reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć dziewczyny.
Byłam wczoraj w sądzie na sprawie z byłym z podwyzszenie alimentów na Oliwkę z 350 zł. Zwyłam sie jak ch...j.
Jak przedstawiłam wydatki na dziecko to doczepiła sie ze 150 zł na ciuchy miesiecznie to lekka przesada i ze zawyzam sobie koszty! Swoja drogą to więcej wydaje nna jej ciuchy tylko nie chciałam juz się tak chcwalic wiec sie rozbeczałam i całe nerwy mi puściły. Na żywo nie tak jak w tvn. Ale na rachunki nie chciała spojrzec. W kazdym badz razie staneło na tym ze sędzina zapronowała 500zł ja sie nei zgodziłam bo dlaczego mam płacić wiecej od niego a on powiedział ze nei bedzie płacił wiecej niz teraz i wtedy sedzina się zdenerwowała i powiedziała ze jak mu sie nei podoba taka kwota to bedzie płacił wiecej a ze w sierpniu mamy sprawę o widzenia ( załozyłam bo mam dośc płaczu oliwki za tatusiem) to odroczyła sprawę do wrze śnia , nazwała go wekeendowym tatusiem:) przy czym zaznaczyła zeby sie nie martwić bo róznicę w kwocie bedzie musiał mi wyrównac az od złożenia pozwu czyli marca wiec sprawa poszła w sumie po mojej mysli ale te nerwy, napiecie i tak wyłam prawie cały dzień az do 17 bo pojechaliśmy na usg . Całe szczeście ze Darek jest inny bo mi chyba by zostało tylko wariatkowo.
Tymek wazy 1,5 kilo według usg jest zdrowy główka od 2 mies w dole i to sie nei zmieniło :)
jak tylko ograrne ostatnie 2 dni na forum to napiszę jeszcze :)

Takie sprawy zawsze długo trwają. Podstawa to też jest dobre napisanie pozwu o alimenty i udokumentowanie dowodów, a także niekiedy znalezienie świadków. Chociaż, że sędziowie bywają rożni. Jakbyś miała problem to służę pomocą.

Loise może poszła do lekarza. Przynajmniej miała taki zamiar.

reklama
Dzień dobry dziewczynki!!
U nas póki co super pogoda aż odrazu mi lepiej:)
Zjadłam pączka już z rana hihi
Mruczka super ,ze małej serduszko zdrowe-bardzo się cieszę!
No właśnie co u Louise ???Też cały czas o niej myślę-mam nadzieję,że zaraz się odezwię.
Anetka daj znać jak po usg genetycznym!!

dziendobry dwupaczki!
Tweenie dziekuje, u mamy bez zmian... lezy na korytarzu, robia jej jakies podstawowe badania, dzis ma tomograf mozgu z kontrastem. Powinni jej zrobic rezonans magnetyczny mozgu, ale nie po drodze im z tym bo to drogie badanie... :sorry2: trzeba bedzie sie pewnie zlapac za kieszen i zrobic prywatnie, a to ponoc kosztuje z 700zl :szok:
Louise czekamy na wiesci... dobre wiesci!!! :tak:
Tetina wspolczuje przezyc... ale napewno wszystko juz pojdzie po Twojej mysli... :tak:
Aneta powodzonka na genetycznym! ;-)
a ja mam nadzieje ze dzis w koncu ten moj lapek przyjdzie...

własnie sprawdzałam na liscie i ja nie mam numeru do louise trzeba chyba pomyslec o aktualizacji numerów i nowej liscie ,ale moze któras z was dziewczyny ma do niej numer?
perla no to jest własnie to ze trzeba kase wybulic na badania,tym bardziej ze tomograf ma duzo gorsze nasilenie promieni niz rezonans a rezonans jest duzo dokładniejszy jesli chodzo o wyniki,za to mniej szkodliwy,
tetina czytałam twoje info na temat madurowicza i pisałas o prysznicu ze mozna spokojnie kozystac ale o ile pamietam to prysznic jest jeden a sal chyba pięć a moze cos sie zmieniło?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!
też się martwie o naszą Louisie ale nie mam do niej numeru niestety....
U mnie pada znowu deszcz i ogólnie jakby jesień była, nastrój też taki jakiś jesienny...abieram się zaraz za uprzątniecie biurka i szafki, ktore wylatuja z naszego mieszkania- bo na ich miejscu stanie łózeczko! A dziś M zacznie malowanie- a mnie już kusi by mu pomóc...
dzamena życze poprawy nastroju! sobie i innym też;-)
perla oby z mamą było lepiej, a z badaniami tak to już u nas jest- wiem, bo mój tato choruje i ZAWSZE jak coś to musimy wszystko na własną kieszeń robić:wściekła/y::angry:
madzik udanego koncertu:tak:

Dziewczyny przesle mi któraś naszą listę lipcówek bo miałam na kompie ,a teraz mam laptopa i nie mam tej listy :( Mój mail madzik1980@poczta.fm -z góry dziękuje.
Mam nadzieję,że humory wam się dziewczyny poprawią!!

dowiedziałam się właśnie, że dziecko znajomej, która miała rodzić w kwietniu, odeszło :(( Aż mi się słabo zrobiło...

reklama
Witam się z rana!

Pogoda nie sprzyja spacerom, więc będę sprzątała mieszkanko. Powolutku, pomalutku, z rozsądnymi przerwami oczywiście.

Też martwię się o Louise - na 99% jestem pewna, że do którejś z nas wysyłała na prv swój numer telefonu. Tylko do kogo to mogło być?

Tifii
- mi Zuzia też bardzo się podoba, ale Ola też była moim typem, i dla M też Ola, więc czekamy na Oleńkę.

Do góry