reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

cześć laseczki:-)

Fatalnie się wczoraj czułam, miałam brzuch jak kamień i strasznie mnie znowu plecy bolały (to najgorsze), ale z lewej strony tym razem, chyba to nie jest jednak rwa kulszowa. Zrobie na wszelki wypadek badanie moczu (ostatnie mam sprzed miesiąca i było ok) i mocz na posiew.

Dzisiaj moja Maja ma przedstawenie w przedszkolu i rodzice jako widownia maja się stawić w komplecie.

Miluszka, na początku dziecko wysysa siarę, tego jest mało, ale BARDZO wartościowe i wystarczy, że maluch kilka kropli wypije i mu dostarcza wszystkiego co niezbędne. Więc wówczas nie stresuj się, ze nie ma pokarmu, tylko nawet jak płacze to przystawiaj, zawsze swoje maluch dostanie. A po kilku dniach, tygodniach dojdziecie do wprawy.
Pieczarki tylko myję.

Dzamena, Port to w zasadzie to samo co manufaktura, więc nie wiem czy nie szkoda drogi. Współczuję infekcji, mnie ten bół pleców tak dokucza, że miałam dość wszystkiego, do 2 nie mogłam usnąć. Najgorsze, że byłam pewna, że to rwa, ale teraz w to wątpię...
potwierdzam nasiadówki nad miską, kiedyś tez robiłam i pomagało.

Vanillka, Daria jakoś mi nie podchodzi:baffled: JA też zapomniałam, a teraz 3 miechy + 6 tyg dochodzenia do siebie to już w ogóle...

Ewelad i Louise, chyba jednak przy Joannie zostaniemy.

Anetka, to podajmyt sobie ręce, ja całą noc nie spałam prawie. M ok 00.30 mówi, to jak chcesz to nie będę spał razem z tobą, żeby ci się nie nudziło, po czym za 5 min usłyszałam donośne chrapanie..... no comments

Tweenie, ja uwielbiam lniane. Mam kilka par i mam mi odpruje asek i doszyje taki pas dzianinowy ciążowy. Więc będę miała na najbliższe miesiące. Tylko niech pogoda będzie już na lato. Ja upatrzyłam sobie jeszcze w HM syuper sukienkę odcinaną pod biustem, długą za 79zł i chyba ją zakupię, chociaz nie jest typowo ciążowa.

Jedyneczka, ja mam suwane drzwi do garderoby w sypialni, postaram się cyknąć wieczorkiem jakąś fotkę i wam pokażę.

Miluszka i Vanillka, podkładów sa dwa rodzaje: wielkie podpaski, np Bella, pakowane po 10 szt i lepiej mieć swoje, bo skąpili u mnie w szpitalu, a leciało niemiłosiernie. I takie na łóżko, co by prześcieradła nie zapaćkać, te zmieniali bez problemu w szpitalu i nie kupowałam swoich.

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
agatha a coś więcej na temat tej sukienki? jak długa to ja też bardzo chętnie :) Nie wiem, jak się będę golić za parę tyg, a mąż to nie nadąży :/

Któraś pokazywała fajniusią sukienkę, chyba miluszka, ale ja przed ciążą bym w tym źle wyglądała, a teraz to już w ogóle zapomnieć można...

Ewcik, dałaś 2 razy ten sam link. A ja pytałam o te między nogi :) Ale takie podkładki też sobie strzelę. Ale zastanawiam się, czy takie zwykłe podkłady do przewijania z rosmana nie wystarczą

Miluszka i Vanillka, podkładów sa dwa rodzaje: wielkie podpaski, np Bella, pakowane po 10 szt i lepiej mieć swoje, bo skąpili u mnie w szpitalu, a leciało niemiłosiernie. I takie na łóżko, co by prześcieradła nie zapaćkać, te zmieniali bez problemu w szpitalu i nie kupowałam swoich.
- a do domu na lozko nie potrzeba, jak wypisza po 1/2 dniach to wystarczy??
- joanna tez mi sie bardzo podoba

przypomnialo mi sie dziewczyny. Snil mi sie porod, pojechalam do szpitala, oddzial polozniczy w remoncie :/ w koncu mnie po pol godziny przyjeli, wyszlo ze mnie cos zelowego w czerownym kolorze (nie wiem czy to mialo ten czop reprezentowac?) , a potem w pol godziny urodzilam mala bez zadnego problemu, sama wyszla praktycznie. Byla za malutka generalnie i patrzyli sie na mnie jakbym w ogole w ciazy o sibie nie dbala! Sali po porodzie nie bylo, wszystkie w remoncie i razem z reszta mam koczowalysmy na korytarzu na materacach :)

a powiedzcie mi, bo słyszałam, że kobieta powinna robić sobie jakiś specjalny masaż krocza, żeby się ładnie rozciągnęło i było elastyczne, żeby nie pękło przy porodzie. Czy coś wiecie na ten temat? Ja wiem tylko tyle, że w Niemczech specjalne oliwki są nawet do tego i koniec...

