reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam sie środowe, przypominam dla fanek ju ken dens że dzis pierwszy odcinek z Mucha na zywo :-)

Witam nowe dziewczyny również - Olivia

Perla, ja tez sie nie pokoje co z mammi i emih?? Czy ktos cos wie??

Rybkabial ja to nie wytrzymałabym tak czekac az do czerwca zeby zobaczyc mojego eM , jest jaki jest ale nerwowo bym nie wytrzymała :p Chociaz mnie niedlugo czekac bedzie tez nie lada gratka, bo eM idzie na szkolenie z pracy calymi tygodniami, weekendy magisterke robic bedzie i bedziemy sie widywac w nocy z piatku na sobote i soboty na niedziele jak dobrze pojdzie, a ja z dzieckiem :-(

Dziewczyny, czy miała któras z was poblem z piaskiem w nerkach? Bo wczoraj lekarz powiedzial ze musze to sprawdzic bo chyba mam piasek.
No i zwiekszyl dawke Cordafenu, 5 tabletek dziennie !!

Czy wam tez tak sie policzki zaróżowiają? Jest mi tak duszno i goraco momentami, ze cała płone na twarzy :-):zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Dzień dobry!!!
A Wy to spać nie umiecie? :-) Zjadłam na śniadanie jajecznicę, bo już tak za mną chodziła...
Widzę, że poruszyłyście dużo ciekawych tematów:
1) cycki mam małe, brodawki nawet nawet... będę karmić piersią... M będzie masować, a ja będę karmić :-)
2) sukieneczki ładne pokazałyście. Chciałam się w tej ciąży jakoś ładnie ubierać, ale jakoś nie mam weny. Miluszka ta długa sukienka śliczna, ale ja wolałabym wersję krótszą.
3) Vanilka, ja to przy okresie potrafię przelać wszystko. Przybieram takie pozycje we śnie, że ciężko podpasce za mną nadążyć. Dlatego mnie jakiś podkład na łóżko się przyda.
Ewa81r - dlatego ja nie robię porządków w szafie, bo jakbym wyrzuciła dżinsy w które już nie wchodzę i swetry na zimę, mogłabym zostać w skarpetkach i majtkach. A tak przynajmniej optyczne złudzenie. :-D

Perla Ty to masz głowę do wyszukiwania okazji :tak: Krzesełko fajne, ale ja to się zastanawiam, gdzie ja znajdę na to wszystko miejsce.,,,
Anetka- kuruj się kochana ;-)
Madzik- zazdroszczę tego pączka. Chyba się przejdę później na zakupy.

Ps. Chyba mam zatwardzenie :baffled: wrrrr mnie też dopadło...

Ja wpadłam powiedzieć - cześć!:-)
Dziś obudziłam się z katarem i bólem gardła, więc samopoczucie nijakie. Wzięłam *spam* i rutinoscorbin. Może się poprawi.;-)
Teraz pędzę Was nadrabiać.:-)

Mysza, ja mam w drugą stronę i możesz mi wierzyć, że zatwardzenie już jest lepszą opcją:sorry:
i w mojej szafie też majtki i skarpetki, aaa i dwie pary spodni dresowych po tacie i tyle. Też miałam sprytny plan, że się ładnie ubiorę, a tymczasem nie chcę mi się nawet do lodówki ruszyć !!!! a co dopiero myśleć o ubieraniu się :-D

a łóżeczko łóżeczko tapczanik 140x70cm SARA (979417480) - Aukcje internetowe Allegro albo łóżeczko tapczanik 140*70cm MISIU + GWIAZDKI (973146601) - Aukcje internetowe Allegro W ogóle ten producent ma fajne łóżeczka, na ich stronie są jeszcze inne modele. A najwięcej łóżeczek tej firmy ma dino sklep

tweenie przynajmniej jak dojdzie do naszego spotkania, możemy bez problemu ustalić strój wyjściowy :-D Dresik też mam :-D:-D
Moja zatwardzeniowa przypadłość sprawia, że 16-ego odmówię ważenia, bo powiem, że wyniki mogą być zakłamane :-)

no właśnie, Mysza, a kiedy dojdzie do tego spotkania ?:-D
jako strój galowy może byc jeszcze koszula nocna mojej mamy lub babci, mogę Ci pożyczyć jedną, tylko oddaj do porodu :-D:-D:-D

