reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

kurde dziewczyny mam tego CRP 89!!!!!!!!! a norma do 5, dzwoniłam do ginka i mam przyjść po recepte,antybiotyk mi przepisze i mam sie nie martwić,ale jak to jestem panikara,juz sie popłakałam ze moze ten stan zapalny albo antybiotyk zaszkodzi małemu....:-(
Madzia mnie pocieszyła na szczęście,że wiele kobiet bierze antybiotyk i jest dobrze

no nic,ide robić obiad-dziś wypas....wodzionka:-) a potem do tego ginka i ekg sobie jade zrobić i pooglądać wózki z M

reklama
anetka nie martw się kochana, antybiotyki nie zaszkodzą zwłaszcza że dzidziole nasze już duże;-) a łożysko to wogóle świetny filtr;-)

ja szykuje co na stryszek z zimowych rzeczy i wogóle co zbędne bo zaraz remont i nie chcę potem biegać(turlać się:-p) i pakować.

wrocilam....uffffff!!!!
vanilka Ty nasza pogodynko :-)-wyszlam w upal 18 stopni (dobrze ze nie w sandalach tylko w newrockach, ale za to w krotkim rekawku i skorce) a wrocilam w deszcz i wicher i picne 13 stopni.brrrrrr.
ale najwazniejsze ze kupilam kiece i buty.kieca w indyjskim-skromniutka ale w niej pochodze pozniej tez a buty w ccc-tanie i tez oprocz wesela bede w nich smigac. na koturnie-ale dosc wysokim i cienkim-mam nadzieje ze dam rade.wkleje za jakis czas na odpowiednim watku foty jak zrobie. teraz musze isc troche ogarnac bo jak wychodzilam to zostawilam taki bajzel ze glowa boli. jakby tornado przeszlo...narazie was nie nadrabiam bo nie zdaze. jak juz cos tu podzialam to wejde i sie rozpatrze
No widzisz ,trzeba mnie sluchac ;-);-)
Super,ze zakupy udane !!
No i najwazniejsze ,ze kiecke sobie potem zalozysz jeszcze i buciki :happy:

Ja wrocilam z dworu !Nogi mi wchodza w tylek!!
A jak goraco :baffled:
Mlody moj to na krotki rekawek smiga ,a ja jutro koniecznie musze jechac kupic jakies bluzki bo na dlugi rekaw goraco :baffled:
Ide zrobic jakies papu i poczytam co naplodzilyscie :-)
Nigdzie juz dzisiaj nie ruszam dupki -ewentualnie na ogrodek :-D

wróciłam z zakupów spożywczych.

Anetko uwielbiam wodzionkę, ale ja nadałam jej nazwę kuroniówka :-) Nie martw się, skoro lekarz przepisał, to z pewnością dzidzi nie zaszkodzi. Ale powiem Wam, że ja miałam zażywać no-spę 3 x dziennie i uważam że to przesada i biorę tylko luteinę. Dzisiaj no-spę muszę zatankować, bo M chce się przytulać, a;e to awaryjna sytuacja :-D Umówiliśmy się na wieczór:-D

Pogoda pod psem,,, strasznie się ochłodziło...

Dziewczyny jaki Wy stosujecie system zakupowy? Tzn robicie większe zakupy na dłuższy czas, czy latacie codziennie do sklepu? Bo szukam oszczędności i testujemy z M różne rozwiązania :-)

kropa nie kupiłam na szczęście ale prawda taka że teraz z niczym nie mozna być pewnym:no:ludzie dla kasy potrafia stracić wszelkie hamulce.

mysza oooo to będzie zgoda:-Dteż mam no-spe 3 raza na dzień a biorę raz i to jak wiem że będę miała energiczny dzień:-pz zakupami my robimy od czasu do czasu większe w auchan przeważnie takie typu mąka makarony itp. żebym nie dźwigała (i żebyśmy się nie pożarli:-D) głównie M sam jeździ z listą. A mięsa np. to ja w drodze z pracy kupowałam. I tak było oki. Za to teraz nie dość że jeżdżę z nudów sama w tygodniu i kupuje tony podjadanek to z M też na te większe jeżdże żeby mnie cos nie ominęło pysznego:-Dale M mówi że mi się nalezy bo i dzidzi i posty wszelakie to sobie mam wynagradzać i wynagradzam:-p

