ze obojetne mu czy z sosem pomidorowym xczy bez. zrobie oczywiscie bez bo ja nie lubie :-) dzis noc w miare przespana. tylko mala przerwa (40 minet) po pojsciu na siksa bo oczywiscie z bolu plerow (znow spalam troche na plecach) nie moglam chwile usnac. ale ogolnie do przejscia. zrobilam wczoraj liste zakupow :)szok::szok::szok:) dla siebie i fikacza i samo to juz mnie troche uspokoilo. tylko niezbedne minimum nie bedzie chyba tak strasznie cenowo...nie kupuje np laktatora (bo nie wiem czy bede miec pokarm) ani sterylizatora (bede wygotowywac) wiec bez szalenstw moze da rade. ide was poczytac.

coraz czesciej mam wizje ze biore wyzynarke Mka i wyzynam polokragla dziure w stole/blacie w kuchni/ szufladzie od klawiatury :-) brzuch zaczyna mi haczyc o te wszystkie rzeczy. stol do obiadu stoi na skos a Stasiek jak czasem kopa zasunie w szuflade z klawiatura to sie szuflada wsuwa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
heloł laski, no i nie pospałam....jeden dzień przerwy bez dopegytu i czar prysł? nie mogłam spać, sniły mi się koszmary nie do opowiedzenia....
czas na kawę inkę :-) miłego dnia!
hmm maruska ;d tez dopegyt przyjmuje, moge wiedziec jakie mialas cisnienie przed? i jaka dawke bierzesz?
miała przed dłuższy czas na wizytach ok. 140/98, a ostatnim razem 160/110. na początku dwie tabletki, ale po tygodniu spuchłam, poszłam do lekarza i dołożył jedną tabletkę - razem 3 dziennie. a jak u Ciebie? jak ciśnienie? moje utrzymuje się tak średnio na poziomie 145/110

czesc dziewczyny ,witam z mokrej łodzi ,u mnie juz i jedno i drugie chore a ja przy okazji ,no ale co zrobic
chociaz nerwowo to juz mnie gówniarze wykanczają
dzis w nocy miałam skurcze i szczeze mówiac to miałam kisiel w majtac ze strachu czy nie bede jechac ,a do tego burza
dziewczyny prosze Was jeszcze o rade na temat tego wózka coneco v4,doradzcie mi bo ja strasznie niezdecydowana no i niewiem czy sie opłaca za 550 czy nie
zycze miłego dnia dziewczynki

Witam sie z ranka:)
Dzis wizyta wiec zobaczymy co doktor powie. Moze jakas SR zaproponuje, czy cuś. I chyba pora na jakies USG bo widze ze wwszystkie juz prawie mialy, albo maja terminy na nie. hmm

Kropa po nastepnej SR podziel sie rónież radami, bo to teraz cenniejsze niż złoto;-)

hejka :)
Noc do niczego-3 razy siku i takei przekręcanie z boku na bok-wogole to denerwuje się tymi spuchniętymi stopami i kostkami szczególnie w prawej nodze , dzisiaj rano jest duzo lepiej ,ale jeszcze jest ta jedna noga leciutko spuchnięta.
DZamena ja nic nic nie wiem o tym wózkach niestety!!i życzę wam zdrówka-kurujcie się!!
Maruśka ja też się łamałam z tym prasowaniewm bo tego nienawidzę robić,ale zrobiłam i mam z głowy ,krzyż czuję do tej pory,więc dobrze,że to już mam za sobą bo później byłoby jeszcze trudniej
Nadia może to jakis nerwoból-daj znać co i jak!!
Ania Pestka przykro mi że synek znowu chory-życzę dużo zdrówka dla was :))
Kropa fajnie,że zajecia na Sr udane i zawsze można się dowiedzieć czegoś ciekawego !!
Louise sama wiem ,że zrobienie takiej listy uspokaja :)a jak się juz to wsyztsko kupi to juz wogóle jest fajnie.

Ja dzisiaj muszę gdzieś podjechac po jakiś dres-bo łażę w domu w obcisłych dzinsach rurkach i niewiadomo czy to zdrowo i czy mi od tego nie puchną nogi,a w getrach tak jakoś cały czas nie lubię więc podjadę do H&m może mają jakies spodnie z dresu i bluzy ciążowe, więc będe dresiarzem :))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maruska: aha, no ja biore rano i wieczorem po tabletce a moje cisnienie bylo do ostatniego miesiaca ok, potem zaczelam miec 150/90 160/100 175/100 na przyklad , no i jak biore dopegyt to mi sie utrzymuje cisnienie w granicach 120/70-140/70 wczoraj mialam tylko podwyzszone ...

maruska: aha, no ja biore rano i wieczorem po tabletce a moje cisnienie bylo do ostatniego miesiaca ok, potem zaczelam miec 150/90 160/100 175/100 na przyklad , no i jak biore dopegyt to mi sie utrzymuje cisnienie w granicach 120/70-140/70 wczoraj mialam tylko podwyzszone ...

aha, no to nieźle ci się utrzymuje, działa tableta. oby tak dalej! tez mam dni, ze jest wyzsze. lekarz cos ci mowi o porodzie - czy to bedzie miało wpływ na to jak bedziesz rodzic?

wlasnie jeszcze mi nic nie mowila... ale jak wczoraj zadzwonilam z tymi objawami kucia z lewej strony to mi kazala isc do rodzinnego zeby mi ekg zrobili...ja sama nic kurcze nie wiem;p moze na nastepnej wizycie mi cos powie (25maja) albo dzisiaj jesli sie okaze ze cos nie tak, bo mialam do niej zajsc. a tobie cos lekarz mowil ?

reklama
hello:-)

u nas od wieczora leje, były 2 burze.. M śpi po nocce, więc jak cichutko przy kompie urzęduję;-)

mam w planach iść do pracy zanieść L4 no i do babki, która nam wynajmuje, wypowiedzieć mieszkanie.. no a po południu szkoła rodzenia-dziś wycieczka po szpitalu, a potem jeszcze do kuzynki.. znowu cały dzień zajęty..

madzik mi strasznie nogi puchną, no ale nie wiem, co z tym robić,, gin mówi, że to normalne.. przerzucam się powoli na klapki, jak ładna pogoda jest, żeby nie uciskać dodatkowo nóg skarpetkami..

dzamena nie wiem nic o jakości wózków coneco, jednak jeśli chodzi o wygląd, to bardzo mi się podobają.. moja koleżanka kupiła ostatnio coneco toledo.. a cena tego Twojego naprawdę fajna:tak:

tiffi dzięki za stronki łazienkowe, na pewno przejrzę :)

Do góry