reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczyny!!
Ja dzis mam kiepskie samopoczucie od rana jestem rozdrażniona i nerwowa. Mam do Was pytanie czy miewacie bóle brzucha i bierzecie nospe. Lekarz mi ją zalecił ale od 2 dni strasznie dziwnie boli mnie brzuch. Tak jakby macica się rozciągała!! Ale ile to moze trwać. Nie wiem co robic, bo znow mam jakieś dziwne, głupie myśli!!
Poradzcie coś!!?

Mammi - a moze jakieś ksiązeczki edukacyjne, takie co się rozkładaja z jakimiś elementami fajnymi piszczacymi czy coś!!

Geperty - Wszystkiego naj naj duzo zdrówka, miłości i szczęścia!!

Joaszaka - gratulacje!! teraz wpadłaś jak śliwka w kompot:-) dużo radości, fajnie że niedługo będziesz młodą mamą i małżonką!!

Co do karty ciąży ja mam już założoną!!:-)

reklama
Joaszka gratuluje i życze duuuużo miłości :-)
Co do kart ciąży to mi lekarka założyła już w 5tc. Może dlatego, ze widziała bijące serduszko? A ja nadal czuję się jak w wirtualnym świecie ;-)Nie mam żadnych objawów (oprócz powiększonych piersi) i może dlatego nadal wydaje mi się to nierealne.Chociaż spodnie zaczynją mnie cisnąć i chyba czas wybrać się na zakupy. Tylko gdzie ja takie małe ciążowe ubrania kupię jak na codzień mam ogromny problem z zakupami :sorry:Bo nie w każdym sklepie jest rozmiar 34....

Hej

Kochane dziekuje za trzymanie kciukow.

Bylam wczoraj u lekarza, wszystko jest w porządku, Mowilam o tych uplawach to powiedzial ze to infekcja i dal tabletki "dowcipne"
Ale czytalam na ulotce to jest tam zaznaczone, ze zabronione brac do 3 miesiaca w I trymestrze ciązy. Wiec nie biore bo ja sie boje.

Widzialam małą glizdę na usg i serduszko bijące. Jestem szcześliwa.
Chociaz od 3 dni boli mnie głowa, Dzis mnie bol obudzil

mammi dla roczniaka są fajne zabaweczki z Fisher Price, Np gąsienica albo garnuszek na klocuszek. Tez fajne są jeżdziki

Hej

Kochane dziekuje za trzymanie kciukow.

Bylam wczoraj u lekarza, wszystko jest w porządku, Mowilam o tych uplawach to powiedzial ze to infekcja i dal tabletki "dowcipne"
Ale czytalam na ulotce to jest tam zaznaczone, ze zabronione brac do 3 miesiaca w I trymestrze ciązy. Wiec nie biore bo ja sie boje.

Widzialam małą glizdę na usg i serduszko bijące. Jestem szcześliwa.
Chociaz od 3 dni boli mnie głowa, Dzis mnie bol obudzil

Fajnie że wszytsko ok z dzidzią!!
Też bym nie ryzykowała tych tabletek skoro tak pisze w ulotce!! Też mam upławy białawe i lekarz powiedział ze na tym etapie ciązy to normalne!!
Poniewaz jestesmy w podobnym wieku ciązowym mam pytanko czy pobolewa Cię brzuch taj jakby macica się rozciągała?

A tak z innej beczki.Moze troche nie na temat;-)Ma moze ktoras z Was jakis pomysl na prezent mikolajkowy dla roczniaka?Dodam,ze na urodzinki dostal grajacy stoliczek Fisher Price i autko -jezdzik.Ma tez pelno zabawek grajacych,wiec to odpada.Doradzcie cos bo brak mi weny.
Cześć dziewczyny!

Ja dziś zasypiam w pracy... Taka pogoda, a picie kawy mam zabronione z powodu podwyższonego ciśnienia:wściekła/y:
Ale trudno, muszę przetrwać do końca dnia...
Mammi, co do prezentu, to może coś z atrakcji zimowych (coś w stylu wypasionych sanek, itp...)
Pozdrawiam wszystkie lipcówki:-)

Fajnie że wszytsko ok z dzidzią!!
Też bym nie ryzykowała tych tabletek skoro tak pisze w ulotce!! Też mam upławy białawe i lekarz powiedział ze na tym etapie ciązy to normalne!!
Poniewaz jestesmy w podobnym wieku ciązowym mam pytanko czy pobolewa Cię brzuch taj jakby macica się rozciągała?

W moim przypadku czasami kuje mnie brzuch tak jakby jajnik ale to zdarza się rzadko i trwa chwilkę. Brzuch już mnie nie boli od tygodnia i nie odczuwam również innych ojawów. Czasami zastanawiam się tylko czy Ja rzeczywiście jestem w ciąży? :-D Rozmawiałam z mamą na ten temat i ona jak była w ciązy ze mną również nie miała objawów ciążowych, czuła się super. Osobiście jestem z tego zadowolona tylko czasami martwie się czy z dzidziusiem wszystko dobrze.:tak:

Cześć Dziewczyny:-)
Chyba się szykuje imprezka urodzinowa-wszyskiego naj naj naj Geperty:-D
Mnie brzuszek bolał bardzo do 6 tyg. Teraz męczą mnie wzdęcia:zawstydzona/y:
A czy Wy też macie strasznie fantastyczne sny w czasie ciąży?

reklama
Wczoraj mieliśmy wizytę ksiedza i bobas dostał obrębny obrazek:-D Taki mały a już odwrócił nasze życie o 180 stopni. Bardzo się cieszę:-) Księżulo obiecał modlitwę w naszej intencji.

Do góry