Vanilka ja spostrzegłam niedawno że mam bluzki takie z rękawem 3/4 takie na teraz a potem już nakupiłam na ramiaczkach a ze zwykłym krótkim nie mam nic, nie wiem o czym ja myślałam ostatnio na zakupach:-p

Mciu napisał że jak wróci to mnie obsypie prezentami buziakami i będzie miział i rozpieszczał cały tydzień:rolleyes:Bo napisał wcześniej że już go nudzą to zwiedzanie i wieczorne imprezki więc mu napisałam że ja bym się chętnie zamieniła z nim na jedeń dzień chociaż no i mnie pożałował:sorry::-pEh jak ja go uwielbiam:rofl2::-)

Ja tylko na chwilkę, melduję że już ok, bóle przeszły i wszystko powrociło do normalności. Nie wiem, moze macica się rozciąga!!
Zaraz wychodzimy na szkołę rodzenia, wiec podejdę do lekarza jak będzie żeby mnie zbadał dla pewności i zapytam położnej co to mogły być za objawy!!
M się chyba stresuje tą szkołą rodzenia bo sobie nawet notatnik przyszykował, a ja z niego mam polewę))

Mysza to ja Cię kochana zapraszamna kawę jak będziesz w moich stronach. Wprawdzie mamy Ci nie zastąpię ale towarzystwa dotrzymam.
Justaa a Ty dokładnie skąd? Kurcz to moze się spotkamy na porodówce))) - na kiedy masz termin??
Kropka - oby problemy się rozwiązały i nie stresuj się za bardzo bo to nie wskazane!!

buziaki i do wieczorka)) Nie obżerajcie sie za bardzo bo nam pójdzie w pupsko!!!

mama to skarb;-) szkoda, ze tak rzadko przyjeżdża...umyła mi okna, powiesiła wyprane firanki i mam pięknie i pachnąco:-D
aisim mój M tez się bardzo wczuwa w zajęcia w szkole rodzenia, wczoraj mieliśmy pokaz kąpieli, to ja powiedziałam, że się boję jak ja takiego maluszka wykąpie- na co on mi powiedział, ze on będzie kąpał:-) zobaczymy co z tego wyjdzie, ale dobrze, ze choć chęci są:-p i dobrze, ze juz się dobrze czujesz!!!
louisie gratuluje zakupów:-)
mysza my właśnie jutro mamy jechać na większe zakupy spożywcze, bo jakoś tak pusto w szafkach i w lodówce;-P choć u nas i tak prawie codziennie się coś dokupuje, bo jakoś nie mamy tego na co akurat mam ochotę:-D;-)
Aneta lekarz na pewno przepisze Ci jakiś bezpieczny antybiotyk!
dzamena to i ja chyba jutro zakupie te słynne truskawki, które rozpropagowałaś na naszym forum:-D
jedyneczka hoho to czekaj na te prezenciki:-p:-D

wiecie co ja też ciągle samotna się tu czuje...nie mam jakoś nikogo bliskiego poza M który ciągle siedzi w pracy...ehhhhhh

aisim dobre z tym notatnikiem :-Dmój eks był bardzo zapobiegliwy, układny i pedentyczny więc torbe ko szpitala z: nowymi kapciami, wyprasowaną koszulką i dresem miał spakowaną wcześniej niż ja:-Dudane te chłopki czasami:-p

reklama
kurcze wzbudziłam współczucie :happy:
Ale może mnie zaczniecie na obiady zapraszać ? :-D To bym troszkę przyoszczędziła. :-D:-D
Walczyłam długo ze sobą i nie wytrzymałam, właśnie wcinam chipsy kebabowe z biedronki :zawstydzona/y:
M majstruje przy kontaktach, nie wyłączył prądu, bo twierdzi, że wie, za co się może złapać...
Ah te chłopy - głupie to takie...
Jedyneczka a Tobie nie za dobrze z tym facetem ? Niech nie rozpieszcza, bo przyzwyczai i będzie problem :-D
Atabe- My to powinnyśmy nakręcić serial "Klub Samotnych już nie dziewic" :-D

Znalazłam zdjęcie z mojego pierwszego USG. Mam na nim termin na 10 lipca, biorąc pod uwagę fakt,że w brzuchu siedzi mała kobietka, trzeba doliczyć jej jakieś opóźnienie w czasie, więc może w połowie lipca urodzę :-D

Ostatnia edycja:
Do góry