reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

anetka thx, muszę obejrzeć koniecznie:-) lekarz widać jest do rzeczy, więc będzie oki:-)
jedyneczka ja jestem rozsądna, ale tylko z nazwy chyba, bo kasa mi się rozchodzi ,że łojezu:-p

reklama
aneta ja też lubię majonez i najlepszy dla mnie to kielecki. Co do antybiotyków w ciąży to naparwdę dużo kobiet je bierze, bo one nie zaszkodzą dziecku, a często nieleczenie może zrobić większe szkody, także głowa do góry
buterflyy nie ma co się dawać chandrze i złym myślom, a co do twojego pomysłu na biznes to ja się nie znam, ale wygląda ciekawie. Jak pojawi się na forum mammi to zapytaj ją, bo ona chyba się w sprzedaży internetowej bardziej orientuje, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam
mysza twoi rodzice są tylko daleko, ale są i to najważniejsze, możesz z nimi pogadać. Pamiętaj, że nie każda z nas ma możliwość rozmów z rodzicami. Ja jak pisałam wcześniej, nie mam już rodziców, a bardzo tęsknię za mamą. Tak chciałabym z nią pójść, pogadać przytulić się. A każde święta z teściami to dla mnie trudny czas. Także bardzo dobrze cię rozumiem.
Co do nospy to ja też się ociągam, tylko luteiina ale jakoś dzisiaj moja gin powiedziała, że twardnienie normą jest tylko 2-3razy dziennie.
Co do systemu oszczędzania to ja jestem oszczędna a mój M nie bardzo. Uważam, że warto znaleźć jakiś hipermarket, który ma dobre ceny produktów które lubimy i tam robić większe zakupy, ale też nie za czesto bo mamy tendencję do kupowania nie potrzebnych rzeczy, w osiedlowym sklepiku kupuję bieżące rzeczy. Czasem odwiedzę biedronę, można kupić tam dobre i niedrogie produkty. Ostatnio zastanawiam się nad zakupami w sklepie internetowym i porównywałam ceny i nie wygląda to źle
tweenie najlepiej to dzwonić do tych sklepów, jak mają gg to też fajnie dopytać, ja wczoraj dzwoniła do dwóch w sprawie wózków. Co do body to czytałam w gazetce bemowskiej, że dostaniemy body
dzamena nie widziałam tego programu, ale widziałam zapowiedzi i zgadzam się z tobą co do tych matek i ich księżniczek, niestety niektóre baby zamiast mózgu mają trociny i z małych dziewczynek robią stare pudernice a do tego ich psychika musi być nieźle nadszarpnięta
perla a ty już na pudłach, to trzymaj się tam w czasie tej przeprowadzki
kropa ostatnio gdzieś mi mignął inki uwaga trujące wózki dla dzieci, a teraz ubranka, chyba wszystko truje
aisim bierz nospe fortę jak coś takiego się dzieje i kładź się wtedy, mi dzisiaj tak ginka powiedziała
vanilka no nie ma lekko z tymi pracami, mój M wrócił z pracy zamknął oczy nic nie mówi, śpię, czy leży tak go ten tydzień wykończył (wczoraj siedział do 3 w nocy), no ale taka praca jak trochę lepiej zapłacą to zaorają człowieka
karolcia oczywiście że cię pamiętam, już wtedy pisałam że bardzo i przykro, że się nie udało, ale dobrze, że wyniki wyszły dobrze i znów zaczynacie, będę pamiętała o tobie i życzę ci jak najlepiej

Jestem jestem. Najpierw wkurzyli mnie w banku bo musimy zmieniać polisę ubezpieczeniową domku bo oni chcą inaczej, echhh. Potem byłam na USG tarczycy i wyszło ok, odebrałam wyniki i generalnie jestem zadowlona bo hormony ok, krew też, mocz też. Co prawda Hematokryt leci. jedyny minus to ginka stwierdziła, że max 2-3 razy dziennie może twardnieć brzuch, wytłumaczyła mi na czym to polega i niestety twardnieje mi częściej, więc nadal luteina, żelazo, witaminy, dołożyła mi magnez i kazała brać 2 razy dziennie nospę forte. Nie chciałam tyle tego brać, ale chyba muszę pobrać tą nospę. Od ostatniej wizyty przytyłam 2kg, słyszałam jak dzidzi bije serce, przy pępku pojawiła mi się taka drobna przepuklina czyli taka cienka skóra, ale nie wolno dotykać.

