reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

napiszę wam, ze byłam z M w szkole rodzenia, M kąpał lale- mieliśmy taką polewkę, ze popłakaliśmy się ze śmiechu...normalnie robił wszystko jak z dzieckiem, troszkę ją podtopił;-):-p ale jestem z niego dumna, ze zrobił wszystko do końca i nie uciekł! a najlepiej, jak ją czesał:-D:-D normalnie ubawiłam się jak nigdy! ale kąpanie mnie przeraża i jak M tego nie będzie robił to będziemy chyba mieć małego brudaska:-D

reklama
Atabe- teraz kiedy nie ma jeszcze dzieciaczków z nami, też mnie to śmieszy. Chcę zobaczyć M w akcji. Ostatnio poprosiłam, żeby mnie przewinął :-DOczywiście ręcznika nie wystarczyło, ale starał się :-)
Madzik - ja na week też chyba pojadę do Katowic. I też sprawdzałam pogodę. Mam nadzieję, że będzie cieplutko, bo nie chce mi się brać jakichś ciepłych ciuchów.
Widać, że Wy już wypluskane, wypachnione. Ja jutro zajrzę w podwozie, bo mam ginka na 16:15. Muszę też traktorem wjechać pod pachy, bo 3 trymestr, może mi będzie badać cycuchy :-)
Ja jeszcze spać nie idę, czekam na M. A on będzie dopiero przed 24.

ewcik no jak na ciężarną to szybką decyzję podjęłaś
tweenie a w jakiej firmie pracuje??? Jeśli nie chcesz tu pisać to napisz na prv, ale tak mi się skojarzyło jak napisałaś, że pracuje na Mokotowie, a często bywa w okolicach blue city (pomyślałam, że bywa w erze). Ale generalnie Mokotów to zagłębie firmowe, więc nie sądzę by razem pracowali
aneta dobrze, że masz wyniki dobre
mysza moja koleżanka ta co ma rodzić na karowej też nie bierze położnej, ja co prawda w innym szpitalu ale też nie biorę położnej liczę, że dostanę się tam gdzie chcę, chciałabym pojechać w jakiejś późniejszej fazie to może mnie nie odeślą. Czy pisząc o hali masz na myśli halę wola????
mruczka czyszczenie lodówki to bardzo pożyteczna rzecz
magdzia brawka za egzaminy
vanilka tak całkowicie ogoliłaś maszynką??
atabe eee jedno podtopienie to nieźle hi hi hi, ja mam taką nadzieję, że mój M się wprawi i będzie małą kąpał, bo po porodzie to ja nie wiem czy będę miła taką pewność w rękach, zobaczymy jak będzie jak pójdziemy na tą szkołę

Ale mam dzisiaj kiepskie popołudnie bo zaczęła boleć mnie głowa i jakoś wszystko mnie denerwuje. Poza tym wcięłam kolację (wiosenne kanapki z sałatą pomidorem, rzodkiewką szczypiorkiem i wędliną) i poprawiłam lodami. Oglądałam przylot samolotu z trumnami i tam leciały takie marsze żałobne a mała tak kopała, kurcze, żeby się nie przyzwyczaiła, że taka muzyka ją uspokaja. Jutro spotykam się z koleżanką ciężarówką (za 3 tyg ma termin) i idziemy coś zjeść, a potem przyjeżdża kuzyn M do kuchni (by ją zwymiarować) - mam nadzieję, że będzie dobrze

tiffi - tak myślę o hali wola ;-)
Mnie też strasznie boli głowa, ale nie chcę brać tabletki, bo przez te mycie okien wzięłam zapobiegawczo dwie nospy i teraz luteinę.
Jem kisiel -słodka chwila. Jakaś taka skołowana jestem.

Witam z rana:-)

Vanilka całe szczescie nie mam jeszcze problemu z goleniem dolnych partii:-)

aneta-h biedna Ty:-( mam nadzieje ze jednak usnelas

Słoneczko pieknie swieci, zapowiada sie miły dzien:-)

witam :)- u mnie tez zapowiada sie mily dzien...szczegolnie, ze bez presji szkoly i zadnych inncyh obowiazkow oprocz odwizienia i przywiezienia corki ze szkoly...
Brakuje mi takich dni! wiec wykorzystam go na maxa...blogie lenistwo ..badz zakupy sobie strzele:)

czesc dziewczynki :-)
ja wstalam ale niechetnie (gdyby nie to ze nie dam rady sama poscielac tego ciezkiego narozniek ato bym jeszcze spala, ale nienawidze rozgrzebanej poscieli). wczoraj brzuszek b sie napinal-az sie wystraszylam doslownie co 5 minut w pewnym momencie :szok::szok: (tak tak vanilko-przeszlo do mnie :-(). a jeszcze pojechalismy na te zakupy i do siory mojej po jakies ciuchy na te poprawiny i pierdoły. w domu bylam o 17. gajerek kupilismy i taki wlasnie jak kama i ania_pestka opisalyscie za zastosowaniem cech podanych przez tiffi. kolor taki stalowy w lekki prazek krawat sledz-waski i dlugi tez stalowy tylko jasny (M chcial bordowy ale stwierdzilismy ze wyglada jak obsluga hotelowa :-D) nablyszczany ten gajerek. przysiegam ze jest to pierwszy garnitur w ktorym mi sie podoba. ale tez kupilismy w salonie firmowym taki bardziej lepszy a nie masowke...jak wrocilismy bylam tak zrabana ze zjadlam i sie polozylam i zasnelam. spalam do wieczora a potem sie wykapalam i dalej poszlam spac i dzis sie czuje dalej zmeczona...:zawstydzona/y:
ide was troszke nadrobic ale mam nawal rzeczy do zrobienia-zmywanie z wczoraj-bleeeee. pedikiur-to dopiero bedzie wyzwanie-ja nie dosiegam juz palcow u nog-ostatni trwal 3 godz a mialam o wiele mniejszy brzuch. i manikiur i umyc wlosy i poprasowac. a jako lekturke do sniadanka wklejam wam to:

