reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczyny!!
Ja dzis mam kiepskie samopoczucie od rana jestem rozdrażniona i nerwowa. Mam do Was pytanie czy miewacie bóle brzucha i bierzecie nospe. Lekarz mi ją zalecił ale od 2 dni strasznie dziwnie boli mnie brzuch. Tak jakby macica się rozciągała!! Ale ile to moze trwać. Nie wiem co robic, bo znow mam jakieś dziwne, głupie myśli!!
Poradzcie coś!!?

Mammi - a moze jakieś ksiązeczki edukacyjne, takie co się rozkładaja z jakimiś elementami fajnymi piszczacymi czy coś!!

Geperty - Wszystkiego naj naj duzo zdrówka, miłości i szczęścia!!

Joaszaka - gratulacje!! teraz wpadłaś jak śliwka w kompot:-) dużo radości, fajnie że niedługo będziesz młodą mamą i małżonką!!

Co do karty ciąży ja mam już założoną!!:-)

reklama
Joaszka gratuluje i życze duuuużo miłości :-)
Co do kart ciąży to mi lekarka założyła już w 5tc. Może dlatego, ze widziała bijące serduszko? A ja nadal czuję się jak w wirtualnym świecie ;-)Nie mam żadnych objawów (oprócz powiększonych piersi) i może dlatego nadal wydaje mi się to nierealne.Chociaż spodnie zaczynją mnie cisnąć i chyba czas wybrać się na zakupy. Tylko gdzie ja takie małe ciążowe ubrania kupię jak na codzień mam ogromny problem z zakupami :sorry:Bo nie w każdym sklepie jest rozmiar 34....

Hej

Kochane dziekuje za trzymanie kciukow.

Bylam wczoraj u lekarza, wszystko jest w porządku, Mowilam o tych uplawach to powiedzial ze to infekcja i dal tabletki "dowcipne"
Ale czytalam na ulotce to jest tam zaznaczone, ze zabronione brac do 3 miesiaca w I trymestrze ciązy. Wiec nie biore bo ja sie boje.

Widzialam małą glizdę na usg i serduszko bijące. Jestem szcześliwa.
Chociaz od 3 dni boli mnie głowa, Dzis mnie bol obudzil

mammi dla roczniaka są fajne zabaweczki z Fisher Price, Np gąsienica albo garnuszek na klocuszek. Tez fajne są jeżdziki

Hej

Kochane dziekuje za trzymanie kciukow.

Bylam wczoraj u lekarza, wszystko jest w porządku, Mowilam o tych uplawach to powiedzial ze to infekcja i dal tabletki "dowcipne"
Ale czytalam na ulotce to jest tam zaznaczone, ze zabronione brac do 3 miesiaca w I trymestrze ciązy. Wiec nie biore bo ja sie boje.

Widzialam małą glizdę na usg i serduszko bijące. Jestem szcześliwa.
Chociaz od 3 dni boli mnie głowa, Dzis mnie bol obudzil

Fajnie że wszytsko ok z dzidzią!!
Też bym nie ryzykowała tych tabletek skoro tak pisze w ulotce!! Też mam upławy białawe i lekarz powiedział ze na tym etapie ciązy to normalne!!
Poniewaz jestesmy w podobnym wieku ciązowym mam pytanko czy pobolewa Cię brzuch taj jakby macica się rozciągała?

A tak z innej beczki.Moze troche nie na temat;-)Ma moze ktoras z Was jakis pomysl na prezent mikolajkowy dla roczniaka?Dodam,ze na urodzinki dostal grajacy stoliczek Fisher Price i autko -jezdzik.Ma tez pelno zabawek grajacych,wiec to odpada.Doradzcie cos bo brak mi weny.
Cześć dziewczyny!

Ja dziś zasypiam w pracy... Taka pogoda, a picie kawy mam zabronione z powodu podwyższonego ciśnienia:wściekła/y:
Ale trudno, muszę przetrwać do końca dnia...
Mammi, co do prezentu, to może coś z atrakcji zimowych (coś w stylu wypasionych sanek, itp...)
Pozdrawiam wszystkie lipcówki:-)

Fajnie że wszytsko ok z dzidzią!!
Też bym nie ryzykowała tych tabletek skoro tak pisze w ulotce!! Też mam upławy białawe i lekarz powiedział ze na tym etapie ciązy to normalne!!
Poniewaz jestesmy w podobnym wieku ciązowym mam pytanko czy pobolewa Cię brzuch taj jakby macica się rozciągała?

W moim przypadku czasami kuje mnie brzuch tak jakby jajnik ale to zdarza się rzadko i trwa chwilkę. Brzuch już mnie nie boli od tygodnia i nie odczuwam również innych ojawów. Czasami zastanawiam się tylko czy Ja rzeczywiście jestem w ciąży? :-D Rozmawiałam z mamą na ten temat i ona jak była w ciązy ze mną również nie miała objawów ciążowych, czuła się super. Osobiście jestem z tego zadowolona tylko czasami martwie się czy z dzidziusiem wszystko dobrze.:tak:

Cześć Dziewczyny:-)
Chyba się szykuje imprezka urodzinowa-wszyskiego naj naj naj Geperty:-D
Mnie brzuszek bolał bardzo do 6 tyg. Teraz męczą mnie wzdęcia:zawstydzona/y:
A czy Wy też macie strasznie fantastyczne sny w czasie ciąży?

reklama
Wczoraj mieliśmy wizytę ksiedza i bobas dostał obrębny obrazek:-D Taki mały a już odwrócił nasze życie o 180 stopni. Bardzo się cieszę:-) Księżulo obiecał modlitwę w naszej intencji.

Do góry