tiffi ale masz tabletów przepisanych:eek:myślę że twoja ginka zapobiegliwa bardzo ale lepiej tak niżby miała być lekkoduchem bo tu o zdrowie dzidzi i nasze chodzi;-) A jaki masz hematokryt?pytam bo mam poniżej normy ale gin powiedział że w ciąży oki i mam nic nie brać:sorry:

louise gratuluje udanych zakupow:-)

dzamena u mnie w parafi tez sa alby, ale nie takie same. Kazdy ma mozliwość wyboru jaka chce. Proboszcz powiedzial ze nie bedzie wymuszala ze ma byc taka i koniec, gdyz sa rozne sytuacje w rodzinie-i ktos moze miec od kogos z innej parafi.

jedyneczka u moich dziewczyn sa mundurki, ale malo kto je nosi. Moje nosza bo uwazam ze po to byly kupowane aby byly noszone.

aneta-h wszystko bedzie dobrze kochana:tak:antybiotyk pomoze i wynik sie poprawi

Vanilka gratki dla meza

tiffi1ja tez naleze do osob oszczednych moze az za bardzo czasami. Super ze z dzidzia wszystko dobrze i wyniki prawidłowe. Dobrze ze pani doktor woli dmuchac na zimne.

A mnie dzis zmulilo i drzemke sobie zafundowalam po poludniu, teraz ide troche tv poogladac i lulu:-)
Dobranoc

patipaula a u Emi dosłownie nikt w całej szkole nie nosi więc jej też nie zmuszam:sorry:a wasz ksiądz oki bo my musiałysmy się postawić proboszczowi, przywiózł krawcową, ta pokazała sukienkę taką że rany julek a proboszcz zły co nam się w niej nie podoba:wściekła/y:ale wywalczyłyśmy swój model, skromniejszy ale elegantszy w swojej prostocie:-p

Dobranoc bo robię się śpiąca:tak:

a ja się nuuudzę;-) M w pracy, wróci w nocy...ehhhhhhhh
tiffi faktycznie troszkę tych leków masz, ale najważniejsze, by pomogły!
a co do mundurków, to pamiętam jak do pierwszej klasy szłam w takim granatowym fartuszku:-):-D

Dziewczyny uciekam spać
Od jutra mam malowanie-syf juz teraz jest w całym mieszkaniu bo wszystko z małego pokoju jest powynoszone do pozostałych dwóch :)
Buziaki i do jutra!!!

Właśnie trafiłam na takie info:
Uwaga na trujące ubranka dla dzieci! Newsy mamazone.pl - www.mamazone.pl
Może któraś z Was zakupiła?
- masakryczny artykul. Czy oni sa niepowazni!!!!????? nie ma jakis atestow przed wydaniem rzeczy na rynek!!

do dziewczyn z Warszawy - słyszałyście, że dostaniemy jakieś specjalne body przy urodzeniu malca? Kurcze, musiałabym poszukać, ale to chyba z okazji 200urodzin Chopina i ma być na nich napis "tam skarb Twój, gdzie serce Twoje"
- nie slyszalam o tym nic a nic!! Kolezanka rodzilampoltora miesiaca w szpitalu madalinskiego i nic nie mowila!

