reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja tez miałam robioną krzywą cukrową. Po 50g wyszedł podwyższony cukier. We wtorek mam miec robione po 75g glukozy. Ble:/ Mam pytanie. Bo słyszałam że niektóre kobiety biora na te badanie cytryne i prosza pielegniarki o wycisniecie soku. Wtedy ta papka nie jest taka słodka. Czy wy słyszeliście cos takiego? Może po tym soku z cytryny to nie będzie takie niedobre że aż mdłe.

Ostatnia edycja:
reklama
KAmuś, oj... TO nie dobre wieści przynosissz... :-( Z sokami i colką dasz radę- przecież już nam niewiele zostało... Byle z córeńką wszystko ok było!!!! I oby jednak kolejne wyniki były zgoła lepsze!!!

Mruczka- wiem ze martwisz się o fasolinkę, podobno dzieciaczki wszystko czują, ale na pocieszenie powiem CI że ja poprzednią ciążę prawie w całości przepłakałam, a moja K- radosna i pełna życia bardziej niż inne dzieci. CHoć jak focha strzeli.. :no: :-D Spróbuj znależć sobie jakąś przyjemną rozrywkę... Może książka? Mi pomogły robótki na drutach i szycie sukienek :-D Ps. Miło się zachował twój M. A teściowie naprawdę zrozumieją, a jak nie- w końcu zapomną, a wy teraz jesteście NAJWAŻNIEJSI!

Ja tez miałam robioną krzywą cukrową. Po 50g wyszedł podwyższony cukier. We wtorek mam miec robione po 75g glukozy. Ble:/ Mam pytanie. Bo słyszałam że niektóre kobiety biora na te badanie cytryne i prosza pielegniarki o wycisniecie soku. Wtedy ta papka nie jest taka słodka. Czy wy słyszeliście cos takiego? Może po tym soku z cytryny to nie będzie takie niedobre że aż mdłe.

podobno cytryna pomaga ale ja osobiście nie próbowałam ;)

uciekam odgrzac sobie kalafiorowa z wczoraj, troche ogarnac mieszkanko i obejrzec housa w necie ;] miłego popołudnia dziewczynki !!

pisałysmy duzo na ten temat ,skorzystaj z wyszukiwarki.
tiffi twoja szkoła
mruczka przestan sie sama zadreczac bo to do niczego dobrego nie prowadzi

anetka no na sloneczku fajnie :-) pociesze cie ze u nas tez dzis do bani pogoda, a w weekend zapowiadaja poprawe. ja zamierzam na dlugi weekend jechac na dzialke do kumpeli i tam troche wyzrec slonca ale tak z umiarem :-) tyle ze tam najblizszy szpital 40 km prawie i jakby sie cos dzialo (tfu) to ktos musi nie pic zeby mnie dowiezc.

patipaula pszczolko pracowita :-) zdaj relacje ze szkoly rodzenia :-)

madzik no nie powiem nie powiem...troche sie zjadlo :-D a moja kieca zdala egzamin na 6 w tym indyjskim mozna naprawde fajne ciuszki kupic. i na codzien tez w niej pochodze :tak::tak: a Ty w sumie jak porod w czerwcu to w lipcu spokojnie mozesz balowac na weselichu. co do siatkowki i wskazan okulistycznych to wlasnie moja siora miala takowe. i miala miec cc ale nie przyjeli jej do normalnego szpitala tylko do szpitala gdzie ordynator wszystkich pcha na sn bo ma takie kuku. ostatecznie nagle musiala rodzic naturalnie i nic sie nie stalo, ale kretyn niezly-nie chcialabym tam trafic... a duza masz wade? bo chyba o wade wzroku sie sprawa rozbija nie?

geperty no dobre bylo i duzo a to juz dla mnie pelnia szczescia :-) a z roletkami to faktycznie fajowo-my tez sobie zalozylismy niedawno i tez materialowe. kolor b ciemny braz i wreszcie spie jak czlowiek. ale w nocy przekichane bo siku musze chodzic z telem w roli latarki taka ciemnosc. moze sie spoznia to sie wyspisz ;-)

jedyneczka no ja tez z tym sluzem to tak tylko powiedzialam ginowi bo czytalam ze to normalne w ciazy-tez kolor i zapach bez zmian czyli bez. i zero szczypania. a ten sie teraz nagle obudzil i zapisal ten clotrimazol. a'propos-czy ty tez po nim mialas straszne uczucie szczypania po zaaplikowaniu? no u mnie jest tragedia i tak jakby sie pienilo w srodku bo az banki leca jakkolwiek glupio to brzmi :-D:-D:-D. i na dodatek mam wrazenie ze teraz po tym to mnie dopiero zaczelo cos tam szczypac...:wściekła/y: ale moze to od wkladek ktorych normalnie nie toleruje. chyba go w ogole przestane sluchac i sama sie zaczne prowadzic w tej ciazy.
a co do porodow to juz te cale marcowki mnie nastrachaly ale mam co chcialam-po co tam wlazilam gdzie mnie nie zapraszaja-nie moj dzial to i mam za swoje....:-p

