reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej:-)
moja mikrofala oszalała
To chyba na pogodę sprzęt szaleje. Mój M dzwonił że bladym switem recepcja go wywołałą, bo w samochodzie SAME się światła włączyły :/
Cieszę sie ze wyjeżdzasz- nie będziesz sama, nagadasz się i naładujesz akumulatorki :)

reklama
no u nas to samo wody idzie wiec chyba najperatyczniej by bylo taki dzban kupic :tak:

no jawka :tak:
dzamena wyprobuj i daj znac czy to zdaje egzamin :-) :tak:

mysza przez ciebie mi sie jesc zachcialo. ide na sniadanie :-). kazalam M-kowi wczoraj przyniesc mi z pracy-bo tylko tam w 1 sklepiku sa takie parowki o nazwie "ham" :-) sa bezkonkurencyjne i zaraz je wsune z "sosem 1000 wysp"-w moim wykonaniu to majonez z keczupem zmieszany hihihi

Cześć Dziewczyny!
No u mnie też pogoda do bani, wieje, zimno, brrr. W domku zamierzam dziś porządki robić, w szafach, szafkach, ciekawe co z tego wyjdzie, kto zwycięży: poczucie obowiązku czy leń...
miluszka niestety prasuje ręczniki, pościel, firany...chyba wszystko prasuje, ręczniki nawet jak po praniu się płuczą w płynie to i tak są dla mnie szorstkie,jak wyprasuje to bardziej mięciutkie, pościel to nawet z kory prasuje(wariatka ze mnie wiem)no bo jak wiruje np na 800 bo chce zeby szybko wyschły to jest podnieciona,ale lubię prasować,chociaż teraz w ciąży to meczące sie zrobiło
Aneta-h - Podziwiam za prasowanie wszystkiego, chociaż ja też poniekąd też wariatka, bo lubię prasować... koszule (ale nic oprócz tego) - oj, taka fobia (idzie mi to szybko i sprawienie), tylko że w ciąży rzeczywiście męczące to jest, i niestety M musi sobie czasami radzić sam.
Emih - śnieg dziś widziałaś, wow! A tak w ogóle to dużo zdrówka życzę też Dżamenie (i innym Lipcóweczkom też!!!)
Tiffi - a jakie to łóżeczko i komoda co Ci się spodobały w Świecie Dziecka?

Dobre sa te dzbanki ??Bo moj syn to tylko by wode pil i ciagle musze mu zaopatrzenie robic ..a jak zapomne kupic to mi ryczy ,ze on chce wode nie jakie napoj ..i tak myslalam zeby kupic ten dzban :tak:
no własnie bardzo dobre bo mozna pic wode prosto z kranu tzn po przefiltrowaniu,a Fifiak nie chce pic wody przegotowanej a taką u niej złopał az mu sie uszy trzesły,z reszta jak ja teraz piłam to ma zupełnie inny smak niz woda nawet z butelki b o niektóre to jak zwykła kranówa smakują,jak zobaczyłam jej czjnik uzywany iles mies i czysciutki ,zero kamienia a mój 2 mies i mozna cegły produkowac tyle tego gów..a.oni ta wode pija i normalnie i wstawiaja na kawe czy cherbate,tylko te wkłady trzeba tak srednio co miesiac wymienic -niewiem ile kosztuje dzbanek ale chyba koło 70 zł kiedys widziałam a filtry gdzies koło 20zł ale dwa filtry kupujesz z dzbankiem
emih babo skoro ciebie juz strzyka w kosciach to co ja z jedyneczka mamy powiedziec?
ale taka prawda im człowiek starszy to tym gorzej ciaze znosi sama po sobie to widze.
co do antybiotyku to mam nadzieje ze sie obedzie ,no ale zobaczymy
gregorka dziekuje ,oj przydałoby sie tego zdrówka troche
przed chwila u nas snieg padał a teraz słonce wyszło-koniec swiata chyba sie zbliza normalnie