Miluszka powodzenia na egzaminie :tak:.
- dzieki, moze okazac sie bardzo potrzebne!! :]

dzamenka - tez kilkakrotnie mignal mi ten program. Straszne podejscie do dzieci, biedne - zniszczone psychicznie do konca zycia... zaburzone priorytety!

butterfly - mysle, ze to dobry pomysl, ale jak pisala sasanka ciezki by byl dla Ciebie zarobkowy!! chyba ze bedziesz dzialala na zasadzie okazji i chodzila po lumpeksach i pojedyncze sztuki w dobrym stanie kupowala i potem sprzedawala, ale to jest strasznie czasochlonne i sily wymaga do lazenia!!

anetka - mysle, ze bardziej od nieprzyjmowania antybiotyku grozne jest nieleczone zapalenie!! Skoro masz przepisany lek znaczy ze nie zaszkodzi malenstwu!! zaszkodzic moze nieleczona infekcja - wywolac wczesniejszy porod!! i tak jak pisala jedyneczka, lozyska swietnie wszystko filtruje - nasze malenstwa na dobra sprawe sa juz bykami i maja duze szanse na przezycie nawet poza brzuskiem!!

mysza - pogadaj z M, facetom to czasem trzeba wszystko wylozyc, nawet najbardziej banalne sprawy i sformulowac tak zdanie by nie bylo zadnych niedomowien, powiedz jak sie czujesz, dokladnie tak jak otworzylas sie przed nami - otworz sie przed nim, powiedz czego Ci brakuje!! nie dziwie sie, ze brakuje Ci rodzicow, ale z 2 strony kochana ja czasem mam dosyc np. mojego brata, ktory nachodzi mnie notorycznie i irytuje swoja obecnoscia! Na dodatek nie wyobraza sobie nie byc ojcem chrzestnym Poli, a ja coraz bardziej watpie czy chce by nim byl :/
- co do oszczednosci i zakupow duzych, to ja robie raz w tygodni duze zakupy w markecie, ale po 3 dniach i tak czegos brakuje i kupuje w osiedlowym! :/
- ja tez chetnie Cie przygarne na kawke czy soczek!!

atabe, vanilka- tez was chetnie zaprosze, nawet salatke owocowa bym wam zrobila!! :]

vanilka - gratuluje M umowy, pieniazki teraz wam sie przydadza!!

tiffi - ciesze sie, ze po wizycie wszystko ok i ze wyniki tarczycy tez sa dobre!! Moj hematokryt tez leci na leb i na szyje, w pon mam wizyte i tez sie obawiam ze zelazo bedzie konieczne!!

louise - gratuluje zakupu! pochwal sie na watku: modna mama!!

I nawet jak sie ucze to jestem tutaj myslami, Pola mnie kopie, ciezko jest sie koncentrowac na czyms innym!! Trzymajcie prosze kciukasy, troche sie martwie - nie lubie chodzic nieprzygotowana na egzaminy, a material ogarnelam tak na 3 :/ mam nadzieje, ze si epofarci!!

Moja Pola wczoraj na szkole rodzenia, gdy Pan prowadzacy podszedl i polozyl reke na brzuchu by sprawdzic czy oddycham przepona to z calej pety przywalila - i mysle, ze chciala przez to powiedziec "nie dotykaj mojej mamy!!"
smilie3.gif
- to tak na marginesie!

też biorę leków całą masę i mam zagadkę matematyczną, jak je jeść. Żelazo 2x dziennie, pół godz przed jedzeniu, witaminy dla ciężarnych i magnez, a teraz jeszcze te osłonowe na żółądek po ostatnich sensacjach :confused2:. Żadnych tabletek nie można ze sobą łączyć...

Mysza ja Cię mogę zaprosić na obiad. Ale nie umiem gotować :-D Nawet jak mam lodówkę pełną, to nie bardzo wiem, co z czym się łączy, ale ciiii;-)

wróciłam ze sklepu i nogi mi w d... wchodzą. ale kupiłam butki do latania, jak mierzyłam w sklepie były jeszcze lekko za luźne, jak przebrałam się w mieście, to już z oporem noga weszła :eek: Ważne, że są wygodne.
I kupiłam sukienkę w reservdzie za całe 9,90... Piękna nie jest, różne i kwiaty, ale na lato będzie idealna, brzuchol się zmieści. W takiej cenie to nie będę wybrzydać, a i tak bym musiała coś kupić :-p
Dla mam, które mają starsze dzieci - w beście były fajne ubranka już od 10 zł. Znajomej kupiłam sztruksy za 10zł, na lato były za 20, itp

reklama
Do góry