miluszka no to wspolczuje i nie pochwalam tej nowej znajomosci z pania zgaga. jak mozesz to utnij ta znajomosc w zarodku ;-) :-) polecam migdaly w calosci, mleko zimne na wieczor i rennie w maire potrzeby

vanilka
gratulejszyn przyjecia synka do pobliskiej szkoly-faktycznie to dla Ciebie bedzie b duze ulatwienie :tak:

malewa witaj nasza biznesłomen :-) a teraz na kanape marsz!!! i wypoczywac :-)

kama moze na nastepnym pobraniu bedzie lepiej z wynikami-trzymam kciukasy...teraz czytam kolejnegoi posta i nie bardzo rozumiem...wyniki mialas ponizej gornej granicy wiec czemu kaza ci jeszcze raz robic i dlaczego to sa zle wyniki?:szok: nie rozumiem tego....przeciez miescisz sie w normie...

a ja zjadlam jajówe z 4 jajek z kielba i cebulka i kanapke z pomidorem. za 2 tyg zaczynam szkole rodzenia. mam za darmo w moim szpitalu. 6 zajec po poltorej godziny, raz w tygodniu. zajecia sa na 13 wiec moj M na bank ze mna nie bedzioe chodzil....

Witam , wszytskie mamy. Dopiero co wróciłam z pracy, zadzwonili z rana ze musze koniecznie sie doczłapac i jak wracałąm to złapała mnie ulewa, blee. Od poniedziałku chyba wracam do pracy. Maluszek dzis bardzo nie spokojny cały brzuch mi latał jak kopał. Chyba bedzie piłkarzem, albo karateka bo kopniecia ma mocne i zabujcze. Pogoda do d,..... z rana było pieknie ale teraz to ciemno, zimno, i mokro.

Louise, matko jedyna 4 jajka? :-D JA po dwóch pełna, a waga w górę :rofl2: Ale za to zastanawiam się co dzieje się z tym co piję- szklanka za szklanką (półlitrowa z cytryną) pewnie już z dwa litry we mnie a od kilku dni, choć do łazienki non stop- po kilka kropek :baffled:

Ann- podobno smakuje jak lemoniada- tak mówiła mi laborantka, ale ja bez. My faktycznie poruszyłyśmy tu tysiąc tematów i czasem brakuje nam cierpliwości na odpisywanie po raz setny na to samo pytanie...

Ok, dziewczyny LECĘ (Jedyneczka- zobaczymy jak to w moim wydaniu wyjdzie) do przedszkola.
MIŁEGO POPOŁUDNIA WAM zycze..

kama moze na nastepnym pobraniu bedzie lepiej z wynikami-trzymam kciukasy...teraz czytam kolejnegoi posta i nie bardzo rozumiem...wyniki mialas ponizej gornej granicy wiec czemu kaza ci jeszcze raz robic i dlaczego to sa zle wyniki?:szok: nie rozumiem tego....przeciez miescisz sie w normie...
wiesz lekarz mi to tak tlumaczyl ze niby wyniki mieszcza sie normie ale dla mojego i dziecka bezpieczenstwa i dla jego spokojnej glowy lepiej badanie powtorzyc,dlatego ze moj ojciec jest cukrzykiem wstrzykujacym sobie insuline kilka razy dziennie a cukrzyca w naszej rodzinie jest dziedziczna(z tym ze po 50. roku zycia ujawnia sie dopiero) wiec dla niego jestem w grupie ryzyka i lepiej dmuchac na zimne.
wiem ze nie jest tragicznie ale wolalabym uslyszec: pani Kasiu wszystko jest w najlepszym porzadku.

Ostatnia edycja:
reklama
emih no 4 jajka-wlasciwie tylko 4 bo zawsze jem z 5 ale postanowilam troche ograniczyc to zarcie....dobilas mnie...chlip chlip...jestem gastrula. i jeszcze dodalam do tego kielbaske slaska i cala cebule. nie bierze doslownie tego "lecenia " :-D:-D:-D

kama
ale Ty masz ladnie na imie :-) myslalam ze cos bardziej typu karolina :-) ale to chyba mysza i vanilka sa karoliny o ile dobrze pamietam. a wyniki w takiej sytuacji faktycznie lepiej powtorzyc

Do góry