agatha a coś więcej na temat tej sukienki? jak długa to ja też bardzo chętnie :) /
- ja tez chetnie popatrze, agatha poszukalabys linka??
Któraś pokazywała fajniusią sukienkę, chyba miluszka, ale ja przed ciążą bym w tym źle wyglądała, a teraz to już w ogóle zapomnieć można...
SUKIENKI SUKIENKA KOPERTOWA BEZ RĘKAWKÓW WIOSNA (987987286) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Nie wiem, jak się będę golić za parę tyg, a mąż to nie nadąży :/
- tez juz troszku kombinuje by sie ogolic, brzuchol mi przeslania, z bokow atakuje na razie! :)

a w rossmanie te podklady do przewijania/popordowe to po ile??

reklama
czesc dziewczyny. ja wlasnie sobie siedze w szlafroczku ale juz wykapana i hairy umyte . i wszystko by bylo ok gdyby nie twarz jak pekinczyk/mops. jestem tak spuchnieta ze szok. prawie wczoraj nie sikalam a wypilam naprawde sporo. i kilogramy od razu tez skoczyly. prawie 58,5. przeciez nie moge codziennie pic piwa a kawe tez postanowilam ograniczyc do 1 dziennie (i moze to jest powod, znaczy oprocz ciazy). ehhhh. a za tydzien wesele-z tym pyszczem zapuchnietym to naprawde nie mam ochoty isc. z wlaszcza ze dalej nie kupilam kiecki/butow/torebki. i nic nie robie w tym kierynku.nienawidze chodzic na zakupy i wisi to nade mna okrutnie. chodzi mi po glowie zeby sie wymigac w ostatniej chwili...ale chyba nie wypada.

jedyneczka
no ja sie wlasnie boje zeby u mnie nie bylo to samo ze sprzetami do cwiczen. ksiazka do jogi lezy nawet nie przeczytana a mata zakupiona przed remontem nierozwinieta :-) a drzwi fajowe :tak::tak: jadlas warzywka na patelnie po 22??? :-D:-D:-D od razu widac ze dziewczyna w ciazy jest :-)

madzik faceci sie nie znaja-b fajna ta Twoja bluzeczka :tak: jak ide do lekarza i zakladam dluzsza tunike i legginsy to moj M tez zawsze komentuje ze w samych rajtkach ide i zebym sie przebrala bo wygladam smiesznie i wstyd. i zawsze jest foch i skloceni idziemy do lekarza (bo ja sie oczywiscie nie przebieram)

tiffi fajnie ze swieta przebiegly w miare milo. ale powrot do domu zawsze najfajniejszy :-) home sweet home...;-) brzuch twardnieje mi z 2 cm pod pepkiem. nagle odczuwam takie jakby wydecie i jest twardy doslownie jak kamol, az palec sie nie zapada. dopiero od paru dni to mam-wczesniej naprawde nie umialam sobie wyobrazic jak to jest jak dziewczyny mowily i mialam tylko czasem takie skurcze-mocny krotki bol, ktory zareaz przechodzil w podbrzuszu-ale mysle ze to wtedy wiazadla sie rozciagaly. masz racje -to na bank po tym remoncie stresach i przemeczeniu. dodatkowo w piatek byla koszmarna klotnia z M i to tez raczej odchorowalam

anetka
niefajnie ze chorobsko sie przyplatalo. idz do lekarza i zdrowiej kochana. wyniki Ci raczej przeklamane wyjda ale zelazo powinno wyjsc tak jak jest faktycznie.

miluszka co do legginsow to jest mi w nich najwygodniej, ale sie sobie srednio w nich podobam. moze dla obcych gruba nie jestem bo 57-58 kilo to nie tragedia ale jak przed ciaza wazylam 44-46 kilo to ja dla siebie jak baleron wygladam :-(

tweenie
ja tez cieplolubne stworzenie. zawsze twierdze ze w poprzednim zyciu mieszkalam w tropikach i bylam jedna z zon maharadzy :-D:-D:-D

patipaula powodzenia na zajeciach :-)

atabe ty poranny pracusiu :-) nie umecz sie za bardzo.

agatha
polez dzis jak ten brzuszek twardnieje. ja wczoraj jak polezalam popoludnie cale to od razu lepiej bylo :tak::tak::tak: wiem-tez nie lubie ale jak widac trzeba...

ale ze lezenie juz mnie znudzilo wiec dzis sie biore za zamalowanie tych plamek na scianach co porobilismy. a co-tez sie dorzuce jakos do remontu :-) a czego lepiej uzyc-walka czy pedzla? mnie kusi jednak pedzel

Do góry