reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

vanilka na pewno sie opłaca ,u mnie tez z racji tego ze Patryk ma nadwage to mu kupowalismy tylko wode mineralna ,a teraz bedzie pił tą bo pił dzis przed szkoła i stwierdził ze mu smakuje,wole kupic co miesiac filtr za 20 zł ale na bank zdrowiej na tym wyjdziemy ,szczególnie ze teraz jeszcze beda maluszki i za jakis czas zaczna pic jakies płyny inne niz mleko z cyca i słyszałam ze własnie nawet po butelkach widac ze nie ma tego osadu po jakims czasie tak jak po normalnej ,ja pewnie i tak bym kupiła bo chciałam kupic tylko czekałam jak trafie na promocje bo były z cztwrema filtrami i chyba po 39 zł ale ja sie zgapiłam
keejt nystatyna o ile dobrze pamietam to jakies grosze kosztuje 10 zł ale nie jestem tez pewna
emih teraz jak w koncu przejda ci zatoki to sie bedziesz musiała na nowo uczyc mówic bo człowiek sie juz po trzech miechach zdazy przyzwyczaic

reklama
Ty to młoda jeszcze, ale ja to powtarzam, ze m w takim wieku że jak wstanę i nic nie boli to strach ze umarłam ;-)

Dzamenka- jeszcze dorzuć, że niedługo dzień matki to by Ci się sokowirówka przydała, a potem dzień dziecka- dzieci frytki lubią i frytkownica by się przydała :-D Ale nie ma co... niexle się urządziłaś :tak: Ps. To jak wirus Cię złapała za gardło to pewnie bez antybiotyku się nie obędzie? :baffled: Bidulka... Być chorym i leczyć własne dziecko: najgorsze co może być (uważam)

Aisim- pisałyśmy. Z mammi chyba niedobrze bo odcięła się od wszystkich i sms nie odpowiada. Perla- przeprowadzka. Ashika- kurcze, tez niedobrze, ale się nie odzywa...

Emih - ale z dzidzią cos nie tak, czy po prostu mammi ma tylko przejsciowy kryzys??
Bo ja z nia ostatnio pisałam przed śwuetami to mówiła że nie ma dostepu do kompa i jak tylko bedzie naprawiony to wróci!!
O Aishice też często myślę - ogólnie to się martwię!!
Niby ja nie jestem tu na forum dziennie ale jakoś się zżyłąm z Wami i smutno jak komuś kzywda sie dzieje,a radośc kiedy inni się cieszą że wszystko ok!!

Mnie dziś strasznie krzyż nawala, i miałam Was zaytać czy jak chodzicie czujecie taki jakiś ucisk w miednicy, nie bardzo wiem jak to opisać, ale tak mam od 3 dni!! Wogóle chodzenie mnie męczy!! Na szczeście w piatek wizyta to zapytam o moje obawy!!
i moja mała sie ciągle nie obraca tylko kopie po jajnikach, a Wasze dzidzie???

Załapie sie do którejś na to spagetti? bo ostatnio stanie rpzy garach tez mniwe nie bawi!:tak:

A ja zjadłam śniadanie i doprawiłam się czekoladą-zjadłam pół, aż mi niedobrze teraz bleeeeeeeeee
Aisim ja jak chodzę też czuję taki uciski -za 1,5 tyg tez zapytam o to ginka-najlepiej jak siedzę albo leżę-ja to się juz na spacery nie nadaję bo mi ten brzuch ciąży bardzo.
Dzamenka i Anetka zdrówka życzę-kurujcie sie bidulki
Atabe ja też mam trochę pajączków i moja mama też je miała w ciązy i po i niedawno je usunęła laserem więc jak po ciąży tez tak zrobię, ja myślę że zbytnio to na to maści nie pomogą-jak juz to rutinoscorbin , ale ja nie wiem cz w ciąży można.
Magdzia stawiam na dziewczynkę :))))
Ja muszę trochę swoich ciuchów poprasować bo jutro jedziemy i będe dwa dni wsród znajomych to trzeba jakoś w miarę wyglądać.Plana na weekend mam takiego, że siedzę na ogrodzie i nic nie robię a wieczorem poleguję i patrzę jak inni imprezują hehehe-koleżanka , która z nami jedzie pisze mi dzisiaj smsa, czy nie pójdę z nią w góry ale na taki łagodny stok-normalnie ją wyśmiałam-ja już ledwo chodzę po sklepach nawet a co dopiero w góry-chyba bym tam umarła , już nie dla mnie spacery ;)
Kurde mam smaka na McDonalda na chessburgera i frytki -chyba namówię M i po drodze do makro tam wstąpimy-nie ma to ajk zdrowe odżywianie ;)

Kurde no-kupiłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo już mi się znudziła ta płyta, którą mam. No i okazalo się,że to te same ćwiczenia, tylko okładka inna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja mam jakiegoś pecha do jasnej cholery.