aneta no to rzeczywiście miałaś ciężką noc. Kuruj się kuruj. A co od oddychania miałam tak chyba w zeszłym tygodniu, że oddechu nie mogłam złapać, normalnie jakbym nie mogła nabrać powietrza i nie wiem czy mała jakoś nie nacisnęła mi na coś, bo potem już było ok
tweenie jak miałam jelitówkę pytałam lekarza, czy te sensacje żołądkowe (ja miała podobnie jak ty) mogą dzidzi zaszkodzić, czy te skręcające sie jelita i sensacje jakoś wpływają, dostałam informację, że nie więc trochę się uspokoiłam. Moja droga zrób sobie koniecznie tą marchwiankę. Wrzuć kilo marchewek do wody mogą być starte w kawałkach jak wolisz. gotuj wypij wodę, dobrze jakbyś trochę zmiksowała ta marchewki (nie muszą być wszystkie), możesz zaprawić wegetą i jakąś pseudo zupkę ugotować na niej, ale pij ją.
jakiej firmy matę zakupiłaś? Ja to też jestem zmarzlina, więc jakoś wcale w tej ciąży mnie nie grzeje. Czy ja dobrze pamiętam, że idziesz na Kasprzaka do szkoły rodzenia???
mruczka ja zawsze miałam szczupłe nogi i w ciąży to się nie zmieniło, ale jakoś nigdy nie lubiłam chodzić w spódnicach i zakupiłam te legginsy na próbę, a tu się okazało, że one mega wygodne są i w święta były jak znalazł
buterflyy a jakiej firmy tą matę zakupiłaś?
miluszka ja generalnie do gin i na większość badań staram się umawiać na ochotę, czasem zaglądam do atrium (endokrynolog, orto itp.). Poza tym męczy mnie jeżdżenie na USG na Wilanów, pewnie tam byłaś. Jejku to kawał drogi tam dojechać, no ale cóż. Ale rozumiem, że nie będziesz rodzić w Medicoverze? ja generalnie jestem zadowolona z obsługi, ale czasem muszę się nieźle namęczyć by umówić wizytę u gin (grafik zawalony), a jeśli chodzi o pobrania, badania krwi to nigdy nie ma kolejek i to mi się bardzo podoba. ja też jestem zmarzlak jak nie wiem.
Pisałaś, ale nie pamiętam, gdzie idziesz do szkoły rodzenia?
rusia a jaka jest różnica między getrami a legginsami??? Mnie się wydawało, że to to samo, ale w latach 80/90 mówiło się getry a teraz legginsy
patipaula, miluszka oj powiem wam, że znam dziewczyny z małym biustem i miały pokarmu a pokarmu a moja bratowa biust miała bardzo duży i nic. Ja też mam nieduży biust, ale nastawiam się na karmienie piersią i wiem, że wielkość nie ma znaczenia
atabe co do wyjazdu po prostu wzięłam sobie na luz i stwierdziłam, denerwować się nie będę i się udało, oczywiście w miarę, bo wczoraj leżąc już w łóżku pokłóciłam się z M właśnie o wyjazd u teściów. Mnie się z tych twoich imion podoba Matylda, jakoś Lenka mnie irytuje bo kojarzy mi się z M jak miłość i wieloma osobami, które chcą tak dać na imię, Nina mnie się podoba (ale mojemu M wszelkie Niny, Sasze, Natasze itp nie podobają się). U nas też nadal imię niewybrane, zobaczymy jak będzie
dzamena a te truskawki homogenizowane to się szuka w chłodniach na mrożonkach, a możesz napisać czym się one różnią od mrożonych, one sa jakieś zmiksowane??/ jejku ale mam smaka na nie. Co do piersi ja kapturki muszę zakupić bo mała może mieć trudność z brodawkami moimi
louise a może to twardnienie to dzidzia ci wypycha, ja nie wiem tak tylko pytam??? Ale jeśli nawet to twardnienie jest krótkotrwałe to jest dobrze, bo to chyba jakaś norma, ale fakt jest faktem, że trzeba odpoczywać, jak się posprzeczam z M to też brzuch mnie boli
supcio pamiętam o YCD

Dziewczyny tweenie napisała że już zaczyna kompletować torbę do szpitala, wiem, że kiedyś był taki post co w ogóle kupić, ale może zrobimy sobie listę dwóch toreb szpitalnych dla nas i dla dzieciaczka. Mnie to by się bardzo przydało zwłaszcza określenie sztuk ile czego. Co wy na to?? Fajnie, jakby jakaś doświadczona mamuśka zwryfikowała ile czego brać, bo ja się nie orientuję w ogóle
Ja to normalnie zastanawiam się jak ja urodzę tą naszą córę, dzisiaj robiłam badania krew, mocz juz pisałam o tym, ale moja gin zaleciła by przy próbce moczu wsadzić tampon wtedy żadne świństwa się nie dostają do moczu i nie zaburza wyniku i normalnie miałam problem z tym tamponem, normalnie nie wiem jak ja urodzę.
Dziewczyny proszę napiszcie jakie foteliki samochodowe kupujecie, jakiej firmy, czy takie które da się przypiąć do stelaża i najważniejsze, jaka waga jest takiego fotelika. Z góry dzięki

reklama
no właśnie, Mysza, a kiedy dojdzie do tego spotkania ?:-D
jako strój galowy może byc jeszcze koszula nocna mojej mamy lub babci, mogę Ci pożyczyć jedną, tylko oddaj do porodu :-D:-D:-D

A jesteś pofarbowana? Bo nie wiem, czy muszę poprawiać kolor włosów :-D Żebym blado nie wyglądała. Koszula - hmm brzmi ciekawie :-D. Słuchaj niby mam leżeć, ale nic mi z tego nie wychodzi. Możemy się spotkać w następujące dni: 12,15 kwietnia, 19,20 kwietnia, 23,24 kwietnia. Pomiędzy tym mam wizyty, badania i jadę na weekend do Katowic. Bo M chce iść na mecz GKS-u no więc się zgodziłam.

Ps. A co do torby do szpitala, to ja nawet nie mam właśnie tej torby, nie mówiąc już o zawartości :-D

Ostatnia edycja:
Do góry