reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Atabe ja Ci tak zazdroszczę ,że Twój M chcę Jagódkę-bardzo mi się podoba ,ale u nas była umowa że to mój M wybiera imię dla dziewczynki więc postanowione ;)

hehehe szkoda tylko, ze ja nie chce tak jak on:-p:-D ale bardzo możliwe, ze mu ustąpie- bo inaczej mała będzie po prostu dziewczynką:-D

reklama
dziewczynki ja przepraszam, bo czuje sie taka troche zganiona. Widac sie zadomowilam, a do konca nie poczytalam o zasadach tu obowiazujacych. Staram sie oddzielac tematy, ale jak pojawia sie linki jakies w trakcie dyskusji to chyba nie jest nic zlego, nie?
Z tym tematem oddzielnym tez wielkie przepraszam, nawet nie przejrzalam, ze emih swietnie zrobila to co chcialysmy dzis odnowic, pojawila sie na glownym watku prosba o stworzenie takiej listy, wiele osob bylo za, dlatego tak sie to potoczylo.
No wiec tak.
sorrka,
skruszona Milenka

a mi sie Martyna podoba :tak:

anetka Ja Ci pisalam rano o tych dusznosciach ale chyba nie doczytalas bo tyle postow bylo ...
Wiec u mnie rozno jak weszlam w3-ci trymestr zaliczylam podobne dusznosci co Ty :baffled:
Pisalam tutaj co to jest i wogle ...
Tak wie wiedze ,ze i Ciebie 3-ci trymestr tak "przywital "
No i niestety czasem to mam ...i najczesciej w nocy ..wtedy musze siedziec bo jak leze to mam wrazenie ,ze dusze sie ...
A jak w dzien mnie zlapie to siadam i gleboko oddycham albo okno sobie otwieram ,..
Uczucie dziwne brak powietrza....
Mam nadzieje,ze nie czesto bedzie tak dusic bo jak mi kiedys tlenu zabraknie ;-);-)

Vanillka tez tak mam od kilku dni z tym oddychaniem!! Tak jakostchu nie umiem złapać bo mi przeponę zatyka! koszmarne to!
Ale na to chyba nic sie nie poradzi!

Miluszka - nie musisz przepraszać!! PO prostu jak cos chcesz dodać to proponuję na odpowiednim watku i wszytko bedzie ok!!

Dzieki za Wasze opiniie z imieniem ja obstaję przy Martynce (zawsze mi sie podobało) a M stanowczo przy Anicie!! Tak jak wczesniej juz pisałam bedzie trzeba monetą rzucić hihihi!! A kiedyś jej o tym powiem: i tak mama z tatą wybrali Ci imię!!

Ciekawe jak tam nasza świeżo uopieczona mężatka Kama!!!! Troche kiepska pogoda byłą w poniedziłek!! Ale w końcu lany!!

wróciłam od lekarza - dziecku nie zaszkodzi moja nadczynność jelit, czyli kamień z serca :) Mam tylko się nie odwodnić, nadal sączyć elektrolity i dodatkowo jeszcze łykać jakieś tabletki na uzupełnienie flory/fauny żołądka. I tyle :)
Diety marchewkowo-ryżowej też nie muszę trzymać, bo i tak się nie sprawdza. Wiadomo, darować sobie kapuchę itp, ale żeby specjalnie się katować, to też nie :)

a co do duszności - ja już od połowy grudnia tak mam, za tydzień mam w końcu kardiologa (mam nadzieję, że i tym razem nie odwołają wizyty w danym dniu...), bo u internisty na ekg wyszło, że mam jakąś arytmię...

Wstąpiłam do sklepu i wykupiłam pół półki z kefirami - to a propos uzupełniania tej flory. Mam wrażenie, że zejdę po tym, ale co tam...
Byłam też w aptece i kupiłam małe opakowanie (5szt) tych podkładek (czy jak się to nazywa) na łóżko i jeszcze paczkę tych wielkich z belli. M jak wróci i zobaczy, to z krzykiem z domu zwieje:-D

no boże jak dobrze ze i wy macie te dusznosci( znaczy dobrze ze nie jestem sama) w pewnym momecie myslalam zeby poprosic eM o zawiezienie mnie di szpitala bo myslalam ze to serce mi chodzic przestaje. Nie moge lezec na plecach tylko na boku, ledwo mam sile sie czasem podniesc, a jak mnie dopadnie to tylko na siedzaco i to mocno pionowo.

No i nie wiem juz jakie mam pozycje w nocy przyjmowac, bo ciagle spie na lewym boku, a na drugi dzien nie moge chodzic bo tak mnie lewe biodro boli.

I ponawiam pytanie, czy ktoś miał moze problemy z piaskiem w nerkach ??

supcio nie wiem, czy jest różnica między piaskiem w nerkach w ciąży, a nie w ciąży. Moja siostra i mama mają, przypadkiem stwierdzono, ale nic im nie dolega, nic nie mają z tym robić

Supcio ja jako dziecko miałam piasek w nerkach-i kazali duzo pić żeby się wypłukał i tyle.A pisek to jest mniej szkodliwy niz kamienie bo jest duzo mniejszy -tak moim rodzicom to wtedy lekarz tłumaczył
Tweenie dobrze,że byłas u lekarza-pewnei jesteś spokojniejsza!!
A widzę że te duszności to duzo z was ma-ja też tak mialam jak mi się brzuch podniósl ,a teraz jakoś jest ok!

supcio nie wiem, czy jest różnica między piaskiem w nerkach w ciąży, a nie w ciąży. Moja siostra i mama mają, przypadkiem stwierdzono, ale nic im nie dolega, nic nie mają z tym robić
- tez nie wiem czy jest roznica, problem si epojawia, gdy w nerkach sa kamienie, sam piasek nie jest szkodliwy i duzo z nas go ma! Trzeba zapytac lekarza, co zrobic by go zmniejszyc.

reklama
Rety ,wiec nie jestem sama z moimi dusznosciami !!!
Ja to na plecach dluzej jak kilka minut nie mogle lezec bo dusi mnie ...
ogolnie noce sa do bani bo nie wiem jak mam spac ;/
i tak cala noc z boku na bok ...ciekawe ile moje drewniane lozko jeszcze pociagnie :)

Do góry