reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hmm no więc ta siatka to jest moja radosna twórczość. Chcę żeby to było płaskie i niewidoczne dla ludzia ale niezwykle drażniące dla tych wszarzy. No więc w zwykłej siatce pocięłam w równych odstępach druciki i je wyprostowałam. Są ostre może zadziała. Jak zamontuję to zrobię fotkę.

Przez te latające g... mam siatkę założoną na balkonie. A tak mi się to nie podoba, ale nie stać mnie teraz na zabudowę okienną, bo to wydatek rzędu 1600 zł.

reklama
Zgagę to ja też mam -Perla a Rennie Ci nie pomaga???? bo mi nawet pomaga.
Ja zaraz lece z mama na zakupy jedzeniowe do Reala chociaż mi się nie chce ,ale kupię sobie jakiś fajny apteczny balsam przy okazji bo mam bardzo suchą skórę.

Zgagę to ja też mam -Perla a Rennie Ci nie pomaga???? bo mi nawet pomaga.
Ja zaraz lece z mama na zakupy jedzeniowe do Reala chociaż mi się nie chce ,ale kupię sobie jakiś fajny apteczny balsam przy okazji bo mam bardzo suchą skórę.
pomaga, ale musze wyssac conajmniej 3szt. i nie na dlugo... :zawstydzona/y: mam takie mleczko "Gaviscon" (niewiem czy jest w PL) i dziala, ale jest takie geste i niesmaczne ze mam odruch wymiotny na sama mysl o nim :sorry2:

tweenie - dobrze, że wizyta Cię uspokoiła:-)
perla - na mnie rennie też działało, ale na krótko. Wyczytałąm w jakiejś gazecie dla kobiet w ciąży o MALOXIE i on mi pomaga. Na szczęście teraz ona występuje sporadycznie, ale jeszcze miesiąc temu miałam ją na okrągło.:baffled:

Ja wróciłam z aptek, nigdzie nie było prenalenu, kupiłąm dopiero w trzeciej w Tesco. A jak już tam byłam kupiłam sobie misie, takie odpustowe z masą, zaraz je zszmam:-D. No i po drodze zahaczyłam o myjnię i wreszcie mam czyściutkie autko.:-)

tweenie ja tak pytam o ten fotelik, bo koleżanka ma maxi cosi i wazy 2,7, mówiła, że ważna jest ta waga, x-lander, ten x-car wycytalam, że ma 2,75 więc chyba nieźle. Fajny ten twój fotelik, gdyby był lżejszy to bym go rozważała, ale dla mnie to bardzo ciężki jest, zwłaszcza, że nam zależy na takim przypinanym do stelaża. Co do factory to ja tam czasem bywam, ciężko mi powiedzieć, zależy co się komu podoba, ale można znaleźć tam dużo tańsze rzeczy ja często odwiedzam tam atlantic, reserved. Co do butów sportowych ja tam nie kupowałam, bo ja w ogóle rzadko chodzę w sportowym obuwiu, więc mam jakieś dwie pary dawno kupione, ale na pewno można taniej kupić.
Ty idziesz na szkołę rodzenia na kasprzaka?
Dobrze, że u lekarza ok.
agatha tak z tym tamponem nieźle się sprawdza, normalnie widziałam różnicę w wynikach badań. Co do fotelika to oglądam, bo jednak ta waga jest ważna
mysza ja też nie mam nawet torby. Widzę, że walczysz z zasrańcami, ja nie mam takiego problemu, ale nie cierpię tych sralaczy
miluszka ja byłam w Wilanowie 3 razy na USG w 12 tyg, i wtedy jedno ze zdjęć było w 3D, potem powinnam być na tym w 23tyg, ale chciałam wcześniej w 18 pójść na takie zwykłe, ale oni coś zamieszali i byłam w Wilanowie w 18 i 23 tyg. Niestety nie mają tam możliwości nagrania na płytę. Co do porodu w medicoverze to się zgadzam. Co do listy to mnie bardziej chodziło, żeby stworzyć taką konkretną na tych wątkach, które mamy. Perla ma rację by nie powielać i nie śmiecić chodzi o to by stworzyć taką stricte listę dla lipcowych maleństw, typu ile body czy z długim czy którkim rękawem itp, ale by taką konkretną stworzyć na wątku już istniejącym a nie na ogólnym. Na ogólnym nie jesteśmy w stanie nic znaleźć później
aneta muszę poszukać tych truskawek
aisim mnie chyba z tych najbardziej Martyna

Ja zjadłam bigos na obiad, mam nadzieję, że mi ta kapucha nie zaszkodzi, a i popijam pepsi - tak mi się chce, a poza tym ostatnio w święta mierzyłam ciśnienie 85/50 i 90/50 więc raczej nie wysokie. Poza tym po wczorajszej rozmowie z M jakoś nie mam na nic humoru, dobrze że mała kopie to przynajmniej jakoś spokojniejsza jestem.

tiffi, zaczynamy w poniedziałek na Kasprzaka :) Ty w maju startujesz?
Ja potrzebuję buty sportowe, bo noga puchnie i w pantofelkach nie da rady. A jak się maluch urodzi, to też będę dużo dreptać :) a x-car waży prawie 4kg, więc w zasadzie nie ma większej różnicy miedzy tym x-landerem, a moim graco. Porównaj modele wózków dziecięcych - X-lander Tu podali, że waży 3.9kg... a maxi cosi waży 3,3. Właśnie specjalnie dla Ciebie sprawdziłam :)

Mnie tylko nadwaga męczy:tak:Zaparcia zwalczyłam śliwkami:-)
M własnie moje okna, bo przed świętami nie zdążyl, a jutro moja mama przyjeżdza:happy:

reklama
Dziewczyny ja w biegu się witam...rano wyniki...godzina z głowy...później sobie wymyśliłam pierogi na obiad bo po Świętach na mięso patrzeć nie mogę...zrobiłam tyle że by starczyło na 2 obiady...ale tak nam smakowały, że już tylko parę zostało na kolację...w dodatku zaliczone dwa spacery z synkiem...bardzo zajęty ten dzień miałam...w ogóle coraz mniej czasu mam...albo słabo sobie czas organizuje...wszystko robię wolniej, zaraz mnie zadyszka łapie, a od paru dni maleństwo daje popalić mojej wątrobie...
Co do zgagi...mi pomaga surowa marchewka:tak:

Do góry