reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

madzik a dziekuje ,wizyta w sumie nawet nie warto jej wspominac bo trwała moze z 5 min i tyle cosie dowiedziałam ze jest ok a nwet nie wiem ile mały wazy

reklama
Moj M odkad wrocil z pracy ucieka przedemna bo widzi jaki mam dzisiaj super humorek :-D ale wcale mi to nie przeszkadza ..tez nie mam dzis ochoty na niego patrzec ....

czekam na na wspolnej potem chyba bede barany liczyc w lozku bo po tym spaniu w dzien nie wiem kiedy usne ..

hejka:-)
ja już po SR, nowe ćwiczenia i wykład z położną z mojego szpitala, nawet do rzeczy mówiła, o laktacji wspomniała, bo będzie na ten temat osobne spotkanie, że niby jeśc można to, co zwykle, poza alergenami i wzdymającymi rzeczami, ale jak zaczęła konkretniej, to też mi wyszło, że chleb, woda i jabłka:-) ciuszki dla dzidzi swoje trzeba mieć:-) acha i pani od ćwiczeń nakazała tatusiom przygotować płytkę z 30 min relaksującej muzyki i pilnować, żeby mamusie codziennie w pozycji leżącej na lewym boczku te 30 min się relaksowały-wiedziałm od początku, że fajna z niej kobita:-)

a teraz pożywiam się kanapeczkami z pastą jajeczną:-)

Mruczka super, że wyjaśniło się z tym serduszkiem maleństwa- niepotrzebny tylko był Twój stres:-)
kama wspólczuję tej dietki, ale jak mus to mus- dasz radę, a zapewne znajdzie się w niej miejsce dla kilku rzeczy, które lubisz:-) nie wspomnę, że figurkę będziesz mieć jak marzenie:-) nie będzie co zrzucać po porodzie:-)
madzik no to się dopieściłaś:-) to chyba pod tego Piaska jutrzejszego:-D
Vanilka mnie na żołądkowe kłopoty pomaga pepsianka, wiem że niezdrowo, ale wolę to , niż jak mnie muli i czuję nadchodzącą cofkę:-)

ja dziś też padnięta jestem,po tej nocce nieprzespanej,po odwiedzinach prawie 4 godzinnych w pracy i po zakupach w realu, kondycja licha nie ma co
teraz odpoczywałam przed tv,idę się szybko okąpać i patrzec dalej

kama o kurcze,Ciebie też dopadła ta cukrzyca:no: dasz rade dla maleństwa, ciekawe czy po ciąży to przechodzi czy jak?
mruczka ciesze się ze z serduszkiem małej oki
mystique a remont czego robicie? najgorzej się zabrać, u nas M się zabierał tak z miesiąc ale teraz nawet jakoś idzie
asieńka ja tez uważam że jak on zawinił to on powinien pierwszy się odezwać,a tym bardziej że niech sobie pomysli ze ta kłótnia szkodzi dzidziusiowi, u nas na szczęście M częściej wyciaga pierwszy rękę, ja to taki uparciuch jestem,ale jak co to tez długo nie wytrzymuje, szybkiego pogodzenia
vanilka na poważnie Ci wróciły objawy pierwszego trymestru:szok: wypij gorzką herbatke albo właśnie cole,pepsi

ja juz mowie dobranoc .
choc spac wcale nie ide..pogodzilismy sie i jakis film ogladniemy na lapku co by humory sie poprawily ..

no to i ja sie zrelaksowalam w wannie pelnej piany:-)

anetko cukrzyca moze zaniknac po ciazy ale wcale nie musi,u mnie akurat jest troche ciezsza sytuacja bo u nas cukrzyca przechodzi z pokolenia na pokolenie z tym ze wieku srednim sie ujawnia:sorry2:ale ja jestem dobrej mysli,mam nadzieje ze jakos mi sie ten cukier unormuje bo wole byc juz na takiej regorystycznej dietce niz wstrzykiwac sobie insuline:tak:
mruczka ja te sie ciesze ze z serduchem malej wsio dobrze!!!

a ja nie mam wanny buuuuuuuu :wściekła/y: chyba, ze wejdę do wanienki Jagódki:-D
kama współczuje tej cukrzycy- ale dasz radę;-)

ja padam na pysk, pojechałam z M do Ikei kupiliśmy komode, lampkę, pudła i inne drobiazgi, następnie zahaczyliśmy o Praktikera i kupiliśmy farby, wałki i inne niezbędne rzeczy- bo będziemy malować naszą klitkę! Ale się tak nałaziłam, ze już nie moge na brzuch:baffled: normalnie mialąm 2 potężne skurczybyki podczas tych zakupów i się wystraszyłam :sorry2: teraz leże i zdycham, kurcze stwierdzam, że już do niczego się nie nadaje....

atabe a mnie przeraża moja bezradność i bezgrabność. Zawsze byłam pełna życia, a po szpitalu opadłam z sił i jestem taka nijaka. Coś bym porobiła w domu a tu nic mi nie wolno :(

atabe no to fajnie ze zakupy sie udaly ja smialo stwierdzam ze powoli to juz kazda z nas do niczego sie nie nadaje:/tu zaboli tam zakluje;-)

ja juz mowie dobranoc,plecy mnie tak napierniczaja ze szok.
ide spac jutro bedzie lepiej:-)

reklama
dziewczyny Wy bierzecie gorącą kąpiel ??
Bo mnie ginekolog zabroniła leżeć w gorącej wodzie. Powiedziała, że tylko letnie wchodzą w grę, a letnia kąpiel to nie kąpiel :-(
Mama też mi zabroniła i efekt jest taki, że już 7 miechów jestem na letnich prysznicach. Porażka jakaś... Ale jak niebezpieczne dla płodu, to cóż...
Vanilka mój M pracuje od 9 do 23, ale zanim dojedzie do domu to jeszcze troszkę zejdzie...
Idę dalej oglądać tv - dzisiaj serial za serialem, bo nie ma nic konkretnego...

Do góry