Mój zawód? Rodzenie dzieci... - FIGA

i co wy na to???? :-D:szok:

agatha - mam nadzieje, ze zabki pieknie przyozdobione! dzielna jestes z ta 5 bez znieczulenia, az mnie zabolaly wszystkie na raz! ja to jestem tchorz straszny jesli chodzi o zeby! :/ a z tym moczem daj znac prosze co Ci powie gin, tez mam bakterie wiec tym bardziej jestem ciezkawa!
"Ja dzisiaj na obiad, pulpety w pieczarkowym, kasza i surówka z marchwi i jabłka." - alez mi slinka poleciala!!!!

dzamena
- a maly co mowi jak pytasz go o przedszkole? o kolegow?

mysza - staram sie konkurowac z elyta, w koncu naprawde siedze i nadrabiam, chce byc na biezaco poki moge.

aneta - ciesze sie, ze wyniki dobre! biedna z ta nocka, tez tak raz mialam ostatnio przez cole, kurcze zal mi was z tymi nockami!!

magdzia - gratulacje z egzaminu!! kiedy obrona?? a zreszta co mialas nie zdac jak co 2 glowy to nie jedna!! :p

vanilka - kurcze wspolczuje tych nocy, ja odpukac zupelnie nie mam problemow ze snem! Raz mi sie zdarzylo i bylo mi cholernie ciezko, nie wiem jakbym to zniosla ...

atabe - ja sie nie moge doczekac juz tych momentow na szkole jak mycie itd. Mam nadzieje, ze i unas one beda!!

vanilka - ja tez juz na slepo sie "tam" gole, robie takie napady z bokow :)

rusia - i prawidlowo, blogie lenistwo!!

Ja wczoraj zrobilam gigantyczny spacer do arkadii, celem bylo zakupienie kaloszy w carrefourze. Okazalo sie, ze sa moze ze 3 sztuki w rozmiarach mini albo gigant, wiec tyle co sobie kalosze kupilam! Na szczescie na pocieszenie byly truskawki za 2 zl okolo 8 truskawek i wygladaja naprawde ladnie :) Nastepnie zrobilam J. obiadek, wykapalam sie i poszalm na szkole rodzenia, J. dotarl spozniony, ale wczoraj bylo smiechow przy cwiczeniach, takie jakies dziwne pozycje! Smiesznie :) Stwierdzam, ze brzuszek mam duzy, raczej porownywalny z czerwcowkami!!

Zdradze Wam moje wczorajsze przemyslenia na spacerze: stwierdzilam, ze nie ma sie co przejmowac waga i tym jak w tej chwili wygladamy, bo tak naprawde nie jest zle, co moga potwierdzic wszyscy wokol, to jest piekny okres w naszym zyciu, jakze krotki w porownaniu do calego zycia, nie wiem czy bedzie mi dane byc z nowu w ciazy, jesli nie to zostaly mi 3 miesiace i warto sie nimi cieszyc....
Pare krokow pozniej minelam dwoch Panow, ktorzy mnie skomentowali: " Ta wyglada jakby dzieciom pilke zabrala!", co mi bardzo poprawilo nastroj i potwierdzilo powyzsza teorie!

Ide po kawke!

reklama
Witam witam, u mnie słoneczka niet za to nap...... deszczem:confused2:

Vanilka ja też ostatnio pozwozie ogoliłam ale ciężko było, myslałam że sobie falbanki poużynam:-)

madzik pięknej pogody Ci życzę na wyjazd oby w końcu doszedł do skutku i był mega udany;-)

aneta biedulo i zasnęłaś w końcu?

tiffi no jak już mierzenie to idzie sprawa do przodu;-)

mysza a bada twój cycuchy?bo mój nie badał ani razu ale w sumie ja się wstydze:-D

atabe oj to miałaś ubaw, nie mogę się doczekać mojego w akcji:laugh2:

Ja po glukozie 75, z wypiciem nie miałam problemu najmniejszego ale jak mi teraz niedobrze to masakra:no:mam posmak w ustach jak po 3dniowym przepiciu, M mówi że fajnie bo sobie przypomniałam jak to jest a ja że kij mi po kacu jak bombki nie pamiętam:-Djestem sobie w domku, mogę pić wodę i na 10tą jadę znowu i siuśki dowioze bo rano zapomniałam i zmarnotrawiłam wszystko w muszli:-pa się tych barkterii wystraszyłam że sobie muszę zrobić. I strasznie śpioch mnie męczy.

Do góry