Ostatnia edycja:
Gregorka, to gdzie ty mieszkasz? Nie chciałabyś czasem wpaść i poprasować koszul u mnie? Bo dla mnie to najgorsza czynność jaką muszę robić, a M taka praca- dzień w dzień koszula... A co do zdrówka- źle nie jest, zatoki zawalone trzeci miesiąc, ale się przyzwyczaiłam wymawiac głoski bez tych nosowych :rofl2: Byle po tej dzisiejszej akcji z wichurą i deszczem coś się nie przyplątało, bo uszy mi zawiało aż do tej pory czuję :baffled:

no własnie bardzo dobre bo mozna pic wode prosto z kranu tzn po przefiltrowaniu,a Fifiak nie chce pic wody przegotowanej a taką u niej złopał az mu sie uszy trzesły,z reszta jak ja teraz piłam to ma zupełnie inny smak niz woda nawet z butelki b o niektóre to jak zwykła kranówa smakują,jak zobaczyłam jej czjnik uzywany iles mies i czysciutki ,zero kamienia a mój 2 mies i mozna cegły produkowac tyle tego gów..a.oni ta wode pija i normalnie i wstawiaja na kawe czy cherbate,tylko te wkłady trzeba tak srednio co miesiac wymienic -niewiem ile kosztuje dzbanek ale chyba koło 70 zł kiedys widziałam a filtry gdzies koło 20zł ale dwa filtry kupujesz z dzbankiem

tez zakupie ten dzbanek narobilas mi ochoty bo mialam kiedys go kupic i zapomnialam o nim ..a teraz corazc cieplej i wody bedzie sie pilo i pilo ...u nas ok 10f dzbanek no i wkladki nie pamietam ile.nie jest to zrogie napewno lepiej wyjde jak ciagle kupujac zgrzewki wody :)

Emih - chyba daleko - Warszawa :) Mój M też codziennie innej koszuli potrzebuje ze względu na pracy, a ja prasuję hurtowo kilka na tydzień, albo się zbiorę i raz na 2 tygodnie robię mojemu M zapas. Tylko właśnie w tej ciąży to już tak lekko nie jest... (ale jak będę kiedyś bezrobotna, to przynajmniej mam jakąś perspektywę zarobkową... :))

Dzamenka i Vanillka, ja mam Britę już z 3 lata. ale nie piję tej wody tak bezpośrednio. Przefiltrowanej używam do gotowania wody na herbatę - nie robi się wówczas osad brązowy na szklankach przy herbacie, czyli nie ma największego syfu. Ale nie ufam tej metodzie na tyle, żeby z kranu tylko przefiltrowaną pić:-( Jednaj dzbanek sobie chwalę. Filtr na 4 tyg to ok 20zł
Ja kupuję w baniakach dużych mineralną i taką przelewam sobie do szklanego dzbanka i zawsze stoi na blacie. Ale ja i Majka BARDZO dużo pijemy. M się śmieje, że wodopój nam podłączy, bo umiaru nie mamy. Na noc też zawsze szklanka stoi na szafce nocnej.

Keejt, mam pessar i bardzo sobie chwale, bo dzięki niemu nie muszę cały czas leżeć - trzyma (wstyd, ale ja prawie w ogóle nie leżę, nie licząc nocy). Do tego mam czopki na noc, ale robione, nie wiem z czego się składają. Biorę fenoterol i magnez 4 x dziennie (mój gin powiedział, ze mniejsza dawka nic nie daje), fenoterol 4 x dziennie i isoptin 2 x dziennie

Qrcze, włączyłam sobie Vivę i taka fajna muza dancowa leci, poszłabym na imprezę zakrapiano-taneczną, buuuuuuuuuuuuuu

reklama
Witam

W sumie u mnie nic nowego ani ciekawego aa po za tym, że to co brat znalazł czas i troszke porobił w kuchni poszło na marne, bo kafelki które położył w na następny dzień przy wieszaniu szafek odpadły :szok: i teraz nie wiadomo co z tym zrobić. Płytki zawalone klejem nie wiem czy da sie uratować a nowych już nie kupie bo kasy szkoda. Powiem szczerze że na tyle mnie to przerosło że zostaje sie tylko śmiać :-D

tweenie gratulacje udanej wizyty i superowych wyników
atabe ja nie wiem czy jest jakaś rada na te pajączki i żylaki, ja mam mnóstwo na nogach a szczególnie na udach i jak pytałam ginki czy da się coś z tym zrobić to powiedziała że niby można smarować ale to i tak raczej nie nastawiać się że pomoże bo to genetycznie tak jak z rozstępami.
magdzia no to życzę żeby dzidzia w końcu pokazała co tam skrywa miedzy nóżkami ;-) w sumie u mnie potwierdzona dziewczynka ale ciągle mam wrażenie że na nastepnej wizycie powiedzą że jednak chłopak, nie wiem czemu tak mam
dzamena no to zdrówka dużo, no i super że siostra M taka domyślna :happy:

Do góry