reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

kacperek i fasolka, patipaula - no ja mam nadzieje, ze w tych piersiatkach pokarm sie ojawi, choc slyszalam o przypadkach, ze sutk tylko odstajace a karmila piersia :)

tweenie - ja slyszalam ze 3 to minimum!! ALE MOWI O TYCH DUZYCH PODPASKACH! Belli - bo ponoc najlepsze, ale sa jeszcze takie specjalne co sie podklada pod pupe w nocy przed wszystkim by materaca nie zabrudzic. Dziewczyny jak sie to nazywa????

geperty, dzamena, atabe, madzik - dzien dobry

atabe - to jakie imie ma najwieksze szanse na kompromis??

ja wlasnie zakupilam sobie o taka sukieneczko-tunike SUKIENKI SUKIENKA KOPERTOWA BEZ RĘKAWKÓW WIOSNA (987987286) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mysle, ze bedzie akurat teraz na wiosne!

reklama
cześć kobitki:-)

anetka te duszności, to tak jak powiedziała madzik- macica jak leżysz, zaczyna uciskać na przeponę, dlatego ciężko się oddycha.. dużo zdrówka kochana:tak:

tweenie widzę, że zaczynasz już przygotowania do porodu:-D pakujesz torbę, fiu fiu... co już masz? ja też chyba powoli zacznę kupować te podkłady, wkładki laktacyjne itd itp

miluszka lista z wczoraj;-)
Matylda<zawsze chciałam M nie chce>
Jagoda<M chce ja nie bardzo...>
Iga<dla nas obojga niby fajne, no ale żadnego z nas typ nr 1...>
Lena<podoba nam się obojgu, ale przeszkadza nam jego popularność>
Nina<podobne odczucia co go Igi>
Liwia<Mi się podoba, M mniej...>

chyba u nas największy problem z tym imieniem......

Miluszka napwno bedzie ok. Jesli tak sie boisz to jesli bedziesz chodzic lub chodzisz do szkoly rodzenia to tam powinnas sie wiele nauczyc i mozesz tez orozmawiac i no wiem ze tez mozna juz w ciazy zaczac przygotowywac swoje piersi do karmienia!! poszukaj na necie napewno tam cos znajdziesz jak zaczac przygotowywac piersi do pokarmu i karmienia.
Oki uciekam narazie trzeba chatek ogarnac i jakies pranko zrobic bo sloneczko swiecie i ani jedenj chmurki na niebie nie ma:)
Do wieczora.

mam już wkładki i 2 koszule nocne buchnęłam mamie:-D Ma ich całą półkę, więc jak jej nie ubędą, to nie będzie specjalnie rozpaczać. Tym bardziej, że ja nie znoszę koszul nocnych, to bez sensu kupować, skoro potem je wywalę przez okno ;-)
Mam paczkę wkładek laktacyjnych z rosmana, akurat na promocji były

I na tym się kończy moja wiedza :-p Zapakuję jeszcze kosmetyczkę, klapki i jakiś ręcznik. Odpukać, ale jakby coś się działo, to M z nerwów nic nie znajdzie

cześć dziewczynki:-)
wczoraj była ta kuzynka z chrześniakiem, posiedzieli do 19 a potem sobie lezałam bo się źle czułam, a w nocy ok 12 tak mi zaczęło sie źle oddychać ze nie umiałam leżeć,jedynie siedzieć, więc całą noc przesiedziałam i godzine spałam a godzine nie i tak w kółko,teraz mam temperature i wybieram się do lekarza:crazy: sorki że Wam tak smęcę ale czuję się jak wypluty tofik:baffled:
nieweim co to z tym oddychaniem tak cieżko,czy to przepona się unosi? napewno, no ale nie idzie normalnie oddychać:wściekła/y: a tętno to cały czas koło 90,już w nocy chciałam na pogotowie jechać ale jakoś dałam rade,okroponie sie zaczyna ten 3 trymestr

jeszcze dziś na pobieranie krwi i z moczem, niewiem czy przez temperature wyniki nie będą niemiarodajne,ale wale to, chce zobaczyć czy mi te zelazo podskoczyło po tabletkach,badania najwyżej powtórze później jak coś bedzie nie halo

dobra leseczki,już nie smęcę, miłego dnia ja później wejde na chwilke
Ja jak tylko weszlam w 3 trymestr mialam ten sam klopot !!!
No tak z nagla w nocy mnie zlapalo ...nie moglam oddychac i tak samo robilam jak Ty ..siedzialam bo wtedy moglam normalnie oddychac ...
wiec 3-ci trymest tak samo nas powital :)

tak wogle to witam z rana :)

Cześć gadułki:tak:

patipaula rozmiar piersi nie ma znaczenia i na pewno Ci sie uda tym razem;-)ja do szkoły rodzenia za miesiąc. Opowiedz po powrocie jak było.

tweenie ja chyba z 2 paki zuzyłam bo szybko przeszłam na alweysy;-)okropne te wkłady, jakby człowiec z dechą między nogami chodził:-p

madzik śniadanko wyborowe wcięłaś:-D

atabe ty pracusiu, ja ledwie kawe sobie zalałam:-p

tiffi dobrze że wizyta przebiegła u teściów znosnie i nie musiałaś się irytować;-)

anetka przepona uciśnieta pewnie ale goraczka niepokoi faktycznie, to biedulko pewnie na rzęsach chodzisz, załatw lekarza i spaciu.

Ja zjadłam na śniadanko biszkoptów kilka i zaraz się zbieram do sklepu i do pracki a tam mi zejdzie pewnie jak się rozgadam z dziewczynami:tak:

jedyneczka fajne te drzwi,ja mam zamiar miec tez takie od sypialni i pokoi dzieciaków bo sa tansze i mniej miejsca zajmuja ,a ty ile płacisz za nie?
anetka zycze ci szybkiego powrotu do zdrówka ,mam nadzieje ze to jednak nie jest cos powaznego
co do podkładów to ja juz n ie pamietam ile brałam ale duzo ,a normalnie jak sobie teraz przypomne o tym połogu to mi niedobrze
zaraz spadam kupic cos w lumpku.
co do ucisku to ja tak miałam 2 dni temu i tez siedziałam a m to juz chciał okna otwierac bo tak mi duszno było ,no niestety ale to tez jest domena 3 trymestru

tiffi fajnie ze swieta ci sie udały i pobyłas troszke z bratem a co do truskawek to ja polecałam homogenizowane w kubeczkach z reala ,poprostu pychotka dziewczyny moga poswiadczyc
dziewczyny wielkosc piersi nie ma nic do zeczy jesli chodzi o karmienie ,jesli juz to bardziej o sutki bo moga byc malutkie i ciezko dziecku złapac ale to tez sa odpowiednie masaze do przygotowania cycoli do karmienia i sa kapturki

miluszka lista z wczoraj;-)
Matylda<zawsze chciałam M nie chce>
Jagoda<M chce ja nie bardzo...>
Iga<dla nas obojga niby fajne, no ale żadnego z nas typ nr 1...>
Lena<podoba nam się obojgu, ale przeszkadza nam jego popularność>
Nina<podobne odczucia co go Igi>
Liwia<Mi się podoba, M mniej...>
Lena, Nina, Matylda - to moje typy!!

kacperek i fasolka - ja wlasnie jutro zaczynam szkole rodzenia, zapytam czy mozna sie jakos przygotowac do karmienia.

dziewzyny no ale tak jak pytalam wczesniej, jak sie nazywaja te podklady na materac by nie zabrudzic, do lezenia?? w szpitalu czasem daja, czasem nie i warto miec!?

reklama
Do góry