Justaa- chyba bym się ząłamała! Jakiś klej trefny/ przeterminowany/ albo za dużo go było?! Wszystkie odpadają? Może za dużo go było i poczekać jeszcze dobę, dwie żeby wysechł i będzie ok/!????

Madzik- ja mam dziś ochotę na pizze... ale muszę ugryżć się w język :zawstydzona/y: Udanego wypadu wypoczynkowego życzę :tak:

Aisim- tez pisałam z mammi, tez pisała o laptopie, od dwóch tyg wogóle nie odpisuje, dziewczyny pisały ze i na allegro ma tyły, więc obawiamy się najgorszego. A co do bólów i ucisku- no niestety, teraz wejdzie nam w krzyże- dzidzie rosną i będzie co dzwigać....

Agatha- ja też Vivy słucham i dupką i raczej dupochronem kręce w przerwach jak was nie czytam a sprzątam :-D CZuje się swietnie bez tych ciągłych skurczybyków :rofl2:

Mruczka- a możesz je jeszcze oddać? MAsz paragon? Minęło 10dni od zakupu?

Ostatnia edycja:
madzik dawaj to pół czekolady co ci zostało, bo się aż pośliniłam!!!! a ja nie mam pajączków tylko przeokropny wielki żylak, który mnie w dodatku boli strasznie...ehhhhhh
udanego wyjazdu!

Kurde no-kupiłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo już mi się znudziła ta płyta, którą mam. No i okazalo się,że to te same ćwiczenia, tylko okładka inna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja mam jakiegoś pecha do jasnej cholery.

tez bym sie wsciekla !
poszukaj moze na you tube ?

emih Oj czuc od Ciebie wkoncu to zadowolenie ..:)

Magdzia stawiam na dziewczynkę :))))

Madzik skąd takie wnioski ?? ;-);-)

Ja sama nie wiem, wszyscy wkoło mówią, że będzie chłopak bo pięknieje w ciąży :-p ale mam koleżankę ze studiów, która urodziła w lutym chłopca i strasznie wyglądała przez całą ciążę i teraz w sumie też, więc chyba nie ma co wierzyć w przesądy ;-)

Mam nadzieję, że się dowiem w poniedziałek, już się doczekać nie mogę :-):-)

Mruczka ja też bym się zdenerwowała :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
już po szybkich zakupkach w osiedlowym lumpku-ale dziś cuda były, a już na większe dzieciaczki to bajka:-) ja oczywiście znowu nakupiłam-ale to już koniec!! (co tydzień tak mówię:-)

emih mój D taki dowcipny przez łzy, bo jak ostatnio koleżanka stwierdziła, że po porodzie to już nie będę miec czasu dla siebie odparłam: nie no ja zapewne będę mieć, ale masz rację-tatuś nie za bardzo:-D daję chłopaczynie swobodę, bo już niedługo będzie musiał znacznie,przynajmniej na jakiś czas,ograniczyć czas poświęcany na liczne pasje:-)
dzamena fajna szwagierka, chwyta o co chodzi:-)
louise,anetka mój D tyje ze mną siadomie-dla towarzystwa-ziemniaki, ryż,akaron wcina, chociaż normalnie nie przepada-poczciwy chłop:-) dobrnął ze mną do +8kg, ale mówię mu, że już wystarczy tych poświęceń-dalej sama:-D co do prasowania, dawniej też szalałam, ale przy remoncie nie było warunków o odkryłam, że nie jest to konieczne, a D co do ciuchów to absolutnie niewymagający-co i jakie dam-założy, jak czasami coś grymasi, że go gniecie, to mówię- ale za to jak zabójczo wyglądasz:-D, z przeciąganiem, to też tak miałam, więc stosuję metodę-najpierw naciągam girki, poźniej rąsie i jest git:-)
Vanilka dzbanki dobre-ja też mam i D z racji tego, że jest zapalonym akwarystą, to 'zbadał' wodę z kranu i tę z dzbanka-ogromna różnica! nie ma też kamienia, więc czajnik się nie syfi, a że Twój Synek woli wodę zamiast napoju, to jestem w szoku, bo to wielka rzadkość chyba-super!!! (dzieci mojej kuzynki, to się mogą odwodnić, ale jak pepsi wjedzie na stół, to oczy świecą)
atabe mikrofala ożyła-cud AGD:-) albo na śniadanie Cię wołała:-D miłego wyjazdu!
justaa ja też ciągle myślę, że wyrośnie sisiak mojej córci:-) a ostatnio trochę różu dokupiłam ciuszkowego:-)
aisim ja też taki nacisk na dole czuję, nie ból brzucha, tylko inaczej jakoś, przy chodzeniu, a co do pozycji dzidzi, to mnie tak atakuje czasami, że nie wiem już jak lezy hmmm...
magdzia jak słysze: masz brzuszek na chłopca, albo wyglądasz na chłopca, to mną trzęsie-zwłaszcza jak ktoś przekonany i nie w żartach, tylko serio to mówi-XXI wiek:-)

Do góry